Dodaj do ulubionych

15-letnia Ewa straciła nogi w wypadku, możesz p...

14.01.12, 18:15
Żal mi dziewczyny, ale niestety tak się często kończy bezmyślność i brak wyobraźni. Na szczęście bez nóg można żyć, więc da sobie radę.
Obserwuj wątek
    • r0b0l 15-letnia Ewa straciła nogi w wypadku, możesz p... 14.01.12, 18:16
      kilka dni temu czytałem że dziewczynki dla sportu łaziły pod stojącym pociągiem. A ten nagle ruszył.

Jeżeli Jasio odmrozi sobie uszy bna złość mamie to tez będa apele?????
      Z całym szacunkiem, prawa ewolucji obowiązują nadal, głupi giną lub zostają kalekami
      • Gość: Ewa Re: 15-letnia Ewa straciła nogi w wypadku, możesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 18:43
        Dokładnie. Bezmyślne dziewuszysko teraz płacze a myślenie podobno nie boli. Zero wyobraźni. Aż mi się przypomniała historia tego małego co pod tramwaj wbiegł i dzięki temu jego rodzina ma dziś nowe mieszkanie.
        • Gość: furora Re: 15-letnia Ewa straciła nogi w wypadku, możesz IP: *.internetia.net.pl 14.01.12, 18:57
          zanim napiszecie kolejne głupoty, obejrzyjcie film, on mówi o okolicznościach wypadku:

www.onet.tv/(Wypadek),1,tag.html#m=11132339,c=1
          żadnego "dla sportu" tam nie było
          • Gość: bzyku Re: 15-letnia Ewa straciła nogi w wypadku, możesz IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 20:08
            Może i ktoś tam sę rozpędził o o przechodzeniu dla sportu, bo naprawdę dziewczyna sobie skróciła drogę bezmyślnie niestety. "panbuczek pokarał".
            Może jej rodzina też dostanie mieszkanie jak się okaże, że w obecnym nie może dziewczyna mieszkać.
          • Gość: r0b0l nie dla sportu tylko na skróty IP: *.e-wro.net.pl 14.01.12, 20:32
            szkoda czasu, przechodź przez jezdnie na czerwonym swietle, efekt będzie podobny

40 lat temu, jako dzieciak miałem podobną sytuację.
            Wlałzem pod wagon po piłkę i pociąg ruszył. Leżałem jak trusia ze spodniami pełnymi goowna ze strachu i czekałem aż pociąg sie przetoczy.
            Stąd wiem że za przypadkiem idzie głupota. Tyle że mnie sie udało

Pocieszające jest to że dzieki wypadkowi kilka kolejnych osób sie zastanowi zanim pójdzie na skróty.

A rodzice i szkoła nie uczyli dzieci że pociągu sie trzeba strzec?
          • Gość: anna Re: 15-letnia Ewa straciła nogi w wypadku, możesz IP: *.4.199.109.static.rdi.pl 14.01.12, 21:08
            Sportu nie - głupoty i braku wyobraźni aż za dużo . Są bardziej potrzebujący , którzy nie cierpią przez własna głupotę ...trudno Ewo . Szkoda mi Ciebie , ale 1% już obiecałam twardogórzance .
      • Gość: Piotrek_S Re: 15-letnia Ewa straciła nogi w wypadku, możesz IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.12, 19:33
        No tak porównał uszy do nóg....Ma się jak piernik do wiatraka. Tak bez nóg można żyć, ale to gów...nie życie. To tylko wegetacja.
        • Gość: marduk Re: 15-letnia Ewa straciła nogi w wypadku, możesz IP: *.man.tk-internet.pl 16.01.12, 21:06
          Polecam zobaczyć np. zawody w koszykówce na wózkach inwalidzkich.
    • Gość: Jacek No dawać! dawać! Naubliżajcie jej jeszcze! IP: *.static.tvk.wroc.pl 14.01.12, 19:08
      No dawać! dawać! Naubliżajcie jej jeszcze! Pokażcie jakimi jesteście ludźmi. Anonimowo wychodzi z was ku...two.
      • Gość: r0b0l Re: No dawać! dawać! Naubliżajcie jej jeszcze! IP: *.e-wro.net.pl 14.01.12, 20:56
        tu się nie ubliża tylko chłodno analizuje. Wlazła gdzie nie trzeba i została kaleką.
        Oczywiście że szkoda mi dziewczynki. Pytanie: dlaczego ludzie bezmyslnie tam łażą, dlaczego nikt dzieciom nie zakazał, dlaczego nie było żadnego ogrodzenia ani tablicy ostrzegawczej?? A może była.

Wiesz dlaczego ta akcja i fundacja?
        bo jej sie nie należy żadne odszkodowanie za ten wypadek, renty też nie dostanie

Winni są rodzice i szkoła że nie przestrzegali. I SOKiści, którzy skoro wiedzieli od kolejarzy o procederze , nie pilnowali. A powinni strzelać solą.

W kraju jest bardzo wiele takich wypadków, na szczęście większość ma skutek śmiertelny

obejrzyj przykładowych idiotów na torach

www.youtube.com/watch?v=CJiTNHrk7v4&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=FjFfMB0pSlw&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=gYuDZkyIHz8
        www.youtube.com/watch?v=p-3Nb6fKePQ&feature=related
        • Gość: anna Re: No dawać! dawać! Naubliżajcie jej jeszcze! IP: *.4.199.109.static.rdi.pl 14.01.12, 21:10
          Film pokazuje , że dzień po wypadku następni tam przełazili .... Kolejne potencjalne kaleki .
          • Gość: ewa Re: No dawać! dawać! Naubliżajcie jej jeszcze! IP: *.play-internet.pl 14.01.12, 21:30
            ktos kiedys powiedzial - ze "ludzkosc jest przerklamowana" - chyba byl to dr. house
            ewidentnie tak, swieta prawda

szkoda czlowieka na WAS POTWORY, moze jej ktos kiedys nogi przyprawi a WAM zaszczepia zmysly. szkoda slow.
            • Gość: ewa jestescie jak: IP: *.play-internet.pl 14.01.12, 21:33
              www.youtube.com/watch?v=lJhBMAzSOqM
        • Gość: JA Re: No dawać! dawać! Naubliżajcie jej jeszcze! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.01.12, 22:19
          Nie szedłeś nigdy na skróty? Ile to ścieżek jest wydrptanych na trawnikach, bo chodniki są zaprojektowane do dupy...

Dlaczego Ci ludzie muszą nadrabiać 2km piechotą? NIkt nie wpadł na pomysł, żeby zapewnić im jakieś bezpieczne przejście, choćby w formie niewygodnej kładki?

Nie próbuję tu porównać przechodzenia po trawniku do przechodzenia pod pociągiem. Zauważcie jednak jak zorganizowana jest często przestrzeń publiczna... Nie żeby było wygodnie i logicznie, ale żeby było łatwiej zbudować, taniej i byle jak. Gminie łatwo jest sprzedawać tereny pod osiedla. Ale nie chcą już mieszkańcom zapewnić sprawnego dojścia np do szkoły... Bo to teren pkp i gmina nie chce budować im infrastruktury, pkp nie chce bo to gmina zarabia na mieszkańcami itd... a winna jest 15 letnia dziewczyna...
          • computerro Będą następne wypadki 14.01.12, 23:54
            PKP zapowiada, że zlikwiduje kładkę w Oleśnicy 2 stacje od Bierutowa.
            Podróżni już zapowiadają, że zamierzają przechodzić przez tory, żeby nie nadkładać drogi. Nie trzeba będzie długo czekać na następny wypadek.

Dlaczego PKP nie zbuduje nowej kładki, skoro stara się rozsypuje, tylko woli wymuszać a pasażerach nadkładanie drogi...
            • Gość: Ja Re: Będą następne wypadki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.01.12, 00:39
              Tylko to nie pkp powinno zapewnić prawidłowe skomunikowanie osiedli w obrębie miasta/gminy/powiatu - o ile nie jest to komunikacja szynowa. PKP jest firmą, która ma zapewnić transport szynowy z punktu a do punktu b.Zabezpieczenie pieszej drogi dla 15 letnich dziewczynek z osiedla do szkoły nie należy do zakresu działań i obowiązków PKP.

Dlaczego mieszkańcy nie potrafią wymóc na samorządzie zapewnienia takich podstawowych potrzeb, jak swobodne poruszanie się...?
      • Gość: taka prawda Re: No dawać! dawać! Naubliżajcie jej jeszcze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 00:34
        A jaki normalny człowiek włazi pod pociąg. Ja rozumiem że głupie zwierzę nie ma instynktu, ale mądry człowiek??
        • Gość: Ja Re: No dawać! dawać! Naubliżajcie jej jeszcze! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.01.12, 00:42
          Zrozum. Problemem nie jest to kto wlazł pod co, tylko że LUDZIE nie mają którędy chodzić !
          • pit_sam_pras Re: No dawać! dawać! Naubliżajcie jej jeszcze! 15.01.12, 09:26
            Jak to nie mają którędy chodzić? Chcesz powiedzieć, że nie ma przejścia przez tory kolejowe w Bierutowie?
      • Gość: Laura Re: No dawać! dawać! Naubliżajcie jej jeszcze! IP: *.centertel.pl 23.03.12, 20:00
        Nareszcie ktoś zareagował na te komentarze jak należy. Jak to miło być sędzią w zaciszu mieszkanka siedząc przed komputerem i skrzętni ukrywając przed światem twarz i własne błedy. A dziewczyny szkoda i, jeśli ktoś może, należy pomóc. I tyle.
    • gregory433 15-letnia Ewa straciła nogi w wypadku, możesz p... 14.01.12, 22:17
      Wolę dać kasę dla ludzi którzy z nie swojej winy stracili zdrowie.
      • Gość: JA Re: 15-letnia Ewa straciła nogi w wypadku, możesz IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.01.12, 22:21
        > Wolę dać kasę dla ludzi którzy z nie swojej winy stracili zdrowie.

I dałeś komuś kiedyś?
        • Gość: inny_vectranet Re: 15-letnia Ewa straciła nogi w wypadku, możesz IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.01.12, 23:08
          Wy nigdy nie przechodziliście na skróty, ani nie mieliście 15 lat, bydlaki?
          Problem jest w tym wszystkim pieprzony PKP - firma, której szyldem powinien być zasrany kibel, a nie umie zapewnić bezpieczeństwa ludziom.
          • wielki_czarownik Ja przechodziłem 15.01.12, 00:28
            Ale nigdy między wagonami ani koło jadącego czy stojącego pociągu.
            • Gość: tomek Re: Ja przechodziłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 02:42
              No to błysnął inteligencją nasz pseudonaukowiec i pseudoprawnik. Skoro przechodziłeś nielegalnie przez tory, to równie dobrze pociąg mógł ciebie potrącić. Tak jak w omawianym przykładzie, gdzie setki ludzi przechodzili przez tory i w końcu na kogoś trafiło. Ta dziewczyna jest młoda i mogła mieć pstro w głowie, ty - mimo że jesteś dużo starszy - jesteś tak samo głupi jak ona.
          • pit_sam_pras Re: 15-letnia Ewa straciła nogi w wypadku, możesz 15.01.12, 09:40
            Ale tu nie chodzi o to, że ktoś przechodził na skróty, przez tory czy jakoś tak. Tu jest problem, że ona wlazła pod pociąg na czynnym torze! Nie widzisz różnicy? Na ulicy jak masz daleko do przejścia to przechodzisz pod TiRem? A jak TiR ruszy i zrobi z ciebie kalekę to do kogo masz pretensje, do zarządcy drogi?
    • Gość: Pomagam ... a wy jesteście... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 01:18
      Ja już pomogłem. Jak nie chcecie pomagać, to się zamknijcie.
      Nie znacie okoliczności. Nie macie za grosz empatii. Tylko jesteście gotowi pouczać i osądzać.

Kto z Was nie zrobił czegoś, czego potem żałował? Kto z Was będąc w potrzebie nie chciałby doznać od ludzi życzliwości? Przemyślcie co piszecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka