kde44 18.05.12, 07:39 Ojeju, nie będzie już biedak kradł pod lotniskiem... Będzie mógł sobie kraść gdzieś indziej. Jak widać szefowi korporacji ZTP to się bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antyZTP Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.net.pwr.wroc.pl 18.05.12, 07:55 Nekrologi zawsze kombinowały jak najmocniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlepka Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 08:06 Zrobić im wlepkę na szybę z cennikiem. Rynek 40 zł Pl. Grunwaldzki 50 zł itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Pusty śmiech po prostu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.12, 08:14 "Nie będzie jeździł na lotnisko"?! Też mi kara dla oszusta i złodzieja. Ciekawą mentalnośc prezentuje szef ZTP, na pewno nigdy nie zamówię taksówki z tej "korporacji". A dla pasażerów przydałyby się tablice informacyjne (np. dwujęzyczne) z orientacyjnymi cenami kursów z lotniska do centrum, w taryfie dziennej i nocnej, z sugestią brania rachunku za przejazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyyko Re: Tajniak z policji i obrączki za wyłudzenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 12:24 Na komisariat, wyjasnienia, prokurator, zarzuty - wyrok, grzywna albo zawiasy i się taksówkowa hołota nauczy. Przecież to jest jawny rozbój i podpada pod Kodeks Karny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Tajniak z policji i obrączki za wyłudzenie IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 14:22 Niestety ale nie. Nic mu nie zrobią poza mandatem i ewentualnym skierowanie pisma do wydziału komunikacji we Wrocławiu do działu licencji o wszczęcie postępowania. Jeszcze nie słyszałem,zeby ten urząd komuś licencje zabrał, jak ktoś naprawdę narozrabia to dają mu ostrzeżenie i na tym się kończy. Co nie znaczy,ze nie warto wezwać policji, zawsze kilkaset złotych mandatu to coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyyko Re: Tajniak z policji i obrączki za wyłudzenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 14:57 Przepraszam cię ale Kodeks Karny w artykule o wyłudzeniu i kilku innych nie rozróżnia i nie wyłącza miejsca popelnienia przestępstwa, bo byłby to absurd. Ty mówisz o najprostszym w zasięgu tępego krawężnika środku jakim jest mandat bo on tam akurat innego nie zna. Zarówno cywilnie jak i karnie można narobić smrodu koło doopy takiemu naciagaczowi jak wszystko się dobrze udowodni. Nie różni sie to literalnie niczym od np.: pania Henia który kładzie ci kafelki iskładał pewne zobowiązania, zwłaszcza pisemne,który następnie chciałby szantażem wyłudzić kasę jaka mu sie nie należy.Taksiarz też robi rodzaj szantażu bo po wykonaniu usługi robi z siebie głupa i bedzie udawał że cena z kosmosu była umówiona i zaakceptowana. W razie czego skłonny klienta pobić, zwyzywac albo zamknąć w aucie i wezwac kumpli celem pobicia. taksiarze mają pisemne zobowiązania, sa nimi ich własne taryfu umieszczone na informacji wewnątrz lub na drzwiach, jest nim informacja usta a co najważniejsze - taryfa niejako "panstwowa" bo narzucona uchawłą Rady Miasta Co komu po tych wszystkich pisemnych warunkach skoro taki lump z taksówki za przejechanie 7 km w srodku dnia krzyknie 100 PLN podczas gdy wychodzi 3-4 razy mniej według umowy i pisemnych warunków. To jest wyłudzenie a wyłudzenia nie kncząsię mandatem tylko wyrokiem karnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Tajniak z policji i obrączki za wyłudzenie IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 19:38 Wiadomo, masz rację, ja pisze dokładnie o tym, co się dzieje w takich przypadkach. Sam byłem świadkiem, jak znajoma kobieta dwa lata temu za kurs z lotniska została potraktowana przez złotówę hasłem "150 złotych". Co ciekawe od razu zadzwoniła po policję i skończyło się własnie tak. Koleś dostął mandat a jej polecili zgłosić do urzedu. Co uczyniła, nigdy nawet pisma nie dostała z informacją, jaki był efekt zgłoszenia a tego taksówkarza normalnie widzi na lotnisku, bo często lata. Więc oczywiście można się ciągać po sądach itp., tylko wiesz, jak to jest w praktyce-mało ludzi jest tak zdeterminowanych, żeby gnoja udupić za oszustwa. I na tym te mendy żerują. Odpowiedz Link Zgłoś
mantresa Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z lo... 18.05.12, 08:28 A ja kiedyś wróciłem sobie samolocikiem z Warszawki do Wrocławia.. Pierwsze pytanie wrocławskiego taryfiarza brzmiało: "Pan z Wrocławia?". Odpowiedziałem, że nie i taryfiarz zafundował mi do centrum taką wycieczkę krajoznawczą przez wszystkie opłotki, że przewodnicy turystyczni mogliby się od niego uczyć. Poprosiłem o dowiezienie mnie do Renome, ale kiedy mijaliśmy komendę wojewódzką, poprosiłem, żeby się zatrzymał i podał cenę.. Usłyszałem - 118 zł. Na to zaproponowałem mu dwie dychy albo wizytę w budynku, pod którym właśnie staliśmy.. Facet się zaczerwienił, wziął dwie dych i jeszcze mi walizkę z bagażnika wyciągnął.. Odpowiedz Link Zgłoś
aguslava Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z 18.05.12, 08:47 i bardzo dobrze:) tak ich trzeba uczyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsd Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 08:49 Jarosław Sztucki: to oburzające :D A co? nigdy wcześcniej nie miał takich sygnałów? Kto wybrał te korporacje itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi driver Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 08:49 największy reżim w kwestii uczciwości jest w MPT, tam szef trzyma ich krótko i wolą nie kombinować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.147.139.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 08:52 NIE fantazjuj dziecko , 20 zł to mama dała ci na lody , Policjant może skoczyć taksówkarzowi , a taksówkarz wbija na kasie tzw cenę umowną i masz obowiązek mu zapłacić bo na taką stawkę się umawiałeś . A gdybyś dał taksówkarzowi 20 zł to byś w ryj dostał i to pod komendą . Prawda jest taka że taksówkarze muszą tyle brać do miasta bo muszą doliczyć sobie powrót , a skoro bezprawnie uwolnili zawód taksówkarze to taksówkarze uwolnili sobie stawki , Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z 18.05.12, 09:19 Brak słów na to co tutaj wypisujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.gdcw.pl 18.05.12, 09:28 co ty bredzisz, w tym miescie jest ustawa rady miejskiej i taksowkarzowi nie wolno przekraczac okreslonych stawek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lary Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.internetunion.pl 18.05.12, 09:58 że co?! Muszą doliczyć sobie powrót?! Co za tępak! Pewnie jesteś kierowcą Taxi Śląsk czy jakoś tak.... Zwykłe zero i cham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Debil? IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 12:06 Powinieneś tak się podpisywać. Istotą ceny umownej jest to,ze jest ona mniejsza od tej, która byłaby naliczana "na licznik". Inaczej nie ma to sensu i każdy by sobie wbijał cene umowną. WIęc jeśli kurs z lotniska wynosi średnio 45 złotych do centrum to jeśli w ogóle ktoś chce włączyć cene umowną to może dać mniej niż 45 np. 30 bo może wiezie znajomych. Jak weźmie więcej to jest oszustem i debilem (może ktoś z twoich znajomych?). Spadaj więc z forum dla ludzi z mózgiem i pisza na forum śląska czy czymś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majk Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 16:12 Ty gościu jesteś jednak głupszy niż twoje kolejne wypowiedzi i sam się napraszasz o kłopoty - chamstwo i buta z jaką się wypowiadasz oraz ton i treśc podchcodzące pod Kodeks Karny kazą raczej zyczyć ci pajacu żebyś to w ryj dostawał za kazde krzywe spojrzenie. I żeby TDI-k puścił olej na środku drogi.Bo sadze w ilościach zakazanych puszcza już od dawna.. Kurwa jaki jełop. Wyjedź mi kiedyś fajansie z ta swoją dowolną ceną jaką tam sobie wbijesz a będziesz stary nareperowany za pomoca aparatu policyjno-sądowego szybciej niż myslisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.internetia.net.pl 18.05.12, 21:39 Policją i sądem to możesz straszyć kolegów na podwórku a jak nie zapłacisz ceny umownej to przejedziesz sie w bagażniku ( za darmo ) i zmienisz zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakiśtam Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.13, 23:58 Dostałeś zakaz stadionowy, to za kierownicą się udzielasz? Marzę o dniu kiedy ta kibolska chołota się rozpierzchnie. Marność nad marnościami wszystko... ch... wam w dupę. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z 18.05.12, 08:55 I właśnie - tak trzeba z sukinsynami złotówami walczyć - obniżka o 70% do ludzkiego poziomu albo jak nie to niech sonie gnoje Policję wzywają , albo samemu Wezwać . Nie dajmy się dymać oszustom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12345 Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.srv.volvo.com 18.05.12, 09:10 powinno sie natychmiast rozwiazac umowe z korporacja taksowkarska . Kolejna ktora podpisze bedzie juz pilnowac swoich kierowcow Odpowiedz Link Zgłoś
tegrys Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z lo... 18.05.12, 09:10 To są skutki zamknięcia lotniska dla ogółu taksówek wrocławskich. Taksówkarze z korporacji które wygrały przetarg szybko dostosowali się do zwyczajów taksówkarzy z "Plusa" od lat urzędujących na lotnisku i oszukujących klientów za cichym przyzwoleniem władz portu lotniczego bo te wiedząc o sytuacji nie robiły latami nic by wyeliminować oszukańczy proceder. Na starym lotnisku nawet policja wspomagała kanciarzy przeganiając spod terminalu inne taksówki ułatwiając im tym samym złodziejski proceder. Również swoją cegiełkę dołożyły wysokie opłaty pobierane przez spółkę Port Lotniczy Wrocław S.A od taksówkarzy za prawo wjazdu na postój przy nowym terminalu. Uczciwy taksówkarz ma małą szansę na zarobienie na te opłaty robiąc 3-4 kursy dziennie z lotniska. Dlatego mam radę dla pasażerów. Dzwońcie po taksówki korporacji nie stojących przy terminalu. Taksówkarze bez prawa wjazdu na lotnisko stoją przy ostatnim rondzie na drodze do lotnista i w ciągu pięciu minut dojadą i zabiorą was do miasta. Dojazd z lotniska do centrum ( okolice Rynku ) w dzień będzie was kosztować około 40 zł, w nocy około 60 zł. Wbrew temu są się powszechnie sądzi są jeszcze we Wrocławiu uczciwi taksówkarze. Taksówkarz Wrocławski p.s. Kolejarze szykują swoim pasażerom powtórkę lotniska chcąc wpuścić pod Dworzec Główny też tylko jakieś wydumane pomarańczowe taksówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imć Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: 195.182.9.* 18.05.12, 09:49 Za oszustwo taksówkarzowi grozi w ZTP tyle, że nie będzie już jeździł na lotnisko? W normalnych krajach oszustami zajmuje się prokuratura i tracą prawo do wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.ib.pwr.wroc.pl 18.05.12, 10:43 Zdarzało mi się jeździć taksówką z lotnisk w wielu krajach. Nie zdarzyło mi się, aby ktoś mnie próbował oszukać. Nie robię tego nigdy w Polsce, bo tu ciągle żądzą złodzieje. W normalnych krajach wszystkie taksówki są jednakowego koloru, są korporacje, dbające o klientów itd. A u nas ciągle się nie potrafi tego (celowo ...?) rozwiązać. I jeszcze debilna deregulacja i chrzanienie, że przez to zwiększy się liczba miejsc pracy. A jak cię taksiarz natnie, to do sądu z nim. To jest, jak za historycznych czasów przykład na polskie pieniactwo - uprawiane przez rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z 18.05.12, 16:54 Gość portalu: podróżnik napisał(a): W normalnych krajach wszystkie taksówki są jednakowego koloru, > są korporacje, dbające o klientów itd. Bardzo mi się podoba to pielęgnowanie tego mitu... Jak widać Wielka Brytania to jest nienormalny kraj, a słynne London Taxi dostępne są bodaj w kilkunastu kolorach (a bardzo często po zakupie obklejane reklamami...) Odpowiedz Link Zgłoś
edmun Najbardziej żałosne 18.05.12, 11:02 Że u nas wciąż jest kwestia, że jak go przyłapią, to go zwolnią. A ile się nakradł w tym czasie? Chociaż patrząc jak nas rząd okrada i robi z nas biedaków za naszym przyzwoleniem, to mam wrażenie, że kradzież niedługo będzie jedynym sposobem na życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kappa_tm Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.ntlworld.ie 18.05.12, 11:06 Przecież autobusy odjeżdżają z lotniska do Centrum co 20 min!Bilet kosztuje 2,50zł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.my-it-solutions.net 18.05.12, 11:08 zmiana ceny, 3 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.12, 11:25 jak idziesz jedziesz na wakacje do obleganej miejscowosci wypoczynkowej i chcesz kupic piwo kolo plazy to zaplacisz duzo drozej niz normalnie, tak samo jest w rynku we Wrocławiu dlatego mozesz sobie kupic to piwo czy jakikolwiek inny produkt u kogo innego, duzo taniej; jak jest nawet jakies jeziorko z zapyziałą budką z jedzeniem i piciem to soczek bedzie kosztowac razy trzy; na lotnisku i na dworcu jest mafia, maja monopol (wcześniej siłowy, teraz wykupiony) więc narzucają horrendalne ceny i oszukują bo są bezkarni (tak jak np. oszusci z nibytaksowek, ktorzy nie placą podatkow), mozna zadzwonic po taksowki spoza dworca i zaplacic normalną stawkę wg cennika przyklejonego do szyby, a oszustami wszelkiej masci zainteresowac odpowiednie sluzby, tylko nie zainteresowac i tyle, bo oni o tym wszystkim przeciez wiedzą od lat, mafia lotniskowo-dworcowa i taksowki nieplacace podatkow to prosta rzecz do likwidacji ale widac komus na tym nie zalezy... Odpowiedz Link Zgłoś
skyland.wroc Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z lo... 18.05.12, 11:32 Taa , oczywiste przekręty natomiast kij ma 2 końce droga redakcjo.Dziwić się trudno stawki za km UM ustalane gdy cena 1l paliwa=1km paliwo, obecnie proszę spojrzeć na stacje .Stawka nocna w innych miastach tego kraju zaczyna sie po 22 godz. a we Wrocławiu 23 I właśnie po wybudowaniu nowego terminalu miasto pozbawiło innych ,nie będących w 3 wybranych korporacjach możliwości odbioru klientów,zlikwidowany został słupek miejski, jak klientem jest inwalida to musi w 10 min sie dostać do nielotniskowej taksówki ,bo inaczej taksówkarz zapłaci kare za każde 10 min.Tym samym sztucznie ograniczając konkurencje na lotnisku. Efekt był łatwy do przewidzenia, pytanie czy port lotniczy Wrocław ,którego współwłaścicielem jest miasto ,legalnie ograniczył prawo do instytucji użyteczności publicznej jakim jest nowy port lotniczy.a dziwić się jak od trzech korporacji władze portu miesięcznie zgarniają gruba kasę obciążająca tych kilkudziesięciu taksówkarzy. Dla porównania W Hamburgu, pojedynczy koszt taksówki jest to dla wszystkich podróżnych taksówką w Hamburgu : Opłata składa się z - Podstawowa cena 2,80 Euro - 1,93 EUR za kilometr wynosi do łącznie 1 4-sze Kilometrów, 1,83 EUR do i tym 11 Kilometrów, a następnie 1,34 EUR - Duży Taxi dopłata 5,00 PLN * (* Jednorazowa opłata, jeśli więcej niż czterech pasażerów będą przewożone w tym samym czasie) - A czas oczekiwania 25.00 EUR za godzinę Czyli na zachodzie brak taryf jest możliwy, bez kombinacji , 8zł za km ,ale jak klient jedzie dalej płaci mniej u Nas jest na odwrót. Za lotnisko w HH , taksówkarz płaci 35 EUR !!! na miesiąc nie 1000 pln !!!,i 100 taksówek zjedzie w godzinę 1 korporacji, jest różnica. Owszem jest pas wytyczony dla korporacji która ma umowę i stoi ona pod terminalem, ale 200m dalej jest normalny postój !!! Odpowiedz Link Zgłoś
adrianf Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z lo... 18.05.12, 11:48 Wytłumaczcie mi, jak to się dzieje, że we Wrocławiu taksówki są taki drogie (3 zł / km), a w Wawie jeżdzą po 1,60 - 2 zł (korporacje, nie jakieś tam "Przewozy osób")??? Te najdroższe w Wawie jeżdzą po 2,40 - 2,80, ale tymi jeżdzą glównie klienci biznesowi. Skąd we Wrocku takie ceny i dlaczego wszyscy jakby "umówili się", że będą jeździć po max stawce ustalonej przez UM?.... To chyba jest sprawa dla UoKiK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: larry Taxi Śląsk IP: *.internetia.net.pl 18.05.12, 11:54 Taxi Śląsk to jest najgorsza złodziejska ch...oza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taxi Śląsk Przeproś chamie! IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.05.12, 14:05 Fajo jak Cie okradli, to trzeba było zgłosić to na Policję, w przeciwnym razie radze to odszczekać. W poniedziałek, jeżeli nie napiszesz sprostowania, składam doniesienie do prokuratury o pomówienie art. 212 § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Proponuję więc Kutasino to odszczekać. Masz czas do poniedziałku do 8 rano! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
masofrev Re: Przeproś chamie! 18.05.12, 17:26 Gość portalu: Taxi Śląsk napisał(a): > Proponuję więc Kutasino to odszczekać. Masz czas do poniedziałku do 8 rano! > Pozdrawiam W Kodeksie wykroczeń jest za to coś o przeklinaniu w miejscach publicznych. Jestem pewien, że użycie słowa "kutasino" na publicznym forum pod to podpada. Jeśli więc do poniedziałku nie odwołasz swojego sformułowania, zgłaszam sprawę do prokuratory... etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shrek Re: Przeproś chamie! IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.05.12, 17:32 A co to jest Kutasina? Nie znam takiego słowa w naszych wulgaryzmach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
enfitta Re: Przeproś chamie! 18.05.12, 18:09 Ale cham już jest. Niech idzie, wyśmieją go tylko. Poza tym wyraz jest złożony ze znanego wulgarnego słowa i produktywnej końcówki, więc każdy biegły powie, że jest zrozumiały (idiolekt, wyraz potencjalny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: Czego oczekujecie od prostaka w TDI-ku? IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 18:32 Przeciez to prymityw, koledzy z WKS powiedzieli mu na postoju cos o Kodeksie karnym bo co drugi siedział i tam studiował przepisy. Ale tylko te za własne czyny więc chłopczyna z taxi WKS niedoinformowany jest i ważniaka pragnie zgrywać... Wytłumaczenie nr 2: Ci goście jeżdza starymi padłami które kopca jak traktor i niewykluczone że sadza z ropy mu mózg wylasowała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sacha baron cohen Re: Czego oczekujecie od prostaka w TDI-ku? IP: *.e-wro.net.pl 19.05.12, 12:23 wks taxi strach podchodzić o wsiadaniu nie wspominając. Z wyglądu widać że to męty i bandziory. Grupa osiedlowych kolesi skrzykneła się i założyła "firmę". Sama nazwa kojarząca się z rozbojami i bijatykami ma wywołać strach i groze. Wsiądziesz do takiego "taksówkarza" wywiezie cię na odludzie wywlecze ze swojego kradzionego mafijnego auta skatuje, skopie i dogorywającego zastawi na glebie. Jeszcze taki zwyrodnialec nakreci twoją agonię skrojoną komuś w rozboju komórką żeby się przed "kolegami" pochwalić jaki to z niego git-człowiek czy jak to się teraz mówi/nazywa. No ale co zrobić, takie czasy. Swołaczy i kryminalistów coraz więcej. Watachy pijanych, agresywnych gó...arzy snujących się po osiedlach i drących japy WKS! WKS! (+przerywniki w postaci wulgaryzmów), tłukących butelki po piwie o elewacje bloków i rzucający pustymi puszkami w samochody - nie wiadomo czy nie podbiegną, nie potną dla "jaja" nożem. Burdy na stadionach i poza nimi gdzie wśród tych agresywnych idiotów inni jeszcze bardziej zdemoralizowani bandyci werbują "żołnierzy" do grup przestępczych. I tak dalej, i tak dalej. Kazdy to zna z codziennego życia, z tramwaju, z autobusu, z ulicy, z nocnych powrotów do domu, ze skrzyżowań pełnych naćpanych wyrostków "myjących" szybę, ze szkoły, z galeri handlowych, z osiedli z prasy i telewizji. Przestępczość, przemoc, agresja, korupcja, podział społeczeństwa jak w Brazylii na bogatych i plebs co rodzi dodatkowe frustracje. Jedynym wyjściem to chyba było by wprowadzenie dyktatury i masowe rozstrzelanie kilkuset tysięcy ludzi. Albo jakaś kolejna III wojna światowa. Taki chrzest ognia. Już w średniowieczu zauważono że wojny to same profity. W tym eksterminacja najgorszych bandziorów, przestępców, zwyrodnialców, kryminalistów. Wyrżną się sami ze sobą i spokój na kolejne 20-30 lat. ...ale odbiegłem od tematu mafii taxówkarskiej i tych kiboli z taxi śląsk. Małymi literami bo wks śląsk nic dla mnie nie znaczy, nie interesuje mnie piłka a kojarzy się jednoznacznie źle. Bardzo źle (pomijając sam fakt że w pale się nie mieści żeby kilku dryblasów kopiących szmaciankę zarabiało więcej niiż 100profesorów akademickich razem wziętych! Ale rozumiem - igrzyska dla mas jak w Rzymie) Z bandytami, kibolami, gangami, rozróbą, demolką, grupami przestępczymi i korupcją. Jak się zachowują taksówkarze z tego śląska i im podobni kryminaliści ci spod Kruka (a przecież tam w ogóle nie wolno nie tylko parkować ale nawet jeździć, są znaki) od lat nielegalnie uzurpujący sobie intratne miejsce w rynku, ci z Solnego, ci spod Dworca (teraz remont wiec jak szarańcza rozleźli się po okolicznych chodnikach, patrz np. Dworcowa, pętla autobusowa) wystarczy podejśc i posłuchać. "AAAAHAHAHA KU..A! KUR.A! TEGO CH.JA ZAJEB..ŁEM K.URWA C.EL JEB..NY K.URWA STARA SZM.TA PODŁAZI I PYTA JEB.NA PIZ.A ZA ILE NA KUŹNIKI MÓWIĘ KU.A ŻE KUR.A ZA KU.WA 70PLN TO PYTA CO TAK KU.WA DROGO. MÓWIĘ STAR.J SZMA.IE ŻEBY WYPIER..AŁA KUR.A JAK SIĘ NIE PODOBA KUR.A! HAHAHAHA! tfu! KU.WA!" Dokładnie tak rozmawiają ci "ludzie" i tak się zachowują. Jeszcze trzeba dodać że każdy bluzg poprzedzony/zakończony jest siarczystym splunięciem na ziemię. Zwierzęce rodem z "pierdla" zachowania tryglodytów walczących o dominację w stadzie takiego samego ścierwa. Wy piszecie że jakiś kretyn (bo tak trzeba tego pana nazwać) z ZTP (nekrologi) "skroił" klienta. Ale przez lata cichosza o mafii Plusów na Lotnisku gdzie takie krojenie to była norma, o mafii z Solnego, spod Kruka, spod wrocławskich Hoteli, Dworca PKP. Tam dopiero kroją i fundujją przewózkę turystyczną po oklolicy. A spróbuj w takiej taksówce zgubić portfel/telefon. Zapomnij że odzyskasz swoją własność. Jeszcze w twarz cios pięścią albo wyzwiska usłyszysz jeśli odważysz się spytać takiego gnoja/dziada "Przeprasza, jechałem z Panem przed chwilą, czy przypadkiem nie znalazł Pan w aucie telefonu? Musiał mi wypaść." Dlatego radzę korzystać ze sprawdzonych firm taxi obecnych na rynku od lat z jakąś tam renomą gdzie przynajmniej panuje względna dyscyplina i można złożyć skargę. Te firmy to: MPT, ZPT, Serca, Super. O, jeszcze Hallo taxi. Też porządna, normalna firma taxi. Kolejność przypadkowa. A oszustwo, czarna owca wszędzie się zdaży. Czasem okazja czyni złodzieja. Tylko że w wymienionych korporacjach dba się o tzw.renome firmy (żeby zła fama po mieście nie poszła) kontroluje czystość wozów, ubiór taksówkarza (do pewnego stopnia) a co ważniejsze oszukany klient nie jest pozostawiony samym sobie tylko może złożyć jak pisałem skargę. Skuteczną. Dostać zwrot nadpłaconej gotówki/przeprosiny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierd...ę cię Re: Czego oczekujecie od prostaka w TDI-ku? IP: *.217.146.194.generacja.pl 19.05.12, 14:56 Chyba nie zwaliłeś dzisiaj konia swoją dupą, swojemu chłopakowi, że jesteś taki rozżalony. Cioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Czego oczekujecie od prostaka w TDI-ku? IP: *.play-internet.pl 19.05.12, 15:54 Bandyta z taxi śląsk przedstawił się ładnie i potwierdził jota w jotę opinię kt órą wystawił mu kolega post wyżej. Tacy jak wy powinni na budowie jako niewykfalifikowany do końca parszywej egzystencji za pół stawki pracować. Z nadzorcą za plecami pilnującym cobyś niczego nie zachachmęcił i nie spił w pracy. I batogiem po grzbiecie wyznaczając tempo i rytm wbijania łopaty w ziemię i prędkość wtaczania taczki. A podskoczysz - prokurator sąd i do pierdla . Tam miejsce takich jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Re: Czego oczekujecie od prostaka w TDI-ku? IP: *.play-internet.pl 19.05.12, 16:28 Pomaż sobie, hahahahahhahahabuhahahahahahhaaihahahahhahaha, ja sześć koła miesięcznie do cyców przytulam od takich leszczy jak ty i płacić ino myk, albo won z mojej bryki do tramwaja gdzie twe miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
masofrev Re: Czego oczekujecie od prostaka w TDI-ku? 19.05.12, 18:52 Gość portalu: Driver napisał(a): > Pomaż sobie, hahahahahhahahabuhahahahahahhaaihahahahhahaha, ja sześć koła miesi > ęcznie do cyców przytulam od takich leszczy jak ty i płacić ino myk, albo won z > mojej bryki do tramwaja gdzie twe miejsce! Powtarzasz się - prosimy o jakiś nową produkcję. O ile oczywiście jesteś w stanie napisać jakieś poprawne zdanie po polsku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Śląsk PAny! IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 12:11 Ciesz się ze tylko tyle, powinno byc 5 zeta za kilometr frajerzy. Zrozumcie ze drajwa jest dla ludzi z klasa i portfelem a nie dla golasów. Pojedź sobie tramwajem golasie z lotniska jak cie nie stac, haha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin drajwa jest dla ciulaczy z tanich linii lotniczych IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.12, 12:25 frajerze, pany maja swoje wypasne bryki z prywatnymi drajwerami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Re: drajwa jest dla ciulaczy z tanich linii lotni IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 14:13 Wali mnie to w cyca kogo wioze, wazne rzeby z kabony wyskakiwał i tyle. To nie jest polska akcja chumanitarna, tu sie płaci za jakosc i przyjemnosc jechania ze mna. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: drajwa jest dla ciulaczy z tanich linii lotni 18.05.12, 17:02 Jeśli jesteś tak miły dla klientów jak tu na forum, to pewnie musisz dopłacać do interesu zeby ktokolwiek z tej "przyjemności" chciał korzystać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebcio Re: drajwa jest dla ciulaczy z tanich linii lotni IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.12, 17:12 miejmy nadzieję,że nie odzywasz się w czasie kursu,bo powinieneś płacić za taką polszczyznę gigantyczne kary!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: drajwa jest dla ciulaczy z tanich linii lotni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 23:48 Chyba na codzień jesteś kierowcą suki więziennej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebac slask Re: Śląsk PAny! IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 13:39 Pierdolony łysy gołodupcu ze starego TDI-ka wsadźsobie w odbyt te swoje farmazony o jakiiejś drajwie i gołodupcach bo sam jesteścw...em i wymoczkiem w starym gracie i leczysz kompleksy z paroma kumplami - frustratami. Oj koles traf na mnie a policją się to skonczy, masz to jak w banku - także uważać pedał z Taxi Sląsk bo w obrączkach będziecie wychodzić ze swoich TDI-ków jak nierozważnie zapragniecie nacinać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Re: Śląsk PAny! IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 14:08 A co mnie to obchodzi i tak taki gołodupiec pewnie z impry tramwajem wraca a lotnisko to na filmach widział, hahahahabbhbhahahahahahahaha. Kolo ja sześć koła przytulam do cyców miesięcznie z drajwy, widziałeś kiedy taką kase? O moim samochodzie możesz pomażyć, jak poprosisz to pukne twoja żonke w nim na tylnym siedzeniu, ahahahahahahahahahabubhahahahahahah. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebac slunsk Re: Śląsk PAny! IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 14:49 chrupaj pałke ignorancie bo ch....a o czymkolwiek wiesz. Radze się gapić w taksometr i cykac jak zegarek i pastować buty klientów przy wejsciu do swego obszczanego TDI-ka bo od dziś musisz wiedzieć że ktoś będzie w spośób dopuszczalny i uprawniony zbierał dowody przestępstwa wyłudzenia jeśli takowe się zdarzy.... Gadka będzie prosta: Ile? Wzywam policję, mam to nagrane, ma swiadka i gotuj synu alibi że ci taksometr podskoczył na tandetnym aluminiowym wahaczu jaki za 300 wsadziłeś do swego trupa tydzien temu heheh Aha ignorancie i racz raczej przeprosić tego tam kilka postów wyżej (to akurat nie ja) bo masz blade pojęcie o artykułąch a już zwłaszcza 212 i możesz sobie skoczyć wobec opinii jaką ktos wyraził na temat Taxi Slask w jednym zdaniu okraszony m chu...m. Chłopaku biedny jakzresz hamburgera na postoju z kumplami i powiesz coś na temat padłej jakości tego dania to musiałbyś uwazać by McDonald czy buda pana Czesia nie podała cię o pomówienie ich wyśmienitych dań..... Człowieku idź jebnij baranka łbem w jakiś słup to się to ci się naprostuje bo na razie to wyżej srasz niż wzrostu masz .Przypominam także że grożenie wszczęciem postepowania (fałszywego) jest karalne, karalne jest straszenie, także straszenie organami scigania co do normalnych dopuszczalnych czynnosci i zachowan ludzkich.. Skup się chłopak na obniżeniu kosztów i miłym witaniu klientów którzy dają ci chleb, w końcu trupiny TDI jak i zezłomowane e46 złożone z 5 innych jakie są w waszym posiadaniu palą nie tak wiele..... Mam generalnie w doopie twoje 6 czy 66 tysięcy chyba szukałeś dziecka które ci przyklaśnie ojejciu ale ty cwaniak jesteś.W tym samym tonie odpowiem ci o milionie 666 tysiącach a co jak i gdzie to juz zostawię sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Re: Śląsk PAny! IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 19:41 Hahahahhahabuhahahahahhhehehehehheheihiihihihihihihihhehehehhehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebac slunsk Re: Śląsk PAny! IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 21:25 Nie smiej sie tak głupio bo cie podam z artykułu 212. Czekam na przeprosiny do wtorku do 7:12 Odpowiedz Link Zgłoś
tegrys Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z 19.05.12, 05:30 To właśnie jazda po 1,60-2,0 za kilometr kwalifikuje się do UOKiK gdyż jest to jazda poniżej kosztów. Przy bezpłatnym dojeździe po klienta ( bezpłatnym dla klienta bo za ten dojazd płaci taksówkarz ) na jeden kilometr płatny przypada praktycznie jeden kilometr bezpłatny czyli za każdy przejechany kilometr taksówkarz ma 0,80 - 1 zł. To są pieniądze tylko na koszta eksploatacji samochodu a gdzie ZUS, podatek, opłaty za zlecenia i zarobek taksówkarza. Jeśli ktoś liczy, że jak na paliwo na 1 kilometr wydał 50 gr a dostał za 1 kilometr 1 zł to zarobił na tym kilometrze 50 gr i te 50 gr wyda to na życie, to prędzej czy później budzi się z ręką w nocniku bo nie będzie miał na koszta eksploatacji ( bo samochód to nie tylko benzyna ) i będzie miał komornika pod drzwiami. 3 złote za kilometr jest to, przy dzisiejszych cenach paliwa, minimalna stawka gwarantująca pokrycie kosztów eksploatacji, pieniądze na opłaty i przy obrocie miesięcznym powyżej 3000 zł około 3-5% od tego obrotu zarobku dla taksówkarza. Ale żeby osiągnąć taki obrót taksówkarz musi pracować 270-300 godzin miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Nie rozumiem jednego 18.05.12, 12:23 Dlaczego w holu i na postoju taksówek nie można umieścić tablic z informacją (w kilku językach) o orientacyjnej cenie kursu do najbardziej popularnych miejsc w stylu Rynek, centrum, ZOO etc. Oczywiście z uwzględnieniem dnia i nocy. Do tego podać informację, że w razie żądania przez taksówkarza ceny wyższej nie należy się wykłócać tylko od razu wezwać Policję (tel. 112). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łyk Re:Nie rozumiem czemu policja nie wsiada incognito IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 12:30 Taryfa zarówno podana ustnie przez kierowcę (czyli na podstawie adresu orientacyjna cena: jechał przecież 100 razy i doskonale wie ile to kosztuje), jak i ta wg której zaprogramowany jest taksometr jak i uchwała Rady Miasta o maksymalnych stawkach - wszystko są to wiążące i obowiązujące warunki wykonania usługi. Jeśli taksiarz wprowadza klienta w błąd mówiąc co innego a dodatkowo niepostrzeżenie zmieniając taryfę w czasie jazdy niegzodnie z obowiązującymi warunkami (strefa miasta, strefa czasowa dzień/noc) to generalnie jest to przestępstwo. Policja przy odrobinie pomyślunku ale nie tylko Policja - CBA, NIK, Urzad Ochrony Konkurencji i Konsumentów mogliby wyłapać ich wszystkich jak muchy i doskonale uwiecznić i byc świadkiem przestępstwa. Jakby jeden pajac z drugim dowiedział się przed sądem że za swoje kłapanie dziobem, wprowadzanie klienta w błąd i prztykanie taksometrem na niekorzyśc klienta moze dostać wyrok - całe to środowisko zrobiłoby się grzeczne i przykładne z dnia na dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacka Kurs:Lotnisko-Krzycka 95zł w dzień.. IP: *.internetia.net.pl 18.05.12, 13:05 Dwa tygodnie temu jechałam taksówką z lotniska na ul.Krzycką taksówkarz zażyczył sobie 95zł,stwierdziłam że "chyba pan żartuje" wtedy taksówkarz troche się obruszył i powiedział a ile pani może zapłacić?Odpowiedziałam że góra 50zł na co pan około 35 letni ze srebrnego VW odpowiedział że oki-zgoda.Chciałam rachunek..oczywiście pan stwierdził że nie ma druków bo mu sie skończyły..Zostawiam to bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: 85.94.245.* 18.05.12, 13:26 oczywiscie nie pochwalam takiego procederu, ale pare tyg temu pisano ile to placi sie za 30min parkowania przy nowym terminalu we W-wiu i tez wychodzilo nawet drozej niz na wiekszych lotniskach w stolicach innych panstw europejskich... Odpowiedz Link Zgłoś
canuck_eh Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z lo... 18.05.12, 14:49 Maz kiedys przylecial z synem do wroclawia.Nie dosc ze jakis buc wsiadl mu przed nosem do taksowki stwierdzajac ze on sobie moze z dzieckiem poczekac( no poczekal dobre 1.5 godziny bo pani na lotnisku nie miala wyjscia na miasto i nawet nie chciala pomoc nieszczesnikowi by zadzwonic po taksowke, zlotowek nie mial - zero pomocy).Wsiada.FAcet kieruje sie w inna strone wiec maz sie pyta czemu nie jedzie przez karmelkowa przeciez tamtedy blizej.No to mu mowi ze jak on chce to on moze pojechac przez Karmelkowa.S..wysyn nie powiedzial ze na karmelkowej jest remont.Miotali sie sie w te i wewte.maz sie go pytalto pan nie wiedzial biedaczek o remoncie?To juz nawet syn sie zapytal dlaczego kierowca jest tak nieuprzejmy.Nie wiem czy kierowca zrozumial bo syn wolal sie zapytac po angielsku. Inna syt.MAz przyjechal do Warszawki na konferencje i sobie wykupil taksowke z lotniska do hotelu bo hotel taka usluge oferowal.Zglosil sie w odpowiednie miejsce na lotnisku, wsiadl do wyznaczonej taksowki i jedzie.Kolejny s..wysyn taksiarz miota sie zeby mu zaplacic.maz informuje kierowce ze kurs jest oplacony o czym on dobrze wie.Facet sie miotal wiec weszli do hotelu i facet zrobil sie czerwony bo w hotelu objechali go jak swiety Michal diabla - najwyrazniej nie pierwszy raz taki numer owi taksiarze wywijaja.A ilu naciagneli ze im ponownie zaplacilo?Wk..wiony taksowkarz poszedl nawet nie przeprosil, natomiast obsluga hotelowa owszem przeprosila meza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frej Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.e-wro.net.pl 18.05.12, 16:35 Najgorsze to są chyba te dziady z Serc radio taxi czy jakoś tak. Brudne auta, chamstwo i słoma z butów wyłazi, pazerni na każdą złotówkę (dlatego mówią o nich złotówy), same ochydne niedomyte grubasy! A fe! A ten ich szef ćwaniaczek rysio taxi drajver z zachodniej (nie mylić z tym trupkiem z klanu, choć aparycja podobna, równie dałnowata) to niby sie uśmiecha ale liczy dobrze! Otoczył się grupką przydupasów i jak na takiego złożyć skargę to zero odzewu ale innych kierowców namiętnie ściga, zawiesza i karze. Hipokryta! Myślą że ktoś kupi te bajeczki o ich rzekomej pomocy niepełnosprawnym! Polecam Blues Radio Taxi oraz Asco VIP. A dla kibiców Śląsk Taxi. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z 18.05.12, 21:41 Gość portalu: frej napisał(a): > Najgorsze to są chyba te dziady z Serc radio taxi czy jakoś tak. Brudne auta, c > hamstwo i słoma z butów wyłazi, pazerni na każdą złotówkę (dlatego mówią o nich > złotówy), same ochydne niedomyte grubasy! > A fe! > A ten ich szef ćwaniaczek rysio taxi drajver z zachodniej (nie mylić z tym trup > kiem z klanu, choć aparycja podobna, równie dałnowata) to niby sie uśmiecha ale > liczy dobrze! Otoczył się grupką przydupasów i jak na takiego złożyć skargę to > zero odzewu ale innych kierowców namiętnie ściga, zawiesza i karze. Hipokryta! > Myślą że ktoś kupi te bajeczki o ich rzekomej pomocy niepełnosprawnym! > Polecam Blues Radio Taxi oraz Asco VIP. A dla kibiców Śląsk Taxi. A to akurat baaaaardzo ciekawe co powiadasz, bowiem Radio Taxi Serc to jedyna firma, która mnie NIGDY nie próbowała naciąć. Swojego czasu woziłem osobę starszą do szpitala z dworca PKS - zdziercy liczyli 4x tyle co Taxi Serc.. Taksiarz sam podpowiada, że jak się po nich zadzwoni to jest taniej jak z postoju.. Słowem: paszoł won z tą antyreklamą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.play-internet.pl 19.05.12, 02:15 Serca to syf. Mialem nie przyjemnosc. Typowe wozidla dla biedoty i golodupcow. I telefonistki jakies nierozgarniete. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z 19.05.12, 23:12 Gość portalu: wolf napisał(a): > Serca to syf. Mialem nie przyjemnosc. Typowe wozidla dla biedoty i golodupcow. > I telefonistki jakies nierozgarniete. Jasne. A Mercedesy mają silniki diesla, zamiast ręcznie podpisanego przez pracownika AMG. Ustalmy coś - korzystanie z taksówek już dawno przestało być jakąkolwiek nobilitacją społeczną. Jeśli ci to sprawia przyjemność - możesz mówić, że jestem gołodupiecem, bo z nich korzystam. I tak dalej będę korzystać. A wszelkie taxi dla vipów, czy "usługi transportowe" na telefon zostawiam dla takich, którzy czują się wyróżnieni faktem, że ktoś ich przewiezie. Jacy ludzie - takie perspektywy, jak i uciechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Taxi Wina leży po stronie Państwa Polskiego IP: *.internetia.net.pl 18.05.12, 22:00 Taksówkarze jeździliby uczciwie gdyby były limity na licencje na Wrocław starczałoby max 1500 tyś a teraz jest 3000 tyś legalnych i około 4000tyś nielegalnych , a na ZUS trzeba zarobić bo ich nie obchodzi ilość taksówek w mieście i ilość godzin spędzonych w samochodzie płać a jak nie to cie zniszczymy , po drugie stawki powinny być uwolnione , jak ja jadę do warsztatu i za naprawę alternatora płace 400 zł u elektryka to czy ktoś każe od górnie brać mu 200 czy bierze ile chce , ??!! We Wrocławiu na Lotnisku stoi Maserati Quattroporte nie może on brać tyle samo do miasta co kierowca na Skody Octavi , bo to jest po prostu nie opłacalne , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Wina leży po stronie Państwa Polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 23:51 > Taksówkarze jeździliby uczciwie gdyby były limity na licencje na Wrocław Tak, tak, może i uczciwie. Po 10 zeta za kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Limity? 20.05.12, 00:54 Po co limity? Może jeszcze wprowadźmy limity na liczbę sklepów, punktów usługowych itp.? Kolega o pojęciu konkurencji słyszał? Marzą się czasy sprzed 30 lat, kiedy to taksówkarz wybierał klienta, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Taxi Re: Limity? IP: *.internetia.net.pl 20.05.12, 10:08 Więc sie nie dziw że taksówki tyle kosztują bo będą i droższe , Koszy pracy rosną ZUS + podatek 1050 zł paliwo 1000 zł teraz zarób te 2 tyś z takich dziadów jak ty którzy chcą jeździć po całym mieście za 10 zł miaucząc przy tym do mnie szefie , kierowniku itd Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Dziadów? 21.05.12, 01:03 Człowieka, który daje ci (celowo z małej) pracę nazywasz dziadem? Tylko potwierdzasz moją opinię o taksiarzach. Całe szczęście, że mam własny samochód i nie muszę korzystać z usług takich, jak ty. Stój sobie na postoju i bankrutuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Driver Taxi Re: Dziadów? IP: *.internetia.net.pl 21.05.12, 18:13 Ty mi dajesz zarobić , jesteś za cienki bolek żeby jeździć taksówką , ja piszę o prawdziwych klientach takich którzy jak wychodzi na liczniku 30 zł rzucają 50 zł i wychodzą ,. a nie takich dziadów JAK TY którzy jadą raz na rok za 8 zł myślą że dzięki nim żyjemy , takie adresy omijamy szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z lo... 18.05.12, 21:16 Problem mafii taksówkowych oraz naciągaczy to odwieczny polski problem, który niedasie rozwiązać, podobnie jak skup butelek, zasrany chodnik, czy brudny pociąg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sacha baron cohen Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.e-wro.net.pl 19.05.12, 12:24 wks taxi strach podchodzić o wsiadaniu nie wspominając. Z wyglądu widać że to męty i bandziory. Grupa osiedlowych kolesi skrzykneła się i założyła "firmę". Sama nazwa kojarząca się z rozbojami i bijatykami ma wywołać strach i groze. Wsiądziesz do takiego "taksówkarza" wywiezie cię na odludzie wywlecze ze swojego kradzionego mafijnego auta skatuje, skopie i dogorywającego zastawi na glebie. Jeszcze taki zwyrodnialec nakreci twoją agonię skrojoną komuś w rozboju komórką żeby się przed "kolegami" pochwalić jaki to z niego git-człowiek czy jak to się teraz mówi/nazywa. No ale co zrobić, takie czasy. Swołaczy i kryminalistów coraz więcej. Watachy pijanych, agresywnych gó...arzy snujących się po osiedlach i drących japy WKS! WKS! (+przerywniki w postaci wulgaryzmów), tłukących butelki po piwie o elewacje bloków i rzucający pustymi puszkami w samochody - nie wiadomo czy nie podbiegną, nie potną dla "jaja" nożem. Burdy na stadionach i poza nimi gdzie wśród tych agresywnych idiotów inni jeszcze bardziej zdemoralizowani bandyci werbują "żołnierzy" do grup przestępczych. I tak dalej, i tak dalej. Kazdy to zna z codziennego życia, z tramwaju, z autobusu, z ulicy, z nocnych powrotów do domu, ze skrzyżowań pełnych naćpanych wyrostków "myjących" szybę, ze szkoły, z galeri handlowych, z osiedli z prasy i telewizji. Przestępczość, przemoc, agresja, korupcja, podział społeczeństwa jak w Brazylii na bogatych i plebs co rodzi dodatkowe frustracje. Jedynym wyjściem to chyba było by wprowadzenie dyktatury i masowe rozstrzelanie kilkuset tysięcy ludzi. Albo jakaś kolejna III wojna światowa. Taki chrzest ognia. Już w średniowieczu zauważono że wojny to same profity. W tym eksterminacja najgorszych bandziorów, przestępców, zwyrodnialców, kryminalistów. Wyrżną się sami ze sobą i spokój na kolejne 20-30 lat. ...ale odbiegłem od tematu mafii taxówkarskiej i tych kiboli z taxi śląsk. Małymi literami bo wks śląsk nic dla mnie nie znaczy, nie interesuje mnie piłka a kojarzy się jednoznacznie źle. Bardzo źle (pomijając sam fakt że w pale się nie mieści żeby kilku dryblasów kopiących szmaciankę zarabiało więcej niiż 100profesorów akademickich razem wziętych! Ale rozumiem - igrzyska dla mas jak w Rzymie) Z bandytami, kibolami, gangami, rozróbą, demolką, grupami przestępczymi i korupcją. Jak się zachowują taksówkarze z tego śląska i im podobni kryminaliści ci spod Kruka (a przecież tam w ogóle nie wolno nie tylko parkować ale nawet jeździć, są znaki) od lat nielegalnie uzurpujący sobie intratne miejsce w rynku, ci z Solnego, ci spod Dworca (teraz remont wiec jak szarańcza rozleźli się po okolicznych chodnikach, patrz np. Dworcowa, pętla autobusowa) wystarczy podejśc i posłuchać. "AAAAHAHAHA KU..A! KUR.A! TEGO CH.JA ZAJEB..ŁEM K.URWA C.EL JEB..NY K.URWA STARA SZM.TA PODŁAZI I PYTA JEB.NA PIZ.A ZA ILE NA KUŹNIKI MÓWIĘ KU.A ŻE KUR.A ZA KU.WA 70PLN TO PYTA CO TAK KU.WA DROGO. MÓWIĘ STAR.J SZMA.IE ŻEBY WYPIER..AŁA KUR.A JAK SIĘ NIE PODOBA KUR.A! HAHAHAHA! tfu! KU.WA!" Dokładnie tak rozmawiają ci "ludzie" i tak się zachowują. Jeszcze trzeba dodać że każdy bluzg poprzedzony/zakończony jest siarczystym splunięciem na ziemię. Zwierzęce rodem z "pierdla" zachowania tryglodytów walczących o dominację w stadzie takiego samego ścierwa. Wy piszecie że jakiś kretyn (bo tak trzeba tego pana nazwać) z ZTP (nekrologi) "skroił" klienta. Ale przez lata cichosza o mafii Plusów na Lotnisku gdzie takie krojenie to była norma, o mafii z Solnego, spod Kruka, spod wrocławskich Hoteli, Dworca PKP. Tam dopiero kroją i fundujją przewózkę turystyczną po oklolicy. A spróbuj w takiej taksówce zgubić portfel/telefon. Zapomnij że odzyskasz swoją własność. Jeszcze w twarz cios pięścią albo wyzwiska usłyszysz jeśli odważysz się spytać takiego gnoja/dziada "Przeprasza, jechałem z Panem przed chwilą, czy przypadkiem nie znalazł Pan w aucie telefonu? Musiał mi wypaść." Dlatego radzę korzystać ze sprawdzonych firm taxi obecnych na rynku od lat z jakąś tam renomą gdzie przynajmniej panuje względna dyscyplina i można złożyć skargę. Te firmy to: MPT, ZPT, Serca, Super. O, jeszcze Hallo taxi. Też porządna, normalna firma taxi. Kolejność przypadkowa. A oszustwo, czarna owca wszędzie się zdaży. Czasem okazja czyni złodzieja. Tylko że w wymienionych korporacjach dba się o tzw.renome firmy (żeby zła fama po mieście nie poszła) kontroluje czystość wozów, ubiór taksówkarza (do pewnego stopnia) a co ważniejsze oszukany klient nie jest pozostawiony samym sobie tylko może złożyć jak pisałem skargę. Skuteczną. Dostać zwrot nadpłaconej gotówki/przeprosiny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAXI Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: 79.162.143.* 20.05.12, 21:50 JEDYNA RADA NA ZAWYŻONE RACHUNKI TO ZAMAWIAĆ TAXI Z MIASTA DOJADA W 5 MINUT . TAXI BLUES. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZTP Prezes Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.internetia.net.pl 20.05.12, 22:07 No właśnie , właśnie sprawdzamy czy ta cała afera to nie jest spisek Taxi Blues , bo to oni przegrali z ZTP w przetargu i najbardziej żal im dupę ściska , nasi taksówkarze zostali sprawdzeni i okazało się że takiego kursu nie było , zostały sprawdzone paragony , nie mamy sobie nic do zarzucenia , a zaprzyjaźniony taksówkarz z Blues poinformował nas nieoficjalnie że "koledzy " z Blues pokupowali sobie super auta na lotnisko teraz nie mają ich za co spłacać, jest to potwierdzone już w 97% jak będziemy już mieli 100 % pewności zażądamy od Gazety Wyborczej sprostowania i zadośćuczynienia , Prezes ZTP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Z ZTP Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.xdsl.centertel.pl 21.05.12, 21:32 NA 100 % wasz pracownik potwierdził że doszło do oszustwa na polityku Niemieckim . Oraz na pani waszej klientce z Krynickiej która nacieliscie na około 100 zł z lotniska na Krynicką . CODZIENNIE są takie przypadki. Były kierowca ZTP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZTP Prezes Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.internetia.net.pl 22.05.12, 19:07 Tak niestety zgadza się , już został usunięty na stałe z naszych szeregów , numer 274 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezez ZTP Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.internetia.net.pl 05.06.12, 17:19 Dlaczego jesteś naszym byłym kierowcą , też usunęliśmy cie za oszukiwanie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyktator Re: Taksówkowi naciągacze: chcą 120 zł za kurs z IP: *.e-wro.net.pl 21.05.12, 00:22 Jedno jest pewne, za kadencji poprzedniego prezesa ZTP pana Pijanki nie było takich incydentów. Jak tak dalej będzie skończycie jak City Taxi psiego ch.ja. Niestety, wielu panów taksówkarzy (nie wszyscy, absolutnie nie wszyscy) to prości, niewykształceni, gdy nadarzy się okazja cwaniakujący i oszukujący ludzie, którzy wymagają kontroli i przysłowiowego kija (straszaka) nad sobą. Przykład? Na postojach wyśmiewają, plują takie np. MPT (banany) ale tam Frejostwo nie pozwalało i nie pozwala sobie w kaszę dmuchać i od kiedy pamiętam za mniejsze przewiny w trybie natychmiastowym rezygnowała ze współpracy z niesubordynowanym panem taksówkarzem (leszczenie na lotnisku, podanie nieprawdziwego rejonu, brud w aucie, itp. o "skrojeniu" klienta nie wspominając). To że przeginali (chociażby słynne krawaty) to fakt, ale dyscyplina była (teraz się nieco poluzowało). A skoro pomimo opini na chętnych nowych kierowców nie narzekali (a wpisowe nie było małe) to znaczy że nieźle jeździli a współprcujący z MPT taksówkarze wychodzili na swoje. Jak ktoś przestrzegał zasad to nikt go nie "szarpał". Tak postrzegane było też ZTP. Ale chyba u was nie tylko zmiana na stanowisku prezesa ale i głębsze zmiany zachodzą. Na gorsze. W jakości i uczciwości świadczonych usług. Co, równacie do Pędzioła i taką chcecie mieć opinię jak ta zbieranina Mini? Hę? Nekrologi! Jeszcze jeden, drugi taki wyskok w waszym zrzeszeniu, kolejna zła prasa - a do tej pory, przypominam, za Pijanki, ZTP jawiła się jako firma porządna, taki wzór nawet, 2 lata składek i dopiero przyjmują nowego w poczet członków co miało gwarantować jakość usług i znajomość topografii, walcząca o prawa taksówkarzy, organizująca spotkania w Urzędzie Miasta, wypowiadająca się na łamach prasy lokalnej w imieniu środowiska i o bolączkach wrocławskich taksówkarzy, dzięki niej powstały kiedyś np. prawoskręty na Krupniczej (tabliczka nie dotyczy MPK i Taxi) - i inne. Staczacie się. Pytanie zasadnicze - czy sprawa "skrojenia" tego Niemca to odosobniony przypadek czy może już reguła w Zrzeszeniu, ujawniona szerzej i nagłośniona z racji że to był polityk i ważna osoba a wy mieliście tym razem po prostu pecha? Ciśnie się na usta ilu zwykłych Kowalskich nekrologowi taksówkarze tak potrktowali o ilu przypadkach nie wiemy i czy faktycznie były inne przypadki? Dziwi brak odzewu ze strony nowego prezesa. Głowa w piasek? To właśnie teraz są potrzebne odważne decyzje, mądre słow a zręczna osoba na tym stanowisku potrafiła by to wykorzystać i wręcz przekuć w sukces, zrobić darmową reklamę w prasie. Ale to potrzebny prezes a nie prezio od szykanowania emerytów z firmy. PS. Wbrew pozorom jestem (już) tylko klientem taksówek Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Taksówski znajomych królika??? 21.05.12, 20:09 "Pod lotniskiem wsiadł do srebrnej skody octavii combi z korporacji ZTP (prócz niej prawo obsługiwania pasażerów lotniska mają jeszcze Taxi Partner i Taxi Plus)" Może mi ktoś wytłumaczyć to zdanie? Czy mam rozumieć, że taksówki innych korporacji nie mają prawa odbierać pasażerów z lotniska? Znaczy co, znajomi królika dali w łapę? Odpowiedz Link Zgłoś