Dodaj do ulubionych

Linie autobusowe

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.01, 17:14
Uważam, że Wrocławski ZDiK powinien uruchomić nową linię autobusową łączącą
Gądów z Gajem. Trasa mogłaby przebiegać po tzw. obwodnicy śródmiejskiej. Z
rejonu Grabiszyńskiej, Hallera i Wiśniowej nie ma bezpośredniego połączenia z
tymi osiedlami. Panie Kiniorski proszę przemyśleć moją propozycję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Roberto Re: Linie autobusowe IP: 213.76.92.* 16.06.01, 18:06
      Gość portalu: Kaja napisał(a):

> Uważam, że Wrocławski ZDiK powinien uruchomić nową linię autobusową łączącą
      > Gądów z Gajem. Trasa mogłaby przebiegać po tzw. obwodnicy śródmiejskiej. Z
      > rejonu Grabiszyńskiej, Hallera i Wiśniowej nie ma bezpośredniego połączenia z
      > tymi osiedlami. Panie Kiniorski proszę przemyśleć moją propozycję.

Dobry pomysł Kaja. Ja dodałbym do tego, ze widziałbym na tej trasie tramwaj.
      Warunki do tego są (wydzielony szeroki pas zieleni między jezdniami obwodniczy).
      Tylko, ze budowa nowej sieci tramwajowej to bardzo kosztowny wydatek dla miasta.
      Niestety................
      Pozdro!

• Gość: Amar Re: Linie autobusowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.01, 22:43
        Szansa na wybudowanie linii tramwajowej z Gaju na os Kosmonautów jest nikła Ale
        może wystawa Expo coś zmieni
        • Gość: Roberto Re: Linie autobusowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 22:52
          Gość portalu: Amar napisał(a):

> Szansa na wybudowanie linii tramwajowej z Gaju na os Kosmonautów jest nikła Ale
          >
          > może wystawa Expo coś zmieni

A to Cię mile zaskoczę - szanse na tą linię (na razie w fazie proj) sa duze, ale
          ich realizacja trwałą by przynajmniej z 5-6 lat i byłaby podzielona na kilka
          odcinków (pierwszy od Gaju do Ślęznej, następny od Ślęznej do Powst ŚL)...
          Pozdro !
    • Gość: sebCAT Re: Linie tramwajowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 22:59
      Słyszałem od Pana Krzysztofa K. że mają byc wybudowane linie ulića dluą na
      popowice, oraz na Rózankę,rozjazd na bałtyckiej i dalej wzdłuz Obornickiej
      która także ma byc poszeżena do drogi dwupasmowej jedno lub dwu jezdniowej ale
      dopiero gdy przetnie ją Obwodnica Śródmiejska.
      • Gość: Roberto Re: Linie tramwajowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 23:04
        Gość portalu: sebCAT napisał(a):

> Słyszałem od Pana Krzysztofa K. że mają byc wybudowane linie ulića dluą na
        > popowice, oraz na Rózankę,rozjazd na bałtyckiej i dalej wzdłuz Obornickiej
        > która także ma byc poszeżena do drogi dwupasmowej jedno lub dwu jezdniowej ale
        > dopiero gdy przetnie ją Obwodnica Śródmiejska.

O trasie na Popowice słyszałem, a o Obornickiej nie...
        A co do trasy na Popowice to wielką przeszkodą są wiadukty kolejowe na Długiej i
        przed wjzadem na Popowice. Te wiadukty należą do PKP, a ona jest jak
        wiadoma "biedna jak mysz kościelna".
        Miasto raczej nie wyłoży pieniędzy na przebudowę tych obu wiaduktów...
        I kółko się zamyka (niestety)...
        Jedyna szansa na szybką realizację tej i innych inwestycji komunikacyjnych....to
        przyznanie Wrocławiowi EXPO...
        Pozdro!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka