Dodaj do ulubionych

Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa prawa

16.04.12, 21:21
Ojejej, jaka tragedia straszliwa! U mnie w bloku jakiś czas temu w krótkim czasie okradziono mieszkanie, 3 razy włamano się do piwnicy, zniszczono elementy budynku (elewację, instalację elektryczną), okradziono kilka aut na parkingu i wysłano list z pogróżkami do sąsiada. Dziwne, że wówczas nikt z GW nie pisał, że nieznani sprawcy kpią sobie z państwa prawa dokonując takich rzeczy w pobliżu posterunku policji.
No a tu co? Poleciało kilka kamieni, kilka jajek, narobiono szkód nieporównywalnie mniejszych, niż w "moim" przypadku, ale robi się krzyk, jakby nie wiem co.
Panie Sawka - dwie sprawy.
1. Żyjemy w kraju w którym drobny bandytyzm od lat ma się dobrze, a kiedy służby z nim chcą walczyć, to między innymi pana gazeta podnosiła larum (patrz artykuł o bezdomnych z dworca i ochroniarzach).
2. Warto się zastanowić, dlaczego takich negatywnych emocji nie wzbudza konkurencja z drugiej strony trasy W-Z.
Obserwuj wątek
    • rand-all [...] 16.04.12, 21:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: 45 Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:29
        Myślę że nadszedł czas na spontaniczny wiec poparcia dla GW, z udziałem spontanicznie zebranej młodzieży szkolnej i spontanicznych pracowników wrocławskich zakładów pracy.
        • barbarella37 Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra 17.04.12, 12:49
          jesteś durny od urodzenia, czy nabyłeś to czytając Gazetę Polską ????????????????
      • Gość: kaz Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ngm.net.pl 17.04.12, 09:51
        Do rad-alla
        Jesteś chorym katolikiem - lecz się bo będzie za póżno.
      • Gość: Tomasz Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: 141.91.129.* 17.04.12, 12:15
        Inicjatywa obywatelska? Czy ja dobrze widze? Koszmar! jeszcze brakuje bojowek, ktore scigalyby czytelnikow GW z palami. Czy nic ci to nie przypomina?
      • barbarella37 Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra 17.04.12, 12:47
        to nie jest inicjatywa obywatelska, TO JEST ZWYKŁY BANDYTYZM i takim bandytą jesteś TY, jeżeli pochwalasz te postępki !!!!!
      • flipvert Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra 17.04.12, 13:36
        Po 1.primo,to brat przyrodni.
        Po 2.primo, czyz jestes strozem brata swego?
        Po 3.primo,czy ktos sie czepia ktoregos z Kurskich o jego brata?
    • masofrev Kpią sobie z państwa prawa 16.04.12, 21:27
      To zabawne, że pisze te słowa człowiek, który sam boi się stawić czoła wymiarowi sprawiedliwości, chowając się w sprawie cywilnej za swoją redakcją. Inna sprawa, że to państwo, które nie pozwala wszcząć sprawy bez znajomości miejsca zamieszkania oskarżonego, to też żadne państwo prawa...
    • Gość: lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:33

"Zwyczajnie mi wstyd, że w naszym wielkim, podziwianym przez resztę Polski i kawałek Europy mieście redakcja pierwszego po 1989 roku niezależnego dziennika jest systematycznie obrzucana kamieniami i nikogo to nie obchodzi"

dwukrotny LOL a nawet ROFTL
      autentycznie, myślałem, że to jakaś ironia

oczywiście wandalstwa nie popieram
      • Gość: Weto Hahahah IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 21:51
        Faktycznie, ten kawałek spowodował u mnie spazmy śmiechu, mocne!!!
        • Gość: fafarafa Re: Hahahah IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:05
          a co konkretnie tak was śmieszy?
        • Gość: kaz Re: Hahahah IP: *.ngm.net.pl 17.04.12, 10:03
          Do weta.
          Uśmiech ci zniknie, jak jakiś łobuz palnie cię między oczy - na tym polega nie szanowanie prawa.
      • Gość: kaziu Re: lol IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.12, 22:21
        "dwukrotny LOL a nawet ROFTL "
        Co to za bełkot?
        • Gość: drMuras Re: lol IP: *.icpnet.pl 16.04.12, 22:52
          Spytaj wnuczka, albo wnuczka sąsiadów jak nie masz swoich .
        • rodzaj_konta Re: lol 16.04.12, 22:56
          Gość portalu: kaziu napisał(a):

> "dwukrotny LOL a nawet ROFTL "
          > Co to za bełkot?

Zapytaj wnuczka albo znajdź jakiegoś FAQa lamerze i nie wieszaj postów OT
        • flipvert Re: lol 17.04.12, 13:42
          To taki belkot troglodytow,ktorzy mysla,ze znaja angielski.
      • asperamanka Re: lol 17.04.12, 06:10
        Gość portalu: lol napisał(a):

>
        > "Zwyczajnie mi wstyd, że w naszym wielkim, podziwianym przez resztę Polski i
        > kawałek Europy mieście
        redakcja pierwszego po 1989 roku niezależnego dz
        > iennika
        jest systematycznie obrzucana kamieniami i nikogo to nie obchodzi"
        >
        > dwukrotny LOL a nawet ROFTL
        > autentycznie, myślałem, że to jakaś ironia

Jestem Warszawiakiem. Mnie się Wasze miasto podoba. Bardzo.
        • Gość: Wera Re: lol IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 06:42
          Nam tez, ale miejmy umiar. Podziwiac i zachwycać się to można Paryżem...
    • timoszyk Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra 16.04.12, 21:35
      Mnie zadne silowe przepychanki nie ciesza, bo ich uczestnikami sa zwykle bezmozgowcy, a poza tym niczego one nie zalatwiaja. Traca wszyscy. Jednakze wydaje mi sie, ze to pan Blumsztajn z redakcji GW nawolywal nie tak dawno do silowego przeciwstawienia sie czemus, co nazywalo sie chyba Marszem Niepodleglosci. Kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Jeszcze raz, wcale mnie to nie cieszy, ale nie tak calkiem zaskakuje.

Waclaw Timoszyk
      • Gość: jan.w. Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:38
        "Zasadnicze pytanie brzmi: kto to robi? Nie znamy na nie odpowiedzi."

Za to wiadomo, kto podżega.

• Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:08
          Marsz niepodległości to ta zadyma kiboli w kominiarkach połączona z demolowaniem miasta? To ci dopiero niepodległość! To pewnie Blumsztajn tak zdenerwował patriotów, ach ten Blumsztajn...
          • Gość: krytix Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.04.12, 09:36
            Zwycięski powstań ludu ziemi...
            • Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 10:09
              ... zanucił zamawiając pięć piw
      • Gość: olo Kryształowa NOC :-) hehehe tak bez powodu ? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.04.12, 21:38
        dobrze że tylko wybite szyby za takie opluwanie polski i polaków ... ech...
        • maxik-g Masz ochotę na więcej, prawaku? 16.04.12, 22:34
          Gość portalu: olo napisał(a):

> dobrze że tylko wybite szyby za takie opluwanie polski i polaków ... ech...
          >

• Gość: kaz Re: Kryształowa NOC :-) hehehe tak bez powodu ? IP: *.ngm.net.pl 17.04.12, 10:09
          To nie dziwmy się Holendrom, Niemcom, że opędzają się od takiej hołoty.
      • Gość: 45 Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:39
        Zaraz ktoś Ci zacznie dowodzić że odebranie prawa do głosu, wyszydzenie i próba stłamszenia przez zagwizdanie to zu-peł-nie co innego niż mordercze jajko rozbite na oknie.
        • Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:09
          coś chciałeś powiedzieć mądrego ale nie wyszło?
          • afiag Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra 17.04.12, 09:49
            Zrozumieli wszyscy oprócz ciebie.
            • Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 10:11
              chciałeś poprzeć towarzysza, ale polotu zabrakło?
      • 0721x Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra 17.04.12, 06:55
        a niepodległości czego ?
        • Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:13
          Niepodległość, czyli nie-podleganie prawu i zasadom społecznym. Co im będzie jakiś von Tusk czy Komoruski mówił czy wolno kamieniami rzucać.

To państwo nie jest ich państwem, rząd nie jest ich rządem, prezydent nie ich prezydentem - w związku z tym mają "moralne prawo" rzucać cegłówkami, a już wkrótce oblać benzyną i podpalić siedzibę gazety, która nie jest ich gazetą.

Proste? Proste!
    • Gość: 45 W pełni rozumiem jajomiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:37
      Prawdę powiedziawszy, to jak czytam takie żałosne głodne kawałki o zapłakanych biznesmenach którzy trzęsącymi się ustami wyznają redaktorzynie jak wielki ból im sprawiła stłuczona szyba, to sam nabieram ochoty na trzaśnięcie jakimś zbukiem w redakcję. Powstrzymuje mnie głównie to, że opinię o GW mam taką jak komisarz Gondor o "Przekroju".

A swoją drogą, moi drodzy spontaniczni popieracze Sawki, co to się pytacie o termin Nocy Kryształowej, otóż moi drodzy zatroskani fanatycy, wy się lepiej zapytajcie o termin pożaru Reichstagu.
      • asperamanka Re: W pełni rozumiem jajomiotów 17.04.12, 06:30
        Gość portalu: 45 napisał(a):

> A swoją drogą, moi drodzy spontaniczni popieracze Sawki, co to się pytacie o te
        > rmin Nocy Kryształowej, otóż moi drodzy zatroskani fanatycy, wy się lepiej zapy
        > tajcie o termin pożaru Reichstagu.

W czasach zamierzchłej komuny, zaraz po studiach, w drugiej połowie lat 1980-tych, "pracowałem" w Warszawie w pewnym resortowym "instytucie naukowym" w Alejach Ujazdowskich 11. Wszystkim nam się nudziło, więc chodziliśmy w ramach "pracy" do Sejmu czytać prohibity, "Kulturę" paryską, i inne takie. Pewnego razu wszedł tam niejaki Jaruzelski do biblioteki i spytał "chłopcy, co czytacie"? Myśmy mu odruchowo pokazali okładkę, akurat ja wtedy czytałem Kazimiery Iłłakowiczówny "Scieżka obok drogi", o Marszałku. On powiedział że chcecie poznać czyste zło, przeczytajcie pamiętniki Goebbelsa. Przeczytałem. O "Nocy Kryształowej" było tyle, że podczas posiedzenia rządu Rzeszy Goebbels wyliczał, że zbite szyby trzeba wstawić, a kupić je trzeba w Polsce, bo tylko tu i w Belgii jest robione gięte szkło, i to będzie kosztować ileś tam milionów RM. Niejaki Adolf H. zapytał pana ministra, czy te szyby można dostać w Polsce na kredyt, do zapłaty później? Ja z ciekawości sprawdziłem, dostali na kredyt, i potem zapłacili co do grosza ;-)
        • Gość: wartołka Re: Faktury za wybite szyby posłać na Nowogrodzką. IP: *.icpnet.pl 17.04.12, 07:52
          Faktury za wybite szyby posłać na Nowogrodzką... Wątpię, czy zapłacą co do grosza.
        • Gość: om Re: W pełni rozumiem jajomiotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.12, 11:50
          Jak to można było w PRL nic nie robić i jeszcze za to dostawać pieniądze. I jeszcze było źle !?
    • grenlandzki-opos Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra 16.04.12, 21:42
      Witam w Polsce, w kraju gdzie milicja nie ma czasu na pierdoły, a kradzież drobnicy do 50€ to nie kradzież.
      Chociaż jestem zaskoczony, spodziewałem się, że dla ratowania resztek milicyjnego honoru, potraktują tą sprawę priorytetowo.
      Z doświadczenia powiem, tylko monitoring i prywatna agencja ochrony. Współczuję serdecznie, bo wiem jakie to uczucie kiedy ktoś wkroczy z buciorami w naszą sferę bezpieczeństwa.
    • chris1507 Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa prawa 16.04.12, 21:48
      N apewno glownym zadaniem polocji nie jest chronienie prywatnych firm .
      Wynajecie firmy ochroniarskiej rozwiaze sprawe, a ze troche kosztuje.... no coz takie zycie

.
    • Gość: gość Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.finemedia.pl 16.04.12, 21:49
      Te szyby to taki wyraz krytyki? Głowa do góry, prawdziwa cnota krytyki się nie boi.
      • Gość: Smierdziel z onr Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.12, 07:15
        To nie krytyka lecz idiotyzm rodem z 4 swiata pajacu synu osla.
        • Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:17
          Ciekawe co by napisał jakby mu wybijali szyby w domu. Pewnie błagałby policję o pomoc w złapaniu sprawców...
          • Gość: krytix Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.04.12, 09:40
            Zwycięski powstań ludu ziemi......
            • Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 10:11
              ... zaśpiewał zamawiając pięć piw :)
    • Gość: Weto Przestańcie skamleć IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 21:50
      Może odkryjecie,że Wrocław to nie dutkiewiczowsko-michnikowski raj, ale zwykłe, zdziadziałe miasto z wielkimi długami, gdzie jest pełno sfrustrowanych ludzi i nie ma w tym nic dziwnego,ze od czasu do czasu kogoś ponosi. Zacznijcie pisac prawde to przestaną w was rzucać. Nie każdy jest tak cierpliwy jak ja czy moi znajomi,ze mozemy co najwyżej zareagowac jak Ziemkiewicz na treści w waszej gazetce:
      www.youtube.com/watch?v=DCqQlR20Joo
      • Gość: fafarafa Re: Przestańcie skamleć IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:20
        Policzyłeś już ile Ziemkiewicz zarobił na "Przedsiębiorstwie Anty-Salon"? Każdy grosz się przyda, nawet ten co się na KRUS-ie przyoszczędzi!
        • Gość: Weto Re: Przestańcie skamleć IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 10:31
          To chyba oczywiste,że ludzie zarabiają na swoich ksiazkach. przynajmniej uczciwie, w przeciwieństwie do ludzi honoru w rodzaju generała i innych ulubieńców michnika z ubecji.
          • Gość: fafarafa Re: Przestańcie skamleć IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 11:08
            Jak śmiesz lewaku, pan Ziemkiewicz to wszystko z pobudek patriotycznych, dla dobra Ojczyzny, a nie dla zysku!
            Pieniądzem zarobionym na Michniku by się pan Ziemkiewicz brzydził...
    • galt.john To tajemnicze, wrogie sily, radaktorze Sawka! 16.04.12, 21:57
      Redaktorze Sawka:

To , ze red. Blumsztajn stosowal jawnie i bezczelnie jezyk nienawisci wobec tych ktorzy chcieli uczcic 11 listopada nawolujac do agresji wobec nich (2 osoby zostaly pobite w pociagu) to nie jest kpienie z panstwa prawa?
      (pomijam moj stosunek do swietowania czegokolwiek wlacznie z 11 listopada)

To, ze kilka osob zostalo pobitych pod samymi kamerami strazy miejskiej ktora bezczelnie klamala, ze niczego nie widziala na monitoringach, to nie jest kpina z panstwa prawa? TO nie wywolalo ani jednego artykuliku w Panskiej gazecie "niezaleznej" ;-) jak Pan pisze, zyjacej w doskonalej symbiozie z wladzami.

To, ze obywatele Poslki sa najczescie podsluchiwanymi i inwigilowanymi ludzmi w Europie, to nie jest kpina z Panstwa prawa, prawda?
      Jakos nie zauwazylem wzmozonej aktywnosci Pana "niezaleznej" gazety na tym polu

To , ze piana holota, albo jakis zlosliwy gowni...rz naplul na witryne gazety albo walnal kamieniem - to jest akt politycznego terroryzmu i kpina z Panstwa prawa!

Sugeruje Pan, ze jakis piany baran rzucajacy kamieniem zna genealogie wladz Gazety Wyborczej:
      Zapomnial Pan wspomniec o bratu red. Michika - Stefanie Michniku,- stalinowskim mordercy ktory nigdy, tak jak tysiace innych oprawcow w imieniu panstwa niszczacych najlepszych synow tego narodu - nie ponioslo nigdy zadnej kary, ktorzy do niedawna pobierali jeszcze sowite emerytury oplacane z podatkow placonych przez dzieci i wnuki swoich ofiar - to nie jest kpina z Panstwa Prawa?

Jednego artykulu nie bylo w pana "niezaleznej gazecie" o tym jak to tysiace sadystow i zbrodniarzy bylego rezimu zyje sobie dostanio za pieniadze dzieci swoich ofiar - to jest obiektywizm "niezaleznej gazety", redaktorze Sawka?
      To nie jest kpina z Panstwa Prawa?

prosze sie nie osmieszac, redaktorze Sawka. Prosze nie byc hipokryta wiekszym niz przecietny pracownik Pana gazety.
      Prosze nie dorabiac politycznej geby wyczynom huliganow
      • Gość: fray He he! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.12, 22:01
        nie wystawicie stolika, bo wiecie, że nie za dużo chętnych byście znaleźli w waszej obronie.
        No nie lubią was, nie lubią.
        • Gość: gej z ONR Re: He he! IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:23
          Może mają honor, w przeciwieństwie do was, którzy nawet nie wiecie co to jest?
          • afiag Re: He he! 17.04.12, 09:52
            Wpisz sie jeszcze farafara alias gej z ONR na kilkunastu innych nickach - wtedy będziesz miał większą siłę przebicia. NIK CIĘ TU NIE LUBI łajzo.
            • Gość: geeeej z ONR Re: He he! IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 10:07
              Myślisz, że dwa nicki to mój wynalazek? :)

Swoją drogą - czujność godna służb radzieckich, prawdziwy bolszewik zawsze węszy za wrogim elementem!
      • Gość: jot Re: To tajemnicze, wrogie sily, radaktorze Sawka! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.12, 22:57
        Brawo
      • Gość: gej z ONR Re: To tajemnicze, wrogie sily, radaktorze Sawka! IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:26
        "Piana hołota", "piany baran" - może już wystarczy twoich popisów?

Zanim weźmiesz się za osądzanie historii, może zacznij czytać książki? To podobno najlepszy sposób na opanowanie ortografii polskiej.

Aha, nie zapomnij wyprać gaci, bo znowu obsrałeś.
    • Gość: Olo Zbombardował.... IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 21:59
      Ten człowiek od artykułu zupełnie odleciał, stracił kontakt z rzeczywistością. Ja rozumiem wkurzenie na codzienną konieczność chodzenia po odłamkach szkła, ale zachowajmy zdrowy rozsądek i umiar. Kogo próbujecie tu przekonać o tragedii?Przejdzie koleś śmieszny z wybiórczej po każdym większym osiedlu po sobotniej nocy i zobaczysz ilu ludzi ma takie niespodzianki przed swoją klatką schodową po wizycie pijanych chłopaków.
      Te teksty grafomańskie i absurdalne "wielkim, podziwianym przez resztę Polski i kawałek Europy mieście", "Zbombardowali", "Noc kryształowa", "Kiedy wpadną na pomysł, żeby rzucić w nas butelką z benzyną?" (zaraz, zaraz-przeciez dopiero co bombardowali, więc chyba rzucanie benzyną to mniejszy kaliber?). I redaktorku pisze się Nocy Kryształowej z dużej litery, kto jak kto, ale pracownik takiej gazety powinien o tym wiedzieć.

• katrina_bush I jak ma byc we Wroclawiu i w ogole Polsce dobrze? 16.04.12, 22:12
      I jak ma byc we Wroclawiu i w ogole Polsce dobrze?

Skoro motloch przyklaskuje bandziorom..

No jak ?!
      • piontakolumna Re: I jak ma byc we Wroclawiu i w ogole Polsce do 16.04.12, 22:33
        Czy chodzi Pani o redaktorów zarówno GW, jak i opozycyjnych do niej gazet radykalnie prawicowych? W Polsce nie będzie dobrze do puki redaktorzy pokroju Sawki i Wilsteina nie przestaną nakręcać chorej, wręcz kretyńskiej spirali nienawiści. Jak ma być dobrze, gdy w imię tolerancji, ponoć niezależna gazeta zwołuje nielegalną kontrmanifestację i podjudza jej uczestników słowami: "Faszyzm nie przejdzie"? Czy wygwizdywanie legalnej manifestacji patriotycznej i nielegalne blokowanie jej jest uzasadnione tylko dlatego, że wśród manifestantów,wśród całkiem sporego grona zwykłych ludzi rzeczywiście znajdują szowiniści? Czy to nie hipokryzja pisać tyle o tolerancji, jednocześnie nienawidząc kogoś za to kim jest?
        Nie, nie usprawiedliwiam tutaj ani tych wandali ani szowinistów, bo powinni ponieść karę, jedynie irytuje mnie (delikatnie rzecz ujmując) hipokryzja wszystkich pismaków z prawicowych ND, GP z "liberalną" GW na czele. Opanujcie się, bo sami dolewacie oliwy do ognia!
        • Gość: drMuras Re: I jak ma byc we Wroclawiu i w ogole Polsce do IP: *.icpnet.pl 16.04.12, 23:00
          100%
        • asperamanka Re: I jak ma byc we Wroclawiu i w ogole Polsce do 17.04.12, 12:01
          piontakolumna napisał:

> Czy chodzi Pani o redaktorów zarówno GW, jak i opozycyjnych do niej gazet radyk
          > alnie prawicowych? W Polsce nie będzie dobrze do puki redaktorzy pokroju Sawki
          > i Wilsteina nie przestaną nakręcać chorej, wręcz kretyńskiej spirali nienawiści

Z nienawiści media żyją. Do mojego kolegi z pracy, Krakusa, przyjechał do Warszawy 16-letni syn, i zapragnął pójść na Legię na mecz w szaliku Wisły. Chciał po prostu zobaczyć nowy stadion po oddaniu ostatniej trybuny. Kolega się wściekał, więc bilet kupiłem mu po cichu bilet na moją kartę. I na moją odpowiedzialność. Myślisz, że ktokolwiek mu złe słowo powiedział, z tym szalikiem na szyi? Jaruś nawet po tym mówił, że było zabawnie, jak przekrzykiwał swoim "Wisła Pany" stu gości krzyczących to samo o Legii ;-)
    • infrared Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa prawa 16.04.12, 22:14
      Widzę że większość jest za rzucaniem kostką w szyby podłych i wrogich im instytucji, ja też. Jestem pewien że wszyscy piszący tutaj ucieszą się kiedy kamienie trafią w siedzibę gazety polskiej, uważam rze, rozgłośni i oddziałów radia maryja. I kościołów też, a co się ograniczać. Taką ekspresję tłumaczy przecież ocena ich jako kłamliwych i ogłupiających, siejących nienawiść do innych ludzi gadzinówek.
    • kalam07 Lewactwo się skarży Aj waj ! 16.04.12, 22:15
      Kto sieje ten zbiera burze, ktoś się wkurzył za te wszystkie kłamstwa, manipulacje, krycie sb'cji i starych komuchów waszych znajomych od ogóreczka i wódeczki i wyniszczanie zwykłego obywatela naszego POLSKIEGO miasta. To wy od 20 kilku lat plujecie i rzucacie kamienie w nas wrocławian. Zwykli ludzie zapłacili ogromną cenę za przemiany, cierpią biedę, wy pijecie szampana, uwłaszczeni na ich garbie.

To nigdy nie było i nie będzie wasze ''europejskie'' , ''kosmopolityczne'', lewckie miasto.
      • Gość: Mumin Re: Lewactwo się skarży Aj waj ! IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.12, 22:31
        O, a podobno to mój Kraków jest zaściankiem i ostatnią ostoją ciemnogrodu w Polsce ;) To tak a propos ostatniego zdania.
        Pozdrawiam! :)
        • Gość: Max Re: Lewactwo się skarży Aj waj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 22:45
          Twój Kraków jest miastem maczet, czyżbyś nie wiedział?
          • Gość: fafarafa Re: Lewactwo się skarży Aj waj ! IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:31
            Najbardziej katolickie z polskich miast podobno? Jest jakiś związek z tymi maczetami?
          • Gość: staruszka Re: Lewactwo się skarży Aj waj ! IP: *.04-118-73746f1.cust.bredbandsbolaget.se 17.04.12, 19:25
            Krakow to dzis bardziej zatechle miasto niz za Dulskiej, ona dzis tam bylaby progresywna. Majac takiego Legutke i Lecha na wawelu nalezy siedziec cicho i nie podskakiwac. I jakis mlody dziennikarzyna z krakowa powiedzial w TVP, ze to "wiodace miasto kultury w Polsce". Chyba w Sredniowieczu, gdy rzadzil tam wojt niemiecki - dzis to zwykly umyslowy Pipidowek ze zgraja knajakow kibolskich. Tfuj.
    • drmuras Kto sieje wiatr ten zbiera burzę... 16.04.12, 22:18
      Tyle
    • cis-moll Jeśli zobaczę tam kogoś rzucającego obiję 4litery! 16.04.12, 22:18
      Tylko w Wyborczą rzucają na Placu Solnym, to wandalizm polityczny. Jajamioty myślą, że żyjemy pod okupacją - to chore. Jeśli spotkam tak kogoś kto choćby pluje na drzwi, niech mnie trzymają. Nie zniżyłbym się do poziomu by wybijać szyby w redakcji Naszego Dziennika :|
      • katonzwybiorczej to być może zrobiła...pijana brzoza! 16.04.12, 22:29

PANIE SAWKA, PRZESTAŃ PAN BUDOWAĆ SWÓJ KAPITAŁ... NA PĘKNIĘTYCH SZYBKACH!

TO WSZYSTKO BYĆ MOŻE ZROBIŁA BRZOZA! PIJANA BRZOZA!
        TO ZNACZY UDERZYŁA W SZYBĘ!

PANIE SAWKA, NIE JESTEŚ PAN MĘCZENNIKIEM!
        SZECHTER, BLUMSZTAJN, DAWID WARSZAWSKI I BACHMANN TEŻ!

ZOSTAWCIE TEN TEMAT!!!
        ZAJMIJCIE SIĘ SOBĄ! NIE DZIELCIE SPOŁECZEŃSTWA!
        • Gość: fafarafa Re: to być może zrobiła...pijana brzoza! IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:34
          Ha ha ha, jak czytam niektóre komentarze, wydaje mi się że już nic głupszego wymyślić nie można wymyślić. A jednak! Na razie jesteś nr 1 na liście forumowych "mędrców" :)
    • zawsze_ked Prośba o wytłumaczenie artykułu... 16.04.12, 22:27
      Sorry, ale mam problem...
      Czytam ten text już 3 razi i za diabła nie mogę zrozumieć - ON TO PISZE NA SERIO, CZY DLA ŻARTU??????

• Gość: Ivo Re: Prośba o wytłumaczenie artykułu... IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 23:29
        Kawałek o zbombardowaniu i podziwianym przez cały świat mieście Wrocławiu musiał być żartem.
    • g00sman Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa prawa 16.04.12, 22:31
      "Z rzucania kamieniami w 'Gazetę Wyborczą' zrobili sobie wrocławską zabawę. Pytanie, jak twórczo ją rozwiną? Kiedy wpadną na pomysł, żeby rzucić w nas butelką z benzyną?"

No... A gdyby tam była wasza matka?
      • Gość: gość Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.internetia.net.pl 16.04.12, 22:51
        heheh stary rządzisz tym tekstem
        • Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:36
          Polski paszport na piersi? Może coś zatańczycie razem w strojach ludowych?
    • goral27 Może to Niemcy trenują przed 11 listopada? 16.04.12, 22:33
      Trzeba zapytać Staszka Sierakowskiego.

Staaaszek, nie znikają tajemniczo cegły z magazynku Kripo??
    • Gość: kaziu Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.12, 22:35
      I co zrobiłeś, by w Twoim bloku było lepiej? Uznajesz to za standard i chciałbyś by nikt nie zwracał uwagi na przemoc i chamstwo.
      Negatywne emocje? Wszyscy usprawiedliwiający bandytów atakujących budynek redakcji mają mentalnosc prostaków z epoki kamienia łupanego. Jeżeli użycie kamienii przeciwko słowom jest według was uzasadnione, to uważajcie byście sami od kamieni nie ucierpieli.
      • wielki_czarownik Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra 16.04.12, 22:54
        Gość portalu: kaziu napisał(a):

> I co zrobiłeś, by w Twoim bloku było lepiej?

Co mogłem, to zrobiłem. Na razie mamy spokój i to bez wzywania na pomoc mediów i biznesmenów.

Uznajesz to za standard i chciałby
        > ś by nikt nie zwracał uwagi na przemoc i chamstwo.

Wręcz przeciwnie. Ale jestem przeciwny robienia wielkiego halo, bo ktoś poważył się zaatakować siedzibę GW. Takie rzeczy dzieją się w tym mieście permanentnie i jakoś dziwnym trafem GW nie krzyczy o tym.

> Negatywne emocje? Wszyscy usprawiedliwiający bandytów atakujących budynek redak
        > cji mają mentalnosc prostaków z epoki kamienia łupanego.

Ja nie usprawiedliwiam. Ja jedynie mówię, że to po pierwsze nic niezwykłego w mieście spotkań a po drugie, że warto się zastanowić, czemu to akurat GW wzbudza tak negatywne emocje. Może doszło do drastycznego rozminięcia się w poglądach pomiędzy redakcją a społeczeństwem? Na tyle drastycznego, że wzbudza to aż wrogość?

Jeżeli użycie kamienii
        > przeciwko słowom jest według was uzasadnione, to uważajcie byście sami od kam
        > ieni nie ucierpieli.

Słowo potrafi wyrządzić więcej szkody, niż kamień.
        • 1410_tenrok zawsze byłeż idio- 17.04.12, 11:05
          tą czarowny! Tak to już jest. Może kiedyś, kiedy tobie ktoś walnie w łeb cegłą przejrzysz na oczy i przestaniesz wypisywać te goowniane myśli. Twoje zachowanie przypomina zachowanie Niemców w latach '20-'30. Jak się obudzili z 1945 z ręką w nocniku, to tak rozpaczali.............

To narodowosocjalistyczna prawica polska skupiona wokół sakiewicza, kaczynskiego i rydzyka stworzyła atmosferę, aby wybijać szyby u przeciwników politycznych. Wrocek, wbrew temu, co się pisze, jest peąłen ludzkiego goowna podatnego na manipulacje tych panów. Jeżeli jest to miasto spotkań, to raczej normlanych z debilami z nopu, kibolstwa etc. demokracja ma to do siebie, że pozwala na swobodne artykułowanie różnych światopoglądów. Nieodpowiedzailni durnie mogą demokrację zniszczyć, aby zamiast niej zainstolować rządów szczurołapów.

Co wam przeszkadza GW? Nienawidzicie jej, oj nienawidzicie. Jest to gazeta, która wzbudza tyle emocji z racji poruszanych przez nią niepopularnych tematych, o których część ludzi nie zamierza rozmawiać. A wypadałoby, oj wypadało poddać się procesowi duchowego oczyszczenia.

Gdybyś rozumiał idioto, co robili ludzie dzierżynskiego ze swoimi ofiarami!!! Dałbym ci pamiętniki mojego dziadka, który dostał się w łapy ludzi dzierżynskiego po rewolucji i szczęściem przeżył tą katownię. Są straszne i dlatego ty i ten twój wpis są dla mnie przejawem qrevstva. To twoje słowo z dzierżynskiego wyrządza węcej krzywdy niż kamień. Rozumiesz ????
          • wielki_czarownik Re: zawsze byłeż idio- 17.04.12, 12:52
            To w końcu jestem niemieckim nazistą czy bolszewikiem, bo się pogubiłem.
            • 1410_tenrok nie dość, że idio- 17.04.12, 16:20
              ta to jeszcze paranoik. Jesteś polskim szmaciarzem, czarowny. Tym jesteś.
          • arquette Tenrok do budy! 17.04.12, 16:08
            pytanie so Sawki i tego trola:
            SKĄD WIADOMO, ZE TO RASISCI WYBIJAJA SZYBY?
            na miejscu NOP złozyłabym pozew o uszczerbek na dobrym imieniu za ten artykuł.
            co to za martyrologia?
            gazeta od dawna pieje mitologię sukcesu z równoczesnymi tendencyjnymi artykułami opluwajacymi nie tylko grupy społeczne o innych pogladach(bo z 11 listopada przegięto, nie jest rasizmem święto odzyskania niepodległosci)
            syczy na naukowców z Uniwersytetu (Rektora) na biznessmenów, którzy nie pozwalaja się bezinteresownie doić (Solorz) na firmy zasiegu światowym, ze nie chcą mieć nic wspólnego ze źle prowadzonymi inwestycjami(SMG i Stadion), ba, jedzie nawet po gwiazdach, na które miasto nie stać (Shinead), wreszcie regularnie i na rząd i na opozycję, odmiennym od statystyk miernikiem oceniajac popularność miejscowych pseudopolityków( którzy nigdy na arenie ogólnopolskiej nie zabłysnęli) i powaznych osób w imieniu państwa występujących (lub opozycji)
            właściwie mało jest grup, na które armia pana Sawki nie napluła
            i Panu Sawce sie wydaje, ze jak on obraża wszystkich i wszystko, co mysli inaczej niż Sawka, to nie wzbudza agresji?
            Sawkowernyhora-tekst cienki, w stylistyce gomułkowskiej, jakimś niezrozumiałym tokiem myslenia(i nieuzasadnionym) przywołujacy ,,kryształową noc" i porównujacy martyrologię z czasów hitlerowskich do.... wybitej 1 szyby w dodatku regionalnym na gazetę.
            panie Sawka, jaki atak na państwo?
            skoro ktos jajkami w dom redaktora rzuca, dziwię się, ze Warszawa, majac na uwadze jego brak popularnosci i dbajac o sprzedaż jeszcze redaktora nie wymieniła.
            bo przecież za lekkie pióro w błyskotliwych felietonach, to na pewno Pana nie trzymają :D
            • 1410_tenrok pacykara, na drzewo 17.04.12, 16:19
              ty nawet prostej formy namalować nie potrafisz!!!

nop to organizacja foaszystowska ty idiotko!!!
              • arquette do budy! 17.04.12, 16:53
                nawet jesli NOP jest faszystowski, jak twierdzisz(definicje doczytaj, trolu) to NOP za oskarzenie za rozbój mogłby scigać po sądach redaktora.
                a może to kryminał zza rogu, właściciel knajpy, której się gorzej powodzi, bo UKS zbiera dokumenty... na przykład, wybił szybę, bo go gw nie reklamuje? albo jakaś firma, bo gw nie chce umieścić artykułu sponsorowanego opartego na nieprawdzie?
                a ten zaraz wyjeżdża z nocą kryształową. jakby mu co najmniej WSZYStKIE szyby w redakcji powybijali.
                i jeszcze jakiś świr z jakims malowaniem.
                Tenrok...nikt nic nie zamalował, szybke wybito! a ty znowu swoje (w kółko o jakimś twoim koledze co ma sprawe karną i już go gw nie reklamuje, bo oświadczenia o fikcyjnych dokumentach takie jak do gw trafiły do sądu?)
    • Gość: Max Ja na ten przykład wolę aby policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 22:43
      patrolowała mój parking i okolice mojego domu. Moje dobra są dla mnie ważniejsze niż dobra pana Sawki czy też gazety.
      • Gość: kaziu Re: Ja na ten przykład wolę aby policja IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.12, 22:51
        A w czym okolice twojego domu są lepsze od Placu Solnego?
        A ja wolę by policja patrolowała okolice mojego domu. Moje dobra są dla mnie ważniejsze niż dobra pana Maxa czy też jego sąsiadów.
        • Gość: Max Re: Ja na ten przykład wolę aby policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 23:03
          Zgadzam się, dla ciebie ważniejsze są twoje dobra, dla mnie moje. Cóż w tym dziwnego? Z kolei Pan Sawka zdaje się oczekuje, że policja zaciągnie wartę przed budynkiem gazety. Czy nie mam prawa do tego by zaciągnęła też wartę na moim parkingu? Na twoim kaziu może też, w końcu i ty przecież gorszy nie jesteś.
          • Gość: fafarafa Re: Ja na ten przykład wolę aby policja IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:37
            I co chciałeś mądrego powiedzieć? Wybijają ci szyby w oknach domu?
            • Gość: Nax Re: Ja na ten przykład wolę aby policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 16:59
              Włamują się. Mało? Powiedziałeś coś mądrego? To oczywiście pytanie retoryczne.
    • podhajce Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa prawa 16.04.12, 22:43
      A to wszystko w imię katolickiej miłości bliżniego i dzięki 2 godzinom religii tygodniowo w każdej klasie przez wszystkie lata nauki szkolnej.
      • Gość: drMuras Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.icpnet.pl 16.04.12, 22:55
        Zapomniałeś dodać że i po ponad 20 latach prawie codziennie GW w kioskach. A kwiaty z wdzięczności powinni składać najlepiej trójki klasowe he, he
        • Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:40
          Gazeta jest dla chętnych i trzeba za nią zapłacić, religia niekoniecznie. Dostrzegasz różnicę czy po prostu nie chcesz jej dostrzec, żeby tylko dowalić GW?
      • Gość: As Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 23:22
        Tak tak, mędrku, na pewno to katolik zrobił, w końcu skoro żydowska gazeta to katolik musiał szyby wybijać. Co za dno...
        • Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:41
          Sami Żydzi wokół, dybią na nas - czujesz już gęsią skórkę?
          • Gość: As Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 10:32
            A ty wyczuwasz coś takiego jak ironia?
            • Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 11:14
              A ty wyczuwasz? Czy tylko czosnek? :)
              • Gość: J.w. Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 11:25
                Masz paranoję-zgłoś się szybko do lekarza:)
                • Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 12:06
                  A tym co rzucają kamieniami co poradzisz, wizytę w Domu Kultury? :)
                  • Gość: J.w. Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 12:22
                    Na początek sesję odprężającą u masażysty.
                    • Gość: geeeej z ONR Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 12:49
                      A jeśli masażystą okaże się jakiś - tfuj! - lewak, i do tego gej, i złapie patryjotę za małe sterydowe jajeczka, i ściśnie mocno? Oj będzie bolało. I jak tu się kolegom przyznać z takiej porażki patryjotycznej...
    • czarek75 Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa prawa 16.04.12, 22:53
      posadzić tam dziadka z IMPELU dadzą mu 5 zeta na godzine i bedzie pilnował
      • Gość: drMuras Dokładnie IP: *.icpnet.pl 16.04.12, 22:58
        Dokładnie najlepiej 66 letniego i niech koniecznie niech zrobią reportaż jaki on chyży i jak wyłapuje kibolstwo. No nich ma te 7 zyla na godzinę żeby nie było....
      • Gość: dziadek za 5zł Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.e-wro.net.pl 16.04.12, 23:10
        czarek75 napisał:

> posadzić tam dziadka z IMPELU dadzą mu 5 zeta na godzine i bedzie pilnował

A jak dziadek zaśnie, bo z tej biedy czasami nie jada 3 posiłków dziennie i jest osłabiony, to Wyborcza napisze, że średnia płaca w Polsce to 3800zł, a tak w ogóle to pani z bizness centre club na łamach Wyborczej zaproponuje dziadkowi założenie własnej działalności i wtedy on też zostanie biznesmenem... za 5 zł!
        • Gość: fafarafa Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:43
          No widzisz, nawet ty możesz mieć pomysł na biznes! Zgłoś się szybko na tego dziadka, może cię wezmą.
        • Gość: jerome Re: Rzucając kamieniami, kpią sobie z państwa pra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.12, 12:04
          Nie każda osoba 66 letnia jest dziadkiem tzn. posiada wnuki. Nazywanie ludzi starszych dziadkami lub babciami rodzi się na podłożu ich lekceważenia. Dla rewanżu młodszych można nazywać gó...arzami, smarkaczami itd.
    • iffa4 przerażające 16.04.12, 22:54
      Przerażające jest to, że gó...arzeria, która nie pamięta jednego dnia komuny w świadomym życiu, pluje na tych, którzy im wolność wywalczyli.
      Przerażające jest, że ludzie niegodni Michnikowi czyścić buty, bezczeszczą grób jego rodziny i wytykają mu pochodzenie.
      TFU!
      Odważni, gdy odwaga taka taniutka ...

Nie jest ważne, jakich jestem przekonań.
      Możemy się różnić, ale to nie upoważnia nikogo do rzucania kamieniami w okna i wyzywania kogokolwiek na forum. Na więcej was nie stać ?
      • katonzwybiorczej ty, fiffa...napisz list do GW-na 16.04.12, 23:04

ty, fiffa...napisz list do GW-na z przeprosinami i oburzeniem, że pijana brzoza wraz z generałem rozbija się o szybę, może wydrukują, hehehe....
        • Gość: fafarafa Re: ty, fiffa...napisz list do GW-na IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:44
          Lud smoleński w natarciu. Kompleks liliputa i te sprawy...
      • Gość: 45 Re: przerażające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 23:05
        Sawka to już starzejący się pryk, ale większość redakcji to jest młodsza ode mnie, więc daruj sobie tę duszeszczypatielną walkę z komuną :->

A grób rodziny Michnika mam w du
        żym poważaniu. Że tak zacytuję Gombrowicza. Wiesz kto to Gombrowicz? Pewnie nie bardzo, młodzi intelektualiści tacy jak Ty to poza Paulo Coleho mało co czytali.

• iffa4 Re: przerażające 17.04.12, 07:56
          młodzi intelektualiści tacy jak Ty t

Mam 52 lata :) Nie czytałam nic Coehlo.
          Za to pamiętam, jak 'święta trójca' Kuroń/Michnik/Modzelewski była dyżurnym diabłem socjalizmu. I jaka była ogromna tradość, gdy w pierwszym 'półnaszym' sejmie można było oglądać te diabły w poselskich krzesełkach.
          Dlatego czuję się upoważniona do obrony GW i Michnika. Nieważne jakie mam przekonania.
          • Gość: aaannemarie Re: przerażające IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 19:32
            Brawo Iffa4, piszę to samo od lat.
      • Gość: Twoj Szef Hahahahahhaa IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 23:20
        Piszesz o którym Michniku?Tym:
        pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik
        • Gość: fafarafa Re: Hahahahahhaa IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:46
          A teraz potomku herosów, opowiedz co twoja rodzina robiła w czasie wojny iw PRL-u. Tylko nie pomiń żadnego bohaterskiego wątku walki z komuną, zamoczone zapałki podczas podpalania siedziby partii itd.
          • onetjestlepszy Re: Hahahahahhaa 17.04.12, 10:13
            Kochany, to, że Ty czy jakiś tam redaktor ma w rodzinie szumowiny nie znaczy, że każdy takie ma:)
            • Gość: fafarafa Re: Hahahahahhaa IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 10:17
              Pytanie brzmiało: jak twoi przodkowie obalali system komunistyczny?
      • Gość: vsddvs Re: przerażające IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 23:32
        iffa4 ty widzę załapałaś się na czyszczenie butów nawet Ssawce:)gratulacje .Masz odwagę
        • Gość: aaannemarie Re: przerażające IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 19:42
          iffa4 nie pisze, że czyści buty Sawce, czyż nie? Proszę uprzejmie jeszcze raz przeczytać co mówi. Mówi, że Kuroń, Michnik mieli odwagę, kiedy należało. Prawdziwi faceci. I póki mego życia, będę to potwierdzać, bo pamiętam ich prześladowania, lata spędzone w pudle.
          Przeciwnicy Michnika wyżywają się anonimowo w jego wolnej gazecie ile dusza zapragnie. Gdyby nie on i inni dzielni ludzie, gdzie pisalibyście, w "Izwiestii"?
      • Gość: nowicjusz Re: przerażające IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 23:41
        Michnik to akurat gó... wywalczył, każdy z nas młodych wie że ustawił się ze swoimi kolesiami komuchami przy zielonym stoliku w Magdalence, oni mu pieniądze w postaci pozwoleństwa na gazetę, on im milczenie.
        Skończ pieprzyć o wolności, Polska jest krajem gdzie obywatele są najczęściej w Europie inwigilowani, władza nawet kaganiec na internet próbuje założyć, wszystko w imię poprawności politycznej i mulikuturowości. Majątki zbudowali byli agenci SB i ich kolesie, a ty maluczki człeniu cieszysz się że wolny kraj masz.
        • iffa4 Re: przerażające 17.04.12, 08:02
          Oj dziecko dziecko ...
          Błogoslawieństwo późnego urodzenia i braku pamięci tamtych lat ....
          Dobrze, że Jacek Kuroń nie żyje, opluwalibyście go tak samo.
          Wasze wnuki będą się uczyć o zasługach Kuronia i Michnika - muszą tylko minąć ze 2 pokolenia, żeby na historię spojrzeć z dystansu.
          Nie ma wolności ???? Kolejny przywilej późnego urodzenia i braku pamięci czasów socjalizmu.

Dla ludzi w moim wieku piep.rzenie bez sensu, nic ponad to.
          • Gość: Lipa Re: przerażające IP: 194.29.132.* 17.04.12, 08:47
            Radzę powstrzymać się od pisania jawnych głupot.
            Wszak ten cały Pański Michnik, razem z Modzelewskim i Kuroniem to żadni bohaterowie - a przynajmniej - żadni bohaterowie "z mojej bajki". Można dziś bardzo łatwo znaleźć informację, że to, czego chcieli ci panowie, to "socjalizm z ludzką twarzą". Który - jak każdy socjalizm - jest z definicji antywolnościowy. Jak widać, niestety, w dużej mierze im się udało...
            Proszę jednak nie zmuszać MNIE, zagorzałego antysocjalistę, żeby ich za to szanował - to jest co najmniej nieuczciwe!
            • Gość: fafarafa Re: przerażające IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 09:50
              Że aż zapytam: jak ty walczysz z kapitalizmem?
            • iffa4 Re: przerażające 20.04.12, 15:35
              do Lipa

Nie muszą być bohaterami z Twojej bajki.
              Ale doceń to, co zrobili, byś bezkarnie mógł opluwać każdego w internecie bez obaw, że za parę minut przejdziesz ścieżkę zdrowia pod pałami ZOMOwców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka