Dodaj do ulubionych

Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodowców

11.11.10, 17:17
głupot lepiej nie komentować
Obserwuj wątek
    • Gość: kali Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 17:25
      Ponoć mamy wolność zgromadzeń, homosiom wolno, faszystom wolno to i gwizdkom wolno. Czym tu się podniecać?
      • Gość: kiker| Ja też wziąłem parę gwizdków. IP: 89.228.171.* 11.11.10, 19:39
        Ale nie gwizdałem:)
        • Gość: er czemu? IP: *.147.98.219.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.11.10, 21:17
          czemu narodowcy, i inni odszczepieńcy tak chętnie czytają wyborczą? nie mają biedaczyska swoich tzw. organów? komentują i komentują...
          • Gość: ała I gdzie ci faszyści?! Nie było żadnego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.10, 21:48
            Gdzie ci faszyści. Żadnych swastyk, rasistowskich okrzyków, żadnego chwalenie nazizmu. NIC.

Było za to MORZE NIENAWIŚCI ze strony tzw. "antyfaszystów". Obrzydliwe.
            • Gość: Absolut GWprawda pokazała twarz IP: 90.156.119.* 11.11.10, 22:31
              w całej okazałości. Mam nadziej, ze to kres tej gadzinówki, zaułku lewactwa i moralnych popłuczyn.
              • abalysii widzisz bolszewiku faszystowski 11.11.10, 22:46
                "Nie będziemy dziś odpowiadać agresją" a jutro wyjdziemy z siekierami to wasze debilne kacze motto
                • zygmuntt0 umiesz obrażać 12.11.10, 11:42
                  ale obrażać każdy umie.

W Twojej głowie nienawiść i pogarda do przeciwników ideologicznych.
                  • aa.6 Gwizdali Romowie i facet w spódnicy :) 12.11.10, 14:18
                    Oto czytelnicy Wybiórczej. Romowie i faceci w spódnicach :)

www.fanslask.pl/wp-content/uploads/2010/11/NiepodlegloscO1.jpg
                    www.fanslask.pl/wp-content/uploads/2010/11/NiepodlegloscM.jpg
              • el_niuniek Re: GWprawda pokazała twarz 11.11.10, 23:50
                Gość portalu: Absolut napisał(a):

> w całej okazałości. Mam nadziej, ze to kres tej gadzinówki, zaułku lewactwa i m
                > oralnych popłuczyn.

Za to Ty teraz pięknie popisałeś się miłością do otaczających Cię ludzi.
                • Gość: andy Re: GWprawda pokazała twarz IP: *.as.kn.pl 12.11.10, 00:28
                  Nie wszystkich musimy kochać. Tolerancja to nie miłość, ani poparcie - wg SJP to: «poszanowanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, różniących się od własnych».
                  Kto w tej sytuacji był tolerancyjny - gwizdki czy "faszyści"?
                  • el_niuniek Re: GWprawda pokazała twarz 12.11.10, 00:36
                    Gość portalu: andy napisał(a):

> Nie wszystkich musimy kochać. Tolerancja to nie miłość, ani poparcie - wg SJP t
                    > o: «poszanowanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, różniących się od wł
                    > asnych».
                    > Kto w tej sytuacji był tolerancyjny - gwizdki czy "faszyści"?

O! To może zacznijmy tolerować wsadzanie ludzi do komór gazowych? Upodobania starszych panów do pięcioletnich dziewczynek? Poglądy, że tylko "nasz naród" ma prawo do egzystencji? No pasaran!
                    • Gość: andy Re: GWprawda pokazała twarz IP: *.as.kn.pl 12.11.10, 00:54
                      Jeżeli zabijanie ludzi jest dla ciebie wyrazem "poszanowania ich poglądów" to się czym prędzej wybierz do psychiatry.

Co do upodobań to ty i twoi koledzy pewnie wolicie pięcioletnich chłopców niż dziewczynki...
                      • el_niuniek Re: GWprawda pokazała twarz 12.11.10, 01:35

> Jeżeli zabijanie ludzi jest dla ciebie wyrazem "poszanowania ich poglądów" to s
                        > ię czym prędzej wybierz do psychiatry.
                        >
                        > Co do upodobań to ty i twoi koledzy pewnie wolicie pięcioletnich chłopców niż d
                        > ziewczynki...

Jeśli Twoim głównym obiektem zainteresowań jest życie intymne innych użytkowników forum, to czym prędzej powinieneś skonsultować się z seksuologiem.
                        • Gość: andy Re: GWprawda pokazała twarz IP: *.as.kn.pl 12.11.10, 02:46
                          kończą się argumenty zaczyna się zmyślanie i opluwanie - tylko na tyle cię stać?
                          • piotr_ze_wsi Re: GWprawda pokazała twarz 12.11.10, 07:26
                            Ogłuszający gwizd skutecznie zagłuszał hasła wykrzykiwane przez narodowców: "Bóg, honor i ojczyzna", "Wolna Polska niepodległa" i "Wielka Polska narodowa".
                            Cudownie, że wygwizdaliście, ale powiedzcie mi jeszcze, co złego jest w tych hasłach? Komu przeszkadza Bóg, honor i Ojczyzna?
                            • zygmuntt0 dokładnie tak!!!! 12.11.10, 11:35
                              Zagwizdać hasła patriotyczne i szczycić się tym w artykule. Ohydne.

• Gość: mrarm Re: GWprawda pokazała twarz IP: *.chello.pl 12.11.10, 21:43
                              Mi przeszkadza Bóg wkradający się do przestrzeni publicznej, przeszkadza mi finansowanie związków wyznaniowych z moich podatków.
                  • koga-6 Re: GWprawda pokazała twarz 15.11.10, 15:57
                    Andy trzeba powiedziec to jest trafne stwierdzenie ja mam poglad typowo zachodni a dlaczgo bo decyzje powojenne to sa polityczne a naplyw repatryjantow i zabierajace nie swoja wlasnosc to przestepcze dzialanie tych polakow ich glupota i prostactwo polityczne europa MA O TYM PAMIEC.Wystapienia organizacji pod takim czy innym szyldem niema znaczenia ZMIANY ZACZELY SIE KTORE SA NIODWRACALNE A POTRZEBA PRACY TO Z TAKIMI JAK LUDZIE,FRANCUZI, ANGLICY CZY NAJLEPIEJ NIEMCY TO JAKOSC PRACY A ZTM WZROST GOSPODARCZY A ZMIANY FIZYCZNO -OBSZAROWE POLSKI ITD.
              • Gość: patriota Re: GWprawda pokazała twarz IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.10, 00:26
                Ależ przykro, że w naszym pięknym kraju takie paskudztwo jak autor tego posta się zalęgło!!!!!!! Rodzice Cię nie kochali???? Idź do psychologa i lecz się z nienawiści!! Albo emigruj, będziej piękniej w naszym wspaniałym cudownym ale pokaleczonym kraju
            • Gość: antyf Re: I gdzie ci faszyści?! Nie było żadnego. IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.10, 00:22
              Mieli przykazane "zachowywać się" to się nie afiszowali. Za takie hasła poszliby siedzieć. Kim jesteś, że bronisz złych?
              • tocqueville Re: I gdzie ci faszyści?! Nie było żadnego. 12.11.10, 00:28
                pytanie kto jest dobry a kto zły(co to jest zło, jakie kryteria oceny) to pytanie filozoficzne
                www.konserwatyzm.pl/publicystyka.php/Artykul/7051/
            • Gość: q-ku "morze nienawiści" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 12:18
              ja też nienawidzę faszystów
              • Gość: Gigunia Re: "morze nienawiści" IP: 46.112.212.* 31.12.10, 13:21
                A wiesz chociaż kto to jest faszysta?
            • Gość: Gigunia Re: I gdzie ci faszyści?! Nie było żadnego. IP: 46.112.212.* 31.12.10, 13:20
              Nikt normalny nie będzie propagował hitleryzmu w Polsce ale jeżeli hasło Wolna Polska to hasło faszystowskie to znaczy że już ludziom nieźle wypalili mózgi. Cóż ciemnotą łatwiej rządzić.
          • Gość: xyz Re: czemu? IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.10, 11:51
            Pewnie dlatego ze GW jest najlepszym organem: dwunastnicą. Jest bardzo pożyteczna - mnie osobiscie poprawia ona perystaltyke jelit. Czy już wiesz co się w niej znajduje?
          • fpoknetot Re: czemu? 12.11.10, 14:16
            bo ludzi o pogladach narodowych jest chyba wiecej niz lewiciwych a nie zapisuja sie do roznych organizacji "faszystowskich" i nie uczestnicza w tych rozrobach bo widza ze te organizacje zostaly stworzone i sa inwigilowane przez tajniakow.
        • Gość: antyf Re: Ja też wziąłem parę gwizdków. IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.10, 00:18
          To złodziej z ciebie i oszust. Gdzie twój Bóg? Gdzie Honor?
      • Gość: Absolut Panie Szechter IP: 90.156.119.* 11.11.10, 21:10
        .. czy tam Michnik - jak kto woli... jak się brat miewa (zbrodniarz stalinowski - odsyłam do Wiki)? Ten pluralizm GWprawdy jest zadziwiający - pederastom, zboczeńcom, lewactwu, aborcjonistom, wojującym ateistom i wszelkiej maści padalcom moralnym można wszystko. A wystarczy wykrzyczeć "Polska niepodległa!" lub być patriotą i katolikiem jednocześnie, to Gejzeta Aborcza przypina mu łatkę "faszysty". Dla was panie Szechter każdy, kto nie pluje na swój naród i nie popiera lewactwa to faszysta. Uprawiacie towarzyszu demagogię lepsza niż w PRL za najlepszych czasów. Na szczęście coraz większa ilość Polaków to dostrzega, a nakład GWprawdy maleje, maleje...
        • Gość: podatnik Re: Panie Szechter IP: *.uznam.net.pl 13.11.10, 01:49
          Tylko, że normalny człowiek woli geja lub ateistę za sąsiada, niż kogoś takiego jak ty. Tamtych nie trzeba się bać, nie zabiją, nie spalą, nie zniszczą. Zaś z faszystą i antysemitą-katolikiem nigdy nie wiadomo. A może nagle mu się wyda, że nie jestem Polakiem? Nie sposoba mu się mój sposób życia? Nie będę dość aryjski? Ja nie pluję na swój naród, ale katofaszyzm napawa mnie głębokim obrzydzeniem, bo jest tak bezdennie głupi, zacofany, ciemny i ksenofobiczny. To podłe życie być kimś takim jak wy. Stąd może tyle w was nienawiści do świata?
          • trueapasz Re: Panie Szechter 13.11.10, 11:03
            No to tylko czekać na
            - aż gej bedzie napastował twojego syna i wmawiał mu w MTV że modnie jest miec stosunki homoseksualne.
            - a za sąsiada bedziesz miał ultra-islamiste .... juz nie spojrzy na ciebie krzywo jak "katol" po prostu się wyprowadzisz ze strachu
            • camparis Re: Panie Szechter 14.11.10, 01:35
              Równie dobrze może się obawiać, że jakiś łysy zgwałci mu córkę "karając" za zbyt małą aryjskość rysów. Nie pier...dol więc takich głupot.
      • Gość: q-ku popieram gwiżdżacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 12:17
        a ci, którzy "nie rozumieją" czemu faszyzm jest groźny - no cóż...
        im się nic nie wytłumaczy

takich było pełno w Republice Weimarskiej a potem w "demokratycznych wyborach" wygrał wiadomo kto
        • Gość: Dud nie no pewnie wytłumaczysz im na siłe ;) IP: *.e-wro.net.pl 13.11.10, 15:34
          nie no pewnie wytłumaczysz im na siłę ;) lewicowa hipokryzja, poukrywane twarze w marszu gwizdaczy były aż nadto widoczne i chętne do prowokacji uczestników marszu patriotów
    • Gość: Wafon było więcej znanych osób! IP: 193.59.73.* 11.11.10, 17:25
      Dlaczego GW tak tendencyjnie i wybiórczo opisuje kto wziął udział w kontrmanifestacji? Nie wspomniano, że oprócz wymienionych wziął w niej udział Zdzisław Brychu - charyzmatyczny wokalista grupy "Pipol"!
      • niestaly_czytelnik Praca policji 11.11.10, 19:24
        Fajnie wyglądało, jak policja usuwała lewactwo ze schodów przejścia podziemnego na Świdnickiej. Po prostu wynosili ich jak worki ze śmieciami. Nie byli zbyt ciężcy - głównie wychudzone dziewczyny z wyglądu nadużywające różnych substancji chemicznych.

Argumentacja tych nieszczęsnych ludzi składała się z dwóch elementów - widocznego na fotografiach pokazywania skierowanych do góry palców i robienia hałasu za pomocą używanych wcześniej na paradzie w Berlinie gwizdków. Po demonstracji widoczny był pan, który te gwizdki zbierał i chował do plecaka. Czyżby Redakcja "GW" była aż tak oszczędna?

• el_niuniek Re: Praca policji 11.11.10, 23:51
          niestaly_czytelnik napisał:

> Fajnie wyglądało, jak policja usuwała lewactwo ze schodów przejścia podziemnego
          > na Świdnickiej. Po prostu wynosili ich jak worki ze śmieciami. Nie byli zbyt c
          > iężcy - głównie wychudzone dziewczyny z wyglądu nadużywające różnych substancji
          > chemicznych.
          >

Musieliśmy ustąpić miejsca przed stadem lemingów.
          • tocqueville Re: Praca policji 11.11.10, 23:57
            • el_niuniek Re: Praca policji 12.11.10, 00:16
              Za to siła nopowców tkwiła w kijach bejsbolowych poukrywanych w różnych częściach garderoby.
              • Gość: edd Re: Praca policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 17:55
                Wolę kij schowany w rękawie od kurtki niż czapeczke lub gwizdek tęczowego dymadła
      • swistak336 Boję się lewackich huliganów 11.11.10, 21:44
        Oglądałem dziś relacje na żywo z manifestacji narodowców i z kontrmanifestacji antyfaszystów.

Narodowcy częściowo pod krawatek, z odkrytymi twarzami, z "grzecznymi" i poprawnymi politycznie okrzykami. Antyfaszyści zamaskowani i jacyś tacy dziwnie agresywni.

Raczej to wyglądało, jakby narodowcy przyszli świętować odzyskanie niepodległości, a lewacy przyszli się bić.

W każdym razie antyfaszyści byli bardziej przerażający.
        • Gość: andy Re: Boję się lewackich huliganów IP: *.as.kn.pl 12.11.10, 00:34
          Co Ty Świstak taki delikatny - nie lubisz ludzi w arafatkach na twarzy?

A tak na serio, to ja też boję się tych co chcą gwałcić w imię walki o dziewictwo...
          • swistak336 Oczywiście 12.11.10, 20:59
            Oczywiście, że nie lubię kogoś kto maskuje twarz. Nie ważne czy białym kapturem, czy klubowym szalikiem, czy arafatką. Nie można jednocześnie manifestować poglądów i kryć twarzy.

Kryjący twarz ma zawsze jeden pogląd i jedną religię: PRZEMOC.
            • camparis Re: Oczywiście 14.11.10, 01:43
              hmmm - to ta sama manifestacja?
              zrobiłam tam trochę zdjęć - przeglądam je teraz - twarze pod trójkątnymi chustami, szaliki z napisem śląsk i głęboko naciągnięte kaptury mieli ci co nieśli pochodnie ... dodam też, że ciężko gwizdać z szalikiem na twarzy ...

a teraz powinieneś napisać, że to pewnie dlatego, że było zimno ...
    • zat4ra Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo 11.11.10, 17:28
      Nie zgadzam sie.
      Ta glupota, obu nawiedzonych stron, wdziera sie w przestrzen publiczna.
      Ja tych cyrkow na szczescie nie widzialem, i nie przeszkadzalo mi to osobiscie,
      co nie zmienia faktu ze uwazam takie pajacowanie bezsensowne za abberacje.

Chodza bandy durniow w te i we wte bez sensu, budzac agresje i niepokoj na miescie.
      • swistak336 Wygwizdali "Bóg, Honor, Ojczyzna"... 11.11.10, 21:58
        Bez komentarza. Gwizdy w czasie Mazurka Dąbrowskiego. Odpowiedź gwizdami na "Bóg, Honor, Ojczyzna".
        Jaka paranoja i nienawiść do samych siebie musiała ogarnąć gwiżdżących. Przecież oni też są synami i córkami narodu polskiego.

Takie rzeczy, jak dzisiejsze haniebne zachowania osób mieniących się antyfaszystami, nie powinny się nigdy zdarzać. Taka nienawiść do swojego własnego kraju jest przerażająca...
        • wielki_czarownik Dokładnie 11.11.10, 22:04
          Przed wojną za takie coś by poszła salwa w tłum. A za nią kolejna.
          • Gość: chyży ruj Popieram! Won z lewakami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.11.10, 23:02
            Lewackie cpuny probowaly z marnym skutkiem wygwizdac polskosc, patriotyzm, niepodleglosc - bo takie hasla byly skandowane. Do szkoly lewacka holoto, jesli nie wiecie czym jest faszyzm i przeciwko czemu protestujecie. Dupkiewicz sie tylko zblaznil. Z innej beczki, mam nadzieje, ze blokujacy legalna manifestacje poniosa kare za to wykroczenie. Ponadto zobaczcie jak klamliwy jest ten szabasowy artykul. Glosnosc- jewrnalista nagrywal tylko lewakow, bo blizej marszu bal sie podejsc, groteskowo-kabertowo to wygladalo to biedne i zmanipulowane dziewcze zabierane ze schodow i stekajace cos slabnacym glosikiem. I ta wzruszajaca i spreparowana historia "o mlodych wyksztalconych niezmanipulowanych z duzego miasta" i jednej babci wymachujacej laska - coz widac ze starsza Pani ma wiecej rozumu niz grupka bezmyslnych ogladaczy WSI24 i czytelnikow GWna. Pozdrowienia dla patriotow.
            • camparis precz 14.11.10, 01:46
              polskość ... patriotyzm ... niepodległość ...
              i z tych "świętych ust" padały także takie teksty???
              "i co się gapisz pier....na Żydówko, wypier....laj do Izraela"

byłam ... słyszałam ...
              farbowane lisy i ryżej chu...je mnie nie przekonują ...
              miastowroclaw.blox.pl/2010/11/manifestacja-neofaszystow.html
              • Gość: Dud ty to masz ucho ;) IP: *.e-wro.net.pl 14.11.10, 15:09
                jak gwiżdżąc w te niemieckie gwizdki jeszcze usłyszałaś te wyzwiska ? Ja hymn ledwo co słyszałem bo gwizdaliście więc ty z tym czymś w ustach nie mogłas wiecej słyszeć kłamczuszko ;)
        • piorunwroc Re: Wygwizdali "Bóg, Honor, Ojczyzna"... 11.11.10, 22:53
          swistak336 napisał:

> Bez komentarza. Gwizdy w czasie Mazurka Dąbrowskiego. Odpowiedź gwizdami na "Bó
          > g, Honor, Ojczyzna".
          > Jaka paranoja i nienawiść do samych siebie musiała ogarnąć gwiżdżących. Przecie
          > ż oni też są synami i córkami narodu polskiego.
          >

zgadzam się w 100%
          To było nie dopuszczalne!!!
          > Takie rzeczy, jak dzisiejsze haniebne zachowania osób mieniących się antyfaszys
          > tami, nie powinny się nigdy zdarzać. Taka nienawiść do swojego własnego kraju j
          > est przerażająca...
        • Gość: kuna Re: Wygwizdali "Bóg, Honor, Ojczyzna"... IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.10, 00:30
          To z miłości do kraju gwizdali. Z nienawiści do przemocy. Czy nikt z Twoje rodziny nie ucierpiał w czasie wojny ze rąk faszystów? A może u was faszyści z dziada na pradziada?
          • Gość: samson Re: Wygwizdali "Bóg, Honor, Ojczyzna"... IP: *.as.kn.pl 12.11.10, 00:46
            Czekać tylko kiedy z nienawiści do przemocy zaczną zabijać...
            Biedny kraj co ma takich miłośników.

Za prawo do śpiewania hymnu, za prawo mówienia "wolna Polska" ludzie oddawali życie i cierpieli niewyobrażalne katusze. Zachowanie "kontrmanifestantów" i tych co do tego nawoływali jest pluciem na ich poświęcenie, na wysiłek pokoleń, które pod zaborami i po nich walczyli o Polskę i polskość.
            Kilkaset metrów dalej jest wystawa "Solidarny Wrocław" zobacz ją - może da ci do myślenia, może...

A co do cierpień w czasie wojny (i po niej) to więcej ludzi w mojej rodzinie ucierpiało z rąk komunistów sowieckiech i polskich niż z rąk faszystów.
          • wielki_czarownik Re: Wygwizdali "Bóg, Honor, Ojczyzna"... 12.11.10, 12:15
            Gość portalu: kuna napisał(a):

> To z miłości do kraju gwizdali. Z nienawiści do przemocy.

Z nienawiści do przemocy szarpano się z Policją i pobito 3 narodowców jadących do Warszawy? Stary radziecki kawał się przypomina - tak będziemy walczyć o pokój, że kamień na kamieniu nie zostanie.

Czy nikt z Twoje rodz
            > iny nie ucierpiał w czasie wojny ze rąk faszystów? A może u was faszyści z dzia
            > da na pradziada?

Twoja rodzina to ma pecha... Ucierpieli podczas wojny z rąk faszystów... Znaczy się co? Włoski żołnierz ukradł Twojemu dziadkowi kurę?
            Tak! włoski bo Niemcy nie byli faszystami geniuszu!

Jesteś kolejnym przykładem człowieka otumanionego lewacką propagandą, dla którego nazista, faszysta i narodowiec to to samo.
            Wbij sobie raz na zawsze do tego pustego łba, że polscy narodowcy jako jedni z pierwszych rozpoczęli konspiracyjną walkę z hitlerowcami i nacjonalistyczna partyzantka antyhitlerowska w Polsce (NSZ) była o wiele silniejsza od socjalistycznej (GL/AL).
            Zapamiętaj też sobie, że nazizm i faszyzm, to rzeczy odmienne!
            • Gość: doktryner Re: Wygwizdali "Bóg, Honor, Ojczyzna"... IP: *.chello.pl 15.11.10, 00:12
              Uwaga techniczna: faszyzm i nazizm nie sa wcale ZUPELNIE innymi rzeczami. Sa do siebie bardzo, bardzo podobne. Historycznie sa inne, ale ich inspiracje i charakter teoretyczny sa podobne jak dwa brzydale.
        • Gość: gajan Re: Wygwizdali "Bóg, Honor, Ojczyzna"... IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.10, 12:50
          To była żydowska prowokacja. Gwiżdżących podczas hymnu należy zamknąć albo wyeliminować
    • Gość: 11 Listopada same najgorsze lewactwo pod Fredrę wypłezło IP: *.magma-net.pl 11.11.10, 18:05
      Czy "obywatel wolnego miasta Wrocław", tow. Baworowski już zapomniał, jak w latach 70-tych bawił się w socjalistyczne harcerstwo? Taki "obywatelski" się teraz zrobił?
    • Gość: Wesoły Romek Fasszyzm = nazizm = ... IP: *.lanet.net.pl 11.11.10, 18:08
      ... Komunizm = redaktor (nasz orzeł biały) Michnik = antyfaszyzmy cnd
      .... buhahaha
    • powiadammmm Sobie myślę 11.11.10, 18:10
      Ogłuszający gwizd skutecznie zagłuszał hasła wykrzykiwane przez narodowców: "Bóg, honor i ojczyzna", "Wolna Polska niepodległa" i "Wielka Polska narodowa"

Bo to złe hasła są. Powinni krzyczeć ... jakieś .... inne...
      • Gość: jot Re: Sobie myślę IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.10, 18:25
        Pan Michnik chyba zadowolony. Zasiane przez jego pismaków ziarno nienawiści pięknie kiełkuje. Zamiast świętować Dzień Niepodległości Polacy walczą ze sobą
      • patriota21wieku Re: Sobie myślę 11.11.10, 21:53
        powiadammmm napisał:

> Ogłuszający gwizd skutecznie zagłuszał hasła wykrzykiwane przez narodowców: "Bó
        > g, honor i ojczyzna", "Wolna Polska niepodległa" i "Wielka Polska narodowa"
        >
        > Bo to złe hasła są. Powinni krzyczeć ... jakieś .... inne...

Nie chodzi o tresc tylko o kontekst: z tych hasel wynika ze jak ktos nie jest wierzacym niebieskookim blondynem z naswiskiem knoczacym sie na -ski, to nie jest Polakiem!
        • tocqueville Re: Sobie myślę 11.11.10, 22:03
          Nie chodzi o tresc tylko o kontekst: z tych hasel wynika ze jak ktos nie jest wierzacym niebieskookim blondynem z naswiskiem knoczacym sie na -ski, to nie jest Polakiem!

co to za bzdury? to wynika z hasła: "wolna niepodległa Polska"? albo 'Bóg, honor, ojczyzna"?

przypomnę zresztą, że historyczni liderzy ONR mieli na nazwiska m.in.: Mosdorf, Rossman, Kemnitz, Todtleben, Heinrich, Reutt

polski nacjonalizm nie był rasistowski i nic nie pisał o kolorze oczu, zresztą Wasiutyński czy St. Piasecki, a także Stroński mieli korzenie żydowskie
          za dużo czytasz bajek
          • el_niuniek Re: Sobie myślę 11.11.10, 23:55
            tocqueville napisał:

> Nie chodzi o tresc tylko o kontekst: z tych hasel wynika ze jak ktos nie jes
            > t wierzacym niebieskookim blondynem z naswiskiem knoczacym sie na -ski, to nie
            > jest Polakiem!

>
            >
            > co to za bzdury? to wynika z hasła: "wolna niepodległa Polska"? albo 'Bóg, hono
            > r, ojczyzna"?
            >

A co złego wynika z hasła "Gott mit uns"?
            • Gość: andy Re: Sobie myślę IP: *.as.kn.pl 12.11.10, 00:57
              Ty pewnie wolisz hasło: "Proletariusze wszystkich krajów łączcie się!"
              • el_niuniek Re: Sobie myślę 12.11.10, 01:38

> Ty pewnie wolisz hasło: "Proletariusze wszystkich krajów łączcie się!"

A czemu pytasz?
                • Gość: andy Re: Sobie myślę IP: *.as.kn.pl 12.11.10, 02:49
                  A widziałeś w moim komentarzu znak zapytania?
        • Gość: wrocławianin Re: Sobie myślę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 22:04
          Widzę że bliska ci jest socjotechnika specjalistów z Czerskiej.
          Napisz co autorzy haseł mieli na myśli :))
        • Gość: Raf Re: Sobie myślę IP: 79.110.196.* 11.11.10, 22:38

> Nie chodzi o tresc tylko o kontekst: z tych hasel wynika ze jak ktos nie jest w
          > ierzacym niebieskookim blondynem z naswiskiem knoczacym sie na -ski, to nie jes
          > t Polakiem!

Gdzie tam było coś o blondynach i niebieskich oczach, nie mówiąc już o "-ski"?
        • Gość: andy Re: Sobie myślę IP: *.as.kn.pl 12.11.10, 00:50
          powiem krótko: jesteś debilem - idealnym ucieleśnieniem poprawnego politycznie patrioty21wieku

Was nie można karać, was trzeba leczyć...
      • polakonly Nie o hasła chodzi, tylko o to kto je wykrzykuje i 11.11.10, 23:15
        w jakiej sprawie je wykrzykuje, oraz kto jest mocodawcą krzykacza czyli "kto za tym stoi"
      • camparis Re: Sobie myślę 14.11.10, 01:49
        powiadammmm napisał:

> Ogłuszający gwizd skutecznie zagłuszał hasła wykrzykiwane przez narodowców: "Bó
        > g, honor i ojczyzna", "Wolna Polska niepodległa" i "Wielka Polska narodowa"
        > Bo to złe hasła są. Powinni krzyczeć ... jakieś .... inne...

Krzyczeli. "Żydzi wypier...lać do Izraela" i podobne.
        Mało Ci?
    • gonzales.wroclaw Para poszła w gwizdek. 11.11.10, 18:28
      Narodowcy się zebrali, przeszli się, wykrzyczeli co mieli wykrzyczeć i poszli do domu. I zapewne mieli niezły ubaw z gwiżdżących pajaców, którzy sprawili, że ich przemarsz nie był zbyt monotonny. I za rok też się pewnie zbiorą.
      • Gość: Lord Of Wrocław Michnikowszczyźnie Mówimy NIE !!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.11.10, 18:39
        nie tolerujemy zachowań antypolskich i ludzi siejących nienawiść wśród polaków. ADAMIE M. zostaw wrocławian w spokoju !!!
        • Gość: hehe Re: ...się brunatne brudasy rozszczekały :D IP: *.23.54.194.generacja.pl 11.11.10, 19:14
          • Gość: edd Re: ...się brunatne brudasy rozszczekały :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 19:38
            wole być brunatnym brudasem niż tęczowym dymadłem :)
            • Gość: andy Re: ...się brunatne brudasy rozszczekały :D IP: *.as.kn.pl 12.11.10, 00:58
              piękna riposta!
        • Gość: ToJa Re: Michnikowszczyźnie Mówimy NIE !!!! IP: *.as.kn.pl 11.11.10, 19:17
          Co się czepiasz kawalera Orderu Orła Białego?. Za rok w tym gronie pewnie będzie inny "człowiek honoru" Kiszczak
        • polakonly Nie towarzyszył NOP-owcom żaden ksiądz, nie było 11.11.10, 23:11
          mszy pod pomnikiem Chrobrego?... Muszę przyznać że jestem zawiedziony, bo przyzwyczaiłem się że ruchy narodowe są de facto chrześcijańsko-narodowe.
      • Gość: Waldi Re: Para poszła w gwizdek. IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.10, 19:14
        Telewizji nie mam bo nagina fakty, prasę czytam od prawa do lewa, by mieć pogląd, służbę wojskową odbyłem, podczas hymnu wstaję, dziecko uczę "Kto ty jesteś?", ale nigdy nie poprę fanatyzmu i skrajności. Dlatego gwiżdżę
        • tocqueville Re: Para poszła w gwizdek. 11.11.10, 19:24
          Ucząc "Kto ty jesteś..." promujesz nacjonalizm i faszyzm. Nie wiedziałeś? to poczytaj
          www.krytykapolityczna.pl/JasKapela/Czyfaszyzmistniejenaprawde/menuid-244.html
          • Gość: Waldi Re: Para poszła w gwizdek. IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.10, 19:45
            tak, być może. Nie boję się powiedzieć że jestem Polakiem, ale gwiżdżę na skrajności (wszelkie).
    • eugene_terror Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narodowców 11.11.10, 18:37
      Eh... szkoda komentować. Jesteście tacy sami jak ludzie, których wygwizdaliście. Może nawet gorsi, bo tamci nie byli aż tak strasznie irytujący. Dlaczego co roku jak przechodzę przez rynek muszę oglądać takie szopki? Przecież oni nie świętowali dojścia Hitlera do władzy tylko Dzień Niepodległości. Rozumiem, że jedna banda baranów musi założyć glany i pokazać jacy są silni, ale to od razu ściąga drugą bandę baranów, którzy chcą pokazać, że są od nich lepsi.

Najśmieszniejsze jest to, że zwiecie się antyfaszystami. Antyfaszystą jestem ja. Wy jesteście tacy sami jak oni.

• Gość: Waldi Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.10, 19:20
        w roku 1934, 1936, 1938 też tak się niewinnie zaczynało
        • tocqueville Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod 11.11.10, 19:39
          1934 Stalin morduje Kirowa i rozpoczyna działania w kierunku całkowitego zniewolenia społeczeństwa - KPP grzmi o polskim faszyzmie i zagrożeniu nacjonalistycznym
          1936 Stalin wydaje wyrok śmierci na elitę działaczy bolszewickich, rozpoczyna się polowanie na wrogów ludu, masowe aresztowania, do łagrów trafiają setki tysięcy ludzi - KPP krzyczy o zagrożeniu faszyzmem - KPP grzmi o polskim faszyzmie i zagrożeniu nacjonalistycznym
          1938 KPP grzmiąca o polskim faszyzmie i zagrożeniu nacjonalistycznym zostaje zlikwidowana przez Stalina a jej działacze zabici (zaproszeni do Moskwy w celu rozwiązania problemu polskiego faszyzmu) - głowy zachowują jedynie działacze siedzący w polskich faszystowskich więzieniach (Gomułka, Bierut)
          • Gość: Waldi Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.10, 19:46
            a na zachód od Polski tymczasem...
            • tocqueville Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod 11.11.10, 20:04
              a na zachodzie tymczasem wyrastała siła która od 1939 ramię w ramię z komunistami w zgodzie z zawartym paktem pod czerwonymi sztandarami (choć pod innym logo) mordowała polskich nacjonalistów
              • tocqueville Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod 11.11.10, 20:11
                polski nacjonaliści byli mordowani tak tych z zachodu jak i ze wschodu, przez dwa bratnie totalitaryzmy (miedzy którymi doszło potem to kłotni w rodzinie)
                www.youtube.com/watch?v=J_uC0wy_O90
          • Gość: MM Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod IP: unknown 12.11.10, 18:04
            Gomułka, Bierut - i niestety również działacz skrajnie antypolskiej KPZU, niejaki Szechter.
            Czego fatalne skutki dziś odczuwamy.
    • tocqueville Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo 11.11.10, 18:42
      Ogłuszający gwizd skutecznie zagłuszał hasła wykrzykiwane przez narodowców: "Bóg, honor i ojczyzna",

komentarz?
      • morning.calm Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo 11.11.10, 18:47
        Skutecznie zagłuszał też wiele innych haseł więc dlaczego tylko to jedno cytujesz?
        • tocqueville Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo 11.11.10, 19:00
          a jakie masz inne hasła w artykule?
          chodzi ci o: ""Wolna Polska niepodległa"? warte wygwizdania?
          • Gość: z Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo IP: 217.98.20.* 12.11.10, 00:16
            Oczywiście według ciebie Polska nie jest ani wolna, ani niepodległa, prawda? I trzeba za nią walczyć, jako rzecze jarkacz ? Brunatne koszule w Niemczech też tak zaczynały, a wszyscy inni traktowali ich z pobłażaniem jako nieszkodliwych nawiedzonych maniaków wywrzaskujących patriotyczno - narodowe hasła. Co było potem, to wiemy...
            • tosemjaaniety Bredzisz. Gazeta zeszła na dno. 12.11.10, 10:00
              Piętnowanie ludzi za to,że w dniu święta niepodległości mówią głośno o narodzie, honorze i niepodległości to zwykłe skvrwysyństwo. Gazeta zeszła na samo dno. Nigdy nie byłem za tzw. narodowcami, ale ta akcja odbije się gazecie i środowiskom z nią związanym potężną czkawką. Ludzie nie są ślepi. Narodowcy doskonale to wyczuli i zarówno we Wrocławiu, jak i w Warszawie zachowywali się spokojnie. A teraz tysiące ludzi, którzy może normalnie by popierali tą śmieszną krucjate gw popiera narodowców, bo nie da sobie zrobić wody z mózgu. Kolejnego frajera wczoraj pokazali w Faktach TVN, jak wypowiada się do mikrofonu, że w 2010 roku nie ma miejsca na takie pseudowartości jak naród. Dokładnie tak powiedział. Mam złą wiadomośc dla lewaków-otóż dzięki takim wypowiedziom szeregi narodowców znacznie wzrosną, a za rok sam z kumplami będę stał po ich stronie. Podziękujcie biedroniom i innym.
          • morning.calm Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo 12.11.10, 08:31
            Gdybyś się tam wybrał i naocznie sprawdził jak wyglądała manifestacja, jakie były zachowania i hasła narodowców to może byś przyhamował z komentarzami. Jednak z tego co widzę, sugerujesz się jednym artykułem i wolisz siedzieć w trakcie manifestacji w ciepłych kapciach w domu.
            A ja się wybrałem, żeby mieć obiektywny pogląd na obie grupy.
    • Gość: Raf Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo IP: 79.110.196.* 11.11.10, 18:59
      Ogłuszający gwizd skutecznie zagłuszał hasła wykrzykiwane przez narodowców: "Bóg, honor i ojczyzna", "Wolna Polska niepodległa" i "Wielka Polska narodowa"."

Wygwizdaliście takie niekontrowersyjne okrzyki, Mazurka Dąbrowskiego pewnie też? Możecie być z siebie dumni.
      • Gość: anik Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo IP: *.ha.pwr.wroc.pl 11.11.10, 19:08
        Jak zawsze płytko i jednostronnie - nikt tutaj nie wygwizdał Mazurka tylko bandę łysych kiboli którzy pod płaszczykiem nacjonalizmu przyszli wyładować trochę agresji. Ludzie przyszli wygwizdać faszyzm i brak tolerancji tak szeroko krzewiony przez rzekomych obrońców Polski!!
        • Gość: ziomal Tak jest. Dresy, łyse pały, kible z szalikmi IP: *.23.54.194.generacja.pl 11.11.10, 19:17
          Broń Panie Boże Polskę od takich patriotów.
        • Gość: Raf Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo IP: 79.110.196.* 11.11.10, 22:11
          > Jak zawsze płytko i jednostronnie - nikt tutaj nie wygwizdał Mazurka tylko band
          > ę łysych kiboli którzy pod płaszczykiem nacjonalizmu przyszli wyładować trochę
          > agresji. Ludzie przyszli wygwizdać faszyzm i brak tolerancji tak szeroko krzewi
          > ony przez rzekomych obrońców Polski!!

Tak szeroko krzewiony ten faszyzm, że nie było słychać żadnego faszystowskiego okrzyku.
        • Gość: Dud ale jednak podczas Mazurka gwizdaliście :( IP: *.e-wro.net.pl 11.11.10, 22:39
          tego się nie wytnie, smutne to jest chociaż troszkę godności a to nie :( a te bojówki zamaskowane antyfaszyscie toż to zwykł banda żądna krwi :(
      • el_niuniek Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo 12.11.10, 00:00
        Gość portalu: Raf napisał(a):

> Ogłuszający gwizd skutecznie zagłuszał hasła wykrzykiwane przez narodowców:
        > "Bóg, honor i ojczyzna", "Wolna Polska niepodległa" i "Wielka Polska narodowa".
        > "

>
        > Wygwizdaliście takie niekontrowersyjne okrzyki, Mazurka Dąbrowskiego pewnie też
        > ? Możecie być z siebie dumni.

Dewotce służebnica w czymsiś przewiniła
        Właśnie natenczas, kiedy pacierze kończyła.
        Obróciwszy się przeto z gniewem do dziewczyny,
        Mówiąc właśnie te słowa: "...i odpuść nam winy,
        Jako my odpuszczamy" - biła bez litości.
        Uchowaj,Panie boże takiej pobożności!
    • bylenic Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narodowców 11.11.10, 19:07
      Oni uważają się za patriotów? Skoro tak to niech mi pokaże swoje drzewko geanalogiczne i udowodnią że są z pokolenia na pokolenie Polakami.
      • Gość: Jawor Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.10, 19:21
        Tak. Ja byłem na tym marszu i uważam się za Polaka. I moje drzewo genealogiczne jest czysto Polskie. I co?
        Gwizdający byli śmieszni, bo były hasła czysto patriotyczne. Ani jednego rasistowskiego. Mazurka oczywiście też trzeba było wygwizdać. Szkoda mi takich ludzi, którzy zaślepieni swoją ideologią nie potrafią rozróżnić złego zachowania od dobrego.
        • el_niuniek Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod 12.11.10, 00:04
          Gość portalu: Jawor napisał(a):

> Tak. Ja byłem na tym marszu i uważam się za Polaka. I moje drzewo genealogiczne
          > jest czysto Polskie. I co?

A Twoja ortografia wybitnie niepolska.
        • bylenic Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod 12.11.10, 00:06
          A polska dla polaków to nie rasistowskie hasło? Pokop trochę głębiej w swojej przeszłości a okaże się że nie jesteś aż tak czystym Polakiem.
          • tocqueville Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod 12.11.10, 00:13
            A polska dla polaków to nie rasistowskie hasło

niekoniecznie - zależy jak definiowane jest słowo Polak (albo rasowo-biologicznie albo kulturowo: Polak=osoba uważająca sie za Polaka albo politycznie: Polak=obywatel Polski)
          • Gość: goral27 Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod IP: *.tvk.torun.pl 12.11.10, 22:05
            Jak będzie tak głęboko kopał to się okaże że nie jest nawet ssakiem, tylko czego to niby ma dowieść?
        • idepozapalki Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod 12.11.10, 00:06
          I co z tego? Teraz nie było, ale wcześniej były. To, że teraz pod naciskiem organizatorów postanowiliście pokazać "inną twarz" nie znaczy, że ludzie to idioci i nie pamiętają "Polska dla Polaków", "Europa dla białych, Afryka dla HIV" i paru innych przyjemnych hasełek, które wykrzykiwali Ci sami ludzie.

Wygwizdano nie hasła, ale ludzi, którzy te hasła głosili. Wygwizdano tych samych idiotów, którzy tym razem pokazali inną twrz, ale tak naprawdę nawołują do agresji, nienawiści na tle rasowym itp.

Przeciwko narodowcom nic nie mam. Przeciwko agresji, przeciwko dyskryminacji i segregacji - tak.

To, że świnia raz nałoży garnitur, nie znaczy, że przestała być świnią.
          • Gość: andy Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod IP: *.as.kn.pl 13.11.10, 08:25
            > Przeciwko narodowcom nic nie mam. Przeciwko agresji, przeciwko dyskryminacji i
            > segregacji - tak.

To chyba byłeś w złej manifestacji
      • erillzw Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod 12.11.10, 00:01
        A co jesli po drodze pojawi sie ktos pochodzenia np. niemieckiego? albo ukrainskiego? Albo bialoruskiego? To juz z zasady nie moze byc taki czlowiek partiota??
        Ja p*** ludzie.. co Wam sie stalo w mozgi?!
        Patrioztyzm to nie czyta krew (jesli tak uwazasz moze warto pojsc i bic poklony pod grobem hitlera) tylko postawa wobec kraju! takie podstawy trzeba wam tlumaczyc?
    • Gość: koniec_gw Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo IP: *.as.kn.pl 11.11.10, 19:29
      na wyborcza gwizdze codziennie bez gwizdka, kupując rzeczpospolitą w kiosku o poranku
      • Gość: POlakDuży Dlaczego nikt nie spałował faszystów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 19:40
        Wstyd że ta ciemna hołota mieni się POlakami. Dalej policja i władze nie będzie zauważać związku a wręcz synonimicznej jednoznaczności pomiędzy hołota stadionową a bluźnierczymi "narodowcami"?
        • Gość: zygfryddezgryz Re: Dlaczego nikt nie spałował faszystów? IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.10, 19:48
          Proszę mi powiedzieć jakie to faszystowskie hasła głosili manifestańci , w artykule takowych nie słychać? Czyżby hymn Polski był faszystowski czy "wolna i nie podległa Polska" artykuł jest głupi i naciągany a faszyzm raczej jest powiązany z lewicą niż prawicą..patrz Mussolini i Hitler..... Panie dziennikarzu pora do szkoły
          • Gość: Uhn Obawiam sie ze jest juz za pozno IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.11.10, 20:03
            aby mozna bylo zapobiec "kondomizacji" Polski przez PO i komunistyczne sluzby specjalne.Jednak nie wolno dac sie prowadzic na rzez jak barany. I tego rodzaju demonstracje sa bardzo potrzebne. A opis tego przez GazWyb ? No coz , czy ktos jeszcze ma watpliwosci kogo GazWyb reprezentuje ? Czyj interes?
            A swoja droga ciekawe, guru tego czasopisma dostaje najwyzsze odznaczenie panstwowe a zmobilizowani przez niego niedorozwinieci uczestnicy wygwizduja hymn narodowy .Czy naprawde nie widzicie co sie w Polsce dzieje?
            • Gość: edd Re: Obawiam sie ze jest juz za pozno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 18:08
              Nie było pomysłu na żadne logiczne hasła to dostali gwizdki od tęczowych dymadeł i ot się popisali, gwizdaniem na hymn narodowy. Mogli się nie ruszać z przejścia, paru by się stratowało reszta zwinęła by się ze strachu do domu.
    • trueapasz gdzie ci faszysci ? 11.11.10, 19:55
      gdzie ci faszysci ? korde żadnego nie widziałem a ilu różowych-terrorystów było z gwizdkami z HIV od berlińskich homoseksualistów ;)
      • el_niuniek Re: gdzie ci faszysci ? 12.11.10, 00:06
        trueapasz napisał:

> gdzie ci faszysci ? korde żadnego nie widziałem a ilu różowych-terrorystów było
        > z gwizdkami z HIV od berlińskich homoseksualistów ;)

Gdzie ci różowi terroryści? Ja żadnego nie widziałem, za to bandę ogolonych na łyso facetów, którzy uważają, że tylko oni mają prawo nazywać się Polakami.
        • Gość: Dud hymmm to już łysym nie można byc ;) IP: 62.233.251.* 12.11.10, 07:57
          hymmm to już łysym nie można byc ;) daleko posuwasz się w swoim prywatnym faszyzmie a powiesz to chorym po chemioterapii ;)
          bedziesz eksterminował wszystkich łysych ? bez selekcji czy ty bedziesz ich typował
          ten do pieca
          ten do gazu
          a ten poprawny politycznie ;)
          • el_niuniek Re: hymmm to już łysym nie można byc ;) 12.11.10, 14:50
            Gość portalu: Dud napisał(a):

> hymmm to już łysym nie można byc ;) daleko posuwasz się w swoim prywatnym faszyzmie

A jak ktoś założy coś różowego, to jest zboczeńcem, lewakiem i żydem?
      • Gość: urho Re: gdzie ci faszysci ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.10, 09:04
        jak widzisz na załączonym filmiku jeden z waszych kolegow hajluje
    • jedyny_madry Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narodowców 11.11.10, 19:58
      To cieszy, że czytając te komentarze w większości moi rodacy nie dają się prowokować za pomocą ordynarnych manipulacji GW. Tak to prawda, że część środowisk organizujących marsz niepodległości może być klasyfikowana jako nacjonalistyczna ale czy to źle? Czy były jakieś hasła faszystowskie podczas tego marszu? Nie było i dlatego skowyt lewactwa jest jeszcze większy. Ja uważam, że strona z gwizdkami to prawdziwi faszyści w tym sporze. Stosują faszystowskie metody, mają zbliżoną do faszystowskiej ideologie, są niebezpieczni wręcz na granicy terroryzmu ( vide bojówki lewackie z Grecji wysyłające bomby pocztą). Stoi za nimi cały szereg celbrytów pożytecznych idiotów albo po prostu salonowych pseudo autorytetów mącących przyzwoitym ludziom w głowach.
      • Gość: rikitiki "Bog Honor i Ojczyzna" to zle haslo????? IP: *.cht-bng-012.adsl.virginmedia.net 11.11.10, 20:06
        "Bóg, honor i ojczyzna", "Wolna Polska niepodległa"

Rozumiem ze gdy devianci seksualni z golymi tylkami jada ulicami Warszawy, domagajac sie by ich zwiazki nazywano "malzenstwami" to gwizdanie przeciwko nim jest skandalem, nietolerancja, bandytyzmem?

Jastem jak najdalszy od faszyzmu, socjalizmu bolszewickiego i narodowego

Ale do jasnej cholery jak mozna porownywac marsze neonazistow z nrd do krzyczenia "BOg Honor Ojczyzna " w dniu 11 listopada?

Od kiedy to narodowy socjalizm jest gorszy od tego bolszewickiego spcjalizmu ktorego spadkobiercami sa Kiszczak i Ikonowicz ?!?

O Ile narodowy socjalizm doczekal sie swojej Norymbergi - zostal osadzony, potepiony i przeklety, to Socjalizm miedzynarodowy - tak samo jesli nie bardziej zbrodniczy ma si ejak najlepiej, i legalnie dziala sobie prof. Wiktor na Uniwerku, i inni gloszacy te bandycka ideologie

Rozumiem wiuec z emanifestacje gejow i lesbijek moze z domieszka jakichs bredni o "global warming" s ajak najbardzije na miejscu, natomiast jedynymi ludzmi ktorzy nie wstydza sie glosno mowic ""Bóg, honor i ojczyzna", "Wolna Polska niepodległa" sa nacjonalisci?

smutny to kraj

• patriota21wieku Zle haslo bo kolejnosc na opak! 11.11.10, 21:50
          Bo stawia to Boga i honor ponad ojczyzna. A poza tym co to haslo mowi niewierzacym? Ze sa poza nawiasem?
          • Gość: rikitiki Re: Zle haslo bo kolejnosc na opak! IP: *.cht-bng-012.adsl.virginmedia.net 12.11.10, 09:03
            oczywiscie lepsze haslo to
            "Ojczyzna-ale multi kulti-metrosexual-i transsexual-climate change- lesbian honor i Bog ale tez Satan, albo inny zrodla szczescia"

?????
            JA JESTEM NIEWIERZACY

ale BOG HONOR I OJCZYZNA

to motto tych ktorzy gryzli piach i walczyli na smierc z NARODOWYMI SOCJALISTAMI W 1939 oraz MIEDZYNARODOWYMI SOCJALSTAMI W 1920

jesli GW zacznie urzadzac demonstracje pod ambasada szwecji domagajac sie wydania Stefana Michnika - stalinowskiego oprawcy ktory do tej pory nie wyrazil skruchy za swoje zbrodnie - to uznam go za wyrocznie moralna do tego momentu bede nazywal Blumsztajana klamca i syfiarzem

Narodowy Socjalizm doczekal sie swojej norymbergi ale czerwona zaraza - miedzynarodowy socjalizm ktory zamordowal 4 razy tyle ludzi jest dalej uwazany za CACY?!?!?!

zacznijcie myslec ,bando otumanionych dzieciakow!

"Bog
            Honor
            Ojczyzna"

jest zle bo nie wspomina "niewierzacych"
            nie wspomina tez o gejach
            transseksualistach
            lesbijkach
            climat change
            i stu byc moze waznch rzeczach

ale tylko czerwona hlota moze twierdzic ze haslo jest "faszystowskie"

• Gość: Momus Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 20:24
        Brawa dla tego Pana!!!!!
      • zetzero Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod 11.11.10, 23:11
        jedyny_mądry. zaiste trafny pseudonim. zjadłeś wszystkie rozumy, włączenie ze swoim, więc pleciesz androny.
        Zamiast wymądrzać się w mądralińskich komentarzach, poucz się, poczytać. Trzymam kciuki, jak podrośniesz, możesz zmądrzejesz.
    • kolejowyblog Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narodowców 11.11.10, 20:06
      Właśnie to co robili przeciwnicy narodowców, to jest FASZYZM. Można mieć każde poglądy pod warunkiem, że są to wasze poglądy, tak? Nie jestem fanem ONR, NOP ani MW. Więcej, w sumie uważam ich za buractwo. Ale po ostatniej nagonce Seweryna B. w GW i dzisiejszym dniu, popieram ich prawo do demonstrowania swoich poglądów w 100%! Ktoś zapomniał o słynnym stwierdzeniu Voltaire’a ?Nie zgadzam się z tym co mówisz ? ale życie oddam za to, byś mógł mówić to, co chcesz?
    • neronwroc Skandowali Bóg ...? 11.11.10, 20:10
      Skandowali Bóg ... czy co każdą niedzielę są w kościele ? czy przestrzegają '' 7 '' przekazań ? , czy co tydzień szczerze się spowiadają ? ...jakoś mam wątpliwości

• Gość: kurce Re: Skandowali Bóg ...? IP: *.magma-net.pl 12.11.10, 12:37
        Czy spowiedź, chodzenie do kościoła co niedzielę, przestrzeganie przykazań głoszonych przez jakiś kościół, czy choćby nawet bycie samym księdzem jest dowodem wiary w Boga? Pozdrawiam.
        • el_niuniek Re: Skandowali Bóg ...? 12.11.10, 14:04
          Gość portalu: kurce napisał(a):

> Czy spowiedź, chodzenie do kościoła co niedzielę, przestrzeganie przykazań głos
          > zonych przez jakiś kościół, czy choćby nawet bycie samym księdzem jest dowodem
          > wiary w Boga? Pozdrawiam.

Ależ nie. Możesz wierzyć w boga, a jednocześnie lać pałami wszystkich, co mają inne poglądy. Tylko nie wiem, czy to będzie akurat ten bóg, o którego chodzi w tej dyskusji.
          • Gość: kurce Re: Skandowali Bóg ...? IP: *.magma-net.pl 12.11.10, 15:51
            Też mi się wydaje że mnie nie zrozumiałeś. Możesz wierzyć w Boga i lać pałami innych, lub nie wierzyć w Boga i lać pałami innych. Możesz być lewicowy i lać pałami lub prawicowy i lać pałami. Możesz być w centrum i nic nie robić. Możesz spróbować myśleć samodzielnie i zrozumieć co jest dla Ciebie dobre, albo możesz uwierzyć w to że są mądrzejsi od Ciebie i że niby to ONI wiedzą co jest dla Ciebie dobre (to już było i pewnie wiesz jak to się nazywa).
    • Gość: Gość Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo IP: *.chello.pl 11.11.10, 20:20
      Nazywają Cię faszystą, bo kochasz swą Ojczyznę i zawsze walczyl będziesz z tym pieprzonym komunizmem...
      • el_niuniek Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo 12.11.10, 00:08
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> Nazywają Cię faszystą, bo kochasz swą Ojczyznę i zawsze walczyl będziesz
        > z tym pieprzonym komunizmem...

Nazywają Cię pieprzonym komunistą, bo walczysz z głupotą.
    • katonzwybiorczej co z gejem-Biedroniem? co na to Blumsztajn? 11.11.10, 20:58
      czy gej-Biedroń zaatakował w Warszawie policjanta czy konia?
      • Gość: luj Re: co z gejem-Biedroniem? co na to Blumsztajn? IP: *.chello.pl 11.11.10, 23:10
        słyszałem że policjanta, nie mógł się powstrzymać i złapał go za... pałkę.
        • baca63 Re: co z gejem-Biedroniem? co na to Blumsztajn? 12.11.10, 08:42
          Jak pójdzie siedzieć to seksualnie będzie spełniony.
    • Gość: wrocławianin Re: Faszystowskie śmieci należy wypalać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 21:00
      Typowa postawa "tolerancyjnego" lewaka.
      Ty też byłeś dzisiaj okutany w arafatkę i kaptur?

• kadykianus Bojówki faszystowskie + chuligani stadionowi :) 11.11.10, 21:16
      To są polscy patrioci :)
      Gówno we łbie, brudasy i okropny gust: iść pod pomnik Chrobrego? Przecież to kicz! :)
      Nie mogą sobie znaleźć lepszego celu?
      • Gość: Jawor Re: Bojówki faszystowskie + chuligani stadionowi IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.10, 21:20
        No ja gówna we łbie nie mam, a byłem dzisiaj w pochodzie.

Bojówki faszystowskie? Człowieku za dużo propagandy i durnych hasełek, lewacka hołoto. :)
        • kadykianus Re: Bojówki faszystowskie + chuligani stadionowi 11.11.10, 21:38
          :) ale fajnie się tak powyzywać.
          Tylko niestety nie może być zgody dla takich poglądów. Marek Edelman przestrzegał przed tolerowaniem ludzi, którzy wytykają innych palcami i mówią, kto ma sie kogo bać, kto jest Polak a kto nie, kto jest normalny a kto nie. Bo to sie zawsze od słów zaczyna, a kończy na komorach gazowych. Fantastyczne hasło widniało dziś na kontrmanifestacji:
          "Naród to suma mniejszości".
          • tocqueville Re: Bojówki faszystowskie + chuligani stadionowi 11.11.10, 21:49
            • 1410_tenrok mosdorf i jego kumple nie zdąrzyli 12.11.10, 00:16
              tych komór wybudować.........................
              • Gość: bbbblink Re: mosdorf i jego kumple nie zdąrzyli IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.10, 00:34
                "zdążyli" pisze się przez "ż". Widać jakie niedouczone bezmózgowce wspierają faszystów.
              • Gość: Zed Re: mosdorf i jego kumple nie zdąrzyli IP: *.chello.pl 12.11.10, 11:07
                Przyznaj - nie zerknąłeś nawet do wiki aby się dowiedzieć kto zacz?
                • 1410_tenrok a co by to dało, 12.11.10, 12:29
                  gdybym Ci przyznał rację? Mam przekonanie od czasu powrotu do Polski, że tu w temto kraiku, który jest jednym z najbardziej doświadczonych przez hitleryzm, żyje zupełnie za dużo wielbicieli hitlera.
                  To wczorajsze bydło w garniturach bezczelnie wznosiło okrzyki, za które powinno dostać po ryju i tyle. A dlaczego? Bydło stadionowe nie pojmuje , co to jest Bóg, Honor i Ojczyzna. Również dobrze mogligy krzyczeć Kupa, Klozet, Papier Toaletowy.
                  A gdyby wojna wybuchła, dajmy na to w 1942, to powiedzmy sobie szczerze, II RP nie wyglądałyby dużo lepiej od III Rzeszy. Aktualnie - 70 lat po wojnie - w temto kraiku odwraca się kijem Wisłę.
                  Oczywiście, że każdy ma prawo manifestować swoje przekonania, tak jak każdy ma prawo do tego, aby wyrazić swój sprzeciw przeciw tym przekonaniom!

PS.
                  Serdecznie polecam artykuły z lat '30 dotyczącatych kwestii. Są zabawne, zwłaszcza w pozytywnym nastawieniu do sposobu rozwiązywania tzw. problemu żydowskiego przez młodą rzeszę niemiecką. Falanga i ONR nie są rucha faszystowskimi jedynie w przekonaniu miejscowych "historyków"............... Zabawnym jest, że właśnie środowisko ultraprawicowe postanowiły w październiku 1939 ratować, co się da.............. i wysłały do Berlina dlegację dla rozmów o jakiejś formie współpracy. Na szczęście Adolf nie chciał z nimi gadać i w taki oto przewrotny sposób uratował nam skórę i Studnicki et consortes nie stali się poslimi Quislingami lub Petainami.
                  • Gość: Zed Re: a co by to dalo, IP: *.chello.pl 12.11.10, 16:27
                    Nic by nie dalo. W koncu tacy faszysci jak ty maja monopol na racje.

W tekscie nie ma NIC na temat jakichkolwiek hasel mogacych sugerowac jakiekolwiek nawiazania do Hitlera, czy chocby faszyzmu.

A ja sobie przeczytalem o kolesiu na wiki. Nie jestem narodowcem i nie mialem pojecia kto to.

Gosc zginal w Oswiecimiu. Za pomaganie Zydom. Glupio ci teraz panie "antyfaszysto" co to najchetniej by "ostatecznie rozwiazal kwestie majacych odmienne opinie"?
      • Gość: wrocławianin Re: Bojówki faszystowskie + chuligani stadionowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 21:59
        Brudasów z gównem we łbie to poszukaj raczej pośród zaćpanych squotersów z gwizdkami.
    • fc-inter Re: Wygwizdujemy manifestację wrocławskich narodo 11.11.10, 21:18
      Jedno co mi się podoba teraz w Wybiórczej, to fakt, że nie kryję się za swoją lewackością pod sztandarami obrońców demokracji etc. np jawnie nawołując do wygwizdywania patriotycznych demonstracji.
    • wielki_czarownik Ciekawy cytat z artykułu 11.11.10, 21:31
      "Władysław Frasyniuk: - Walczyliśmy o kraj, który odwołuje się do ideałów Sierpnia - tolerancji, dialogu. "

Dialog za pomocą gwizdka? Tolerancja dla wybranych?
      • 1410_tenrok wielki czarownik - nacjonalszowinista............. 11.11.10, 22:39
        wielki, jestes smieszny w tym swoim szczekocie. NSDAP i SS też miały piękne hasła - "Jeden naród, jedna rzesza, jeden wódz" lub "Bóg i Honor" lub "bóg i Ojczyzna" lub "Bóg jest z nami"................ i co? I goowno.
        Nauczcie się dzieczaczki: temu krajowi takich petryjutuf jak wy nie potrzeba! Możecie sobie maszerować, w marynarkach i wykrzykiwać "Bóg, Honor, Ojczyzna". Tyle, że ani to wasz Bóg, ani nie macie honoru, ani to wasza ojczyzna! Obecność bydła stadionowego, które aktualnie zawłaszcza sobie kochaną Spartę, jest dowodem tego, że ubraliście jak wilk w owczą skórę i próbujecie oszukiwać. Nikt was tu nie potrzebuje! Jesteście obcy! Idźcie tam, gdzie wasze miejsce - na śmietnik historii!
        • wielki_czarownik Zdecyduj się! 11.11.10, 23:07
          Ostatnio wyzywałeś mnie od komuchów, poprzednio od islamusów a teraz imputujesz mi nazistowskie ciągotki. Bądź mężczyzną i zdecyduj się wreszcie!
          • 1410_tenrok a znasz to: 12.11.10, 00:12
            "uprzejmie informuję, że mój dzisiejszy wpis jest wyrazem moich przekonań z dnia dzisiejszego i nie może być porównywanym z moimi wpisami z dnia wczorajszego lub jutrzejszego, albowiem zastrzegam sobie prawo do ciągłej zmiany zmiany przekonań, jako, że świat wraz ze mną znajdują się w ciągłym ruchu"!
            Dobre?
            Wielki, na tym polega twoje szaleństwo, że dzisiaj jesteś komuchem, jutro islamusem (podejrzewałem cie kiedykolwiek o to? - to dziwne), a pojutrze faszoelm. I tak w kółko.
            Taki już jesteś.

Nie ma ludzi inteligentnych, są jedynie przebadani za pomocą złych metod analitycznych. Tak na prawdę, każdy człowiek jest po trosze geniuszem i idiotą - zależnie od ciśnienia, zachmurzenia, gazów i innych, niezbadanych dotąd bajerów.
            • wielki_czarownik Widzisz tenroku 12.11.10, 12:20
              Masz usilną potrzebę szufladkowania - tak charakterystyczną dla osób o ograniczonych horyzontach i mizernej kondycji intelektualnej. Otóż ja jestem sobą. Moje poglądy zawierają w sobie pierwiastki liberalne, socjalistyczne i nacjonalistyczne a nawet monarchistyczne.
              Ale dla Ciebie każdy, kogo nie da się wsadzić do szufladki z napisem "nazista" albo "antynazista" jest szaleńcem... A tak naprawdę, to nie jesteś pojąć złożoności świata i tyle.
              • ddyzma5 Re: Widzisz tenroku 12.11.10, 21:36
                Zgadza się.
    • handlaz Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narodowców 11.11.10, 21:31
      Jak zwykle gazeta podaje nieprawdziwe informacje. To gwizdków nie było słychać, jak my krzyczeliśmy, a ich wcale nie było więcej. A co do nazywania nas faszystami to ktoś ich za to pozwać do sądu powinien.
      • Gość: Jawor Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.10, 22:11
        Dokładnie. Przecież były też okrzyki "Głośniej, bo Was nie słychać", ale GW nie napisze o tym, bo obraz ich wspaniałej akcji (która nie wypaliła, bo GW spodziewała się rasistowskich okrzyków, a były tylko patriotyczne) się popsuje.
        • el_niuniek Re: Wygwizdaliśmy manifestację wrocławskich narod 12.11.10, 00:10
          Gość portalu: Jawor napisał(a):

> Dokładnie. Przecież były też okrzyki "Głośniej, bo Was nie słychać", ale GW nie
          > napisze o tym, bo obraz ich wspaniałej akcji (która nie wypaliła, bo GW spodzi
          > ewała się rasistowskich okrzyków, a były tylko patriotyczne) się popsuje.

No jasne, tylko NAS (tzn. nopowców) było słychać...

Nie zauważyłeś, że znowu Wasza grupka zawłaszcza sobie prawo do wszystkiego?
    • Gość: PIN Frasyniuk, szkoda że na Jaruzela tak nie gwizdałeś IP: *.magma-net.pl 11.11.10, 21:44
      zeszmaciłeś się, poczynając od Magdalenki, a dalej to już samo poszło...

Na pohybel kolaborantom!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka