Dodaj do ulubionych

Po południu otworzyli nowy peron na Dworcu Głównym

16.05.11, 19:51
Przedostatnie zdjęcie: DOJŚCIE NA.... PERON NR. 6
Dysleksja, żenada, brak słów... Mój szef za takie zaniedbanie zabrałby całą premię.
Obserwuj wątek
    • Gość: z Stary pomysł, wreszcie realizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 19:56
      O dodatkowym peronie mówiło się już na początku lat '80 , właśnie w kontekście kolei aglomeracyjnej. Skoro peron już jest, to może iść za ciosem i zrobić resztę? ;)
      • Gość: D.R. Re: Stary pomysł, wreszcie realizacja IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.11, 20:11
        >Peron spełnia wszystkie normy<
        Wszystkie ?

Aż się prosi aby w przyszłości te perony wydzielić dla SKM a więc powinny to być raczej perony o wysokości podłogi pojazdów, które ten system będą obsługiwały.
        Należałoby, z myślą o przyszłości uwzględniać te parametry przy remontach wszystkich wrocławskich stacji i przystanków.
        • Gość: Pafawag Re: Stary pomysł, wreszcie realizacja IP: *.play-internet.pl 16.05.11, 23:25
          Każdy producent taboru oferuje podłogę na innej wysokości
          • embriao Re: Stary pomysł, wreszcie realizacja 17.05.11, 09:14
            Bzdura, wystarczy doprecyzować zamówienie.
          • Gość: D.R. Re: Stary pomysł, wreszcie realizacja IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.11, 09:26
            Gość portalu: Pafawag napisał(a):

> Każdy producent taboru oferuje podłogę na innej wysokości

Do obsługi sytemu zamawia się tabor o określonych parametrach. Nowoczesne EZT-y, dzięki np. wysuwanym dodatkowym stopniom, mogą wprawdzie obługiwać perony o różnej wysokości ale zasada i praktyka każe raczej unifikować rozwiązania. A w przypadku k.miejskiej czy aglomeracyjnej, "norma peron=podłoga" jest dziś właściwie standartem -szybsza wymiana pasażerów, no i wygoda.
            • Gość: Pafawag Re: Czasy Pafawagu minęły IP: *.play-internet.pl 17.05.11, 09:43
              Czasy, gdy Pafawag realizował każde życzenie minęły, Powinieneś sprawdzić praktycznie na jakiej wysokości otwierają sie drzwi do Pesy, Siemensa, Bombardiera, Alstomu i innych wielkich dostawców
    • spark5719 Brakuje mi jednej precyzyjnej informacji: 16.05.11, 20:04
      w którym dokładnie miejscu jest to wejście na peron? Dziesiątka zdjęć, prawie dwuminutowy filmik - i ani jednego ujęcia od strony ulicy, które pokazywałoby gdzie zaczynają się te schody... ;) Oczywiście "potrzebujący" znajdą, ale po co w takim razie są ilustracje do tego artykuliku?
      • jb.wroc Re: Brakuje mi jednej precyzyjnej informacji: 16.05.11, 20:45
        Wejście jest od strony ul.Suchej, przy przystankach autobusów 125, 325, N/przystanek końcowy/.
      • Gość: Pafawag Re: Brakuje mi jednej precyzyjnej informacji: IP: *.play-internet.pl 16.05.11, 23:31
        Nie ma zdjęć, bo dookoła schodów jest bajzel i chodnik na Suchej zdewastowany, to by nie pasowało do artykułu
    • map4 Re: Po południu otworzyli nowy peron na Dworcu Gł 16.05.11, 21:34
      jb.wroc napisał:

> Przedostatnie zdjęcie: DOJŚCIE NA.... PERON NR. 6
      > Dysleksja, żenada, brak słów... Mój szef za takie zaniedbanie zabrałby całą pre
      > mię.

To nie jest dysleksja, tylko niemiecka pisownia. Pewnie program do korekty kupili za Odrą.
    • ewcia57 Otworzyli nowy peron na Dworcu Głównym [WIDEO] 17.05.11, 04:19
      Pan projektant mogl zamiast tych brzydkich, stromych i niebezpiecznych schodow mogl zaprojektowac zwykly podjazd betonowy po ktorym mogli by wejsc bez problemu wszyscy podrozujacy, od inwalidow na wozkach po zdrowych turystow jak i matki z wozkamidziecinnymi, a takze ludzie starsi z laskami, o kulach itd. No i jak ktos upadnie to leb rozbity murowany jesli nie ladowanie na intensywnej terapii, a tak najwyzej zaliczylby guza czy zniszczona odziez. Znowu bez glowy to wszystko, a pieniadze wydane, i chyba nawet schody sa drozsze niz taki podjazd.
    • misiamafisia Otworzyli nowy peron na Dworcu Głównym [WIDEO] 17.05.11, 08:55
      22 sekunda filmiku. Wydaje mi się czy na końcu podjazdu stoi latarnia?
      • Gość: jurek A gdzie jakieś wiaty? IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 09:14
        Raptem jedna na całej długości peronu??
        Czyli gromada pasażerów oczekujących ma się kisić pod jedną wiatą, tak?
        • erka4 Re: A gdzie jakieś wiaty? 17.05.11, 15:06
          Peron nie ma połączenia z pozostałymi ( 2,3,5,) a co będzie jeśli na 5 min.przed przyjazdem pociągu dalekobieżnego,który normalnie wjeżdża np.na peron 3 usłyszę z głośnika że " w dniu dzisiejszym wjedzie na peron 6?" - sprint na ul.Suchą i do góry po schodach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka