Dodaj do ulubionych

Niebezpiecznie na Kuźniczej. Chodzą między masz...

12.03.12, 17:53
Niedawno szłam Kuźniczą i nagle zobaczyłam lecące na mnie iskry, o mały włos miałabym zniszczone ubranie. Pomyślałam, że jestem strasznie rozkojarzona, skoro włażę na teren budowy. Następnego dnia usiłowałam znaleźć na Kuźniczej przejście obok robót i okazało się, że nie ma takiego, chodniki były ograniczone barierkami, a ten właśnie plac budowy był otwarty dla przechodniów, tak jakby nic specjalnego tam w danej chwili nie robiono. Więc to nie piesi na siłę pchają się w niebezpieczne miejsca, gdyby teren ogrodzono, to chodziliby dookoła.
Obserwuj wątek
    • garro1989 deptak jak deptak 12.03.12, 21:15
      Niby Kuźnicza jest deptakiem, ale zaprojektowali klasyczną jezdnię plus dwa chodniki.... Jestem pewien, że 90% ludzi będzie się tłoczyć na chodnikach, a jezdnia będzie pusta. Po raz kolejny komuś zabrakło wyobraźni, podobnie jak na Szewskiej, gdzie zrobiono ten dziwny pas pomarańczowej kostki między chodnikiem i torami, chociaż powinnny tam być szyny do jazdy w przeciwną stronę. Oczywiście w poprzek torów na Szewskiej powinny być pasy zieleni, które skutecznie uniemożliwią jazdę osobówką, które notorycznie łamią zakaz ruchu. Do celów dostaw nie trzeba przejeżdżać całej długości ulicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka