Gość: yan IP: *.ifd.uni.wroc.pl 19.05.04, 07:35 Czy to kpina ? Dwa miesiace po wypadku piszecie: "juz sa badania krwi" ? Ten facet JUZ powinien siedziec. Koszmarne przeciaganie kazdej sprawy to najgorsza wada tego tzw. systemu prawnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Al Re: Po wypadku na ul. Powstańców Śląskich IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 11:49 No ale to reżyser Polsatowskiego "Baru", nie będzie siedzieć. Są równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton Re: Po wypadku na ul. Powstańców Śląskich 19.05.04, 11:56 Gość portalu: Al napisał(a): > No ale to reżyser Polsatowskiego "Baru", nie będzie siedzieć. Są równi i > równiejsi. fajnie! chyba sie znacie zajebiscie na prawie i orzekaliscie w setkach podobnych spraw skoro juz wydaliscie wyrok...jak ja to kocham, to takie...khmmm...polskie... :( baj de uej, czy w tym kraju kazdy musi byc najmadrzejszy na swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Po wypadku na ul. Powstańców Śląskich IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.05.04, 12:02 Nie trzeba być sędzią, wystarczy nieco śledzić gazety, by wiedzieć, że w Polsce do pierdla idą biedacy za niepłacenie alimentów. Organa ścigania i wymiar sprawiedliwości wobec grubych ryb i prawdziwych przestępców wykazują daleko idącą wyrozumiałość lub całkowitą niemożność. Odpowiedz Link Zgłoś
ed_norton Re: Po wypadku na ul. Powstańców Śląskich 19.05.04, 12:05 Gość portalu: Paweł Z. napisał(a): > Nie trzeba być sędzią, wystarczy nieco śledzić gazety, by wiedzieć, że w Polsce > > do pierdla idą biedacy za niepłacenie alimentów. Organa ścigania i wymiar > sprawiedliwości wobec grubych ryb i prawdziwych przestępców wykazują daleko > idącą wyrozumiałość lub całkowitą niemożność. mnie chodzilo tylko o latwosc z jaka Polacy potrafia dzielic na czarne i biale...szkoda ze tak niewielu pamieta o jeszcze innych odcieniach szarosci...czern i biel sa tylko skrajnosciami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killla Re: Po wypadku na ul. Powstańców Śląskich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.04, 15:21 zgadzam się z tobą. Dziwne jest, że jak wiele osób anrzeka na sytsem prawny nie mając z nim w życiu do czynienia, poza tym co przeczytają w gazetach czy zobaczą w telewizji. Poza tym z tego co opisywano sprawca wypadku nie zbiegł z miejsca zdarzenia, odwiedził dziewczynki w szpitalu, przeprosił, nie był pijany ani pod wpływem narkotyków. Po prostu jechał nieostrożnie (ciekawe komu z kierowców to się nigdy nie zdarzyło) i spowodował wypadek, w którym ucierpiały dziewczynki. Ciekawe czy jeżeli nie była by to osoba w jakiś sposób znana ta sprawa też budziła by takie emocje. Obawiam się że więszkość negatywnych opinii wynika ze zwykłej zawiści i chęci "dokopania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Po wypadku na ul. Powstańców Śląskich IP: *.neting.com.pl 19.05.04, 16:30 dobre sobie jechał nieostrożnie, za wyprzedzanie na pasach można dostać 10 punktów to bardzo poważne wykroczenie, na co dzień jeżdżę autem i wiem co potrafią piesi ale zawsze ustępuję bo z moim autem nie mają szans, niedawno mój szwagier zrobił dokładnie to samo na pasach co ten człowiek z baru, tir się zatrzymał a on przejechał w momencie kiedy na pasach była juz dziewczynka (nie widział jej) o mało go nie zatłukłam tak mnie wkurzył, taka jazda zwykle żle się kończy a naprawdę trochę uprzejmości i przestrzegania nie szkodzi, wręcz odwrotnie człowiek ma poczucie że zrobił coś dobrego ( nikogo nie przejechał hi hi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Po wypadku na ul. Powstańców Śląskich IP: *.neting.com.pl / *.neting.com.pl 19.05.04, 18:51 > dobre sobie jechał nieostrożnie, za wyprzedzanie na pasach można dostać 10 > punktów to bardzo poważne wykroczenie, na co dzień jeżdżę autem i wiem co > potrafią piesi ale zawsze ustępuję Zaluj, ze nie widzialas tych "PASOW", na Powst.slaskich... Chociaz...w zasadzie tam pasow nie bylo - tylko jakies wytarte blizej nie okreslone %^&%... O pasach w tamtym miejscu mozna bylo sie dowiedziec patrzac na znak (a ten byl zasloniety przez tira, stojacego przed "pasami"). Jedyny plus, ze po tym wypadku namalowano w tym i okolicznych miejscach piekne, wyrazne pasy, gdyby stalo sie to wczesniej byc moze nie doszloby do wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAbZ Re: Po wypadku na ul. Powstańców Śląskich IP: 192.71.76.* 19.05.04, 16:29 Facet ewidentnie wyprzedzał (TIR-a!) na pasach. Tylko i wyłącznie za to powinno mu zostać odebrane prawo jazdy. A jak jeszcze dodatkowo przy tym potrącił kogoś, to już w ogóle nie powinno być żadnych wątpliwości... 2 miesiące i "już" jest badanie krwi! KPINA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Po wypadku na ul. Powstańców Śląskich IP: *.coxfiber.net 19.05.04, 15:21 Wszystko zgadza sie! Po co komu "Reality Show", "System"? Nie wystarczy samo zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Po wypadku na ul. Powstańców Śląskich 19.05.04, 16:25 Ja skandalem również bym nazwał to, że 'już w dwa miesiące' po tym wypadku została odnowione oznakowanie poziome na Powstańców, którego brak na pewno przyczynił się do tego wypadku. Moim zdaniem ktoś powinien za to odpowiadać KARNIE za umyślne stwarzanie zagrożenia dla życia pieszych korzystających z tego przejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebok Re: Po wypadku na ul. Powstańców Śląskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 20:36 a to że cała ekipa Baru bierze narkotyki to się nie mówi może i on był nacpany? Odpowiedz Link Zgłoś