Dodaj do ulubionych

szkoła 7go

03.01.11, 23:50
Moje dziecko ze sp.36 we Wro przyniosło nastepującej tresci kartkę Ponieważ 7 stycznia 2011(piątek) jest dniem wolnym od zajęc dydaktyczno- wychpowawczych oraz przypada pomiedzy świętami, prosze o poinformowanie nas, czy tego dnia Państwa córka/ syn będzie w szkole, czy pod Państwa opieka w domu. Zapewni to nam właściwe przygotowanie zajęc opiekuńczych.
Córka/ syn bedzie w domu pod nasza opieką/ Córka/ syn bedzie w szkole. (właściwe prosze podkreślić) , Czytelny podpis rodziców/ prawnych opiekunów, oczywiście podpisałam bo co miałam zrobic, musze wziać urlop a i tak zapowiadają deszcze więc nawet narty odpadają, ale zastanawiam sie na jakiej podstawie prawnej nauczycielskie lenie robia sobie wolne i dlkaczego na to pozwala dyrekcja, na razie to szkoła podstawowa, ale jak juz bedzie powazna nauka..
Obserwuj wątek
    • levack.levack Re: szkoła 7go 04.01.11, 07:54
      gghh108 napisała:

> Córka/ syn bedzie w domu pod nasza opieką/ Córka/ syn bedzie w szkole. (właściw
      > e prosze podkreślić) , Czytelny podpis rodziców/ prawnych opiekunów, oczywiście
      > podpisałam bo co miałam zrobic, musze wziać urlop a i tak zapowiadają deszcze
      > więc nawet narty odpadają, ale zastanawiam sie na jakiej podstawie prawnej nauc
      > zycielskie lenie robia sobie wolne i dlkaczego na to pozwala dyrekcja, na razie
      > to szkoła podstawowa, ale jak juz bedzie powazna nauka..

Ilość dni dydaktycznych jest określona w przepisach. Myślę, że w tej szkole ta ilość będzie zrealizowana. Część tych dni jest całkiem "wolna", a część może być odrabiana. W szkole moich dzieci wychowawczyni na pierwszym zebraniu podała wszystkie takie dni, od września ich lista wisi na stronie szkoły.
      W każdej szkole jak jest taki dzień dziecko ma zapewnioną opiekę, pewnie w świetlicy będą jakieś zajęcia. Nikt Cię nie zmusza do brania urlopu, dziecko w szkole będzie bezpieczne.
      Natomiast przykre jest, że nie znając tematu obrażasz innych ludzi, czyżbyś głosowała na partie prawicowe?
    • berloo Re: szkoła 7go 04.01.11, 08:22
      > Córka/ syn bedzie w domu pod nasza opieką/ Córka/ syn bedzie w szkole. (właściw
      > e prosze podkreślić) , Czytelny podpis rodziców/ prawnych opiekunów, oczywiście
      > podpisałam bo co miałam zrobic, musze wziać urlop a i tak zapowiadają deszcze
      > więc nawet narty odpadają, ale zastanawiam sie na jakiej podstawie prawnej nauc

Przepraszam bardzo, a kto niby zmusił Cię do wzięcia tego urlopu? Bo z tego, co ja rozumiem, szkoła pyta Cię, czy masz zamiar posłać dziecko do szkoły, czy też nie. Gdybyś oświadczyła, że dziecko będzie w szkole, to dziecko miałoby zapewnioną opiekę i zajęcia w szkole.
    • piotr_ze_wsi 7up 04.01.11, 12:45
      To samo pytanie pada w żłobku czy pszedszkolu w okresie Sylwestra czy świąt dających możliwość zorganizowania długiego weekendu. I nikt nie zmusza do brania urlopu. Intencją dyrekcji jest jedynie właściwe zorganizowanie pracy podległych jej nauczycieli.
      Skoro bowiem wiadomym jest, że w takie dni pojawia się w szkole jedynie 20-30% dzieci, to po co ściągać personel w pełnym składzie?
      Spróbuj raz powiedzieć "moje dziecko przyjdzie", a nikt głowy nie urwie.
      • Gość: uczeń z innej szko Re: 7up IP: *.wroclaw.mm.pl 04.01.11, 14:48
        A ja muszę iść do szkoły siodmego na normalne lekcje. Co za niesprawiedliwość.
    • Gość: Olka Re: szkoła 7go IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.11, 11:09
      Nikt Tobie nie kazał brać wolnego, przecież dziecko mogło normalnie iść do szkoły. Po to szkoła dała zapytanie. Nauczyciele leniami nie są i z własnej woli wolnego sobie nie robią. A zebranie informacji ile dzieci przyjdzie do szkoły pozwoli dyrekcji zapewnić im dobrą opiekę i zorganizować czas.
      I nie martw się w przyszłości w gimnazjum czy liceum nie będzie takich dni co najwyżej skrócone lekcje.
      Moja córka (podstawówka) w piątek idzie do szkoły bo mają zabawę karnawałową ( od 9 do 13 ) a syn w gimnazjum ma skrócone lekcje.
      • gghh108 Re: szkoła 7go 05.01.11, 11:35
        w tej szkole opieka w świetlicy jest fatalna, świetliczanki juz o 14 pie...a dostają, wysyłaja dzieci albo trenerowi, albo woźnej i juz w płaszczyku przestępuja z nogi na nogę do wyjścia, kiedys to podobno była dobra szkoła, teraz to DNO
        • c2h6 Re: szkoła 7go 05.01.11, 12:19
          gghh108 napisała:

> w tej szkole opieka w świetlicy jest fatalna, świetliczanki juz o 14 pie...a d
          > ostają, wysyłaja dzieci albo trenerowi, albo woźnej i juz w płaszczyku przestęp
          > uja z nogi na nogę do wyjścia, kiedys to podobno była dobra szkoła, teraz to DN
          > O

Jeżeli uczą się w niej dzieci takich matek jak ty, to nie ma się co dziwić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka