Dodaj do ulubionych

Jak rektor Bojarski z doktorem Rdzankiem rozmawiał

16.02.11, 19:13
Proponuję "Panu " Juchnowskiemu otwarcie nowego kierunku "Bondologia stosowana", a po jakimś czasie to i odpowiedni Instytut powstanie, i Tereska Łoś Nowak jakaś posadkę znajdzie. Literatura wachowa, jakby co, już jest :

The James Bond phenomenon: a critical reader

The politics of James Bond: from Flemings novel to the big screen

Ian Fleming & James Bond: the cultural politics of 007

Obserwuj wątek
    • niestaly_czytelnik "Osobnik" to napisał ten pseudoartykuł 16.02.11, 19:18
      Widocznie nawet na Wydziale Nauk Społecznych poznali się na osobnikach z GWno prawdy.

• Gość: z dystansu Re: "Osobnik" to napisał ten pseudoartykuł IP: *.internetia.net.pl 16.02.11, 20:50
        GWno prawda, GWno prawda, GWno prawda - pokaz mi GWno, a na każdej stronie udowodnię Ci kłamstwo, jak mawiają najbardziej zagorzali krytycy.

Ponadto GWno potwierdza, ze nie ma co dyskutować z idiotą, bo sprowadzi Cię do swego poziomu i pokona doświadczeniem/
    • Gość: Beata Świetny tekst! IP: *.opera-mini.net 16.02.11, 19:50
      Tak właśnie wygląda wolność słowa i dyskusje w Uniwersytecie Wrocławskim. Wstydzę się, że przez pewien czas pracowałam w tej instytucji. "Gazetę Wyborczą" proszę, aby pilnowała rektora, bo gdyby nie media, sprawa dawno by została zamieciona pod dywan, a buntownicy pociągnięci do odpowiedzialności. Tylko stała kontrola mediów daje nadzieję, że na uniwersytecie coś się ruszy do przodu.

A dr Rdzanek to faktycznie jakieś nieporozumienie. Jego prymitywne, agresywne, wręcz wulgarne teksty na stronie głównej uniwersytetu wystawiają nie tylko jak najgorsze świadectwo jemu samemu, ale także całej uczelni. Przerażające, że taka osoba ma stopień doktora, uczy studentów, co więcej - pełni funkcję zastępcy dyrektora do spraw dydaktycznych. Nie było lepszych?

Jak najbardziej zgadzam się z ostatnim zdaniem artykułu, że należałoby coś zrobić z tym osobnikiem. Ale przede wszystkim należałoby coś wreszcie zrobić z rektorem, który odpowiada za ten burdel i swoich podwładnych.
    • Gość: studentka Re: Jak rektor Bojarski z doktorem Rdzankiem rozm IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 19:59
      co za niesprawiedliwy tekst. Rdzanek raz odwoluje się do bonda, a juchnowski owszem, widać ze gazety nie lubi, ale poswieca jej jeden akapit, a dalej przytacza dosc sensowne dane. to smieszne, ze dorosli ludzie tak sie spieraja na lamach gazety. Panie redaktorze Maciorowski, jest Pan inteligentnym człowiekiem, po co wdaje się Pan w takie gó...arskie pyskówki, jeszcze tak naciągając fakty? Bo red. Sawka już dawno dał się ponieść emocjom i kuszącej możliwosci obrzucenia kogoś błotem w swojej gazecie. Bo poświęcanie tylu tekstów tłumaczeniu kto pierszy gdzie opublikował jaką wypowiedz, było żenujace.
      nie bronie uniwersytetu bo studiuje tam juz kilka lat i znam od podszewki jego patologię. ale gazeta, piorem swoich naczelnych, niża się do tego samego poziomu, a promuje się na głos inteligencji.
      • Gość: aristo Re: Jak rektor Bojarski z doktorem Rdzankiem rozm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 20:05
        Gówniarskie pyskówki to są właśnie wypociny Rdzanka. Radzę poczytać, bo robią wrażenie.

studentka napisał(a):
        nie bronie uniwersytetu bo studiuje tam juz kilka lat i znam od podszewki jego patologię. ale gazeta, piorem swoich naczelnych, niża się do tego samego poziomu, a promuje się na głos inteligencji.

Zaraz, zaraz, czy to nie na uniwersytecie pracuje inteligencja? Gazeta do niczego się nie zniża, po prostu mówi takim językiem, żeby ci "inteligenci" zrozumieli.
        • Gość: Herbowa Re: Jak rektor Bojarski z innymi rozmawia IP: *.internetia.net.pl 16.02.11, 21:30
          Nie tylko rektor Bojarski nie chce rozmawiać z naukowcami ale chyba jest to cecha innych rektorów również . Na spotkaniu z emerytowanymi pracownikami uczelni ucięto krótko: "żadnych dyskusji nie będzie" a sprawa dotyczyła przekształcenia S-ni Mieszaniowej na Dom Seniora z prywatnych pieniądzy spółdzielców. Słowa -przepraszamy- nie usłyszeliśmy.
        • szlachcic-po-koszarowej Re: Jak rektor Bojarski z doktorem Rdzankiem rozm 17.02.11, 13:39
          Wezwania gazet do rozprawy z niepokornymi uczonymi to nic nowego - tak już w marcu '68 było... Gazecie gratuluję poziomu Żołnierza Wolności z tego okresu!
          Ale coś się zmieniło - jak pan baran (przepraszam - baron) AD będzie miał większą władzę niż dziś, chętnie red. Sawce da drugi etat, a kol. TW pierwszy - wszak w GW nie dawno znów 'restrukturyzację' przeszła. Tak pożytecznych ludzi, światowców - z cytowaniami w New York Timesie i The Economist - odnowiony UWr. będzie potrzebował.
          • Gość: dolnoślązak Re: Jak rektor Bojarski z doktorem Rdzankiem rozm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 15:36
            szlachcic-po-koszarowej napisał:

> Wezwania gazet do rozprawy z niepokornymi uczonymi to nic nowego - tak już w ma
            > rcu '68 było... Gazecie gratuluję poziomu Żołnierza Wolności z tego okresu!

A ja gratuluję pomylenia epok. Najwyraźniej nie zauważyłeś, że czasy się zmieniły i żyjemy w XXI wieku. Gdyby nie GW, cała sprawa nie wyszłaby na światło dzienne i wszystko nadal byłoby zamiatane pod dywan. Ale rozumiem, że niektórym bardzo nie pasuje, że ten stary "porządek" się zmienia.

Nazywanie tych nierobów "uczonymi" obraża nierobów. A wiesz, dlaczego? I jedni, i drudzy nic nie robią, ale ci pierwsi przynajmniej nie oszukują społeczeństwa i nie żyją na jego koszt.
      • Gość: znajacyprawde1 Re: Jak rektor Bojarski z doktorem Rdzankiem rozm IP: *.cdma.centertel.pl 16.02.11, 22:02
        To nie bron ani Uniwersytetu ani Rdzanka. Stawia siebie w roli świetego a tez ma niezle za uszami. Teraz szkaluje Doktorka Dybczynskiego, ale jak jego ówczesna dziewczyna ( a dzis zona) zamieniala przedmioty by nie bylo sytuacji takiej, że ma zajecia ze swoim facetem, to Rdzanek pierwszy podniosl reke, ze ja wezmie na swoje ćwiczenia. Bo przeciez to takie moralne, bleeee. Wtedy pomagac Doktorkowi bylo na reke, a teraz jak Dyrektorek pojechal po bandzie i zebralo sie tez Rektorowi, to Rdzanek kontratakuje? Ah, zapomnialbym- Rdzanek jest jego pupilkiem....jakie to proste.
        PS. Doktorze Rdzanek, Twoje blogi sa tak tanie, jak seriale brazylijskie.
    • fest_und_breslau Jak Gazeta w internecie publikuje 16.02.11, 22:12
      rozumiem, że stracilibyście cnotę, gdyby w stosownym miejscu tekstu podlinkować te dyskusje na stronie uniwerku?
    • bombadilwlocie Bardzo ciekawa praca. 17.02.11, 00:49
      Robotnik wykuwający młotem sierp. Jak wrocławska GW nie przestanie pisać takiego szajsu, to ja przestanę ją czytać.
      • Gość: bunga bunga Re: Bardzo ciekawa praca. IP: 172.28.252.* 17.02.11, 08:30
        No niestety, w tym tekście duzo prawdy jest. Na UWr nie było żadnej dyskusji. Nie było nawet jej namiastki. Odezwało się kilku lizusów. A Rdzanek to kompletny osioł jest, wie to każdy, kto był u niego na zajęciach choc 5 minut. Karykatura doktora
        • Gość: wizytator Re: Bardzo ciekawa praca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 10:08
          Ciekawe czy pani minister przywita się z rektorem Uniwersytetu. Uniwersytet nawala się po szczękach, a Polibuda załatwia wielką kasę. Może rektor Uni liczy na to, że PiS wróci i wyrówna straty. A może liczy na sukcesy SLD?

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,88047,9120387,Wizyta_minister_Barbary_Kurdyckiej_we_Wroclawiu.html
        • valana Re: Bardzo ciekawa praca. 17.02.11, 14:18
          Gość portalu: bunga bunga napisał(a):

> No niestety, w tym tekście duzo prawdy jest. Na UWr nie było żadnej dyskusji. N
          > ie było nawet jej namiastki. Odezwało się kilku lizusów. A Rdzanek to kompletny
          > osioł jest, wie to każdy, kto był u niego na zajęciach choc 5 minut. Karykatur
          > a doktora

Nie wiem, nawet gościa na oczy nie widziałem. Dybczyńskiego zresztą też nie (chyba że liczy się zdjęcie w gazecie).
          Natomiast nie podzielam krytyki jego tekstów. Owszem, arcydzieła publicystyki to może i nie są, ale czyta się nieźle. Miejscami ostro, ale takie prawo publicysty. Jakiegoś chamstwa czy agresywnego buractwa nie stwierdziłem. Za styl dałbym przynajmniej czwórkę z plusem (w naszej uniwersyteckiej skali, tej z piątką na samym szczycie).
          • Gość: dolnoślązak Re: Bardzo ciekawa praca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 15:39
            A ja bym nie dał więcej niż słabą trójkę. I tylko za pracowitość. Bo jak na doktora to jest to mizeria - w aspekcie formalnym i intelektualnym. Buractwo to właściwe określenie wypocin tego gościa.
            • szlachcic-po-koszarowej Re: Bardzo ciekawa praca. 17.02.11, 16:56
              tak, a znasz dorobek Rdzanka i Dybczyńskiego?
              a tak w ogóle oceny możesz rozdzielać tylko na forum - niektórzy mogą/muszą w realu. 'Buractwo', 'wypociny' - Pan też uważa piątą klasę podstawówki za najlepsze 3 lata życia?
              • Gość: dolnoślązak Re: Bardzo ciekawa praca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 17:13
                A co mnie obchodzi ich dorobek? Oceniam wyłącznie napisane przez nich teksty i tego zdaje się dotyczy dyskusja. Wyjaśnij mi proszę, w jaki sposób dorobek naukowy obu panów mógłby wpłynąć na sensowność tego, co napisali.
      • Gość: doktorantka Re: Bardzo ciekawa praca. IP: *.superkabel.de 17.02.11, 11:40
        "Robotnik wykuwający młotem sierp. Jak wrocławska GW nie przestanie pisać takiego szajsu, to ja przestanę ją czytać".

POPIERAM! Kto też popiera, niech się wpisze.
        • Gość: dolnoślązak Re: Bardzo ciekawa praca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 15:41
          Wolę czytać artykuły w "Gazecie" (którym też wiele brakuje do doskonałości) niż wypociny tego gościa. Te pierwsze są przynajmniej zabawne, te drugie - zwyczajnie głupie.
    • Gość: gaax Durny artykuł IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.11, 09:05
      Przecież na stronie znajdują się niemal wszystkie teksty jakie ukazały się w "Gazecie", a nawet więcej. To że jakiegoś brakuje nie jest raczej winą rektora, tylko admina - bądźmy sprawiedliwi, bo czepiacie się akurat bezpodstawnie.
      uni.wroc.pl/blog
      • Gość: dolnoślązak Re: Durny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 15:45
        A czemu nie winą serwera? Zwalmy wszystko na serwer i znowu nie będzie winnych. Ta "dyskusja" na stronie uniwerku przypomina mi najlepsze, komusze czasy, gdy manipulacja głosami była na porządku dziennym. Pan rektor i spora część akademickiej braci najwyraźniej nie zauważyli, że czasy się zmieniły.
    • doncorleone23 Jak rektor Bojarski z doktorem R.. Car Rdz 17.02.11, 21:22
      Bo pan R czuje sie jak we wlasnym krolestwie...
      • Gość: Pracownik UWr Re: Jak rektor Bojarski z doktorem R.. Car Rdz IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.04.11, 08:55
        Mój przełożony też uważa pracowników za poddanych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka