Dodaj do ulubionych

Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zden...

25.04.12, 20:03
A to 10 minut bezpłatne, to się odnosi do:
- czasu samego postoju samochodu
czy
- czasu od wjazdu przez szlaban do wyjazdu przez szlaban ?
Obserwuj wątek
    • Gość: zgoda Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 20:12
      chyba wsiądę w samochód i wykoszę te wszystkie szlabany, tytułem próby oczywiście.
      • Gość: ja Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.internetia.net.pl 25.04.12, 20:15
        a dla porównania oczywiście samozachwyt lotniska airport.wroclaw.pl/2012/04/25/newsletter-nr-65-%E2%80%93-kwiecien-2012/
        • Gość: tomek Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.adsl.alicedsl.de 25.04.12, 20:31
          opernikus :)
          • piotr_ze_wsi Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd 25.04.12, 20:57
            Miasto - Gmina Wrocław - 46,39 proc. akcji...
            Wszędzie tam, gdzie "pieczę" trzymają ludzie Rafała Dutkiewicza, jest totalny burdel.
            Witajcie we Wrocławiu.
            • piotr_ze_wsi Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd 25.04.12, 21:07
              www.krs-online.com.pl/port-lotniczy-wroclaw-s-a-krs-81832.html
              Sam Wojciech Adamski, zastępca Prezydęta, jest tam członkiem. To musi przynieść sukces.
              • Gość: qBEK Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.internetia.net.pl 26.04.12, 08:56
                Taki członek to ma dobrze w tak wspaniałym miejscu...... ;-)
              • Gość: GOSC Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: 90.163.61.* 26.04.12, 12:44
                Wole byc wlascicielem czlonka niz czlonkiem.
    • Gość: lol Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.12, 20:40
      chyba pisze ze od parkowania do 10 min jest strefa tymczasowego parkowania tuz przed terminalem
    • Gość: donk Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 21:29
      "Wtedy naprawdę się wkurzyłam, bo nie dość, że muszę płacić drogo za parking, to jeszcze oczekuje się ode mnie, że będę biegać po terminalu i szukać, gdzie rozmienią mi pieniądze - skarży się czytelniczka."

LOL, a to się kobiecina nauczyła, że jej obowiązkiem jest zapłacić ustaloną cenę, a nikt nie ma obowiązku wydawania reszty.
      • Gość: edek Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: 79.97.136.* 26.04.12, 02:01
        > LOL, a to się kobiecina nauczyła, że jej obowiązkiem jest zapłacić ustaloną cen
        > ę, a nikt nie ma obowiązku wydawania reszty.

lol , skad sie biora takie pustaki
        parking jest dla klientow czy klient dla parkingu?
        • Gość: donk Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 08:07
          > lol , skad sie biora takie pustaki

Nie wiem, spytaj mamy jak to z tobą było.

> parking jest dla klientow czy klient dla parkingu?
          Ile drobnych musi być w parkomacie żeby obsłużyć więcej takich chłopków roztropków, płacących 100 za 31min?
          • Gość: rafal Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.12, 08:48
            donk
            ty prosty chłopak jesteś .
            Co dzię człowiek MUSI spotkać takiego debila ... takie życie.
            • Gość: donk Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 11:41
              "dzię" zdradza wybitnego reprezentanta narodu
              • tbernard Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd 26.04.12, 12:25
                Ortograf był paskudny ale odnośnie meritum, to ma racje.
          • Gość: nadszyszkownik Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.12, 09:35
            Gość portalu: donk napisał(a):

> Ile drobnych musi być w parkomacie żeby obsłużyć więcej takich chłopków roztrop
            > ków, płacących 100 za 31min?

skoro opłaty mogą sięgać kilkudziesięciu i więcej złotych, parkomat powinien mieć możliwość wydawania reszty także w banknotach.

proste?

jak widać nie dla odpowiedzialnych za ten system...
            • Gość: donk Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 11:45
              Proste, ale kogo to interesuje? Automat niewydający reszty jest tańszy, a pozycja monopolistyczna sprawia, że operator może mieć serdecznie w nosie Wasze utyskiwania. Chcesz parkować szykuj drobne, a jak nie to parkuj pod factory.
              Jakaś idiotyczna moda na nieposiadanie gotówki. Jedna większa awaria VISA i wszyscy zdechną z głodu. ;)
              • tbernard Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd 26.04.12, 12:39
                > Jakaś idiotyczna moda na nieposiadanie gotówki.

Jakaś idiotyczna moda na wdrażanie partackich niedoróbek.
              • jamesonwhiskey Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd 26.04.12, 14:03
                > kiwania. Chcesz parkować szykuj drobne, a jak nie to parkuj pod factory.

to ze jestes glupi to juz ustalilismy
                ale parking na ktorym nie parkuja samochody to w mojej opinii malo dochodowe przedsiewziecie

> Jakaś idiotyczna moda na nieposiadanie gotówki. Jedna większa awaria VISA i wsz
                > yscy zdechną z głodu. ;)

takie czasy , poczte zapewne wysylasz golebiem pocztowym zamiast emailem
                i jedzisz furmanko w kunia a nie samochodem ale nie wszyscy maja uraz do technologii
                • Gość: donk Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 15:19
                  ale parking na ktorym nie parkuja samochody to w mojej opinii malo dochodowe pr
                  > zedsiewziecie
                  >

Powiedziałem, parking ma doskonałą lokalizację, zero konkurencji i może sobie dyktować ceny, a nam pozostaje tylko się dostosować. Już widzę ten bojkot obrażonych, którzy zasuwają na piechotę bo im się nie podoba parking. Dorośnij.

> takie czasy , poczte zapewne wysylasz golebiem pocztowym zamiast emailem
                  > i jedzisz furmanko w kunia a nie samochodem ale nie wszyscy maja uraz do techno
                  > logii

Może ty, bo ja mam kilka kart, ale noszę ze sobą również gotówkę, dzięki czemu mogę zapłacić za parking, a nie płakać jak mała dziewczynka. LOL
                  Taka jest różnica między realistą, a ślepo zapatrzonym w technologię neofitą, który jeszcze niedawno mieszał patykiem kupę w kałuży za stodołą.
                  • jamesonwhiskey Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd 26.04.12, 16:42
                    masz kolego 13 lat ze tak piszez LOL i LOL dorosli ludzie tego raczej nie uzywaja
                    a i bardzo dobrze pamietasz bawienie sie gownem za stodola ale to chyba nie jest istota
                    sprawy

widze ze trudno ci pojac ze tu nie ma co wywazac otwartych dzwi
                    bo parkingi wyobraz sobie sa w innych krajach i wyobraz sobie takie jakies dziwne problemy sie nie zdazaja
                    to jest takl ze albo sie robi cos dobrze alebo sie zyje w jakims gownianym matrixie z problemami ktore gdzie indziej sie nie zdazaja
                  • Gość: WK Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: 156.17.73.* 26.04.12, 18:58
                    Gość portalu: donk napisał(a):
                    > Powiedziałem, parking ma doskonałą lokalizację, zero konkurencji i może sobie
                    > dyktować ceny, a nam pozostaje tylko się dostosować.
                    Parking, tak jak całe lotnisko, jest zbudowany z pieniędzy publicznych w celu obsługi podróżnych, z których większość to podatnicy, którzy zapłacili za to wszystko. Wg Twojego rozumowania, w nocnym autobusie miejskim można by kasować i po stówie od łebka, który był takim frajerem, ze wsiadł.
                    Poza tym, rzecz nie w dyktowaniu cen, tylko w pobieraniu BEZ OSTRZEŻENIA opłat niezgodnych z taryfą. Banknot zbyt duży do wydania reszty po prostu powinien być zwrócony przez automat (to jest wykonalne, skoro ten sam automat odrzuci banknot niezgodny ze wzorem).
                    Gdy do wyboru kiedyś miałem lot z Berlina lub Pragi to sprawdziłem, gdzie tańszy parking i porównałem ŁĄCZNY KOSZT podróży, co daję pod rozwagę zarządowi wrocławskiego lotniska. Niedrogi, bezpieczny parking przy lotnisku to ważny argument.
    • erhapl Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zden... 25.04.12, 21:41
      "- Jesteśmy wciąż w fazie testów."

Chciałoby się dodać " - i to już od dwudziestu lat !"
      Jak widać ten system coś się nie sprawdza ! Podobnie zresztą, jak wszystkie poprzednie !
    • maxikaz007 system dobrze wymyslony do dymania nieswiadomych 25.04.12, 21:44
      poza tym, lecialem ostatnio na zmywak do Londka przez bodajze przez 'Gejt' 18 i bylem w szoku gdy okazalo sie ze miejsc do siedzenia dla oczekujacych na wejscie do samolotu jest o polowe mniej niz miejsc w samolocie i ludzie stali lub co bardziej nieprzejeci siedzieli na ziemi. noz skandal normalnie
      • Gość: maxxi Re: system dobrze wymyslony do dymania... IP: 173.233.196.* 25.04.12, 21:56
        Na wielu lotniskach w USA placilem taniej za parking!
        • sselrats To juz wiesz gdzie parkowac jak potrzebujesz 25.04.12, 23:06
          gdzies poleciec.
      • Gość: maxxi Re: system dobrze wymyslony do dymania nieswiadom IP: 173.233.196.* 25.04.12, 22:00
        "bylem w szoku gdy okazalo sie ze miejsc do siedzenia dla oczekujacych na wejscie do samolotu jest o polowe mniej niz miejsc w samolocie i ludzie stali lub co
        bardziej nieprzejeci siedzieli na ziemi. noz skandal normalnie"

To nie jest zaden "skandal"... To jest cos zupelnie normalnego na
        wiekszosci (tych nieco wiekszych) lotnisk na calym swiecie.
    • wchudzik Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasem zdene... 25.04.12, 22:29
      Po prostu polskie dziadostwo.....przeciez to nic normalnego...czego mozna sie spodziewac w tym "dzikim kraju".....
      Waldi
    • togo13 Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasem zdene... 25.04.12, 22:33
      Tak trudno zrobić to przejrzyście, - przeciez na setkach lotniskach to dziala. Wiocha.
      • aniaps3 Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasem zde 25.04.12, 22:41
        togo13 napisała:

> Tak trudno zrobić to przejrzyście, - przeciez na setkach lotniskach to dziala.
        > Wiocha.
        no właśnie, nie można było tego prościej? dlaczego do jednej strefy trzeba przez inną!?
    • observus77 Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasem zdene... 25.04.12, 22:49
      A ja się zdziwiłem dzisiaj - wjeżdżając pobrałem bilet, zatrzymałem się przy strefie krótkiego parkowania, do samochodu wróciłem po... 13 minutach, podjechałem pod szlaban trzymając przygotowane 20 zł - szlaban sam się otworzył, ... bilet został na pamiątkę :)
    • oszrany W Krakowie tez se nie da placic karta 25.04.12, 23:03
      w miejsce gdzie sie wklada karte jest wkrecona sruba, paranoja ;)
      • sselrats To sie nazywa wysrubowany kredyt 25.04.12, 23:18
        Rozwiazanie hitech zastosowane dla Twojego dobra.
      • drugi.cudak Re: W Krakowie tez se nie da placic karta 26.04.12, 08:08
        jest wkręcona śruba bo parkomat karty zjada i aby ja odzyskać musisz stracić na to cały dzień. A tu widzisz jaka oszczędność? nic nie tracisz.
    • fackir zdzierstwo 25.04.12, 23:08
      lotniska najczęściej są na peryferiach (to raczej dosyć oczywiste). a za parkowanie liczą sobie bardzo drogo. w 10 minut trudno dojechać , wypakować kogoś i wyjechać. a odebranie kogos jest już praktycznie niemożliwe bez zapłacenia haraczu.
    • anders76 Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasem zdene... 25.04.12, 23:15
      Ja sie taki system wprowadza to sie kazdy punkt obsadza ludzmi i wszystko sprawdza az zagra bez zgrzytow.
    • Gość: Anq28 Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 25.04.12, 23:16
      Chyba logiczne że od szlabanu do szlabanu.....
    • szymongaz Jestem ciężko-kapujący 25.04.12, 23:35
      Byłem na lotnisku trzy razy, ale zanim zaczęli pobierać opłaty. Jak mam być szczery, to gdyby nie ten artykuł to dopiero z prania dowiedziałbym się jaki był zamysł i jak ma to działać. Bo z tych tablic informacyjnych przed wjazdem "kiss and drive / up to 10min", albo coś podobnego, wcale nie wynika, że za ten czas się nie płaci. Ja zrozumiałem, że po prostu ma się tam nie tamować ruchu i tyle. A może jest coś więcej na tych tablicach a ja nie zauważyłem. Ale to byłby dowód na to, że są mało czytelne. GENERALNIE W MOIM PRZEKONANIU POWINIEN BYĆ PRZEJAZD PRZEZ TEREN LOTNISKA BEZ ŻADNEGO SZLABANU. Dopiero po wjeździe stricte na parking powinna być pobierana opłata. Tak przynajmniej jest np. na berlińskich lotniskach (Tegel, Schonefeld) i uważam, że dobrze to funkcjonuje. Na pewno unika się naciągania ludzi którzy nie są miejscowi i nie znają lotniska i jego porządków. Hmm.., a może to ja jestem jakiś dziwny...
      • Gość: Stopczyk Re: Jestem ciężko-kapujący IP: *.76.244.87.jtglobal.com 25.04.12, 23:45
        Nie jestes dziwny. Tak jest na kazdym normalnym lotnisku
        • Gość: szmatan Re: Jestem ciężko-kapujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 07:20
          no ale jednocześnie też jest dziwny, bo Polska, to taki kraj, gdzie się próbuje dymać każdego na każdym kroku. powinien już zauważyć
    • jaceq Trzeba było 25.04.12, 23:58
      rozјеbać ten szlaban w ріzdu!
    • toczek12 Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasem zdene... 26.04.12, 00:24
      Zapomnieli jeszcze napisac ze pobieraja oplate od pracownikow portu lotniczego !!!! chyba dlatego ze do pracy przyjechali !!!
      • Gość: Czesiu Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasem zde IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.12, 11:16
        Do pracy można przyjechać autobusem a nie samochodem... hehehe.
    • toczek12 Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd 26.04.12, 00:27
      musza teraz odrobic straty !!! nie wspominajac ze od pracownikow tez chca pobierac oplaty !!!!!!!
    • ajart Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasem zdene... 26.04.12, 00:40
      Może ktoś opisze /o ile to w ogóle możliwe/ co i jak należy zrobić w przypadku, kiedy nie chcemy odwieść pasażera, tylko odebrać go z lotniska. Jak parkować i jak i ile płacić? Co prawda wiadomo jak postępować na wszystkich lotniskach świata, ale nie wiadomo jak we Wrocławiu.
    • naiwny_debilek Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd 26.04.12, 01:28
      Pierwszy artykuł o wrocławskim lotnisku który okupuje jedynkę na gazeta.pl dłużej niż tzw. stadion narodowy. Otwarcie lotniska przeszło niezauważone. Nic tak nie otwiera stołecznych podwoi jak fetor ;-)
    • Gość: edek Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd IP: 79.97.136.* 26.04.12, 01:59
      10 euro za 30 min????
      chyba zescie oh...eli z tymi cenami
    • imaman.pl Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasem zdene... 26.04.12, 03:31
      Dyrekcja powinna testowac swoje automaty na sobie.
    • mniklasp Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasem zdene... 26.04.12, 05:04
      oj to jak w Afryce, dlaczego nie wydaje automat banknotow, przeciez chyba niedaleko bo 200 km od Wroclawia w Niemczech sa takie automaty
      • Gość: Jarek Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasem zde IP: 85.94.245.* 26.04.12, 10:19
        a pamietacie Misia? - "Taras widokowy (na lotnisku w Warszawie) nieczynny. Najblizszy czynny jest we Wroclawiu"
        Wiec moze powinno byc podobnie: najblizszy automat przyjmujacy karty platnicze jest w Berlinie...
    • mrmarmark Re: Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasami zd 26.04.12, 05:42
      nie wiem dlaczego tak rzadko korzysta się ze sprawdzonych za granicą dobrych wzorów (niemcy, skandynawia) tylko kombinowanie jak ten koń przysłowiowy... to naprawdę proste
    • mydish Kto przy lotnisku parkuje, ten się czasem zdene... 26.04.12, 06:52
      Problem parkingu łatwo rozwiązać. W Rzeszowie już to zrobili, parking przy lotnisku jest bezpłatny.
      • Gość: mcozio w gda IP: *.xdsl.centertel.pl 26.04.12, 07:16
        to juz pol trawnika w kolo drogi jest obstawiona autam, choc zieleni duzo i niebylo problemu ze zrobieniem darmowego parkingu...ale to trzeba chciec isc nam na reke, a nei sobie kase nabijac. Moze i lotniska robia, ale juz o sensowym parkingu, darmowym nikt nie mysli. bo to ze sie lot spozni to kto ma placic ? ja czy ten, kogo sie lot spoznia ?
      • drugi.cudak Re: W Rzeszowie bezpłatnie - jak w normalnym kraju 26.04.12, 08:26
        Tak, w Rzeszowie jest bezpłatnie, często odwożę tam osoby odlatujące lub przylatujące. Ale chyba to się i tu zmieni, bo łupierzcy naszych pieniędzy pójda po rozum do głowy i po oruchumieniu nowego terminala zaczną zdzierać kasę z parkujących tam. Ja uważam ze parkingi powinny być bezpłatne. lub tylko za drobną opłatą, ( np. 3 zł za cały czas postoju) bo też jakieś koszty ich utrzymania są. Nawet takie posprzątanie, czy w zimie odśnieżenie, a nie jakieś zdzierstwo po 20 zł za 10 minut. Przecież nikt nie przyjeżdża na lotniska po to aby parkować samochód cały dzień i iść gdzieś indziej na zakupy czy do innego zakłady pracy. Lotniska leżą daleko od takich miejsc, więc korzystają tylko z nich ci którzy muszą i to nie długi czas.
    • jogibaboo Identyczne naciągactwo w Gdańsku. 26.04.12, 07:02
      Airport im. Lecha Walesy, parking Kiss&Fly.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka