Dodaj do ulubionych

Referendum

29.04.04, 12:33
Pora chyba na referendum w sprawie odwołania Rady Miasta i Prezydentów z piastowanych funkcji. Na początek zgodnie z www.pkw.gov.pl/index.jsp?place=Lead4&news_cat_id=67&news_id=140&layout=1&page=text potrzeba 15 chętnych do zaczęcia procedury.

Czy również uważacie, że ostatnie poczynania "władców" Miasta w tym skandaliczna uchwała o podwyżkach w komunikacji zbiorowej są tą kroplą, która przepełniła czarę?
Obserwuj wątek
    • Gość: ceglar Re: Referendum IP: *.ptf.pl 29.04.04, 12:35
      ja jestem za
      • wroc1 Re: Referendum 29.04.04, 12:38
        Gość portalu: ceglar napisał(a):

> ja jestem za

To za mało. Trzeba mieć jeszcze Dowód Osobisty i podpisać odpowiedni papierek.
        Ponieważ sprawa jest chyba warta zachodu warto byłoby się spotkać w jakimś ogródku w Rynku by w miłej atmosferze wszcząć procedurę. Zastanawia mnie jednak czy we Wrocławiu mamy kandydatów na przejęcie "zydli" po miejmy nadzieję odchodzących VIPach?
      • Gość: vonsu Re: Referendum IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 19:34
        ooo..ja tez nie jestem zadowolony .. chetnie zmienilbym ekipe tu rządzącą.. zasiedzieli sie chłopaki i dziewczęta.. :/

• Gość: ceglar Re: Referendum IP: *.ptf.pl 29.04.04, 12:36
      le to i tak niczego nie zmieni...bo nawet teoretycznie gdyby sie udalo next
      wybory wygra...rafal shakin dudi:)
      • wroc1 Re: Referendum 29.04.04, 12:40
        Gość portalu: ceglar napisał(a):

> le to i tak niczego nie zmieni...bo nawet teoretycznie gdyby sie udalo next
        > wybory wygra...rafal shakin dudi:)

Zmieni. Jak się go raz wysadzi z siodła to zastanowi się następnym razem czy aby po użyciu ostóg koń nie poniesie go znowu w niebyt.
        • Gość: ceglar Re: Referendum IP: *.ptf.pl 29.04.04, 12:43
          ale czy straty ktore moga zostac poniesione przez takie cos nie beda wieksze
          niz realne zyski? mnie rowniez nie podoba sie styl rzadow obecnych
          wlodarzy...ale z drugiej strony czy mamy jasna i pewna alternatywe? czy nie
          lepiej po prostu zorganizowac akcje protestaycyjna?
    • Gość: Paweł Z. Re: Referendum IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.04.04, 15:25
      Lepiej iść na piwo niż zbierać te podpisy. Teraz pogoda jest ładna.
      Rady i tak nikt nie odwoła, bo Bogdana Zdrojewskiego wszyscy we Wrocławiu
      kochają. Nie zrobią zatem przykrości jego kolegom.
      Nawet gdyby jednak jakimś cudem udało się Radę odwołać, to w kolejnych wyborach
      miłująca Bogadana ludność znowu wybierze jego przyjaciół.
      • woo-cash Re: Referendum 29.04.04, 19:15
        Gość portalu: Paweł Z. napisał(a):

> Rady i tak nikt nie odwoła, bo Bogdana Zdrojewskiego wszyscy we Wrocławiu
        > kochają. Nie zrobią zatem przykrości jego kolegom.

Zajrzyj do sondaży sprzed 2 lat i sprawdź, jakie notowania miało SLD w Polsce.
        Pięknie to ilustruje, że zaufanie społeczne nie jest dane raz na zawsze.

Inna sprawa, że dobrze byłoby ludziom odświeżać pamięć, dlaczego jest tak źle,
        skoro jest tak dobrze.

Pozdrawiam,
        Woo.
    • wielki_czarownik Możecie na mnie liczyć 29.04.04, 20:23
      Jestem za i pomogę zbierać podpisy.
      • wroc1 Dzięki. 30.04.04, 08:07
        Miasto zapomniało o jednej maksymie "chleba". Daje nam tylko igrzyska. Ktoś pewnie zaraz wystartuje i powie już nie te czasy by dawać ludziom "chleb". Zgoda, ale zatem jakim prawem Miasto żąda od ludzi chleba (dodatkowych pieniążków), bo się rządzić nie potrafi? Przy okazji czy ktoś dostał już odpowiedź na swoje listy od Prezydenta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka