Dodaj do ulubionych

Wiceprezydent Obremski, czyli Obywatel sam w Se...

13.10.11, 08:28
To marzenie o prezydenturze kraju dla Wielkiego Bufona chyba właśnie prysła jak bańka mydlana, co nie ? Pyk i nie ma. Wracamy na ziemię.
No to może by teraz zacząć rządzić Wrocławiem z korzyścią dla jego mieszkańców, a nie żeby sobie z niego billboard zrobić, co panie prezydencie ?
Obserwuj wątek
    • pawel_zet Wiceprezydent Obremski, czyli Obywatel sam w Se... 13.10.11, 08:31
      W praktyce i tak ludzie Dutkiewicza świetnie dogadują się z PO. We Wrocławiu mamy dość zabetonowany układ ludzie Dutkiewicza-PO-PiS.
      To, co mnie ciekawi, to staranne pomijanie przez dziennikarzy w rozmowach z Obremskim jego dokonań na polu likwidacji przedszkoli i likwidacji sp60. Edukacja przedszkolna i szkolna należała przecież do zakresu jego odpowiedzialności. Obremski osobiście angażował się w walkę o likwidację tych placówek. Mimo to wrocławianie go entuzjastycznie poparli. Oznacza to dla mnie, że albo wrocławianie nie lubią szkół, przedszkoli, dzieci i - ogólnie - rodzin z dziećmi, albo nie wiedzą o tych niewątpliwych dokonaniach Obremskiego, o których gazety dziwnym trafem myślą.
      • pawel_zet Re: Wiceprezydent Obremski, czyli Obywatel sam w 13.10.11, 08:39
        >myślą.
        Tfu, milczą. :-)
    • wysokiej-klasy-specjalista Wiceprezydent Obremski 13.10.11, 08:35
      A ja gratuluję. Obremski to spokojny i przyzwoity człowiek
      • Gość: kant Re: Wiceprezydent Obremski IP: *.mofnet.gov.pl 13.10.11, 09:14
        Co za bzdury i może jeszcze skromny?! Pycha go zgubi. A z Kieresem (który zaufał sztabowcom z PO i nie miał żadnej kampanii, nawet informacjyjnej o swojej pracy dla Polski i Dolnego Śląska) niech się nie równa, bo jest za słaby merytorycznie
        • sverir Re: Wiceprezydent Obremski 13.10.11, 09:21
          Jak na razie to pycha zgubiła pana profesora Kieresa, który najwyraźniej liczył, że magia nazwiska i komitetu wyborczego ponownie wprowadzą go po raz kolejny do Senatu.
    • kalam07 Kiers go zjada na śniadanie 13.10.11, 08:56
      Kiers go zjada na śniadanie jesli chodzi o doświadczenie i przede wszystkim wiedzę jako samorządowca, więc nie chcsie Obremski nie pucuje w gazecie i nie gada o ''edukacji'' bo na tym polu zasłną we Wrocławiu brakiem meijsc w przedszkolach, likwidacją szkół i brakiem ciepłej wody, mydła i papieru w szkolnych toaletach.
      • sverir Re: Kiers go zjada na śniadanie 13.10.11, 09:30
        Nie wiem jak z wiedzą, ale doświadczenie to raczej większe ma Obremski. Obaj zaczynali w 1990 roku, ale od 2002 Kieres działa w wielkiej polityce państwowej (prezes IPN, senator), a Obremski nieprzerwanie w samorządzie.
        • kalam07 Re: Kiers go zjada na śniadanie 13.10.11, 09:50
          sverir napisał:
          > Nie wiem jak z wiedzą, ale doświadczenie to raczej większe ma Obremski. Obaj za
          > czynali w 1990 roku, ale od 2002 Kieres działa w wielkiej polityce państwowej (
          > prezes IPN, senator), a Obremski nieprzerwanie w samorządzie.

Nie chodzi o długość, ale o sprawowane funkcje, również w samorządowych gremiach ponadnarodowych.

Więc niech Obremski nie bajdurzy, że samorządowców w Senacie nie było, byli i to lepsi od niego.
          • sverir Re: Kiers go zjada na śniadanie 13.10.11, 10:10
            Nie chcę robić za adwokata Obremskiego, jednak wydaje mi się, że nie chodzi tu o brak parlamentarzystów z doświadczeniem samorządowym, ale raczej o brak tych, którzy reprezentowaliby interesy samorządów. A czy rzeczywiście tak było, to inna bajka.
      • Gość: kptnemo zamiast dużego fermentu, mały senacki bączek IP: *.opera-mini.net 13.10.11, 09:39
        To jest fragment wywiadu z Dutkiewiczem :

Jaki wynik Pana zadowoli?
        Chcę mieć klub parlamentarny, czyli 7 senatorów. A jak już będziemy mieli inicjatywę ustawodawczą, czyli 10 mandatów, to oczywiście jeszcze lepiej.

Tu jest całość materiału:

www.gazetawroclawska.pl/stronaglowna/458263,dutkiewicz-chce-siedmiu-mandatow-w-senacie,id,t.html?cookie=1

No i co p. Dutkiewicz ?
        Chciałeś pan mieć "7 wspaniałych" ( jest przecież taki fajny film kowbojski ), a została Sierotka Marysia w postaci Obremskiego.

Zamiast być wykluczonym, niech Obremski zrobi akces do Klubu Platformy i tam może wejdzie w jakiś układzik.

Obremski jako pojedyncze ognisko fermentu, bo tak byli prezentowani kandydaci Dutkiewicza, może zrobić małego bąka, zamiast senackiego fermentu prawnego i ustawodawczego.

A pojedynczy BĄK zawsze brzydko śmierdzi i wszyscy takiego bąkotwórcę z daleka omijają.

Lepiej p.Dutkiewicz niech pan się zajmie rzeczywistymi problemami Wrocławia. Zadłużyliście Wrocław ponad miarę i kto to spłaci ? Pomnik Stadionowy zacznie śmierdzieć, jak będzie przynosił coroczne straty w postaci dziesiątek milionów złotych. I dopiero wtedy będzie kres ekipy Dutkiewicza i medialnej kreacji sukcesów.
    • Gość: Jarp Podziwiam ambicje Wielkiego Sternika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.11, 10:17
      Wrocław bijący rekord zadłużenia wśród miast Polski, z najwolniejszą komunikacją miejską i największymi korkami, największą fontanną to mało. Sternik chce więcej. Ma zamiar zrujnować cały kraj, aby "nie było niczego".
    • Gość: mikser Re: Wiceprezydent Obremski, czyli Obywatel sam w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 10:32
      Ten "rodzynek" będzie tam siedział w "oślej ławce"?
    • krasnaladamu Jak Cimoszewicz w poprzedniej kadencji 13.10.11, 10:37
      Jak rymował dawno temu Kazik: "ale ja nie zazdroszczę i nie zazdroszczę też Włodziszcze Cimoszcze".
    • jurekpy Obywatel Dutkiewicz proszony jest o.... 13.10.11, 10:51
      Obywatel Dutkiewicz proszony jest o posprzątanie fragmentów plakatów i banerów ze swoją podobizną, zalegających pobocza wrocławskich ulic.
    • rwaku Co nowego w nastepnych wyborach... 13.10.11, 13:44
      ...wymyśli narcyz?
      • Gość: Czekam panie nie dam się nabrać IP: *.wroclaw.mm.pl 12.09.12, 22:25
        Panie Kolego, oczekuje od Pana listy spraw, które Pan dla Pana były prioryterowymi w wymiarze Wrocławia, a które dzięki Panu zostały załatwione. Jak tak czytam, patrzę, to Pana nie widzę w czołówce! a może Pan masz nas w rzyci? Bo to prawdopodobne, gdyż pobyty w Wawca są tak towarzysko superowate, że wyborcy mogą poczekać. Otóż nie! straciłem do Pana zaufanie i żądam konkretów; co Pan dla nas, wrocławian, "załatwił".
        • na100procent dałeś się nabrać i dasz znowu, palancie :-) 12.09.12, 22:35
          gó.wno załatwiłem! i gó.wno załatwię, chyba że sobie
    • Gość: czester Odezwał się superfrajer Klementowski :) IP: *.static.tvk.wroc.pl 13.09.12, 12:20
      Który głosował na Galaktycznego Bufona i hiperhochsztaplera Tuska.

Długi Dudiego to jest malutkie piwko przy czarnej dziurze importowanego przybłędy z Londynu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka