Dodaj do ulubionych

JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT??????

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 14:53
Przeniosłem ten temat na nasze forum z forum poznańskeigo.

Jak widzicie nasze miasto za 10 lat. Co się w nim może w tym czasie zmienić i
wydarzyć. Czekam na Wasze opinie>>>>>
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 213.76.200.* 16.06.01, 15:03
      Na pewno będzie wyglądał ciekawie.
      • Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.01, 15:06
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Na pewno będzie wyglądał ciekawie.

Że ciekawie to pewnik, ale jak?????
        • Gość: dora Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.01, 17:05
          Obyście się nie ździwli
          • Gość: koala Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.01, 18:01
            Gość portalu: dora napisał(a):

> Obyście się nie ździwli

będzie jeszcze więcej hałasu i będę mógł jeszcze głośniej śpiewać na ulicach:)))

• Gość: wroclawi Wroclaw bedzie sie przygotowywal do EXPO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 10:30
      ;-)
    • Gość: STrup WROCŁAW ZA 10 LAT: wersja pesymistyczna IP: *.chem.uni.wroc.pl 18.06.01, 15:41
      Bezrobocie ok. 25%, pozamykane prawie wszystkie wieksze przedsiebiorstwa.
      Dziury w jezdniach uniemozliwiaja poruszanie sie pojazdami niegasienicowymi.
      Wydano wlasnie pozwolenie na 146. supermarket.
      Na Rynku wladze miasta stawiaja piata fontanne.
      Po raz trzeci wystapia Trzej Tenorzy, a zaraz potem Piec Sopranistek.
      Komary zzarly wiekszosc populacji.
      Gazety, RTV i inne media donosza, ze fala powodziowa dwoch tysiacleci wlasnie
      zbliza sie do Wroclawia; opor mieszkancow wsi i miasteczek przeciwko wysadzaniu
      walow.
      itd.
    • Gość: Bea Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: 195.205.145.* 18.06.01, 16:08
      za 10 lat będziemy się przygotowywac do EXPO (wędzonka ma rację:))
      będzie obwodnica śródmiejska i autostradowa,
      wszystkie dziury załatane, drogi poszerzone,
      powstanie sieć scieżek rowerowych,
      w każdym wolnym jeszcze miejscu będą rosły drzewa :),
      ZOO zostanie powiększone,
      będzie czysto,
      odnowione zostaną wszystkie zaniedbane kamienice czynszowe,
      zostanie wybudowany akwapark, a nawet dwa, i stadion (dla KIBICA),
      Odra będzie spławna - zafunduję sobie wycieczkę drogą wodną z Wrocka do Danii,
      ........
      każdy może sobie pomarzyć.........

• Gość: wędzonka Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: 156.24.231.* 18.06.01, 17:07
        Gość portalu: Bea napisał(a):

> za 10 lat będziemy się przygotowywac do EXPO (wędzonka ma rację:))
        > będzie obwodnica śródmiejska i autostradowa,
        > wszystkie dziury załatane, drogi poszerzone,
        > powstanie sieć scieżek rowerowych,
        > w każdym wolnym jeszcze miejscu będą rosły drzewa :),
        > ZOO zostanie powiększone,
        > będzie czysto,
        > odnowione zostaną wszystkie zaniedbane kamienice czynszowe,
        > zostanie wybudowany akwapark, a nawet dwa, i stadion (dla KIBICA),
        > Odra będzie spławna - zafunduję sobie wycieczkę drogą wodną z Wrocka do Danii,
        > ........
        > każdy może sobie pomarzyć.........
        >
        >

No wlasnie, pomarzyc... Bo wszystko to mozliwe z wyjatkiem czystosci! Wczoraj na
        przystanku elegancki starszy pan wywala pesteczki po wisienkach na chodniczek,
        choc obok niego jak wol stoi kosz na smieci.
        Co gorsza, na menela to on wcale nie wygladal, to mnie najbardziej zaniepokoilo...
        • Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: 213.76.92.* 18.06.01, 19:25
          STrup, skąd u Ciebie taki pesymizm człowieku?????????????????
          • Gość: BreslY Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: 130.225.149.* 18.06.01, 19:29
            Gość portalu: Roberto napisał(a):

> STrup, skąd u Ciebie taki pesymizm człowieku?????????????????
            STrup, moge? :-)
            Roberto, czy ty wiesz co oznacza sesja i okres poprzedzajcy dla Drugiej Strony? Mozna popasc w gleboki pesymizm
            na temat rozumnego charakteru istoty ludzkiej :-((

• Gość: STrup Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: *.chem.uni.wroc.pl 19.06.01, 10:39

> STrup, skąd u Ciebie taki pesymizm
            człowieku?????????????????

Znam zycie, niestety... Trudno o optymizm, jesli sie
            codziennie przejezdza przez centrum w szczycie.
            • Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 01:11
              Myślę, że za 10 lat będzie można przejechać sobie obwodnicą śródmiejską od
              Krakowskiej do Psiego Pola (koło Korony).
        • Gość: Jureek Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? - optymistycznie IP: 62.8.156.* 05.07.01, 07:46
          Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> No wlasnie, pomarzyc... Bo wszystko to mozliwe z wyjatkiem czystosci! Wczoraj n
          > a
          > przystanku elegancki starszy pan wywala pesteczki po wisienkach na chodniczek,
          > choc obok niego jak wol stoi kosz na smieci.
          > Co gorsza, na menela to on wcale nie wygladal, to mnie najbardziej zaniepokoilo
          > ...

Wiesz, wedzonka, te pestki po wisniach to... pestka. Po pierwsze zadna chemia, natura sama to zniszczy,
          a po drugie, jak leza sobie na ulicy lub chodniku, to zadna maszyna zamiatajaca nie bedzie miala z nimi
          problemow. Do czego zmierzam? Uwaza sie potocznie, ze zeby bylo czysto, to najwazniejsze jest zeby nie
          smiecic. Pewnie cos w tym jest, ale moje obserwacje z Niemiec sklaniaja ryczej ku innej tezie, a
          mianowicie, ze zeby bylo czysto, to najwazniejsze jest zeby sprzatac. Zgodzicie sie ze mna, ze w
          przecietnym niemieckim miescie jest czysciej na ulicach niz u nas. Czy to znaczy, ze Niemcy nie smieca?
          Skadze. Pamietam, jak na poczatku, mialem klopoty, zeby znalezc na ulicy jakas popielnice na peta, bo
          nie chcialem wyjsc na smiecacego chama. I zanim cos takiego znalazlem, papieroch parzyl mnie w
          palce (czyli koszy na smieci maja malo), a przy okazji zaczalem obserwowac, co robia inni w takiej
          sytuacji. No, zgadnijcie, co robia. Petuja na ulicy, bez zadnych wyrzutow sumienia. A mimo to jest czysto.
          Dlaczego? Bo sie sprzata.
          Wracajac do tematu Wroclawia za 10 lat, to chcialbym, zeby wszystkie wroclawskie ulice byly sprzatane
          przynajmniej raz dziennie, rynek i okolice kilka razy dziennie, a takze w czasie upalow zraszane woda,
          zeby sie nie kurzylo.
          Pozdrawiam
          Jurek
    • Gość: Bea Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 195.205.145.* 04.07.01, 12:11
      I jeszcze jedno: będziemy mieć uczciwych, rzetelnych urzędników w Zarządzie i
      urzędach, radnych w Radzie, lekarzy, którzy nie biorą ............ech, utopia
      • Gość: wędzonka Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 156.24.231.* 04.07.01, 15:54
        Gość portalu: Bea napisał(a):

> I jeszcze jedno: będziemy mieć uczciwych, rzetelnych urzędników w Zarządzie i
        > urzędach, radnych w Radzie, lekarzy, którzy nie biorą ............ech, utopia

Ale tez i po co nam tacy? Jak sie jeden trafil to i tak go nie potrafimy
        docenic... :(
    • Gość: delToro Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 16:07
      Przypomnijcie sobie jak Wrocław wyglądał 10 lat temu. Możemy liczyć na to, że
      za 10 lat dokona się co najwyżej taki sam skok (wariant optymistyczny). Żadnych
      cudów nie przewiduję.
      • Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 21:57
        Gość portalu: delToro napisał(a):

> Przypomnijcie sobie jak Wrocław wyglądał 10 lat temu. Możemy liczyć na to, że
        > za 10 lat dokona się co najwyżej taki sam skok (wariant optymistyczny). Żadnych
        >
        > cudów nie przewiduję.

Cudów to ja takze nie przewiduję, ale "skok" jaki dokona nasze miasto będzie z
        pewnością wiekszy niż ten z ostatnich 10 lat.
        Pozdro !

• Gość: delToro Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 213.76.92.* 04.07.01, 22:10

>
          > Cudów to ja takze nie przewiduję, ale "skok" jaki dokona nasze miasto będzie z
          > pewnością wiekszy niż ten z ostatnich 10 lat.
          > Pozdro !
          >
          Bardzo wątpię. Najłatwiej jest odnowić centrum i znależć inwestorów, którzy
          postawią kilka hipermarketów i "szklanych domów". A reszta? Całe dzielnice,
          osiedla, ciągi komunikacyjne? Czy sądzisz, że przybędzie miastu nowoczesny
          stadion, hala widowiskowo-sportowa, koncertowa? Na to potrzeba minimum 25 lat i
          tylko w takiej perpektywie można oczekiwać, że Wrocław stanie się prawdziwie
          europejskim miastem. Pzdr.
          • Gość: Rafal Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.telia.com 04.07.01, 22:23
            Za 10 lay Polska bedzie w uni a niekture regiony w Polcse bedom jusz na
            ekonomicznym poziomie zachodio europeiskim.
            Tak przynajmiej powiedzial Szwedski biljarder Peter Wallenberg w Szwedskich
            mediach.
            Ja jestem pewien ze Wroclaw z Poznaniem i oczywiscie Warszawom bedom na tym
            poziome man tez nadzieje z Krakow Katowice i Trojmiasto bedom sie tez liczyly.

• Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 01:13
      Ponbieważ na naszym forum pojawiło się ostatnio sporo nowych osób, jestem
      bardzo ciekaw ich zdania, jak będzie ich zdaniem wyglądało nasze miasto za 10
      lat...
      • Gość: kinga Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 156.17.32.* 06.08.01, 11:33
        Wrocław za 10 lat? To tak wszystkie palce będą zabudowne :hotelami, urzędami,
        marketami. Będzie obwodnica ale nadal tiry w centrum, zoo powiększy się ale
        znów będzie problem ze zwierzątkami, Zdrojewskinie będzie prezydentem i będzie
        to wszystkim wypominał, postawią w Rynku szklany dom , riksze będą jedyna
        atrakcją, obok Statuły wolnosci stanie wieża Eifla, Big Ben, Mur chinski
        itp.itd. powstanie trzeci solpol pomiędzi pierwszym a drugom , wszystkie sklepy
        będą galeriami, kin bedzie tyle ze bedzie mozna wynajmowac sale dla rodziny...
        hm co jeszcze? teraz nie wiem ale jak coś wymyślę to dopiszę. Pozdrowienia!
        • Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 213.76.92.* 06.08.01, 18:32
          Gość portalu: kinga napisał(a):

> Wrocław za 10 lat? To tak wszystkie palce będą zabudowne :hotelami, urzędami,
          > marketami. Będzie obwodnica ale nadal tiry w centrum, zoo powiększy się ale
          > znów będzie problem ze zwierzątkami, Zdrojewskinie będzie prezydentem i będzie
          > to wszystkim wypominał, postawią w Rynku szklany dom , riksze będą jedyna
          > atrakcją, obok Statuły wolnosci stanie wieża Eifla, Big Ben, Mur chinski
          > itp.itd. powstanie trzeci solpol pomiędzi pierwszym a drugom , wszystkie sklepy
          >
          > będą galeriami, kin bedzie tyle ze bedzie mozna wynajmowac sale dla rodziny...
          > hm co jeszcze? teraz nie wiem ale jak coś wymyślę to dopiszę. Pozdrowienia!

Widzę, że z Ciebie optymistka. I bardzo dobrze, tacy ludzie są we Wrocławiu
          potzrebni, dzięki temu nasze miasto jest w tej chwili tak wysoko we wszelkich
          rankingach w porównaniu np do początku lat 90 - tych.
          Rónież pozdrawiam...

• Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: 213.76.92.* 06.08.01, 18:34
          ...a co do Solpola numer 3, to prace budowlane przy ytym obiekcie, który ma
          powstać na tyłach Solpolu numer 1, mają się zacząć najprawdopodobniej na wiosnę
          2002 roku (najpierw zostanie wyburzona ta ruina, która w tamtym miejscu stoi -
          za Solpolem 1)...
          • Gość: kinga Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 20:22
            ja optymistaka? ok niech tak będzie ale nie jestem pewna czy wrocław za 10 lat
            będzie ciekawym miejscem...
            • Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 21:16
              Gość portalu: kinga napisał(a):

> ja optymistaka? ok niech tak będzie ale nie jestem pewna czy wrocław za 10 lat
              > będzie ciekawym miejscem...

Będzie, będzie...na pewno.Na codzień mam kontakty z wieloma ludżmi, którzy w
              znaczący sposób wpływają już, albo dopiero wpłyną na rozwój Wrocławia w
              najbliższym czasie i oni wróżą naszemu miastu świetlaną przyszłość i wielki ,
              dynamiczny rozwój (zwłaszcza po wstąpieniu Polski do UE)...
              Pozdro !
    • Gość: Roberto Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 22:39
      Myślę, ze nadal będzie się tak dynamicznie rozwijał, jak przez ostatnie kilka
      lat...
      ...a wszyscy jego mieszkańcy beą pogodni i zadowoleni z życia...
      Czego wszystkim bez wyjątku życzę...
      • Gość: kinga Re: JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ WROCŁAW ZA 10 LAT?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 09:25

> Myślę, ze nadal będzie się tak dynamicznie rozwijał, jak przez ostatnie kilka
        > lat...
        > ...a wszyscy jego mieszkańcy beą pogodni i zadowoleni z życia...
        > Czego wszystkim bez wyjątku życzę...

jak wyżej / kinga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka