nabati 16.01.12, 18:05 jak na nasze małe miasteczko... wypas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PIKO Re: Terminal mógłby już odprawiać pasażerów [zdję IP: *.man.tk-internet.pl 16.01.12, 18:42 A gdzie jest słynna brzoza pana M???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiemtopytam No i gdzie te rękawy ? IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.12, 18:54 No i gdzie te rękawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ąćłęźń Re: Terminal mógłby już odprawiać pasażerów [zdję IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.01.12, 19:38 pilnuj się ... i popraw bo Dudi i jego goebbelsy patrzą... jak na naszą europejską metropolię to w sam na raz ten miś na nasze możliwości. przypomina Dalaman, zaryzykowałbym tezę że ten sam tylko odświeżony projekt lub plagiat. ..ten rękaw na zdjęciu to nie rękaw tylko korytarz do autobusu ... podobno są tam rękawy, tylko jeśli EPWR nałoży te same opłaty co warszafffka to która linia będzie chciała z nich korzystać ?! Odpowiedz Link Zgłoś
cemoi07 Rekawy? 16.01.12, 20:08 Może by tak choc raz "dziennikarz" przygotował sie i nie pieprzył niesprawdzonych informacji. Gdzie te rękawy? "terminal mógłby już odprawiać pasażerów", pewnie, że mógłby, rok temu już mółby, co najwyżej trzeba by przez błotko po.....alać do samolotu. Teraz też mógłby, tylko trzeba by autobusem na pas, albo starą płytę jeździć. Czy samolot mógłby już zadokować do dworca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: more Re: Rekawy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.01.12, 20:41 Z tymi rekawami to tez jest motyw - nie zawsze samolot pod nie podjezdza - bo lotnisko wymaga od linii lotniczych oplat za to, ze samolot stoi przy rekawie. Przez co, linie lotnicze tna koszta i wysadzaja pasazerow na plyte lotniska, skad autobusem sa dowozeni do hali przylotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wreda Re: Rekawy? IP: *.static.korbank.pl 16.01.12, 22:24 Niech się spieszą otwierać, póki susza jest i wody gruntowe głęboko. Przyjdą roztopy i na bank zaleje terminal. W Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszbk jezu jakie bzdury 16.01.12, 21:41 Czy reporter GW tam był widział to na własne oczy ,czy dostał gotowy artykuł od pani z marketingu PLW S.A.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat To chyba żart IP: *.internetia.net.pl 17.01.12, 01:56 To jakiś żart właśnie przeczytałem artykuł , 21 stanowisk odprawy , 2 knajpy raczej chyba budki z piwem no i 2 sklepy , czy my mieszkamy na wsi , to nawet nie jest zbliżony do jednego z terminali w Warszawie , i tym mamy się szczycić , trochę latałem po Europie , małe Lotniska mają po 50 stanowisk odpraw co najmniej z 10 sklepów i knajp na zewnątrz i tyle samo po odprawie albo i więcej i o tego liliputa było tyle hałasu , jestem ciekawy co wy na to , bo ja myślę że to wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_emigrant człowieku przestać sr*ć do własnego ogródka 17.01.12, 09:37 czym się chcesz pochwalić, że latałes po europie? w dzisiejszych czasach to normalne i nie należy do rzeczy wyjątkowych, to, że są większe, oczywiście, że są tylko pytanie czy większe zarobi na siebie, jak będzie taka potrzeba to rozbudują, liczba sklepów ci przeszkadza? nie widziałem tłumów w obecnych sklepach więc tylko idiota otwierałby więcej, większość pasażerów wozi ze sobą konserwy żeby za granicą oszczędzić na jedzeniu a ty piszesz o braku knajp, jakoś do tej jednej co jest kolejki się nie ustawiają, nie wiem po co latach po tej europie jak umiejętności analityczne masz poniżej średniej mozna narzekać na brak połączenia kolejowego, to miałoby sens a nie jakieś dyrdymały aby tylko narzekać, wiejska szlachta też się stroiła na wzór francji i na dobre jej to nie wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
misieck_07 Re: To chyba żart 17.01.12, 12:19 Człowieku, bez nerwów!!! W terminalu zaprojektowano nawet zbyt dużo sklepów i lokali gastronomicznych, w strefie landside jest ponad 2500m2 najmu, a po odprawie w strefie aiside ponad 1000m2. Tak naprawdę to na parterze będziesz miał dwie kawiarnie (skybar i coffe heaven), dużą restaurację Sami Swoi i kilka kiosków typu Ruch, 1 Minute, Discovery, itp. Dodatkowo punkty wypożyczalni samochodów, bank, kantor, informację turystyczną... Na drugim piętrze dużą kawiarnie z tarasem widokowym - wjazd schodami ruchomymi prawie na wysokość 9,5 metra. Po odprawie w strefie airside są dwa duże sklepy wolnocłowe - Heinemann (alkohole, papierosy, spożywka oraz kosmetyki i ciuchy) i kilka mniejszych sklepów typu Emanuel Berg, S&A, Virgin oraz dużą restaurację Flying Bistro, dwa bary wyspowe i Executive Lounge dla klasy Bussiness... Miejmy nadzieję, że będzie więcej lotów i wszyscy zarobią na siebie... PS.Patrząc na obecne lotnisko i powierzchnie najmu to może lepiej gdyby było tak jak ktoś bezsensu napisał o tych dwóch sklepach... Odpowiedz Link Zgłoś