Gość: benek W Gostyniu zabijają co kilkadziesiąt minut IP: *.e-wro.net.pl 30.12.12, 11:14 Jak to się mówi zabijają na śmierć Rowerzyści to gatunek ginący link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Zabił bo wystraszył się policji IP: *.e-wro.net.pl 30.12.12, 13:10 Zabił bo wystraszył się policji link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Zabił, a to była jego kuzynka IP: *.e-wro.net.pl 30.12.12, 13:19 link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neverhood Młodych techników IP: *.internetia.net.pl 31.12.12, 14:41 Na ulicy Młodych Techników, w okolicy skrzyżowania z ulicą Długą kierowca skody potrącił jadącą po drodze dla rowerów kobietę. Mężczyzna tłumaczył, że oślepiło go słońce, przez co nie zauważył rowerzystki. Był trzeźwy. Kobieta z ogólnymi obrażeniami została przewieziona do szpitala. Jej życiu nie zagraża niebezpieczeństwo. www.gazetawroclawska.pl/artykul/730175,wroclaw-potracenie-rowerzystki-na-mlodych-technikow,id,t.html -------------------------------------------------------------------- A mówiłem, że wystarczy aby trafił się rowerzysta na przejeździe rowerowymi 90% kierowców go rozjedzie. "nie widziałem", bo nie próbowałem,a nawet odwracałem głowę, aby nie zauważyć, wjechałem na slepo z taką prędkością, iż ten rowerzysta powinien mnie przepuścić, ale to był samobójca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neverhood Dąbrówka Słupska - miazga na trzeciego IP: *.internetia.net.pl 14.01.13, 15:24 No i pan w ducato pokazał jak przypindolić w rowerzystę : zdjęcie:raportdrogowy.interia.pl/zdjecie,iId,926595,iSort,5,iTime,1,iAId,66012#926591 tekst: raportdrogowy.interia.pl/news-wypadek-na-k5-17-letni-rowerzysta-zginal-na-miejscu,nId,769489 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neverhood wróbleskiego IP: *.internetia.net.pl 29.01.13, 10:30 "Niebezpiecznie było też w okolicy wejścia do ogrodu zoologicznego, gdzie kierowca stracił panowanie nad samochodem i potrącił rowerzystę, który z obrażeniami głowy trafił do szpitala." wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35754,13312925,Poranek_na_drogach__Dwanascie_zderzen__rowerzysta.html "Około godziny 6 doszło do groźnego wypadku na ul. Wróblewskiego, niedaleko zoo. W jadącego ścieżką rowerową mężczyznę uderzył samochód osobowy. Zdaniem policjantów z wrocławskiej drogówki, kobieta która prowadziła pojazd, straciła panowanie nad kierownicą i uderzyła w przejeżdżającego cyklistę Ten z obrażeniami głowy trafił do szpitala. " www.gazetawroclawska.pl/artykul/749537,wroclaw-samochod-uderzyl-w-rowerzyste-niedaleko-zoo,id,t.html Pas, czy cyklochodnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neverhood Kołłątaja IP: *.internetia.net.pl 29.01.13, 13:50 Dwa wypadki we Wrocławiu. Najpierw samochód mitsubishi potrącił rowerzystę przy ul. Kołłątaja. Na szczęście nie doznał on większych obrażeń. www.gazetawroclawska.pl/artykul/748237,wroclaw-zderzenie-dwoch-aut-do-szpitala-trafila-kobieta-w,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neverhood Potrącenie rowerzysty w podwrocławskim Gajkowie IP: *.internetia.net.pl 27.03.13, 23:14 www.gazetawroclawska.pl/artykul/793432,potracenie-rowerzysty-w-podwroclawskim-gajkowie,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Skandaliczna opinia biegłego... 08.05.13, 07:47 Długo już na tym świecie żyję, ale ciągle coś mnie w nim zaskakuje. W tym akurat przypadku dosłownie się zagotowałem, tak mnie ruszyło. Ile trzeba jeszcze czasu oraz edukacji, żeby tacy idioci jak pan biegły zniknęli z naszego życia...? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13866954,Rowerzysci_zgineli__bo_jechali_po_asfalcie__Skandaliczna.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Wypadek na Drobnera... 18.06.13, 09:05 Przypadkowo przejeżdżałem tam chwilę po tym wypadku. Chłopak był już w karetce, na jezdni znajdowała się spora plama krwi. Z relacji świadków wynikało, że kierowca wjechał w rowerzystę ze sporym impetem, kiedy ten już prawie opuszczał przejście dla pieszych. Rowerzysta miał zielone światło, a kierowca najprawdopodobniej zieloną strzałkę. Z tego wynika, że obaj są winni, ponieważ po przejściu niestety na rowerze jeździć nie można... www.gazetawroclawska.pl/artykul/922293,wroclaw-wypadek-na-drobnera-nieprzytomny-rowerzysta-trafil,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bikerka Re: System Ewidencji Wypadków i Kolizji (Rowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 13:22 Przyznam bardzo ciekawe i przydatne, ale mam równie dobre daj.im/Roweromania z tym że jest wolniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Śmiertelne potrącenie w Głuszycy... 23.10.13, 08:22 kontakt24.tvn24.pl/temat,71-latek-przejechal-rowerzyste-wyjasnial-ze-oslepilo-go-slonce,103266,html?categoryId=496 To jest coś, czego najbardziej obawiam się podczas jazdy na rowerze. Dlatego unikam w terenie (o ile jest to oczywiście możliwe) jazdy pod słońce, ponieważ takich nieodpowiedzialnych kierowców jest na pewno więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neverhood Re: Śmiertelne potrącenie w Głuszycy... IP: *.internetia.net.pl 23.10.13, 10:50 Źle myślisz. Wcale go nie oślepiło słońce. On się tłumaczył tak. To jest wymówka z grupy: wtargnął mi, nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Auto bezpieczne dla rowerzystów... 24.10.13, 09:37 regiomoto.pl/portal/aktualnosci/system-chroniacy-rowerzystow-w-nowych-volvo-kolarze-chwala-wideo Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Jak to możliwe...? 25.11.13, 16:36 Środek dnia, dzień słoneczny, widzialność bardzo dobra i w terenie zabudowanym kierowca najeżdża z tyłu na rowerzystę powodując z konsekwencji jego zgon. Jak to możliwe, ktoś spyta? Możliwe, bo to Polska, czyli kraj, w którym spora część kierowców nie posiada niestety odpowiednich kwalifikacji do prowadzenia samochodu... www.gazetawroclawska.pl/artykul/1050618,wypadek-w-zorawinie-nie-zyje-rowerzysta-potracony-przez-kierowce-citroena,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neverhood Re: Jak to możliwe...? IP: *.internetia.net.pl 26.11.13, 12:27 Błądzisz czechofil. Jest to skutek notorycznego wyprzedzania na gazetę. Tysiąc razy się udało, raz mu się nie wcelowało o niecałe 0.5m. Czy 50cm to dużo? Odpowiedź brzmi nie. Wszak samochód ma 170cm szerokości ,a pas z 400cm. Czyli zwykle kierowcy mają 115cm zapasu z każdej strony pojazdu. A zakręty są jeszcze poszerzane i profilowane, aby było jeszcze łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neverhood Precedensowy wyrok: Winny, choć miał pierwszeństwo IP: *.internetia.net.pl 23.10.13, 10:47 - Prędkość była szokująca - podkreślał w piątek sędzia, wydając wyrok 4,5 roku więzienia za spowodowanie wypadku w Warszawie. Zginęły w nim trzy osoby, a czwarta została ranna. Paweł Cz. gnał Puławską aż 130 km na godz. Rozstrzygnięcie w tej sprawie wcale nie było takie oczywiste. - Mamy tu do czynienia z problemem, nad którym kilkakrotnie pochylał się już nawet Sąd Najwyższy - zaznacza mec. Tadeusz Wolfowicz, pełnomocnik rodziny dwóch ofiar. Bo oskarżony pędził co prawda ponad miarę, ale miał pierwszeństwo przejazdu. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14602830,Precedensowy_wyrok__Winny__choc_mial_pierwszenstwo.html Odpowiedz Link Zgłoś