22.11.10, 20:42
Szukam opini o wrocławskich basenach. Jaki najlepszy dla rodziców z maluchem (18m). Jaki standart przebieralni, jaka woda etc. Chcemy się wybrać pierwszy raz i nie wiemy gdzie będzie najlepiej. Fajnie, gdyby nie było tłoku ;-p
Obserwuj wątek
    • mstawarz Re: Basen 22.11.10, 21:52
      No w Aquaparku to zazwyczaj jest tłok, ale warunki całkiem niezłe. Chodzimy w niedzielę na 9, wtedy nie ma dużo ludzi i przebieralnie rodzinne są w miarę dostępne. W Redeco jest strasznie, brudno i nieprzyjemnie. Na Racławickiej wygląda że nie jest tak źle, ale nie widziałam czy są tam rodzinne przebieralnie np. z przewijakiem.
      • vivianna_82 Re: Basen 23.11.10, 10:48
        my z małą chodzilismy na stadion olimpijski, na specjlane dla maluchow zajecia. Było ok :) ale nie wiem jak wygląda kwestia wstępu poza zajęciami...
      • mmala6 Re: Basen 23.11.10, 11:49
        Lekka przesada z tym Redeco, choć rewelacji nie ma. Dla mnie minusem jednym i najważniejszym jest zbyt mała ilość szatni vide wieczne kolejki i wyścigi wchodzących i wychodzących.
        Aquapark nie w godzinach szczytu jest całkiem przyjemny, jest tam zakątek dla małych dzieci, mała zjeżdżalnia, brodzik. Ja bym poszła do Aquaparku.
    • chudonoga Re: Basen 24.11.10, 23:26
      polecam
      - aquapark, ale jak już ktoś napisała poza weekendem. Są osobne szatnie rodzinne, w strefie malucha mnóstwo atrakcji, ogólnie dostępny sprzęt (makarony, pływaki itp), na hali basenowej jest ciepło no i nie trzeba się meldować o konkretnej godzinie
      - basen Uniwersytetu Przyrodniczego na Chełmońskiego. Szatnie są w 100% przystosowane dla rodziców z maluchami (przewijaki, kojce itp), wejście do brodzika jest po szerokich schodach, można bezpiecznie, spokojnie wejść do wody z dzieckiem na ręku. Nie wiem jak z dostępnością basenu dla tzw. publiczności, trzeba dzwonić i pytać
      - ewentualnie basen AWF, mają osobne szatnie rodzinne, ale bez specjalnych udogodnień. Do brodzika wchodzi się po drabince, co nie jest wygodne. W weekendy mają sporo wolnych godzin, trzeba jednak dzwonić i pytać.

Osobiście nie lubię redecco. Szatnie są kiepsko rozwiązane, sanitariaty i prysznice zaniedbane. Wejście na basen przypomina labirynt zakończony koniecznością przeprawy przez fosę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka