Dodaj do ulubionych

zoo-aquapark

01.08.11, 18:02
wybieram się do wrocławia do zoo z córką.słyszałam że aquapark jest gdzieś w okolicy-czy to prawda?moglibyśmy zaliczyć dwie atrakcje w jednym dniu ale nie cieszy mnie latanie po mieście ktorego nie znam z dzieckiem przy nodze w poszukiwaniu aquaparku.

a wogóle jak pogoda we Wrocławiu?widziałam w necie że do piątku ma być ładnie tzn. bez deszczu-potwierdza się to?
Obserwuj wątek
    • na100procent Re: zoo-aquapark 01.08.11, 18:41
      Zoo i Akwapark są niemal koło siebie, wsiadasz do metra na przystanku Hala Ludowa Stulecia (uwaga, remont schodów, uzyj windy) i wysiadasz na przystanku Universitae Economikus. Dla dziecka nie potrzebujesz biletu, jeśli jest w wieku szkolnym.
    • Gość: ala Re: zoo-aquapark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 20:53
      Nie słuchaj tego patafiana na 100procent czy jak mu tam.
      Koło Hali Ludowej wsiadasz w autobus 145 lub 146 i jedziesz pod sam aquapark. Wysiadasz na dziewiątym przystanku.
      Bez biletów jadą dzieci do czterech lat.
      Spróbuj się zaopatrzyć w bilety w jakimś kiosku (Norm 2,40zł, Ulg 1,20 zł), ewentualnie próbuj szczęścia w automacie na przystanku, chociaż pewności, że pieniądze zeżre a bilety wyda nie masz.
      Niestety, ale nasz dynamiczny prezydent i banda z ratusza weszli w jakieś ciemne interesy z Mennicą Polską i w środkach mpk możesz kupić za pomocą karty zbliżeniowej, w automatach notorycznie tracisz kasę a bilet albo wydrukuje albo i nie. Spotkać bilety mpk w kiosku, to rarytas.

Pogoda rzeczywiście zapowiadana jest niezła.
      Życzę miłej wizyty we Wrocławiu, a zwłaszcza u "krewniaków" w zoo i w aquaparku:))
      • na100procent Re: zoo-aquapark 01.08.11, 23:05
        ala się myli, autobusy na tej linii zostały zlikwidowane, metrem jest szybciej i taniej
      • Gość: Zbychu Re: zoo-aquapark IP: *.e-wro.net.pl 02.08.11, 01:50
        >w środkach mpk możesz kupić za pomocą karty zbliżeniowej,
        NIE TYLKO, normalna karta debetowa też działa. Sprawdzałem tydzień temu.
        Nie mam zbliżeniowej a kupiłem w tramwaju bilety.
        Normalna czyli z czipem. Czy zadziała taka tylko z paskiem magnetycznym (są jeszcze takie?) to nie wiem bo już takiej nie mam.
    • Gość: gosc_portalu Re: zoo-aquapark IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 00:29
      Aquapark jest miedzy dworcem PKP a Uniwersytetem Ekonomicznym, z ZOO to kawałek drogi, ale jak pisała ala możesz podjechać 145 lub 146.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka