emeryt21 Wszechpolacy utopili kukłę Grossa zamiast marzanny 22.03.11, 09:31 Cos mi sie wydaje,ze oni maja racje.Tego faceta trzeba utopic,bo inaczej nie przestanie prowokowac ludzi. Nie czytalem Grossa.Szkoda czasu.Nie wypowiadam sie zatem co do jego racji.Z lektury artykulow w prasie odnosze wrazenie,ze to naginanie prawdy do zalozonej z gory tezy,ze Polacy wymordowali wiekszosc z 6-ciu milionow Zydow.Niemcy jedynie zainicjowali akcje holocostu,reszty dziela dokonali Polacy..a przy okazji wzbogacili sie... Nie neguje tego faktu,ze byly jakies ciemne szmaty wsrod Polakow,ale to nie bylo powszechne zjawisko jak sugeruje Gross.To,ze Byli tacy Polacy,ktorzy po wojnie wierzyli w zabijanie chrzescijanskich dzieci na mace to tez fakt.Byli tacy,ktorzy szukali zlota pozydowskiego to tez fakt. Gross zapomina o tym,ze byli jego bracia,ktorzy mordowali Polakow w imieniu tow.Stalina i to oni stanowili wiekszosc czlonkow UB i PPR.Dlaczego o tym nie wspomina? Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczne_oko Jak latwo i banalnie rozpoznac speca od RP tutaj 22.03.11, 09:32 Pisze pod prostym zestawem nickow - kilka liter i kilka cyfr razem. W swoich wypowiedziach nie uzywa argumentacji a proste i krotkie bazujace na emocji wypowiedzi. Kiedy promowal antynarodowowcowa zwolenniczke Robespierre'a byly to: wspaniala dziewczyna, madra dziewczyna, ma racje precz z nazistami, slusznie postapila itd. Personel GWnianej wyszkolony na hasbarze naprawde obniza swoj poziom. Coraz trudniej znalezc idiotow plujacych na wlasny narod? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Consigliere Re: Pożegnanie zimy na Wyspie Słodowej po wszechp IP: *.limes.com.pl 22.03.11, 09:33 Zalecam lekture podrecznika do prawa karnego, rozdział poświęcony kontratypom, o ile potencjał intelektualny lewactwa w ogóle jest w stanie przyswoić tego rodzaju wiedzę Odpowiedz Link Zgłoś
gownos Za co Gross powinien przeprosic 22.03.11, 09:35 atopolskawlasnie.blogspot.com/2006/04/kim-jest-jerzy-robert-nowak.html Według Jerzego Roberta Nowaka (książka "Kogo muszą przeprosić Żydzi") muszą oni przeprosić: Polaków (za zdradzanie nas na rzecz zaborców, za jakże licznych żydowskich szpicli i donosicieli, za rozliczne kampanie antypolonizmu itd.); Rosjan (za narzucony im totalitarny system komunistyczny, walkę z religią itd.); Amerykanów (za rolę zdominowanego przez Żydów Hollywood w rozbijaniu tradycyjnych wartości); Murzynów (za rolę kupców żydowskich w handlu niewolnikami); Żydów (Żydzi amerykańscy - Żydów europejskich, Żydzi antypolscy - Żydów polskich patriotów, Żydzi komuniści - Żydów antykomunistów, Żydzi fanatycy - Żydów rzeczników dialogu). Odpowiedz Link Zgłoś
2zxc-bnm Wszechpolacy - podobni im zabijali Żydów 22.03.11, 09:36 To jasne, że Wszechpolacy (inaczej mówiąc faszyści i rasiści) nie lubią Grossa. Co jak co, ale to właśnie różne narodowe organizacje w okresie międzywojennym prowadziły terror antysemicki, stąd czują oni obecnie, że fakty opisane w książe mocno ich dotyczą. Założę się, że gdyby cofnąć w czasie tych obecnych wszechpolaków do lat 20,30 XXwieku (czytaj: faszystów i rasistów), to łazili by po ulicach i krzyczeli: bij Żyda...bij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wóz_dyrdymały Re: Wszechpolacy - podobni im zabijali Żydów IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 10:05 ONR czy Wszypolaki - to margines społeczeństwa polskiego. To potomkowie szmalcowników, którzy poczuli się obrażeni tym, że Gross powiedział o ich dziadkach prawdę. To fakt, że Gross napisał książkę tendencyjną i jednostronną. Ale właściwie przyjąłem jego argumentację: na temat bohaterów ratujących Żydów w Polsce przed nazistami napisano już wiele książek i nie ma w niej nic o szmalcownictwie, donosicielstwie czy morderstwach ze strony Polaków. Ta książka traktuje o ciemnej stronie i nie ma w niej miejsca na szczegółowe omawianie tej jasnej. Odpowiedz Link Zgłoś
aliveinchains Re: Pożegnanie zimy na Wyspie Słodowej po wszechp 22.03.11, 09:36 GW prowadzi CENZURĘ!!! Ani slowa nie mo zna powiedziec pod artykułem "Kochalismy żydów"...tak jakby nie mozna bylo sie bronic przed paszkwilami Grossa...ale by lewactwo moglo sobie ponazekać na lysych debili..o tak to mozna...ehhhhhh tacyscie samo glupi dziennikarze i klakierzy GW jak te lyse lebki z Wroclawia.... Odpowiedz Link Zgłoś
gownos Falsze i klamstwa Grossa- nowa ksiazka J.R.Nowaka 22.03.11, 09:42 www.jerzyrobertnowak.com/ 100 Kłamstw J. T. Grossa o Jedwabnem i żydowskich sąsiadach Autor należy do tych nielicznych czytelników J.T. Grossa, którzy zauważyli, że nie chodzi mu o wyjaśnienie sprawy tragicznych wydarzeń, jakie miały miejsce w Jedwabnem 10 lipca 1941 r. Grossowi chodzi o wywołanie ogólnonarodowego poczucia winy, poprzez wpisanie wiedzy o wypadkach w Jedwabnem w zbiorową świadomość społeczeństwa polskiego. Problem jednak w tym, że źródłem owej wiedzy, a tym samym narodowej pokuty mają być jego porażające odkrycia, publikowane zarówno w Sąsiadach, jak i powielane w wielu wywiadach prasowych i telewizyjnych. Tymczasem w świetle najnowszych ustaleń, z którymi Czytelnik będzie się mógł zapoznać na kartach naszej książki, publikacja J. T. Grossa w żadnym razie nie może spełniać roli swoistego polskiego katharsis. Nie może, ponieważ misternie i rozłożyście zbudowany gmach supozycji, przemilczeń, przeinaczeń i zwykłych kłamstw wali się w konfrontacji z rzetelną pracą prof. Jerzego Roberta Nowaka. W odróżnieniu od innych historyków nie ogranicza się on jedynie do systematycznego obalania kłamstw zawartych w Sąsiadach czy Upiornej dekadzie, lecz sięga także do szeregu innych prac Grossa, w tym tych, które były publikowane w języku angielskim dla czytelników zachodnioeuropejskich i amerykańskich i nie są znane szerszemu gronu czytelników polskich. Dzięki tej żmudnej pracy J.R. Nowaka, możemy poznać rozmiary zjawiska szczególnie bulwersującego otóż zawartość Sąsiadów nie jest jednorazowym potknięciem się czy wypadkiem przy pracy. To tylko wierzchołek góry kłamstw, będących wytworem niezwykle złożonej wyobraźni prof. Grossa, świetnie zaprawionego w tworzeniu wciąż nowych oszustw intelektualnych Czerwone dynastie Już sto lat temu ostrzegano: Powiadają, że trzeba bać się człowieka, który przeczytał tylko jedną książkę, lecz cóż on znaczy w porównaniu z człowiekiem, który czyta tylko jeden dziennik. W sytuacji, gdy większość Polaków nic nie czyta, a „wyłącznie i tylko” ogląda telewizję, z niej czerpiąc wyłącznie wiedzę o otaczającej ich rzeczywistości. W takiej sytuacji to media (telewizja) rządzą Polakami, są faktycznie pierwszą władzą w Polsce. Media wciąż kontrolowane przez jedną postkomunistyczną opcję. Komuniści dobrze wiedzieli przy „okrągłym stole" w 1989 r., z czego mogą popuścić, a co muszą bezwarunkowo zatrzymać. Już wtedy szczerze zwierzali się, że mogą zrezygnować z ZOMO, ale za nic nie zrezygnują z prymatu w telewizji. "Chciałbym, by ten tomik wstrząsnął sumieniami, by pokazał, jak bardzo pozorowane i oszukańcze były tak szumie deklarowane przemiany po 1989 roku. W tomiku tym pragnę pokazać rozmiary opanowania władzy w Polsce przez synów, zięciów czy bratanków PRL-owskich" bonzów. Odpowiedz Link Zgłoś
gownos Skandal podczas protestu przed „Znakiem” 22.03.11, 09:54 niezalezna.pl/7929-skandal-podczas-protestu-przed-%E2%80%9Eznakiem%E2%80%9D#comment-46367 "Heil Hitler" krzyczeli ochroniarze z wydawnictwa "Znak" do protestujących przeciwko rozpowszechnianiu książki Jana Tomasza Grossa "Złote Żniwa". - Protestujemy przeciwko wydawaniu antypolskich książek. „Znak” jest równie odpowiedzialny jak Gross – mówi M.Boruta, szef Klubów „Gazety Polskiej”, których członkowie, wraz z Ligą Obrony Suwerenności, pojawili się przed siedzibą wydawnictwa „Znak”. Protest związany był z książką „Złote Żniwa”, której autor Jan Tomasz Gross twierdzi, że Polacy czerpali korzyści z Holocaustu. Jej wydawcą jest „Znak”. Od kilku dni trwa akcja blokowania wszystkich mail firmy, którą - na równi z Grossem – obwinia się za działalność antypolską. - Niedawno „Znak” odmówił wydania książki Romana Graczyka „Cena przetrwania” SB wobec Tygodnika Powszechnego”, a teraz zgodził się wypuścić na rynek publikację jednoznacznie szkalującą Polaków. Nie możemy się na to zgodzić – dodaje Boruta, który wraz z Ligą Obrony Suwerenności apeluje, aby nie kupować książek „Znaku”. W trakcie protestu doszło do skandalu. Członkowie manifestacji chcieli złożyć w wydawnictwie "Znak" zdjęcia siedemdziesięciu Polaków - Sprawiedliwych wśród Narodów Świata. Ochroniarze nie tylko porozrzucali zdjęcia, ale zaczęli prowokować okrzykami "Heil Hitler". - To byli młodzi ludzie. Zapytałam się ich, czy w ogóle wiedzą co mówią. To wtedy jeden z nich krzyknął do mnie "ty hitlerówo". Zdębiałam - opowiada Niezaleznej.pl. pani Krystyna (prosi o zachowanie anonimowości), która pojawiła się przed krakowską siedzibą "Znaku". Na witrynach gdańskich księgarni od kilku dni ktoś przykleja kartki formatu A4 z napisem „Tu sprzedają antypolskie książki”. W jednej z księgarń zdjęto już „Złote żniwa” z wystawy (przy ul. Garncarskiej). Jeden z komentarzy: "Najmilsi ! Powinniśmy wreszcie otworzyć oczy ! Bardzo szeroko. Nastawić uszy ! Ocenić uważnie to co się dzieje. Doszedłem ostatecznie do tego wniosku oglądając dzisiejszego „Tomasza Lisa na żywo”. Niestety nie oglądałem od początku. Będzie to powtórzone dzisiaj na TVN POLONIA o g. 04:00 do 05:10 oraz o g. 15:50 do 16:30. Postaram się wytrzymać do tej godziny i nagrać. To jest niezbędne. Trzeba to mieć. Ja się nad tym jeszcze zastanowię i dokładnie przeanalizuję, to jest konieczne. Proszę kto może niech także to nagra, lub chociaż zobaczy i wysłucha. Dzisiaj był prawdziwie przełomowy dzień. Rano p. Prezydent uhonorował najwyższymi odznaczeniami państwowymi pewną grupę. Wieczorem była dyskusja między dwoma tuzami Rostkowskim i Balcerowiczem. Następnie ów Lis. Był to symboliczny pokaz, niemal samych Żydów, w rzekomo antysemickiej Polsce. Oni nami rządzą, oni nas „urządzają” i oni nas pouczają. Rządzą nami źle, „urządzają” nas wszystko niszcząc, a pouczać winni siebie, bo jakoś na całym świecie budzą bardzo szybko nienawiść. Dlaczego tak jest ? Niech się zastanowią. Ja też ich mogę pouczyć. Chcemy być wolni- zajmijmy się tym. Moim zdaniem jest to ostatni dzwon. Jeśli tego nie widzimy, co się dzieje i do czego to zmierza a zajmujemy się wyłącznie Putinem, to czarno widzę nasz los i wyłączę się z dalszych dyskusji. Mimo wszystko, Putin jest na zewnątrz a oni są wewnątrz. Na zakończenie Lisiej Nory na żywo, Agnieszka Holland stwierdziła : „Polacy sprawiedliwi wśród narodów…ukrywali to przed Polakami” - oczywiście ze strachu. Czyli – jesteśmy takimi antysemitami, że nienawidzimy nawet tych, którzy pomagali Żydom. No, ceniłem do tej chwili Agnieszkę Holland. Ale wszystko ma swoje granice. Dla mnie to jest zbyt dużo. Jeśli stanę się żarliwym antysemitą, to niech Gross, Holland i inni biją się w swoje piersi. To oni budzą nienawiść i strach. Moi „sąsiedzi”. Gold Tiger, wt., 2011-03-22 00:35" "To wszystko prawda ! Byłam tam, Krystyna to ja. Na pikiecie był baner z napisem: Sprawiedliwi nad życie kochali Żydów- Odpowiedz Link Zgłoś
gownos Pikieta w Krakowie podwydawnictwem ZNAK-u 22.03.11, 09:56 Relacja z dzisiejszej pikiety w Krakowie www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/rozmaitosci/pikieta-pod-znakiem/418... Relacja z promocji w krakowskiej PWST dnia 18.03.2011 czytelnia.onet.pl/0,2259078,0,0,0,polacy_mieli_wybor,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus A w zimę lepili bałwana o twarz światowej 22.03.11, 09:57 sławy historyka Grossa. Kiedy skończy się ten typowo polski katonazistowski festiwal nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: A w zimę lepili bałwana o twarz światowej IP: 217.96.34.* 25.03.11, 08:54 "katonazistowski festiwal nienawiści" ??:D:D Wnioskuję po tym że Ty jesteś żydokomunistą i jeszcze więcej w Tobie nienawiści. nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Lis Re: Pożegnanie zimy na Wyspie Słodowej po wszechp IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.11, 10:03 Łobuzy! Nie wybaczę im, że nie utopili Grossa! Odpowiedz Link Zgłoś
zgryz3 Wszechpolacy utopili kukłę Grossa zamiast marzanny 22.03.11, 10:08 Szlachetniej byłoby, gdyby się sami utopili. Żyć na jednym świecie z Żydami?! Odpowiedz Link Zgłoś
t154 Wszechpolacy utopili kukłę Grossa zamiast marzanny 22.03.11, 10:19 Błąd. Powinni kaczyńskiego lechujarka. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Szkoda że sami sie nie potopili. Atmosfera w 22.03.11, 10:24 Polsce znacznie by sie polepszyła. Tyle smrodu mniej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
zgryz3 Wszechpolacy utopili kukłę Grossa zamiast marzanny 22.03.11, 10:26 Czyżbyście, towarzysze pismacy, nie zrozumieli ironii, usuwając mój wpis? Jak tak, to gratulacje za poziom równy poziomowi wielu internetowych dzieci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Pożegnanie zimy na Wyspie Słodowej po wszechp IP: *.satfilm.net.pl 22.03.11, 10:31 Pan prokurator i Prokuratura z Wroclawia zapomniała po co istnieje a tym samym popiera antysemityzm w Polsce,Skandal i hańba polskiego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
obronca_ucisnionych_wagrow Szalom ! 22.03.11, 10:32 Ja, jako Prawdziwy Wszechpolak z dziada pradziada i baby prababy, hodowca trzody chlewnej oraz najdłuższych w całym powiecie pejsów, były właściciel siedmiu okazałych kamienic w Łodzi oraz jednego średnio wyrośniętego napletka w portkach powiem wam jedno, eurokołchoźniki jedne, skoroświty podsklepne, tudzież różne inne za przeproszeniem tłinki-łinki. Szalom alejchem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Prawdziwe oblicze chorych zboczeńców faszystowskich 22.03.11, 10:43 żadnej dyskusji polityczne, czy rozpracowania historii, Marzeniem mordy polityczne i marsze łysych świni. Gdzie demokratyczna policja czy prokurator? Czy tam u góry siedzą już też tylko chorzy Łysaki? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Dlaczego Żydzi tak nienawidzą Polaków??? 22.03.11, 10:48 Co i m zrobiliśmy przez te wszystkie lata, że tak bardzo pałają nienawiścią do nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dlaczego Żydzi tak nienawidzą Polaków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 11:27 Sharn, odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz w ostatnio wydanej przez Stowarzyszenie Centrum Badań Nad Zagładą Żydów książce Barbary Engelking "Jest taki piękny słoneczny dzień..." oraz wydanej przez to samo stowarzyszenie książce Jana Grabowskiego " Jugenjagd" - gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Ty zapewne kochałbyś morderców twoich dziadków IP: *.icpnet.pl 22.03.11, 11:48 Ty zapewne kochałbyś morderców twoich dziadków? Kiedyś też nie rozumiałem dlaczego Żydzi mają tak złe zdanie o Polakach. Przecież zgodnie z tym co nam wmawiała przez 40 lat komunistyczna propaganda, Polacy to genetyczni patrioci i altruiści. My chroniliśmy Żydów od zagłady a szmalcownicy to był jedynie nieliczny margines, zresztą ścigany przez AK. Kiedy wyszło szydło z worka okazało się, że Polacy zamordowali 100 tys. Żydów albo ich sami doprowadzili do władz niemieckich, co zresztą równało się ich śmierci. Mowa tu tylko o Żydach, którzy zdołali uciec Niemcom. A ilu Żydów sposród tych 3 mln zamordowanych w obozach zostało wydanych przez Polaków lub odmówiono im pomocy? Kolejne 100 tys. ? Conajmniej ! Trudno się więc dziwić Żydom, że Polacy są po Niemcach drugim najbardziej znienawidzonym przez nich narodem. Jeśli dzięki nam zginęło 200 tys. osób to liczba Polaków zaangażowanych bezpośrednio lub pośrednio w tę zbrodnię (łącznie z grabieniem mienia) sięga 1 mln. To doskonale tłumaczy skąd u nas aż tylu "obrońców honoru" Polaków. Większość z nich doskonale wie, że ich przodkowie mają krew na rękach... Odpowiedz Link Zgłoś
cyrix23 żydzi to bandyci, dlatego polscy wieśniacy 22.03.11, 11:51 bronili się przed kradzieżami i gwałtami na wsiach przez żydowskie bandy np. te od Tewje Bielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mk Re: Ty zapewne kochałbyś morderców twoich dziadkó IP: 193.201.167.* 22.03.11, 12:04 "Odmówiono pomocy" Człowieku o czym ty bredzisz? Za pomoc żydom groziła kara śmierci. Zdajesz sobie z tego sprawę? A te swoje liczby to skąd wytrzasnąłeś? Wyssałeś z brudnego palucha czy wyczytałeś u Grossa? A może dla przeciwwagi podasz ile tysięcy żydów zostało przez Polaków uratowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Źle sformułowane pytanie. 22.03.11, 12:04 Powinno brzmieć: Dlaczego MY tak nienawidzimy Żydów, że aż oni zaczęli nienawidzić nas? Jeśli ktoś powie tobie prosto w oczy: "nie lubię ciebie" to chyba naturalną rzeczą jest, że ty go też nie będziesz lubić, prawda? Z nienawiścią jest tak samo, tylko gorzej. W przedwojennej Polsce Żydzi byli liczącą się mniejszością. Zwykle większość zaczyna nienawidzić mniejszość jak odwrotnie. A jeżeli zaczyna wchodzić w grę lepsza sytuacja materialna mniejszości to zaczyna się zawiść. Dokuczanie. Przed wojna była popularna zabawa, polegająca ciągnięciu Żyda za brodę i krzyknięciu "biber" (nie wiem co to znaczy). Kto tego dokonał cieszył się autorytetem rówieśników. A teraz wczuj się w drugą stronę... Co byś myślał o narodzie, który codziennie kilka razy ciebie ciągnie za brodę? Zaczynasz kumać? sharn1 napisał: > Co i m zrobiliśmy przez te wszystkie lata, że tak bardzo pałają nienawiścią do > nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mk Re: Źle sformułowane pytanie. IP: 193.201.167.* 22.03.11, 12:08 Raczej się mylisz. Nie zastanawiałeś sie dlaczego praktycznie na całym świecie żydów się nie lubi? Zmowa jakaś czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Źle sformułowane pytanie. 22.03.11, 13:18 Raczej, znaczy "niekoniecznie". Chyba trochę tobie trafiłem do przekonania. Wydaje mi się, że jesteś jednym z tych, którzy myślą. Dlatego i na to pytanie postaram się tobie odpowiedzieć, bo chyba warto. Prawdą jest, że Żydów się nie lubi na świecie. Po części jest to wina ich odrębności. Zarówno religijnej, kulturalnej jak i językowej. To był naród, który nie miał przez 2000 lat własnego państwa (podbili je Rzymianie). Przez te dwa tysiąclecia żyli w rozproszeniu. To jednak, że żyli w rozproszeniu nie znaczyło, że nie chcieli znowu być razem. Kultywowali więc tradycję, wiarę i język. Tu i tam prześladowani, wypędzani zaczęli sobie pomagać nawzajem. Głównie w interesach. To powodowało, ze się szybko bogacili. Rozumieli też, że kluczem do przetrwania i sukcesu jest nauka. Więc się uczyli. Szybko stali się nie tylko bogaci, ale i nie najgłupsi. Zajmowali się handlem. Pamiętam jeszcze jak mój ojciec mawiał: "lepsze kilo handlu jak tona węgla do przerzucenia". Polska szlachta handlem się brzydziła, ale jak zaczęło brakować kasy to do Żyda po ratunek biegła. Tylko, że kasę trzeba oddać z procentem. I jak tu takiego "dobrodzieja" lubić? Wydało się łatwo, ale oddawało trudno. Chłopi wiadomo... ciemna i nie wykształcona masa. Na handlu się nie znali a pośrednictwem handlowym zajmowali się Żydzi. To oni kupowali tanio a sprzedawali drożej. Chłop był od roboty. Mieszczanie to byli w średniowieczu głównie Niemcy. Zresztą też korzystali z pośrednictwa żydowskiego, bo raczej zajmowali się rzemiosłem. Tak było wszędzie. I tak jedni robili się bogatsi a inni biednieli i ogarniała ich coraz to większa zawiść. A od zawiści do nienawiści blisko. Czy zauważyłeś, że za granicą jeden Polak drugiego w łyżce wody by utopił (jeżeli mu by się lepiej wiodło)? Żydzi tak nie robią. Oni sobie pomagają. Lepiej na tym oczywiście wychodzą. I jak tu takich ma lubić Polak, skoro od dziecka nie jest tego uczony? Tak jest wszędzie. Mam nadzieję, że coś tobie wyjaśniłem. Temat jednak to ogromny i nie sposób wszystko powiedzieć od razu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Ci wszyscy Wszechpolacy to spadkobiercy 22.03.11, 11:22 tych, którzy rabowali mienie swoich żydowskich sąsiadów. Prof. Gross przypomniał im o tym i dlatego jest teraz dla nich wrogiem nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Ci wszyscy Wszechpolacy to spadkobiercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 11:50 To jak to jest? Że oni protestują bo w książce jest napisane że Polacy nie lubili Żydów? Więc teraz młodzież skrajnie prawicowo-narodowo-katolicka kocha Żydów? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mk Re: Ci wszyscy Wszechpolacy to spadkobiercy IP: 193.201.167.* 22.03.11, 12:11 Nie lubi, bo żydów nie da się lubić. To skrajnie nacjonalistyczny, ksenofobiczny i rasistowski ludek. Wystarczy popatrzeć co wypisują w talmudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Ci wszyscy Wszechpolacy to spadkobiercy 22.03.11, 13:31 Przede wszystkim Polacy... i nie tylko Polacy nie znają Starego Testamentu. Talmud jest komentarzem do biblijnej Tory. Uporządkowanym zbiorem religijnego prawa. Prawa żydowskiego. Jest to 248 podstawowych obowiązków religijnego Żyda i 365 zakazów, które jego dotyczą. Nic więcej. Oczywiście prawo to nie podoba się chrześcijanom... ale tak na prawdę nie potrafią przytoczyć konkretnego zakazu, czy obowiązku, który w nich godzi. Te zapiski sporządzono między III w. p.n.e. a VI w. n.e. Staroć nie warty uwagi. Jeżeli masz taki konkretny przykład, który ciebie bulwersuje to chętnie go przeczytam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes To bujda pod publiczkę 22.03.11, 12:12 Oni krzyczą kocham a za plecami gdyby mogli, trzymaliby nóż. Może trochę przesadziłem, ale tak to z tą ich miłością jest. Nie chcą być okrzyknięci antysemitami, więc puszczają zasłonę dymną. Taka jak Kaczyński Jarosław podczas wyborów prezydenckich. Przegrał wybory i nagle przestał kochać komunistów, Rosjan i kogo tam jeszcze... Tylko kto mu teraz uwierzy w następną ściemę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltn Re: Ci wszyscy Wszechpolacy to spadkobiercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 11:52 a Ty jesteś mądry, bo stosujesz kalkę: "ci wszyscy wszechpolacy to spadkobiercy rabusiów i szmalcowników". Odpowiedz Link Zgłoś
si-si2 Brawo narodowcy !!!!! Kocham was !!!! 22.03.11, 11:43 Brawo, młodzi Polacy !!! Spowodujcie jeszcze, żeby w odpowiedzi na gniot Grassa jakiś historyk opisał fakty z mordowania i maltretowania Polaków przez esbecką żydokomunę począwszy ( że przypomnę m.in. zdzieranie paznokci podczas przesłuchiwania Polaków przez jednego z licznych wówczas, pejsatych funkcjonariuszy UB , o zmienionym na polskie nazwisku Różański ) i niszczenia oraz okradania Polaków przez obecnie rządzącą żydokomunę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalska Hehe, powinni byli wybudowac mala stodolke i IP: *.101.216.87.dynamic.jazztel.es 22.03.11, 11:55 w niej spalic kukle gro$$a. Byloby adekwatnie do kontekstu i juden by sie ucieszyli, ze w Polsce kwitnie antysemityzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekumeniczny Kto to jest ten stefan michnik ??????????????????? IP: *.dsl.bell.ca 22.03.11, 12:57 Panie michnik, chodza sluchy ze szwecja, z powdu POCHODZENIA i RELIGII, nie chce wydac pewnego zydowskiego zbrodniarza o nazwisku Stefan Michnik. Kiedy zydzi zaplaca Polakom odszkodowania za czyny zydowskich stalinowcow? Domagamy sie za komune i zbrodnie zydowskich stalinowcow 20 miliardow dolarow + odsetki. Odpowiedz Link Zgłoś
anty.pies Wszechpolacy utopili kukłę Grossa zamiast marzanny 22.03.11, 12:22 no i dobrze. dobry gross to ..... ja znam tą historię z ust babki, .. Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Wszechpolacy utopili kukłę Grossa zamiast marzanny 22.03.11, 12:38 dlaczego tylko kukle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekum@niczny Niepelna lista roszczen majatkowych ############## IP: *.dsl.bell.ca 22.03.11, 12:39 Domagamy sie od rodakow grossa odszkodowan za nastepujace przestepstwa: 1/ za klamstwo oswiecimskie zydowskiej prasy domagamy sie $1000 dla kazdego Polaka bez wzgledu na to czy mieszka w kraju gdzie zydowska prasa popelnila przestepstwo czy w Polsce. 2/ za komune, i utracone terytoria Polski na wschodzie domagamy sie a/ zwrotu terytoriow b/ odszkodowania w wysokosci 1 tryliona dolarow 3/ za schronienie ktore dawalismy zydom przesladowanym za ich oszustwa w calej Europie, domagamy sie $100,000 od kazdego zyda ktorego uchronilismy od smierci. 4/ za niepotrzebne polskie insurekcje i powstania ktore zostaly celowo wywolane przez zydow w celu realizacji ich podstepnych planow w innych czesciach Europy domagamy sie 20 mld dolarow 5/ za 1 i 2 wojne swiatowa domagamy sie 1 tryliona dolarow. W pierwszej wojnie Polacy gineli na wszystkich frontach (byli przymusowo wcieleni do obcych armii) W czasie 2 wojny podczas gdy zydzi dezerterowali z armii andersa Polacy walczyli na wszystkich frontach. Po wojnie zydowscy dezerterzy i ich potomkowie i rodacy, pisali oszczercze plagiaty (kosinski-malowany ptak) czy gross. Celem ich falszerskiej dzialanosci bylo wyludzenie podstepnie pieniedzy od Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekum@niczny Re: Niepelna lista roszczen majatkowych ######### IP: *.dsl.bell.ca 22.03.11, 12:44 Za celowe zalichwianie z uzyciem podstepnych metod i agentow, czesto zydowkich, za grabiez polskiego majatku, za celowe doprowadzenie do zmniejszenia przyrostu naturalnego, domagamy sie odszkodowania w wysokosci 1 tryliona dolarow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koniu Re: Niepelna lista roszczen majatkowych ######### IP: 91.90.161.* 22.03.11, 12:46 Ekum@niczny: znam doskonałego psychiatrę, wyleczy cie. Serio. Daj jakiś namiar, skontaktujemy się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekumeniczny Krotki traktat o psychiatrze i noblu ;-))))))))))) IP: *.dsl.bell.ca 22.03.11, 12:50 Ty lepiej najpierw zaplac odszkodowania za wasze zbrodnie. Do psychiatry to chodzi wasza "noblistka" jelinek. No i syn Einsteina zmarl w szpitalu psychiatrycznym. Ojciem musial miec dobry material genetyczny prawda? ;-)))))))))))))))) Cenzura zablokowala profile Ekumenicznego zeby uchronic swoje NIEDOJDY intelektualne od sromotnego osmieszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekumeniczny Krotki traktat o prostytutyzacji nauki IP: *.dsl.bell.ca 22.03.11, 13:09 dawanie nobla chorym psychicznie za POCHODZENIE i RELIGIE to prostytutyzacja nauki. nazywanie pewnego zydowskiego dziadka "profesorem" to prostytutyzacja nauki przyznanie nobla al gorowi za zawlaszczenie dorobku wielu naukowcow, to prostytutyzacja nauki. Zaden inny narod nie bylby zdolny do tak podlych czynow. Oto dlaczego zydowski dziadek ktory kaze sie nazywac profesorem, bardziej bal sie Polakow niz SS-manow: www.kansaspress.ku.edu/righitpix.html www.kansaspress.ku.edu/righit.html Cenzura zablokowala profile polskich patriotow zeby uchronic swoje NIEDOJDY intelektualne od sromotnego osmieszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekumeniczny Zyd Kosinski popelnil samobojstwo ################ IP: *.dsl.bell.ca 22.03.11, 12:47 panie gross, znany w usa zydowski oszust i plagiarysta Kosinski, tez tak klamal o Polakach ja pan. Wie pan jak skonczyl? Zalozyl sobie torbe plastikowa na leb i popelnil samobojstwo. Juz czas panie gross, juz czas. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Zyd Kosinski popelnil samobojstwo ########### 22.03.11, 13:38 To jest podżeganie do samobójstwa. Myślę, że to nie jest w porządku. Kosiński popełnił samobójstwo w ten sposób, że zażył śmiertelną dawkę barbituranów a następnie dla pewności nałożył na głowę plastikowy worek . To jest jedyna prawda jaką napisałeś. Reszta to pomówienia polskich antysemitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekumeniczny Jak parszywa moze byc parszywosc ???????????? IP: *.dsl.bell.ca 22.03.11, 14:22 Prosze panstwa NIEpolskie niedojdy intelektualne z powodu braku argumentow, uzywaja argumentu "antysemityzmu". Oni chca nas przestraszyc "antysemityzmem" zeby nie pisac o nich niewygodnych FAKTOW !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drogi "bracie", antysemityzm to nienawisc do zydow z powodu ich religii i rasy a nie z powodu ich oszustw, okradania emerytow ( NAWET HITLER NIE OKRADAL FUNDUSZY EMERYTALNYCH) przewrotnych pirami finansowych, nieustannie rosnacego rentu, celowego zalichwiania Chrzescijanskich panstw wbrew woli ich obywateli, madoffowania, lehmanowania, przyznawania nobla chorym psychicznie za POCHODZENIE. Biorac pod uwage FAKT ze Polscy Katolicy uratowali kosinskiemu zycie, trzeba sobie zadac pytanie: jak parszywa moze byc parszywosc? Jak podlym musi byc czlowiek ktory zamiast wdziecznosci za uratowanie zycia publikuje antypolskie plagiaty? Jak podly musi byc folklor ktory "dziela" takiego plagiarysty publikuje z nienawisci do Polakow? W celu lepszego poznania tej nienawisci zachecam panstwa do czytania talmudu. Oni tego ucza swoje dzieci !!!!!! w talmudycznych szkolkach zeby nienawisc nie wygasla. A tutaj panstwo mozecie zobaczyc jakie sa efekty nauczania w talmudycznych szkolkach: www.youtube.com/watch?v=IX9Tk2TMA6Q&feature=related www.youtube.com/watch?v=h4dPskzlqZ4&feature=related www.youtube.com/watch?v=OlT3ARuUSGc&feature=related Na koniec zalaczam panstwu link z biografia zyda kosinskiego, z opisem jego dewiacji sexualnych, plagiatow, oszustw itd itd. users.bart.nl/users/scehv/el/jerzy.htm Tylko przewrotny ZYD moze za cytowanie takich faktow ma czelnosc oskarzyc ekumenicznego o "antysemityzm". Przedstawiciel zadnego innego narodu tak nisko by nie upadl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Kto ciebie tak skrzywdził? IP: *.cdma.centertel.pl 22.03.11, 17:37 Jak bym dorwał takiego, co dziecko z kołyski na łeb wyrzucił to bym mu "nogi z dupska powyrywał" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW1809 Re: Niepelna lista roszczen majatkowych ######### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 13:45 Ekum@niczny: Zanim zaczniesz się domagać odszkodowań od Żydów proponuję Ci przeczytać następujące, wydane ostatnio przez Stowarzyszenie Centrum Badań Nad Zagładą Żydów książki: Barbary Engelking "Jest taki piękny słoneczny dzień..." oraz Jana Grabowskiego " Judenjagd" - gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Wszechpolacy utopili kukłę Grossa zamiast marzanny 22.03.11, 12:44 Po prostu tradycja, dziadki podpalali stodoły, wnuczki palą kukłę żyda. Odpowiedz Link Zgłoś