Gość: Roberto IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 14:53 Przeniosłem ten temat na nasze forum z forum poznańskeigo. Jak widzicie nasze miasto za 10 lat. Co się w nim może w tym czasie zmienić i wydarzyć. Czekam na Wasze opinie>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 213.76.200.* 16.06.01, 15:03 Na pewno będzie wyglądał ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 15:06 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Na pewno będzie wyglądał ciekawie. Że ciekawie to pewnik, ale jak????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.01, 17:05 Obyście się nie ździwli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.01, 18:01 Gość portalu: dora napisał(a): > Obyście się nie ździwli będzie jeszcze więcej hałasu i będę mógł jeszcze głośniej śpiewać na ulicach:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawi Wroclaw bedzie sie przygotowywal do EXPO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 10:30 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup WROCŁAW ZA 10 LAT: wersja pesymistyczna IP: *.chem.uni.wroc.pl 18.06.01, 15:41 Bezrobocie ok. 25%, pozamykane prawie wszystkie wieksze przedsiebiorstwa. Dziury w jezdniach uniemozliwiaja poruszanie sie pojazdami niegasienicowymi. Wydano wlasnie pozwolenie na 146. supermarket. Na Rynku wladze miasta stawiaja piata fontanne. Po raz trzeci wystapia Trzej Tenorzy, a zaraz potem Piec Sopranistek. Komary zzarly wiekszosc populacji. Gazety, RTV i inne media donosza, ze fala powodziowa dwoch tysiacleci wlasnie zbliza sie do Wroclawia; opor mieszkancow wsi i miasteczek przeciwko wysadzaniu walow. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: 195.205.145.* 18.06.01, 16:08 za 10 lat będziemy się przygotowywac do EXPO (wędzonka ma rację:)) będzie obwodnica śródmiejska i autostradowa, wszystkie dziury załatane, drogi poszerzone, powstanie sieć scieżek rowerowych, w każdym wolnym jeszcze miejscu będą rosły drzewa :), ZOO zostanie powiększone, będzie czysto, odnowione zostaną wszystkie zaniedbane kamienice czynszowe, zostanie wybudowany akwapark, a nawet dwa, i stadion (dla KIBICA), Odra będzie spławna - zafunduję sobie wycieczkę drogą wodną z Wrocka do Danii, ........ każdy może sobie pomarzyć......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: 156.24.231.* 18.06.01, 17:07 Gość portalu: Bea napisał(a): > za 10 lat będziemy się przygotowywac do EXPO (wędzonka ma rację:)) > będzie obwodnica śródmiejska i autostradowa, > wszystkie dziury załatane, drogi poszerzone, > powstanie sieć scieżek rowerowych, > w każdym wolnym jeszcze miejscu będą rosły drzewa :), > ZOO zostanie powiększone, > będzie czysto, > odnowione zostaną wszystkie zaniedbane kamienice czynszowe, > zostanie wybudowany akwapark, a nawet dwa, i stadion (dla KIBICA), > Odra będzie spławna - zafunduję sobie wycieczkę drogą wodną z Wrocka do Danii, > ........ > każdy może sobie pomarzyć......... > > No wlasnie, pomarzyc... Bo wszystko to mozliwe z wyjatkiem czystosci! Wczoraj na przystanku elegancki starszy pan wywala pesteczki po wisienkach na chodniczek, choc obok niego jak wol stoi kosz na smieci. Co gorsza, na menela to on wcale nie wygladal, to mnie najbardziej zaniepokoilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: 213.76.92.* 18.06.01, 19:25 STrup, skąd u Ciebie taki pesymizm człowieku????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BreslY Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: 130.225.149.* 18.06.01, 19:29 Gość portalu: Roberto napisał(a): > STrup, skąd u Ciebie taki pesymizm człowieku????????????????? STrup, moge? :-) Roberto, czy ty wiesz co oznacza sesja i okres poprzedzajcy dla Drugiej Strony? Mozna popasc w gleboki pesymizm na temat rozumnego charakteru istoty ludzkiej :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: *.chem.uni.wroc.pl 19.06.01, 10:39 Gość portalu: Roberto napisał(a): > STrup, skąd u Ciebie taki pesymizm człowieku????????????????? Znam zycie, niestety... Trudno o optymizm, jesli sie codziennie przejezdza przez centrum w szczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 01:11 Myślę, że za 10 lat będzie można przejechać sobie obwodnicą śródmiejską od Krakowskiej do Psiego Pola (koło Korony). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: 62.8.156.* 05.07.01, 07:46 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > No wlasnie, pomarzyc... Bo wszystko to mozliwe z wyjatkiem czystosci! Wczoraj n > a > przystanku elegancki starszy pan wywala pesteczki po wisienkach na chodniczek, > choc obok niego jak wol stoi kosz na smieci. > Co gorsza, na menela to on wcale nie wygladal, to mnie najbardziej zaniepokoilo > ... Wiesz, wedzonka, te pestki po wisniach to... pestka. Po pierwsze zadna chemia, natura sama to zniszczy, a po drugie, jak leza sobie na ulicy lub chodniku, to zadna maszyna zamiatajaca nie bedzie miala z nimi problemow. Do czego zmierzam? Uwaza sie potocznie, ze zeby bylo czysto, to najwazniejsze jest zeby nie smiecic. Pewnie cos w tym jest, ale moje obserwacje z Niemiec sklaniaja ryczej ku innej tezie, a mianowicie, ze zeby bylo czysto, to najwazniejsze jest zeby sprzatac. Zgodzicie sie ze mna, ze w przecietnym niemieckim miescie jest czysciej na ulicach niz u nas. Czy to znaczy, ze Niemcy nie smieca? Skadze. Pamietam, jak na poczatku, mialem klopoty, zeby znalezc na ulicy jakas popielnice na peta, bo nie chcialem wyjsc na smiecacego chama. I zanim cos takiego znalazlem, papieroch parzyl mnie w palce (czyli koszy na smieci maja malo), a przy okazji zaczalem obserwowac, co robia inni w takiej sytuacji. No, zgadnijcie, co robia. Petuja na ulicy, bez zadnych wyrzutow sumienia. A mimo to jest czysto. Dlaczego? Bo sie sprzata. Wracajac do tematu Wroclawia za 10 lat, to chcialbym, zeby wszystkie wroclawskie ulice byly sprzatane przynajmniej raz dziennie, rynek i okolice kilka razy dziennie, a takze w czasie upalow zraszane woda, zeby sie nie kurzylo. Pozdrawiam Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 195.205.145.* 04.07.01, 12:11 I jeszcze jedno: będziemy mieć uczciwych, rzetelnych urzędników w Zarządzie i urzędach, radnych w Radzie, lekarzy, którzy nie biorą ............ech, utopia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 156.24.231.* 04.07.01, 15:54 Gość portalu: Bea napisał(a): > I jeszcze jedno: będziemy mieć uczciwych, rzetelnych urzędników w Zarządzie i > urzędach, radnych w Radzie, lekarzy, którzy nie biorą ............ech, utopia Ale tez i po co nam tacy? Jak sie jeden trafil to i tak go nie potrafimy docenic... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delToro Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 16:07 Przypomnijcie sobie jak Wrocław wyglądał 10 lat temu. Możemy liczyć na to, że za 10 lat dokona się co najwyżej taki sam skok (wariant optymistyczny). Żadnych cudów nie przewiduję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 21:57 Gość portalu: delToro napisał(a): > Przypomnijcie sobie jak Wrocław wyglądał 10 lat temu. Możemy liczyć na to, że > za 10 lat dokona się co najwyżej taki sam skok (wariant optymistyczny). Żadnych > > cudów nie przewiduję. Cudów to ja takze nie przewiduję, ale "skok" jaki dokona nasze miasto będzie z pewnością wiekszy niż ten z ostatnich 10 lat. Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delToro Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 213.76.92.* 04.07.01, 22:10 Gość portalu: Roberto napisał(a): > > Cudów to ja takze nie przewiduję, ale "skok" jaki dokona nasze miasto będzie z > pewnością wiekszy niż ten z ostatnich 10 lat. > Pozdro ! > Bardzo wątpię. Najłatwiej jest odnowić centrum i znależć inwestorów, którzy postawią kilka hipermarketów i "szklanych domów". A reszta? Całe dzielnice, osiedla, ciągi komunikacyjne? Czy sądzisz, że przybędzie miastu nowoczesny stadion, hala widowiskowo-sportowa, koncertowa? Na to potrzeba minimum 25 lat i tylko w takiej perpektywie można oczekiwać, że Wrocław stanie się prawdziwie europejskim miastem. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.telia.com 04.07.01, 22:23 Za 10 lay Polska bedzie w uni a niekture regiony w Polcse bedom jusz na ekonomicznym poziomie zachodio europeiskim. Tak przynajmiej powiedzial Szwedski biljarder Peter Wallenberg w Szwedskich mediach. Ja jestem pewien ze Wroclaw z Poznaniem i oczywiscie Warszawom bedom na tym poziome man tez nadzieje z Krakow Katowice i Trojmiasto bedom sie tez liczyly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 01:13 Ponbieważ na naszym forum pojawiło się ostatnio sporo nowych osób, jestem bardzo ciekaw ich zdania, jak będzie ich zdaniem wyglądało nasze miasto za 10 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 156.17.32.* 06.08.01, 11:33 Wrocław za 10 lat? To tak wszystkie palce będą zabudowne :hotelami, urzędami, marketami. Będzie obwodnica ale nadal tiry w centrum, zoo powiększy się ale znów będzie problem ze zwierzątkami, Zdrojewskinie będzie prezydentem i będzie to wszystkim wypominał, postawią w Rynku szklany dom , riksze będą jedyna atrakcją, obok Statuły wolnosci stanie wieża Eifla, Big Ben, Mur chinski itp.itd. powstanie trzeci solpol pomiędzi pierwszym a drugom , wszystkie sklepy będą galeriami, kin bedzie tyle ze bedzie mozna wynajmowac sale dla rodziny... hm co jeszcze? teraz nie wiem ale jak coś wymyślę to dopiszę. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 213.76.92.* 06.08.01, 18:32 Gość portalu: kinga napisał(a): > Wrocław za 10 lat? To tak wszystkie palce będą zabudowne :hotelami, urzędami, > marketami. Będzie obwodnica ale nadal tiry w centrum, zoo powiększy się ale > znów będzie problem ze zwierzątkami, Zdrojewskinie będzie prezydentem i będzie > to wszystkim wypominał, postawią w Rynku szklany dom , riksze będą jedyna > atrakcją, obok Statuły wolnosci stanie wieża Eifla, Big Ben, Mur chinski > itp.itd. powstanie trzeci solpol pomiędzi pierwszym a drugom , wszystkie sklepy > > będą galeriami, kin bedzie tyle ze bedzie mozna wynajmowac sale dla rodziny... > hm co jeszcze? teraz nie wiem ale jak coś wymyślę to dopiszę. Pozdrowienia! Widzę, że z Ciebie optymistka. I bardzo dobrze, tacy ludzie są we Wrocławiu potzrebni, dzięki temu nasze miasto jest w tej chwili tak wysoko we wszelkich rankingach w porównaniu np do początku lat 90 - tych. Rónież pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 213.76.92.* 06.08.01, 18:34 ...a co do Solpola numer 3, to prace budowlane przy ytym obiekcie, który ma powstać na tyłach Solpolu numer 1, mają się zacząć najprawdopodobniej na wiosnę 2002 roku (najpierw zostanie wyburzona ta ruina, która w tamtym miejscu stoi - za Solpolem 1)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 20:22 ja optymistaka? ok niech tak będzie ale nie jestem pewna czy wrocław za 10 lat będzie ciekawym miejscem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 21:16 Gość portalu: kinga napisał(a): > ja optymistaka? ok niech tak będzie ale nie jestem pewna czy wrocław za 10 lat > będzie ciekawym miejscem... Będzie, będzie...na pewno.Na codzień mam kontakty z wieloma ludżmi, którzy w znaczący sposób wpływają już, albo dopiero wpłyną na rozwój Wrocławia w najbliższym czasie i oni wróżą naszemu miastu świetlaną przyszłość i wielki , dynamiczny rozwój (zwłaszcza po wstąpieniu Polski do UE)... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 22:39 Myślę, ze nadal będzie się tak dynamicznie rozwijał, jak przez ostatnie kilka lat... ...a wszyscy jego mieszkańcy beą pogodni i zadowoleni z życia... Czego wszystkim bez wyjątku życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 09:25 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Myślę, ze nadal będzie się tak dynamicznie rozwijał, jak przez ostatnie kilka > lat... > ...a wszyscy jego mieszkańcy beą pogodni i zadowoleni z życia... > Czego wszystkim bez wyjątku życzę... jak wyżej / kinga Odpowiedz Link Zgłoś