Dodaj do ulubionych

Kierowcę forda DW527xx...

28.07.11, 20:40
... który około godz.10.00 na skrzyżowaniu Borowskiej i Armii Krajowej wyrzucić raczył peta na jezdnię ze swojego samochodu uprzejmie informuję, że takie czyny nie należą do wyszukanych dobrych manier. Następny kiep wyrzucony przez tego samego osobnika dwa skrzyżowania dalej utwierdził mnie w przekonaniu, że ten osobnik jest prostakiem.
Obserwuj wątek
    • wrednywroclawianin Przy takiej częstotliwości wyrzucania kiepów 28.07.11, 22:31
      szybko takiego kiepa trafi szlag i przestanie śmiecić.
      • Gość: zenek to jest plaga w całym mieście IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.11, 08:31
        Niedawno taki wsiadając do autobusu, rzucił peta pod nogi. Po wejściu usłyszał, że coś mu upadło. Wyszedł i uważnie szukał. Kiedy mu wskazano, co mu "upadło", rzucił kilkoma k...
        Nie podniósł - nie nauczono go w domu.
        • nazimno W tym kraju... 29.07.11, 11:36
          rzuca sie pety na chodnik, a k...wami w partnera rozmowy.

To taki lokalny koloryt jest
          Zwracanie uwagi komukolwiek moze sie zakonczyc "nozem w brzuchu".

Prostactwa nie da sie wyperswadowac.
          (chyba, ze kijem)
          • Gość: zenek to nie jest "ten" kraj. To jest mój kraj. IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.11, 12:59
            Tym bardziej jest mi przykro, że wielu z moich rodaków ma duże braki w dobrym wychowaniu.
            Wiem - dom, szkoła. I przykład "z góry" mało budujący. Co prawda ta "góra" to odzwierciedlenie nas...
    • piotr_ze_wsi Re: Kierowcę forda DW527xx... 29.07.11, 09:31
      Czego można wymagać od palacza? Odrobiny choćby intelektu? Nawet tej się nie znajdzie.
      • cx77 Re: Kierowcę forda DW527xx... 29.07.11, 14:42
        Co ma intelekt do palenia?!?

a jak jest ładna, to na pewno dziwka...
        • piotr_ze_wsi Re: Kierowcę forda DW527xx... 29.07.11, 19:54
          Niekoniecznie musi być dziwką każda ładna kobieta, ale kobieta paląca, nawet ta ładna, jest idiotką, tak jak idiotą jest palący mężczyzna, bo przecież jest to czynność tak śmieszna, tak idiotyczna, że nikt, kto ma odrobinę choćby oleju w głowie, nie zechce na jej wykonywanie tracić czasu i zdrowia.
          • Gość: kukułko Re: Kierowcę forda DW527xx... IP: *.play-internet.pl 29.07.11, 20:46
            piotr_ze_wsi napisał:

> Niekoniecznie musi być dziwką każda ładna kobieta, ale kobieta paląca, nawet ta
            > ładna, jest idiotką, tak jak idiotą jest palący mężczyzna, bo przecież jest to
            > czynność tak śmieszna, tak idiotyczna, że nikt, kto ma odrobinę choćby oleju w
            > głowie, nie zechce na jej wykonywanie tracić czasu i zdrowia.

i dlatego Pani Kopacz jest idiotką... zrobiła jako idiotka kariere... jest ministrem...
            kariery za to nie zrobil forumowy szczekacz na każdy temat ale jak wiadomo cieszy sie opinia intelektu bez granic...
            • tomek854 Re: Kierowcę forda DW527xx... 30.07.11, 14:14
              NIe każdy osiąga sukcesy na każdym polu. Minister Kopacz przyznaje, że to, że nie udało jej się rzucić palenia jest jej PORAŻKĄ.
            • piotr_ze_wsi Re: Kierowcę forda DW527xx... 30.07.11, 17:49
              Też mi autorytet z tej minister Kopacz! Przecież to polityk, a słowo polityk jest dla mnie synonimem wszystkiego tego, co najgorsze. Lepper został nawet wicepremierem, Pawlak premierem - obaj "porażają" bystrością umysłu.
    • bezpocztyonline Re: Kierowcę forda DW527xx... 29.07.11, 12:11
      Świetnie!

A co powiedzieć o dwóch młodych (ale chyba dorosłych) ludziach, którzy w dniu 24.07.2011 około godziny 14.00 idąc aleją spacerową byli uprzejmi rzucić puszkę po piwie na jezdnię ulicy Na Niskich Łąkach? Kosze przy alei owszem są.
      • Gość: bzyk Re: Kierowcę forda DW527xx... IP: *.internetunion.pl 29.07.11, 16:32
        ojtam ojtam
        • mitchharris Re: Gajowy pogięło cię 30.07.11, 13:44
          do reszty. Zakłądasz wątek i przezywasz bo ktos kiepa z auta wyrzucił ?!?! Małostkowy purysta antyśmieciowy - fotografuj i donoś na każdego małolata co papierek po gumie wyrzuci. Forum się zapełni natychmiast 300 wpisami
          • tomek854 Re: Gajowy pogięło cię 30.07.11, 14:14
            Smutne, prawda? Że jakbyśmy każdego śmiecącego idiotę opisywali na forum to zaraz by się sparaliżowało...

Trochę jeszcze czasu potrzeba zanim kultura stanie się normą...
          • gajowyzgaju Dlaczego pogięło?? 30.07.11, 17:37
            Chcę żyć w czystym mieście. Nie kurduple brudzą na jezdniach i ichodnikach, mażą po ścianach, wybijają szyby w wiatach...
            Może jestem naiwny...
            Powtarzam: ford DW527xx.
            • mitchharris Re: 17:20 2 x blondi, Pesele nieznane... 30.07.11, 18:19
              Ah-ah-ah Boze Boże Boże! Godzina 17:20 ul.Kamienna na Hubach dwie blondi ok. 18 lat, czerwone gacie, bluzeczki w kropki jadły lody na waflu i bezczelnie wyjebały końcówki na trawnik. Fu-fu-fu jak można!!! Będzie smierdzieć i gnić i w ogóle sobie nie życze i jestem zbulwersowany, pomóżcie w ujeciu sprawczyń i osądzeniu tych socjopatek!!!

BŁAGAAAAAAM!!!
              • Gość: zenek Mój sąsiad nie sprząta po swoim psie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.11, 10:41
                Twierdzi, że mu to nie przeszkadza, nawet na chodniku przed bramą. Czasem jednak oznajmia otoczeniu bardzo głośno za pomocą słów niecenzuralnych swoje niezadowolenie z powodu wniesienia na bucie do domu "pozostałości" po innym psie (może nawet własnym).
                Biedak nie rozumie związku między pozostawianiem kupy swojego psa, a wnoszeniem takowej na bucie do swojego domu. Biedny jest...
                Uważam, że w każdym wieku jest czas na naukę. Nawet jeżeli ma się o sobie dobre zdanie i nie ma pojęcia, że czyni źle.
                Trzeba zatem pokazywać ludziom, co w ich zachowaniu jest niekulturalne i może przeszkadzać otoczeniu.
                I nie ma co podnosić krzyku o jakieś pesele i "socjopatki"
            • bezpocztyonline Re: Dlaczego pogięło?? 30.07.11, 23:02
              gajowyzgaju napisał:

> Chcę żyć w czystym mieście. Nie kurduple brudzą na jezdniach i ichodnikach, maż
              > ą po ścianach, wybijają szyby w wiatach...
              > Może jestem naiwny...
              > Powtarzam: ford DW527xx.

OK, co weekend, a często i w popołudnia są rodzinki na piknikach nad rzeką (w ładną, ciepłą słoneczną pogodę, rzecz jasna). Mamusia, tatuś, dzieciątka (z pieskiem, najczęściej).

Po ich odejściu zwykle zostają: butelki plastikowe, tacki plastikowe, sztućce takoż, woreczki, chusteczki, pampersy, podpaski, ludzkie odchody, papier toaletowy itp., części ubrań.

Podobnież wieczorami piknikuje młodzież. Po ich odejściu zostają dodatkowo puszki po piwie, porozrzucane prezerwatywy itp.

Zresztą wędkarze też niewiele lepsi.

Niezależnie od tych, którzy przyjeżdżają tu porzucić starą pralkę, lodówkę, kanapę, szafę, fotel, muszlę, kafelki.

Byłabym wdzięczna, gdyby wreszcie ktoś z wyżej wymienionych zaczął zabierać swoje śmiecie ze sobą. Albo gdyby wreszcie gmina choć po raz pierwszy od 20 lat to posprzątała. Pan tutaj z jakimś petem...

PS. Tego, który w zeszłym roku na jesieni w krzakach nad rzeką (albo w krzakach przy ogródkach działkowych nad rzeką) porzucił słoik, uprzejmie informuję, że jest sprawcą długiej śmierci głodnego kota działkowego. Gdy spadł śnieg, kot wsadził głowę do słoika i nie dał rady jej wyjąć. Nie udało mu się pomóc. Umarł z głodu i zimna przysypany szybko spadającym śniegiem, uwięziony w słoiku. Dobranoc.
              • Gość: zenek Niedoczekanie. Płacę podatki, niech miasto sprząta IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.11, 20:20
                Tak usłyszałem od osobnika, którego pies narobił na chodnik.
                A tego buraka od DW527xx trzeba pokazywać!
    • Gość: cysaty poznaniak Re: bo być czystem, to trzeba umić IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 22:03
      Po niektórych wpisach odnoszę wrażnie, że czystość jest obca wielu wrocławiakom. To zresztą widać na ulicach miasta spotkań (chyba ze śmieciami). Brud, smród i ubóstwo - Wrocław w całej krasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka