Dodaj do ulubionych

Bogdan Zdrojewski mówił ostro, ale napisał łago...

18.10.10, 19:12
w takie pierdoły to nawet przedszkolak nie uwierzy lol kitu kitu tak jak Premier lol
Obserwuj wątek
    • rafal.duk Bodex wróc 18.10.10, 19:16
      W sumie czemu Zdrojewski nie chce ponownie kandydować?
      Był dobrym prezydentem. Nie da się go wprost do R.D. porównać - ma więcej charyzmy, Dudkiewicz rzeczywiście IMHO oderwał się od ludu:)
      Reasumując: Jakich by Dudkiewicz błędów nie popełnił - nie ma - moim zdaniem -dla niego poważnej alternatywy.

• Gość: Emeryt Re:Z brakiem alternatywy to bym się nie zgodził. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 19:28
        Poważną alternatywą będzie komisarz. Kreatywne księgowanie zadłużenia na spółki miejskie na dłuższą metę nic nie da. Prędzej czy później /a raczej prędzej/ powitamy komisarza. Wywalony na wiwat miliard /stadion/ i podchody na kolejny kredyt na 500 milionów /na galerię/ pogrążą budżet miejski. A w skali kraju spełni się w końcu marzenie pana premiera Tuska, że zostaniemy drugą Irlandią.
        • Gość: Dyplomatoł Zdrojewski ma rację - Piechota zawróci nas do 90` IP: *.core.lanet.net.pl 18.10.10, 22:14

Poza tym nadal uważam go (Zdrojewskiego) za świetnego polityka, ale za bardzo włazi Tuskowi w dupę.
          Tusk to kreacja speców od wizerunku i lada moment nie podoła narzuconemu przez nich image`owi twardego premiera.
          Za niedługo zatonie ciągnąc za sobą wielu naprawdę dobrych polityków z Platformy a wtedy zmiana barw politycznych Zdrojewskiego będzie nieunikniona. Skundli się jak Kaczyński, Niesiołowski, Czarnecki i reszta oszołomów z Wiejskiej.

I tyle w tym temacie.

Sorry, ale musiałem sobie ulżyć...
          • Gość: z Ten nick pasuje do ciebie jak ulał. IP: 217.98.20.* 18.10.10, 22:32
            Tak samo znasz się na dyplomacji, jak i na ludziach. Tusk to rasowy polityk, mało jest takich w tym kraju.
    • drugi-skrajniak kraina łagodności... 18.10.10, 19:31
      ciekawe - nader ciekawe... żeby się przypadkiem nie wychylić... żadnego poważnego "ciosu"... po prostu nic... nic z czym można dyskutować, polemizować... cokolwiek... o czy mdebatować ma Dutkiewicz z PO-bo po takim liscie to ja nie mam pojecia... :/

wieje nudą w tej polityce regionalnej :/
      • Gość: Paweł I dobrze... IP: *.finemedia.pl 18.10.10, 19:51
        Rzeczywiście dość nudny ten list, ale "nawalanki na całego" mam już dosyć. Jeśli komuś mało wystarczy włączyć ogólnopolski program informacyjny.

Co do debaty to wydaje mi się niezbyt sensowna. Pan Piechota przedstawił swój pełen fantazji i ubogi w wyliczenia program, a Pan Dutkiewicz chyba nic nie przedstawił (przynajmniej nie naobiecuje niemożliwych rzeczy).

Na koniec jeszcze jedna uwaga. Skoro PO tak bardzo chce ogólnowrocławskiej zgody proponuję by rozpoczęła od siebie godząc się z wrocławskim PiSem....
        • drugi-skrajniak Re: I dobrze... 18.10.10, 21:19
          cholera w sumie racja :) zgadzam sie...tylko mnie rozwaliła bezpłciowość tego listu... nie wiem po cholere on został wysłany... no nie pojąłem... głupitaki jestem... :/

Zdrojewski niby chciał pomóc Piechocie ale jakos mu tak nie wyszło... :/
          • Gość: r Re: I dobrze... IP: *.chello.pl 21.10.10, 22:52
            Racja, zupełnie bez sensu
    • kolczyk_darek A ja poieram taką formę wypowiedzi 18.10.10, 19:44
      A mnie takie słowa przekonują: "Uznał (Zdrojewski), że list otwarty nie może wciągać mieszkańców do politycznej awantury. Powinien raczej zachęcać do budowania wokół Piechoty poparcia różnych środowisk"
      Oczywiście że dość już tych awantur i udowadniania, że "tamta" strona jest be, a tylko my cacy. Konstruktywne propozycje i mówienie o sobie - dlatego jestem na TAK dla Piechoty.
    • polflo10 POwrot dinozaura 18.10.10, 19:50
      Szanowny Panie, to o czym Pan pisze w swoim liscie do mieszkancow m. Wroclawia zdarzylo sie 20 lat temu! To jest jedno pokolenie temu. Na kogo mamy glosowac? Na kandydata PO ktory nie ma zadnych nowoczesnych planow rozwoju Wroclawia? Pan Piechota jest swoistego rodzaju "pustynia" gdzie poza gadaniem nic konkretnego nie widac. Dudkiewicza mozecie nie lubic, krytykowac.... Jako polityk, pan Dudkieiwcz wie, ze rownie dobrze bedzie mial swoich zwolennikow jak i przeciwnikow. Ja jako mieszkaniec tego miasta widze kolosalne pozytywne zmiany w miescie i dlatego nie widze zadnego powodu dlaczego mialbym glosowac na kandydata PO lub jakiegokolwiek innego. Dzisiaj Wroclaw nalezy do obecengo Prezydenta, pana Dudkieiwcza. A Panu, panie Zdrojewski zycze milego pobytu w stolicy.
      • Gość: do tego wyżej Re: POwrot dinozaura IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 20:06
        Rzuć polflo10 te dopakacze, bo brednie piszesz

Wrocław nie należy do żadnego Sterniksa czy innego równie mądrego polityka - tylko do mieszkańców miasta (a D. nim nie jest, bo sobie willę wybudował pod Wrocławiem

Szkoda, że nie ma przepisu mówiącego, że na urząd samorządowy może kandydować tylko ktoś kto minumum 10 lat w tym mieście mieszka. Wtedy mieszkańcy Mikstatów i innych wiosek mogliby sobie startować "u siebie w domu"
      • Gość: max Re: POwrot dinozaura IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.10.10, 20:16
        A jakiż to program ma Dutkiewicz??
        Tworzenie nowych spółek, a w wraz z nimi stanowisk w radach nadzorczych i zarządach dla kolesi i gó...arzy (Janicki, Wojtas, Czuma itp.), plus puszczanie sztucznych ogni i fontanny dla plebsu??
        Gdzie te pozytywne zmiany??
        Jedyną zauważalną zmianą są dla mnie coraz większe korki i dłuższy czas przejazdu do pracy i z powrotem. Ale nasz jaśniewładca ma to w dupie bo sam zapierdziela po robocie swoją limuzyną przez zamknięte dla plebsu mosty młyńskie.
        temu facetowi tak już odp...ło że czekam tylko aż wjedzie lektyką na stadionik, który za dwa miliardy naszej wspólnej kasy zafundował Solorzowi.
      • Gość: wrd Re: POwrot dinozaura IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.10, 18:51
        Zdrojewskiemu już się nie wieży . Skompromitowany politykier co zniszczył wszystko co się dało zniszczyć we Wrocławiu
      • Gość: Majka Re: Dutkiewcz ma zepsutą administrację IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.10, 22:33
        Dutkiewcz ma zepsutą administrację, nie kontroluje już tego raczej robi dobra minę, jego świta jest zmanierowana przez lata , czas aby nowi ludzie tutaj tchneli życie w tą skostniałą strukturę zbudowaną na koneksjach rodzinnych układzikach etc . bo to już śmierdzi na kilometr ...
        12 lat prezydentury to już stanowczo za dużo !!! wiele osób tak uważa .Pozdrawiam Wrocławianka :)
    • Gość: YaBol [b]Zdroejwski powinien być Prezydentem RP![/b] IP: *.as.kn.pl 18.10.10, 20:25
      Facet jest inteligentny, rzeczowy, charyzmatyczny. Słowem posiada cechy których brakuje czołowym promowanym politykom PO - żaden nie ma takiego potencjału. Zdają sobie z tego sprawę. Boją się go. Dlatego niestety od początku marginalizują - przyznając mało medialną rolę ministra kultury. Szkoda, bo facet na pewno przysporzyłby głosów PO. Małostkowość jednak wzięła górę. Komorowski nie był zły jako marszałek, ale na miejscu prezydenta widziałbym właśnie Zdrojewskiego. Intelektem i charyzmą miażdży Komorowskiego.
      • drugi-skrajniak Re: [b]Zdroejwski powinien być Prezydentem RP![/b 18.10.10, 21:21
        buaaaahahahahahaha...

proszę Cię... :/ stronnictwo które na prezydenta wystawia gajowego jest dla mnie stracone :/
        natomiast Zdrojewski... o rany... jak czytam zarzuty do Dutkiewicza że jest nazbyt "dynamiczny" i przypominam sobie prezydenturę Zdroja - wraz z jego zdrojem na rynku na przykład - to mnie pusty śmiech ogarnia :/
        • Gość: YaBol Re: [b]Zdroejwski powinien być Prezydentem RP![/b IP: *.as.kn.pl 18.10.10, 22:34
          drugi-skrajniak napisał:

> buaaaahahahahahaha...
          >
          > proszę Cię... :/ stronnictwo które na prezydenta wystawia gajowego jest dla mni
          > e stracone :/
          > natomiast Zdrojewski... o rany... jak czytam zarzuty do Dutkiewicza że jest naz
          > byt "dynamiczny" i przypominam sobie prezydenturę Zdroja - wraz z jego zdrojem
          > na rynku na przykład - to mnie pusty śmiech ogarnia :/

No cóż, babole zdarzają się każdemu ;) Swojego zdania nie zmieniam. OK - można u wszystkich znaleźć coś na nie, takie wytykanie jest dziecinnie proste. Napisz lepiej kogo ty widziałbyś na stanowisku Prezydenta RP i dlaczego. Realnie :)
      • wkurzanie Re: [b]Zdroejwski powinien być Prezydentem RP![/b 18.10.10, 22:34
        :-DDD Buhahahahahaha :-D

Gdybyś wiedział cokolwiek więcej niż to, co piszą gazety, to także i to, że Zdrojewski jako minister jest uosobieniem PO-lityki: obiecuje wszystkim wszystko, nie daje nikomu nic. A kierowany przez niego resort tonie w bałaganie i niemocy decyzyjnej, nieznanej tam od lat.

Ten pan może być prezydentem honoris causa co najwyżej.
    • Gość: tow. Szmaciak Re: Kto Was POrachuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 20:37
      Wrocławianie , pamiętacie od stycznia tego roku kandydatem do fotela prezydenta z ramienia PO był niejaki europoseł Protasiewicz , parę tygodni temu ( tchórz wielki napełnił pana europosła , zbastował ) , wybrano na prędce posła Piechotę , kampanię sprowadził do łatania dziur i basenów na każdym osiedlu ( Wrocław jest podzielony na 48 osiedli i zwalniania pracowników UM , może zacznie od dyrektorów 90% stanu to członki PO - paradne ).
      Teraz list pisze towarzysz minister , rządu , który już niedługo zafunduje na wszystkim podwyżkę VAT , gazu , ropy benzyny , węgla jabłek i kurczaków i wódeczki. Kto Was POrachuje panowie kandydaci , tchórze i niekulturalni ministrowie .
      • Gość: skrzypce1 Dolny Slask XXI! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 18.10.10, 22:00
        Nie - PO. Nie - PSL. Nie - SLD. Nie - Kosciol katolicki. Nie - dla pomniejszych partii politycznych.
        TAK - dla kontynuacji obecnego programu rozwojowego m. Wroclawia i w przyszlosci calego Dolnego Slaska.
        • Gość: Złotniczanin Re: Nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 22:32
          O jakim programie rozwojowym m. Wrocławia mowa jeżeli pan prezydent naszej metropolii
          i Złotnik baluje na salonach Jeleniej Góry. W dodatku służbowo. Czyżby tam szukał wzorców możliwych do wprowadzenia w naszym mieście?
      • Gość: Łoś_bimbacz marzenia Słońca Sudetów... IP: *.ip.netia.com.pl 18.10.10, 23:26
        Słońce Sudetów zatęsknił za POwrotem młodzienczych lat, gdy otumaniony jego blaskiem lud ochoczo łykał i POpierał wizje eksPO, dynamicznego rozwoju itp. To se ne wrati. Krnąbrny lud chce komunikacji, czystości i bezpieczeństwa oraz jeszcze coraz natrętniej sprawdza spełnianie obietnic. Takie listy to do magazynu seniora się nadają:)))
        • Gość: Wiolonczela Re: marzenia Słońca Sudetów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 00:15
          Zdrojewski jak zwykle wykazał się klasą a w liście nie musi pisać oczywistości. Koń jaki jest każdy widzi a Dutkiewiczowi odbiło równo. Dla mnie Zdroju jest super nie za to co kiedyś robił bo tego nie pamiętam ale za to że za swojej krótkiej kadencji jako minister kultury dał kupę kasy na wrocławskie uczelnie artystyczne. Akad. Muzyczna, Plastyczna, Szkoła Teatralna i Szkoła Muzyczna I i II stopnia będą miały nowe gmachy. Który minister zrobił tyle dla Wrocławia? A jak gada z sensem w telewizji to przynajmniej wstydu nie ma. No i możemy mieć stolicę kultury jak Sternik czegoś nie spaprze znowu.
          • Gość: ciekawy Re: marzenia Słońca Sudetów... IP: 78.8.136.* 19.10.10, 10:25
            Gość portalu: Wiolonczela napisał(a):

> Zdrojewski jak zwykle wykazał się klasą a w liście nie musi pisać oczywistości.
            > Koń jaki jest każdy widzi a Dutkiewiczowi odbiło równo. Dla mnie Zdroju jest s
            > uper nie za to co kiedyś robił bo tego nie pamiętam ale za to że za swojej krót
            > kiej kadencji jako minister kultury dał kupę kasy na wrocławskie uczelnie artys
            > tyczne. Akad. Muzyczna, Plastyczna, Szkoła Teatralna i Szkoła Muzyczna I i II s
            > topnia będą miały nowe gmachy. Który minister zrobił tyle dla Wrocławia? A jak
            > gada z sensem w telewizji to przynajmniej wstydu nie ma. No i możemy mieć stoli
            > cę kultury jak Sternik czegoś nie spaprze znowu.

Zrobiłeś już loda bogusiowi? A misiaczkowi i szetynie?
    • Gość: Wroclawianin Zdrojewski IP: *.vc.shawcable.net 19.10.10, 03:53
      Bogus to zaklamany czlowiek z mina pokerzysty...
      powiem tak-w latach 90-ch nie stronil od lapowek...robil to madrze,nie do swojej reki w bialych rekawiczkach i dlatego dzisiaj moze sie wciaz bawic w polska pseudo polityke...
      • ddyzma5 Re: Zdrojewski 19.10.10, 09:10
        Zdrojewski jest obłudny, liczy na to, że wrocławiacy nie pamiętają jego kadencji.
        Przecież nikt inny jak on sam popierał Dutkiewicza jak Dutkiewicz kandydował.
        Obecnie w analogiczny sposób popiera Piechotę.
        Jeden warty drugiego populiści, karierowicze , koniunkturaliści tratujący Wrocław jako epizod , jako trampolinę do politycznej kariery .
        Zdrojewski jest gdzieś z ziemi kłodzkiej , Dutkiewicz z milickiej , kiedy w końcu Wrocław będzie miał ojca miasta z krwi i kości z Wrocławia ?
        Tylko taki człowiek będzie miał te miasto naprawdę na sercu.
    • Gość: Marcel P. porywający styl! IP: 193.59.73.* 19.10.10, 09:36
      [S. Piechota]:"Posiada wszystkie atrybuty osoby dobrze przygotowanej do pełnienia funkcji prezydenta..." Co za urzędniczy cymbał to napisał? Nie można normalnie, po polsku: "jest dobrze przygotowany"? Urzędniczy bełkot w stylu niezapomnianego mistrza polszczyzny ministra Janusza Kaczmarka, który co zdanie to "w związku z powyższym", "ja powiem, że" i inne podobne obrzydliwości. Ale Zdrojo? Kto mu to napisał, przecież to wykształcony gość?
    • Gość: Platformers Re: Nie zapominajmy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 11:50
      Pan prezydent Zdrojewski uratował Wrocław przed powodzią, a pan prezydent Dutkiewicz nie uratował nawet Kozanowa.
      • Gość: cosia Re: Nie zapominajmy!!!! IP: *.centertel.pl 19.10.10, 12:18
        Obecny prezydent miasta to showman i efekciarz. Za każdą inwestycja kryje się jakaś wpadka, krętactwa i brak kompetencji. Żal tego co przez lata zostało wypracowane przez prezydenta Zdrojewskiego. Piechota może być nadzieją na zmianę tego stanu rzeczy. Ale czy jest taką osobowością która pociągnie za sobą wszystkich wrocławiaków ? Mam wątpliwości.
      • Gość: lolek pier_olisz IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.10, 14:06

ps Zdrojewski nie uratował tylko myśmy uratowali a to różnica .... amen
        • Gość: Platformers Re:nic nie pier..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 16:55
          Mieszkańcy ratowali Wrocław pod przewodnictwem pana prezydenta Zdrojewskiego, obecnie najlepszego ministra kultury w dziejach III RP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka