Dodaj do ulubionych

JAK TO NOBLIŚCI ZBOCZEŃCÓW AFIRMOWALI

IP: *.torun.mm.pl 06.05.04, 09:29
P. Szymborska i Miłosz jakże wierni swoim młodzienczym ideałów;zawsze
wpierwszym szeregu postępu. Za bieruta i gomułki zaprzegnięci dyo rydwanu
polityki kulturalnej prl czyli na czele dyktatury ciemniaków;
p.szymborska; słuzlczo-dyżzurne wierszydła o dzielneych chłopcach z ub
walczących z ciemna reakcją,poarcie wodza i słoneczka korei pólnocnej kimir
sena, krytyka kolegów popiórze autorów listu "60" p. szymborska na czele
listy partyjno-obrzydliwo-potepiającej czyli list 600 rugających za krytyję
tzw polityki kulturalnej prl.No i dyżurny wierszy na zamówienie Gazety
wyborczej na okoliczność obalania rządu jana olszewskiego.
p. miłosz zaufany urzędnik min. kultury prl i, hołibiony przez pzpr za
wierność ideałom socjalistycznego literata i poety,czyli"biały chleb nad
morzem czarnym" i kawior w ambasadzie prlu w kopenhadze; menu się przejadło
to wybrał wolność na barkaley.
DZISIAJ ZNOWU W PIERWESZYM SZEREGU 'TO IDZIE MŁODOŚĆ, TO IDZIE POSTĘP
WYKRZYKUJĄ SZACOWNI NOBLIŚCI POPIERAJĄC ZBOCZEŃCÓW,ZAMIERZAJĄCYCH ZOHYDZIĆ
KRAKOWIANOM SWOJĄ OBECNOŚĆIĄ TRADYCYJNĄ PROCESJĘ POŚWIĘCONĄ ŚW, STANISŁAWOWI.
Gratulacje towarzysze nobliści wy zawsze wiedzieliście skąd wiejaq wiaożywcze
wiatry postępu.
Obserwuj wątek
    • Gość: 100% Re: JAK TO NOBLIŚCI ZBOCZEŃCÓW AFIRMOWALI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 09:52
      jeżeli ta ochydna szymborska i ten zaprzaniec miłosz mają być w
      krakowie szykanowani to proszę koleżeństwa zaprośmy ich do naszego
      miasta, niech tu w spokoju otoczeni szacunkiem żyją i mieszkają,
      bieda tylko w tym czy się zgodzą .wczoraj w telewizji tvn w
      faktach rozwścieczeni ludzie do kamery takie teksty
      wykrzykiwali"bojkotujcie książki szymborskiej ,miłosz wynocha na litwę"
      to fakty. normalnym ludziom trochę wstyd,zaprośmy tedy tych pięknych
      ludzi bo nas poznań ubiegnie.
      • Gość: stoik Re: JAK TO NOBLIŚCI ZBOCZEŃCÓW AFIRMOWALI IP: 62.233.250.* 06.05.04, 10:07
        Radzę przeczekać ;))
    • Gość: Emeryt Re: Lubię toruńskie pierniki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.04, 09:59
      Dlatego kolego zostaw noblistów w spokoju, a zajmij się wypiekiem pierników.
      • Gość: gaudeamus igitur EMERYCIE O PIERNIKI SIĘ NIE MARTW, RECEPTURA ZACHO IP: *.torun.mm.pl 06.05.04, 10:03
        • Gość: iwan Re: EMERYCIE O PIERNIKI SIĘ NIE MARTW, RECEPTURA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 10:08
          Co ja bym dał za Szymborską i Miłosza we Wrocławiu!!!
          • Gość: ciekawski Re: EMERYCIE O PIERNIKI SIĘ NIE MARTW, RECEPTURA IP: 62.233.250.* 06.05.04, 10:43
            No co na przykład?
            A mnie wystarczy Różewicz. Choć nie został uhonorowany Noblem, jego twórczość
            cenię bardziej.
            • Gość: iwan Re: EMERYCIE O PIERNIKI SIĘ NIE MARTW, RECEPTURA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 10:59
              Ocena twórczości to ocena subiektywna a nobel to nobel.
              • Gość: era Re: EMERYCIE O PIERNIKI SIĘ NIE MARTW, RECEPTURA IP: 62.233.250.* 06.05.04, 11:24
                Nobel też subiektywny - nie bądź naiwny.
                • Gość: iwan Re: EMERYCIE O PIERNIKI SIĘ NIE MARTW, RECEPTURA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 11:38
                  No tak idż złoto do złota ,my Polacy w żelazie się kochamy, nobel
                  niewiele wart,ażeby was drzwi ścisły malkontenci.
                  • Gość: era Re: EMERYCIE O PIERNIKI SIĘ NIE MARTW, RECEPTURA IP: 62.233.250.* 06.05.04, 11:51
                    Jeżeli piszesz, że ocena twórczości jest subiektywna, to logicznie wynika z
                    tego stwierdzenia, iż Nagroda Nobla (najwyższa ocena twórczości pisarza w danym
                    roku) też jest subiektywna. I oczywiście każdy ma prawo się spierać dlaczego
                    Miłosz a nie Herbert, dlaczego Wisłocka a nie Różewicz? To kwestia tej
                    subiektywnej oceny, której nie jest pozbawiona decyzja gremium przyznającego
                    nagrody.
                    • Gość: iwan Re: EMERYCIE O PIERNIKI SIĘ NIE MARTW, RECEPTURA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 12:17
                      Nobel jest jak każda nagroda na tej ziemi subiektywny, ale ile waży
                      daj nam Boże tej subiektywnej oceny jak najwięcej,daj nam Boże
                      Oskarów ,Nobli,Pulitzerów,nie daj Boże malkontentów,tych mamy nadmiar,
                      obdzieliło by się kilka sąsiednich krajów
                • Gość: wrocławianka Re: EMERYCIE O PIERNIKI SIĘ NIE MARTW, RECEPTURA IP: *.os.kn.pl 06.05.04, 14:31
                  Zgadzam się. Najbardziej niedocenionym polskim pisarzem jest Stanisław Lem.
                  Miłosz to ordynarna polityka, a pani Szymborska jakiś przypadek...
    • Gość: yoga Re: JAK TO NOBLIŚCI ZBOCZEŃCÓW AFIRMOWALI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 10:33
      gaudeamus wysmażyłeś ochydny paszkwil i to tylko z tego powodu że
      KOWALSKI WKŁADA W BAMBOSZ, A TY NIE,smutne ale dla ciebie to jest
      ważniejsze niż dorobek ludzkiego mózgu, dla ciebie ta zwierzęca
      czynnośc jest sensem ludzkości itd itd .ŻENUJĄCE, nie zaliczę cię do
      ludzi, TO MI WOLNO.
      • Gość: gaudeamus igitur dorobku nie kwestionuję jedynie ta cholerna pamięć IP: *.torun.mm.pl 06.05.04, 13:55
        nie pozwali mi zapomnieć co m.in dzisiejsi Nobliści wyczyniali będąc na
        tzw"bolszewicko-prlowskim dorobku" byli tacy jak
        Zbigniew Herbert co NIGDY W TO SZAMBO WIERNOŚCI PARTII A NIGDY PRZENIGDY NIE
        WDEPNĘLI.
        • Gość: yoga Re: dorobku nie kwestionuję jedynie ta cholerna p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 14:02
          PAMIĘĆ!!kto bez winy niechaj pierwszy kamień rzuci, spróbuj wybaczyć,
          to po naszemu po ludzku.
          • Gość: gaudeamus igitur niech wybaczają ci co ucierpieli w tamtych latach IP: *.torun.mm.pl 06.05.04, 14:49
            to tylko michnik i kwasniewski wybaczają bez stosownego upowaznienia w imieniu
            przeróznych ofiar dotkniętych w czasach realnego socjalizmu,
            ja nie mam prawa przebaczać w imieniu CHŁOPCÓW i DZIEWCZYN Z LASU ,
            których pani noblistka zohydzała w swoich wierszykach o dzielnych chłopcach z
            ub!
            • Gość: yoga Re: niech wybaczają ci co ucierpieli w tamtych la IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 15:05
              Cieżki z Ciebie przypadek, sam zastrzeliłem kilku partyzantów, byłem
              w ub potem w sb rozgrzeszenie dostałem i od farosza i od ludzi,ba
              sam Papież mnie wyściskał,żałowałem , to starczyło,myślę że oni też
              żałują , nam ludziom to starcza.
              • Gość: głucha teściowa senator stokłosa potrzebuje takich od zaraz IP: *.torun.mm.pl 06.05.04, 19:46
                • Gość: yoga Re: senator stokłosa potrzebuje takich od zaraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 20:23
                  Ja teściowo pracuję dla mosadu i teraz już wiecie wydało się jestem
                  obrzezany, tak teściowo obrzezany.
    • Gość: maxWroc Re: JAK TO NOBLIŚCI ZBOCZEŃCÓW AFIRMOWALI IP: *.neting.com.pl 06.05.04, 10:47
      To jest swietny pomysl zaprosic Szymborska i Milosza do wroclawia-jestem za:)
      jak dla mnie ta parada moze sie tez odbyc we wroclawiu jesli krakow (niby takie
      europejskie miasto) ma z tym problemy-na pawde jacy ci ludzie sa zacofani! nie
      rozumiem jedynie dlaczego kolega od piernikow wypisuje takie bzdury na forum
      wroclawia????
    • Gość: kotbehemot Re: JAK TO NOBLIŚCI ZBOCZEŃCÓW AFIRMOWALI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 11:45
      Zapraszamy serdecznie noblistow do Wroclawia, tutaj klimat jest przyjemny;)
      Parada odmiennosci cz jak to sie tam nazywa- tez zapraszamy. Krakow cos
      ostatnio sie nie sprawdza;)
      • Gość: Rafis Re: JAK TO NOBLIŚCI ZBOCZEŃCÓW AFIRMOWALI IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 06.05.04, 12:43
        Jak najbardziej możnaby importowac także Szymborska i Miłosza i dac im jakies
        domki obok Różewicza. Będziemy mieli aleję "gwiazd"(żywych) ;)
        • Gość: magician Re: JAK TO NOBLIŚCI ZBOCZEŃCÓW AFIRMOWALI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.04, 12:50
          Polacy niby katolicy bo w procesji latają po ulicach i te babcie co to chore
          bidulki też dają radę w pierwszym szeregu
          ale jak idzie gej to pierwsze za kamola łapią
          jak murzyn to i siły zbiorą żeby opluć

Boże, widzisz i nie grzmisz?!?!?!?!?!? Kościół niech się wstydzi za swoich
          wiernych !!!
          WSTYD WSTYD WSTYD
          • Gość: Jan Re: JAK TO NOBLIŚCI ZBOCZEŃCÓW AFIRMOWALI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 13:10
            Jestem heterosesualistą i fizyczną niemożliwością jest żebym się
            zainteresował pedałem, mam swoją d.... Masyski i to mnie tylko
            obchodzi.Tym tematem zajmują się robaczki ukryte ,krzyczą głośno w
            radio ,tv,prasie ,igdzie się da "łap pedała" a sami nimi w ukryciu
            są , to tyle.
        • Gość: dadi Oddaj im swoje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 13:44
          • Gość: ciemniak? Nobel z literatury..phi.. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 14:57
            i tak Wielki Wschód rozdaje karty ;)
            • Gość: seba Re: Nobel z literatury..phi.. IP: 82.139.15.* 06.05.04, 17:13
              Banda zalosnych polaczkow-homofobow.
              • Gość: seba ZASRANY POLSKI CIEMNOGRÓD! IP: 82.139.15.* 06.05.04, 17:17
                Nie moge doczekac sie kiedy wreszcie stąd wyjade.Jeszcze tylko tydzień.
                A wy-do diabła z wami bracia polaczki.
                Kotłujcie sie dalej w ciasnocie swoich wlasnych umyslow.Pa.
                • Gość: era Re: ZASRANY POLSKI CIEMNOGRÓD! IP: 62.233.250.* 06.05.04, 19:51
                  Zegnaj i wybacz, ale nie będziemy płakali, kiedy odjedziesz.
                • Gość: gaudeamus igitur seba raj ziemski -korea płn czeka .pospiesz się IP: *.torun.mm.pl 06.05.04, 19:51

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka