Dodaj do ulubionych

AE Wrocław

IP: *.wsiz.rzeszow.pl 28.04.04, 09:48
Czy ktoś studjuje na AE Wrocław. Prosze o opinie na temat tej uczelni i na
jakich kierunkach studjujecie. Czy warto tam się wybrac.
Obserwuj wątek
    • dark.raven Re: AE Wrocław 28.04.04, 22:00
      zalezy co chcesz tu robic:) jak chcesz sie fajnei bawic i czegos sie nauczyc (
      niekoniecznie w tej kolejnosci i odpowiednim natezenieu) to warto:)) Akademiki
      sa super, ludzie tez sa fajni:) Po czterech latach, przyzwyczailam sie do tej
      uczelni:)) napisz cos na jakim wydziale chcesz studiowac...bo ja na GN, dobry
      wydzial jak masz sredni zapal do nauki, jak troche wiekszym to ZI:)))
      • ka-8 Re: AE Wrocław 28.04.04, 22:21
        Jeżeli chcesz zrobić użytek z dyplomu, lepsza jest AE Poznań (pomimo całego
        mojego uwielbienia dla Wrocławia którego nie kryję).
        • Gość: andzia Re: AE Wrocław IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.04.04, 08:22
          ja studiuje na GN-finanse i bankowsc,jestem zadowolona,faktycznie na ZI trzeba
          sie mocniej wysilic,ale to nie jest tak ze na GN nie ma nic do roboty,tez
          siedzimy przy ksiazkach,jest czas na zabawe i jest na nauke,a maturzystko na co
          sie chcesz wybrac?
      • jahreshka Re: AE Wrocław 29.04.04, 08:49
        pytanko: nie ma już wydziału IE?
        Swego czasu studiowałam na IEP i chwalę sobie te studia. Trudne jak cholera,
        mnóstwo zajęć labolatoryjnych - ale to tygryski lubią najbardziej ;-)
        Ale otwrzyły mi głowę na wiele kierunków - i ekonomia, i bardziej ścisłe
        przedmioty (inżynieria procesowa, fizyka, chemia...)... Łezka się w oku kręci...
        Zdawałam tam 10 lat temu...
        Pozdrawiam waszystkich po-IEP-anych!!
        • Gość: Cyd Re: AE Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.04, 18:34
          IEP oczywiscie jest i obchodzi 50-lecie istnienia. Oczywiscie wszystkie
          Wydziały sa dobre, choc najwyzsze notowania ma GN - najwiekszy, dwa kierunki
          maja akredytacje, najwieksza liczba profesorow. Na wydz. GN wieksza uwage
          zwraca sie na przedmioty spoleczne i ogolnoksztalcace na ZI scisle. Lada moment
          dla ambitnych ruszy takze caly cykl studiow na kierunku FiB po angielsku.
          • Gość: vonsu Re: AE Wrocław IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 19:19
            no a ja wiem skądinąd, że to ZI cieszy sie największym uznaniem wśród np.pracodawców..

:)
      • Gość: maturzysta Re: AE Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 22:55
        chciałbym studiować finanse i bankowość
    • woo-cash Re: AE Wrocław 29.04.04, 19:36
      Gość portalu: maturzysta napisał(a):

> Czy ktoś studjuje na AE Wrocław. Prosze o opinie na temat tej uczelni i na
      > jakich kierunkach studjujecie. Czy warto tam się wybrac.

Nie obraź się, ale Twoje pytanie przypomina mi pytania z gatunku, "jaki
      komputer jest najlepszy?" albo "jaki rower jest najlepszy?", "czy warto kupić
      rolki?" itp. ;-)

Jeśli chcesz budować kiedyś mosty, leczyć zwierzęta albo zajmować się
      zdobywaniem Himalajów, lub zostać politykiem ;-) to pewnie nie warto. ;-)

Jeśli liczysz na to, że ktoś na brzmienie nazwy ukończonej przez Ciebie uczelni
      od razu da Ci pracę to... też nie warto. Wówczas polecam np. SGH w Warszawie.

Jeśli chcesz mieć przyjazną atmosferę na codzień, to jeszcze kilka lat temu
      napisalbym, że powinieneś raczej wybrać którąś z prywatnych uczelni, ale w tej
      kwestii ostatnimi czasy na AE również się wiele zmieniło na lepsze. Tak mi się
      wydaje. A problemy z załatwianiem w dziekanatach są takie same na wszystkich
      uczelniach chyba. ;-)

Jeśli chcesz zdobyć rzetelną wiedzę z zakresu ekonomii, to szczerze
      powiedziawszy nie ma większej różnicy, którą uczelnię we Wrocławiu wybierzesz,
      bo wszędzie i tak chałturzy ta sama kadra dydaktyczna. ;-)

Jeśli liczysz na łatwy dostęp do literatury, to nie licz, chyba że w księgarni
      AE (z biblioteki pożycza się książki na rok, więc można osiwieć, zanim się uda
      coś pożyczyć). ;-)

Takie mi chyba wspomnienia pozostały... Na szybko... Może jeszcze coś mi się
      przypomni później istotnego.

Pozdrawiam.
      MSU na AE Wrocław, wydział ZI, rok ukończenia: 2002
      licencjat, WSB Wrocław, rok ukończenia: 2000

Woo.

PS. Niech nikogo nie zmyli nazwa wydziału "Zarządzanie i Informatyka". Przez 2
      lata MSU na tym wydziale nie widziałem na oczy komputera. ;-) Mam nadzieję, że
      na dziennych jest lepiej. :-)
      • Gość: szmaja Re: AE Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 29.04.04, 22:12
        >>>>PS. Niech nikogo nie zmyli nazwa wydziału "Zarządzanie i Informatyka".
        Przez 2
        lata MSU na tym wydziale nie widziałem na oczy komputera. ;-) Mam nadzieję, że
        na dziennych jest lepiej. :-)<<<<<

ej, ja juz pare razy widzialam... nawet programowanie mialam (umowmy sie, ze
        bylo i nie wnikajmy w szczegoly), teraz jakies badania operacyjne, ekonometrie -
        z wszystkiego laborki. nie mow, ze nie poznales genialnego wprost winqsb!!! to
        niemozliwe.

panie z dziekanatu sa po prostu nie do przebicia. nie przychodzic ani pol
        minuty po czy przed czasem, bo nie popatrza nawet w twoja strone...
    • Gość: maturzysta Re: AE Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 22:54
      dzieki za wszelkie wpisy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka