adiafora.pl Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję [W... 17.06.12, 06:40 >>>>>>>>>>>>>>>>>Czyżby Polska patologia, objawiająca się w nieformalnych grupach interesów, wyszła na wierzch przy okazji wielkiej klapy Euro 2012, pod katem wyników sportowych naszej reprezentacji ! Turniej Euro 2012 obnażył poziom piłki nożnej w Polsce, pokazał całą prawdę o „realiach polskie piłki nożnej”. Przypuszczam iż wszyscy oglądający mecz Polska – Czechy, zadają sobie pytanie, co jedenastu Panów noszących na barkach ciężar odpowiedzialności za nasza dumę narodową robiło na boisku piłkarskim, czy przyjechali na piknik czy na mecz ? Ja nie dostrzegłem w tej drużynie nic z piękna sportu. Gdzie podział się duch rywalizacji. Cały świat widział jak nasi piłkarze zgotowali poniżający spektakl dla narodu polskiego. Widzieliśmy się jak polskie społeczeństwo dało się wciągnąć w euforyczny zachwyt turniejem, jak rywalizacja sportowa wywoływała wielkie emocje przed meczem we Wrocławiu, niestety po meczu prawdopodobnie wszyscy oglądający czują się stłamszeni i pozbawieni tego nie do opisani „piękna” jaki ma wielka impreza sportowa. Tego już nie będzie, strefy widza będą świeciły pustkami, turniej nabierze wymiaru marginalnego dla polaków. Powoli otrząśniemy się z goryczy porażki, i uświadomimy sobie że znów zostaliśmy „nabici w butelkę” przez media i PZPN. Ale tym razem nie można tak tego zostawić, nie można pozwolić aby pseudo działacze naszego żenującego związku piłkarskiego dalej rozdawali w tym „świadku” karty. Winę za „bolesny policzek” uderzający w dumę polaków ponosi w największym stopniu delikatnie ujmując „szemrany” PZPN. Musimy sobie uświadomić skale mechanizmów korupcyjnych jakie maja miejsce w PZPN. Pamiętamy afery jakie wstrząsały tym związkiem, pamiętamy oskarżenia związane z malwersacją i korupcją (sprzedaż meczów, itp.). Krajowe związki piłkarskie zrzeszone pod parasolem UEFA to” organizmy rakotwórcze”. Związki piłkarskie to pole bitwy na którym ścierają się różne grupy interesu, walka jest zaciekła, w grę wchodzą duże pieniądze. PZPN to struktura przypominająca trochę niektóre polskie partie polityczne, dominuje kolesiostwo, nieformalne grupy nacisku, układy, wiele istotnych kwestii w polskiej piłce nożnej jest rozgrywanych „pod stołem”. To jest hermetyczne środowisko z ustaloną hierarchia wpływów i układów, w którym nie ma znaczenia profesjonalizm i poziom umiejętności działaczy, trenerów, sędziów sportowych itd. tylko ślepa i bezgraniczna lojalność, dobre relacje z kierownictwem PZPN, “tylko tyle” wystarczy aby stać się wpływową i czołową postacią tego związku. W szeregach PZPN dominują ludzie z klucza, wybili się w strukturach związku z reguły dzięki poplecznictwu, czy nieustannemu „dokapitalizowaniu” działalności tego tworu ( dofinansowanie „kampani” wyborczych itp.). Rąbek prawdy na temat „wielkiej rodziny PZPN” odkrył nam na łamach euro sport.pl Tomasz Hajto, który w sposób obrazowy przedstawił kulisy poczynań nieformalnych grup interesu w PZPN w czasie Euro PZPN, oto cyt.: „Klapą były działanie organizacyjne ze strony ludzi rządzących polską piłką. Na mecze nie został zaproszony żaden z trenerów ligowych, podobnie było z członkami klubu wybitnego reprezentanta. To dla mnie największy skandal.............po loży dla VIP-ów pałętali się pseudo działacze i przypadkowi ludzie, którzy nie tylko dla polskiej piłki nic nie zrobili, ale i dużo w niej napsuli. Zadaję sobie pytanie, czy rodziny tych działaczy dostały bilety, czy podobnie jak osoby zasłużone dla polskiej piłki musiały same sobie je kupić, gdyż te były rozdane dla znajomych pod kolejne wybory.” Jak silne i nietykalne są nieformalne grupy interesów nad którymi tak naprawdę nie ma żadnej kontroli i jak groźne jest to zjawisko i szkodliwe społecznie, rujnujące zdrową rywalizacje pokazał przykład postawy TVP, kiedy nieformalne grupy interesu skupione wokół spikerów telewizyjnych, mając świadomość marginalizacji i porażki w przypadku konfrontacji na podłożu zawodowym „wykopały” Tomasza Zimocha (TVP wyłączyła komentarz Zimocha do meczów Euro 2012), który porusza swoimi relacjami sportowymi wielkie rzesze polaków. Stał się wręcz idolem polskich sympatyków piłki nożnej. Filmiki z podłożonym jego komentarzem ukazujące mecze reprezentacji w piłce nożnej stały się już „klasykiem, ogromne zainteresowanie (bardzo duża ilość wejść na YouTube). Jego relacje poruszają, aż ciarki przechodzą. Karykaturalnie brzmią wypowiedzi piłkarskich spikerów sportowych telewizji publicznej w stosunku do zaistniałej sytuacji, pamiętamy „słynne” płomienne wypowiedzi tych panów o duchu rywalizacji itp. na antenie TVP. Pożałowania godne jest zachowanie pracowników TVP, którzy bojąc się zdrowej rywalizacji i „idąc na łatiwizne” inwigilują Internet, w poszukiwaniu gotowych materiałów video do wykorzystania na swoje potrzeby, pod przykrywką pilnowania praw autorskich. Pokłosiem tego zachowania TVP, urangojącemu wizerunkowi tej instytucji , są „utarczki” z Internautą o nicku "Madas" który stworzył - używając m.in. migawek z meczów emitowanych w TVP klip "Mecz o wszystko", dwie strony zarzucają sobie nawzajem stworzenie plagiatu. Apel do internautów, nie dajmy się „nabijać w butelkę dla polskich mediów telewizyjnych i żałosnego PZPN, nastawionych aby w czasie Euro 2012 „wydoić” jak największą ilość pieniądza od nas. Powiedzmy nie, pazernemu biznesowi skupionemu wokół tej imprezy sportowej , który tylko myśli jak tu „wycyckać” nas. Nie pozwólmy abyśmy doznali oprócz niesmaku porażki i kompromitacji sportowej, prób drenowania naszych portfeli na własnej skórze. Będą nam wmawiać w masmediach telewizyjnych, (oraz w reklamach) iż powinniśmy dalej żyć turniejem i czynnie w nim uczestniczyć , tłumacząc to na różne sposoby, a w rzeczywistości mając tylko na uwadze aby jeszcze trochę nas „ponaciągać” ( m.in. zarobili na nas producenci i sprzedawcy gadżetów, , np. okazuje się, że koszt produkcji i wykupu licencji na logo mistrzostw Europy dla jego firmy to zaledwie 3 proc. końcowej ceny produktu. A np. koszt wyprodukowania flagi samochodowej, której średnia cena wynosi 5 zł, to ok. 0,50 gr, - są to krociowe zyski). Musimy się odciąć od tej imprezy sportowej aby w ten sposób wyrazić swoją dezaprobatę postawie PZPN i reprezentacji, dajmy im „czerwoną kartkę”, pamiętajmy, że tak naprawdę chodzi tu tylko przede wszystkim o pieniądze, pokażmy że jeżeli chcą zarabiać na nas to niech zaproponują nam zdecydowanie coś więcej niż to co wdzieliśmy. A mianowicie - „Orły” kończą rywalizacje sportową w grupie na ostatnim miejscu, przygotowanie kondycyjne kadry jest skandaliczne, trener nie potrafi się poprawnie wypowiedzieć po polsku, a PZPN skupia się w głównej mierze na generowaniu swoich dochodów, i pochłonięty jest wewnętrznymi rozgrywkami o wpływy i ekscytuje się zbliżającymi się wyborami w związku, zapominając o poziomu sportowym naszej ligi i reprezentacji narodowej, (przypuszczam, że tak naprawdę mając to gdzieś). Dlatego wróćmy do swojej codzienności i nie dajmy się więcej się mamić przez ta machinę nastawioną na drenowanie polskich kieszeni z ciężko zarobionych pieniędzy. Na Euro 2012 „wyhodowaliśmy sobie” oprócz brutalnych kiboli sportowych, reprezentacje piłkarską kojarzącą się bardziej z „wstydem narodowym’ niż „dumą narodową”. adiafora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adiafora.pl Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję [W... 17.06.12, 06:41 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxCzyżby Polska patologia, objawiająca się w nieformalnych grupach interesów, wyszła na wierzch przy okazji wielkiej klapy Euro 2012, pod katem wyników sportowych naszej reprezentacji ! Turniej Euro 2012 obnażył poziom piłki nożnej w Polsce, pokazał całą prawdę o „realiach polskie piłki nożnej”. Przypuszczam iż wszyscy oglądający mecz Polska – Czechy, zadają sobie pytanie, co jedenastu Panów noszących na barkach ciężar odpowiedzialności za nasza dumę narodową robiło na boisku piłkarskim, czy przyjechali na piknik czy na mecz ? Ja nie dostrzegłem w tej drużynie nic z piękna sportu. Gdzie podział się duch rywalizacji. Cały świat widział jak nasi piłkarze zgotowali poniżający spektakl dla narodu polskiego. Widzieliśmy się jak polskie społeczeństwo dało się wciągnąć w euforyczny zachwyt turniejem, jak rywalizacja sportowa wywoływała wielkie emocje przed meczem we Wrocławiu, niestety po meczu prawdopodobnie wszyscy oglądający czują się stłamszeni i pozbawieni tego nie do opisani „piękna” jaki ma wielka impreza sportowa. Tego już nie będzie, strefy widza będą świeciły pustkami, turniej nabierze wymiaru marginalnego dla polaków. Powoli otrząśniemy się z goryczy porażki, i uświadomimy sobie że znów zostaliśmy „nabici w butelkę” przez media i PZPN. Ale tym razem nie można tak tego zostawić, nie można pozwolić aby pseudo działacze naszego żenującego związku piłkarskiego dalej rozdawali w tym „świadku” karty. Winę za „bolesny policzek” uderzający w dumę polaków ponosi w największym stopniu delikatnie ujmując „szemrany” PZPN. Musimy sobie uświadomić skale mechanizmów korupcyjnych jakie maja miejsce w PZPN. Pamiętamy afery jakie wstrząsały tym związkiem, pamiętamy oskarżenia związane z malwersacją i korupcją (sprzedaż meczów, itp.). Krajowe związki piłkarskie zrzeszone pod parasolem UEFA to” organizmy rakotwórcze”. Związki piłkarskie to pole bitwy na którym ścierają się różne grupy interesu, walka jest zaciekła, w grę wchodzą duże pieniądze. PZPN to struktura przypominająca trochę niektóre polskie partie polityczne, dominuje kolesiostwo, nieformalne grupy nacisku, układy, wiele istotnych kwestii w polskiej piłce nożnej jest rozgrywanych „pod stołem”. To jest hermetyczne środowisko z ustaloną hierarchia wpływów i układów, w którym nie ma znaczenia profesjonalizm i poziom umiejętności działaczy, trenerów, sędziów sportowych itd. tylko ślepa i bezgraniczna lojalność, dobre relacje z kierownictwem PZPN, “tylko tyle” wystarczy aby stać się wpływową i czołową postacią tego związku. W szeregach PZPN dominują ludzie z klucza, wybili się w strukturach związku z reguły dzięki poplecznictwu, czy nieustannemu „dokapitalizowaniu” działalności tego tworu ( dofinansowanie „kampani” wyborczych itp.). Rąbek prawdy na temat „wielkiej rodziny PZPN” odkrył nam na łamach euro sport.pl Tomasz Hajto, który w sposób obrazowy przedstawił kulisy poczynań nieformalnych grup interesu w PZPN w czasie Euro PZPN, oto cyt.: „Klapą były działanie organizacyjne ze strony ludzi rządzących polską piłką. Na mecze nie został zaproszony żaden z trenerów ligowych, podobnie było z członkami klubu wybitnego reprezentanta. To dla mnie największy skandal.............po loży dla VIP-ów pałętali się pseudo działacze i przypadkowi ludzie, którzy nie tylko dla polskiej piłki nic nie zrobili, ale i dużo w niej napsuli. Zadaję sobie pytanie, czy rodziny tych działaczy dostały bilety, czy podobnie jak osoby zasłużone dla polskiej piłki musiały same sobie je kupić, gdyż te były rozdane dla znajomych pod kolejne wybory.” Jak silne i nietykalne są nieformalne grupy interesów nad którymi tak naprawdę nie ma żadnej kontroli i jak groźne jest to zjawisko i szkodliwe społecznie, rujnujące zdrową rywalizacje pokazał przykład postawy TVP, kiedy nieformalne grupy interesu skupione wokół spikerów telewizyjnych, mając świadomość marginalizacji i porażki w przypadku konfrontacji na podłożu zawodowym „wykopały” Tomasza Zimocha (TVP wyłączyła komentarz Zimocha do meczów Euro 2012), który porusza swoimi relacjami sportowymi wielkie rzesze polaków. Stał się wręcz idolem polskich sympatyków piłki nożnej. Filmiki z podłożonym jego komentarzem ukazujące mecze reprezentacji w piłce nożnej stały się już „klasykiem, ogromne zainteresowanie (bardzo duża ilość wejść na YouTube). Jego relacje poruszają, aż ciarki przechodzą. Karykaturalnie brzmią wypowiedzi piłkarskich spikerów sportowych telewizji publicznej w stosunku do zaistniałej sytuacji, pamiętamy „słynne” płomienne wypowiedzi tych panów o duchu rywalizacji itp. na antenie TVP. Pożałowania godne jest zachowanie pracowników TVP, którzy bojąc się zdrowej rywalizacji i „idąc na łatiwizne” inwigilują Internet, w poszukiwaniu gotowych materiałów video do wykorzystania na swoje potrzeby, pod przykrywką pilnowania praw autorskich. Pokłosiem tego zachowania TVP, urangojącemu wizerunkowi tej instytucji , są „utarczki” z Internautą o nicku "Madas" który stworzył - używając m.in. migawek z meczów emitowanych w TVP klip "Mecz o wszystko", dwie strony zarzucają sobie nawzajem stworzenie plagiatu. Apel do internautów, nie dajmy się „nabijać w butelkę dla polskich mediów telewizyjnych i żałosnego PZPN, nastawionych aby w czasie Euro 2012 „wydoić” jak największą ilość pieniądza od nas. Powiedzmy nie, pazernemu biznesowi skupionemu wokół tej imprezy sportowej , który tylko myśli jak tu „wycyckać” nas. Nie pozwólmy abyśmy doznali oprócz niesmaku porażki i kompromitacji sportowej, prób drenowania naszych portfeli na własnej skórze. Będą nam wmawiać w masmediach telewizyjnych, (oraz w reklamach) iż powinniśmy dalej żyć turniejem i czynnie w nim uczestniczyć , tłumacząc to na różne sposoby, a w rzeczywistości mając tylko na uwadze aby jeszcze trochę nas „ponaciągać” ( m.in. zarobili na nas producenci i sprzedawcy gadżetów, , np. okazuje się, że koszt produkcji i wykupu licencji na logo mistrzostw Europy dla jego firmy to zaledwie 3 proc. końcowej ceny produktu. A np. koszt wyprodukowania flagi samochodowej, której średnia cena wynosi 5 zł, to ok. 0,50 gr, - są to krociowe zyski). Musimy się odciąć od tej imprezy sportowej aby w ten sposób wyrazić swoją dezaprobatę postawie PZPN i reprezentacji, dajmy im „czerwoną kartkę”, pamiętajmy, że tak naprawdę chodzi tu tylko przede wszystkim o pieniądze, pokażmy że jeżeli chcą zarabiać na nas to niech zaproponują nam zdecydowanie coś więcej niż to co wdzieliśmy. A mianowicie - „Orły” kończą rywalizacje sportową w grupie na ostatnim miejscu, przygotowanie kondycyjne kadry jest skandaliczne, trener nie potrafi się poprawnie wypowiedzieć po polsku, a PZPN skupia się w głównej mierze na generowaniu swoich dochodów, i pochłonięty jest wewnętrznymi rozgrywkami o wpływy i ekscytuje się zbliżającymi się wyborami w związku, zapominając o poziomu sportowym naszej ligi i reprezentacji narodowej, (przypuszczam, że tak naprawdę mając to gdzieś). Dlatego wróćmy do swojej codzienności i nie dajmy się więcej się mamić przez ta machinę nastawioną na drenowanie polskich kieszeni z ciężko zarobionych pieniędzy. Na Euro 2012 „wyhodowaliśmy sobie” oprócz brutalnych kiboli sportowych, reprezentacje piłkarską kojarzącą się bardziej z „wstydem narodowym’ niż „dumą narodową”. adiafora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sram_na_donka kto walczył do końca, nie rozsmieszaj normalnych.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 06:53 do końca to walczyli Czesi, nawet Rosjanie, a te ciule z orłem na piersu to kompromitacja, uwierzycliście dyźmie smudzie i tuskowi to macie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję, IP: *.60.citypartner.pl 17.06.12, 07:51 Brawo policja, j***ć łysych niedorozwojów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Żebyś zdechł na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 07:51 stwardnienie zanikowe boczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shawni Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 08:18 Walczącą do końca? Ty chyba meczu nie widziałaś...;) Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję [W... 17.06.12, 08:23 Za przegrana podzekujcie PISidiotom ktorzy judza polskim bezmozgowych kiboli zowiac ich patriotami. Sprawiedliwosci stalo sie zadosc. Odpowiedz Link Zgłoś
uncle2 Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję [W... 17.06.12, 08:36 Cała ta wczorajsza akcja została SPROWOKOWANA PRZEZ POLICJĘ. Stałem dosłownie 20 metrów od gościa którego policja zaczęła okładanie pałkami. Fakt, odpalił racę, ale wokół niego stali jego kumple a inni ludzie odsunęli się na bezpieczną odległość. Oprócz tego że nią machał nic innego się nie działo i nawet nikt nie zwracał na niego uwagi. Nagle koło moich pleców pojawiło się ze 20 milicjantów z pałkami i tarczami i zaczęło go gonić i okładać. Ludzie zaczęli w panice uciekać. Nie dziwie się wcale ludziom, że zaczęli gościa bronić - wyzywać ich od ZOMO i rzucać butelkami. Nikt gościowi nie zwrócił wcześniej uwagi tylko od razu wysłali na niego kordon z pałami. Gaz pieprzowy na kilka tysięcy spokojnie oglądających ludzi dopełnił całkowicie obraz wczorajszego widowiska. Potem pojawiło się chyba ze 100 następnych pałkarzy i rozpędzili kiboli - głównie rodziców z dziećmi i spokojnie oglądających kibiców. To że ktoś ma na sobie koszulkę Śląska, wcale nie upoważnia do pałowania bez ostrzeżenia. BRAWO MILICJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redeco Re: Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję IP: *.e-wro.net.pl 17.06.12, 13:14 Szkoda że ciebie nie spałowali dresiarzu. Jak czytam takie komentarze to aż żal że żyjemy w państwie prawa. Za takie kłamliwe komentarze i podjudzanie przeciwko policji powinni namierzyć cię anonimowy dresiku przyjść o 6 rano i połamać ci ręce. Żebyś nie mógł głupot wypisywać. Bandyci zaatakowali policję i zrobili rozróbę. Słabe państwo i upupiona policja jest bezsilna i boi się stanowczo i skutecznie reagować. Sądy i prokuratura nie wspierają policji a wręcz na odwrót rzucają jej kłody pod nogi i zniechęcają do podejmowania jakichkolwiek działań. Koniec kropka. a ty wypierd..aj na ustawkę ze sprzętem i niech cię ścier.o zatłuką tam na śmierć. Jednego mięsa mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninnuuus Re: Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.06.12, 15:02 Gościu, byłam tam z koleżanką, więc nie zaczynaj z wyzywaniem od kiboli. Pod koniec meczu z jednego miejsca poleciało kilka butelek. Policji tam było w cholerę, wystarczyło góra dziesięciu, żeby zajęli się rzucającą grupką. Tak jak większość, po meczu szłam Szewską w stronę Kazimierza i nagle wszyscy dookoła zaczęli uciekać. Za nami biegła grupa policjantów z pałami, tarczami i bronią. A co by było, gdybyśmy nie zdążyły odskoczyć na bok? Poprawiliby sobie na nas statystyki? O ile kibolstwa nienawidzę, ale się go spodziewałam i bardzo uważałam, obserwując czy czasem jakieś szkło w moją stronę nie leci, o tyle akcja policji zrobiła na mnie bardzo złe wrażenie. Jak ich zobaczyłam kompletnie przestałam się czuć bezpiecznie, bałam się ich bardziej niż pijanych pseudokibiców. A ich reakcja doprowadziła do kolejnych akcji z latającym szkłem. Na szczęście szybko się stamtąd ewakuowałam i nie załapałam się na akcję z gazem łzawiącym. Odpowiedz Link Zgłoś
uncle2 Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję [W... 17.06.12, 08:42 Dodatkowo, akcja policji zaczęła się z 5 minut przed końcem meczu - nie w wyniku frustracji kibiców po jego końcu. Film do artykułu nader śmieszny - nakręcony chyba z pół godziny po właściwej akcji - na placu przed kościołem był tłum ludzi że dość trudno było się przemieszczać, a na filmie co - pusty plac i policja rozganiająca kilku zwykłych kibiców machających flagą Polski. Media manipulują całą sytuacją - byłem i widziałem co się stało. Gdyby nie interweniowali to wszyscy rozeszliby się do domów, a tak mamy sensację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buraki wrocławskie Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 08:51 ...a tak miało być pięknie i spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezachwycony Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.12, 08:58 Ogladajac te krotka relacje z wydarzen nasuwa mi sie jeden wniosek - ze strefy kibica zrobila sie strefa kibola. Nie pokazalismy klasy... Odpowiedz Link Zgłoś
pryszcze.duszy Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję [W... 17.06.12, 09:31 prosimy o ładne, wyraźne zdjęcia chuliganów Odpowiedz Link Zgłoś
psx1 Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję [W... 17.06.12, 09:33 Polaczki i plebsik przyszedł się najebać i zaczął chuliganić. Ultrasów i chuliganów-kiboli (bojkotują euro) tam nie było. To zwykły plebs ;) Dobrze , że Policja ogarnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat Re: Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 17.06.12, 11:54 Nie kłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filon Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 10:10 Na 85tys ludzi, zawsze znajdzie się kilkunastu trolli. Zadyma nie zmienia faktu, że atmosfera była wspaniała i Czesi powinni wyjechać z Wrocławia z rogalem na twarzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
same.zalety Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję [W... 17.06.12, 10:26 gazeto kłamiesz: we wracającą z meczu grupę kibiców wbiegło 3 ludzi uciekających przed policją. policja potraktowała gazem wszystkich!!! część kibiców się wnerwiła i odpowiedziała butelkami. więc kto tu kogo zaatakował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 21:15 Pierdzielisz bez sensu. Bardzo dobrze że tych kretynów potraktowali pałą przez łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję IP: *.master.pl 17.06.12, 10:37 O q-rwa, jaki kre-tyn! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb15034 A jal nie, to co? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.12, 10:38 Jesteś gównem, wyrzutkiem, bezrobotnym debilem, a jedyną okazją byś zapomniał o swoim życiowym syfie jest właśnie mecz, gdzie w towarzystwie podobnych sobie przygłupów możesz poczuć wspólnotę. Nikt was się nie boi, może jednemu na 2000 z was uda się przez parę lat pobawić np w dilerkę wspomina czy wymuszenia etc, bo będzie dostatecznie cwany i nikt go nie wsypie, ale i tak skończy w pierdlu, a cała reszta będzie go wspominać w jedyny sobie znany sposób, czyli cały dzień gnijac z koleżkami na ławce pod blokiem. Jesteś nikim i przyjmij to do wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.icpnet.pl 17.06.12, 10:59 Tak się zabawia... szlachta z Wrocławia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 09:37 Szlachta? Wiesz co to słowo znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję [W... 17.06.12, 11:02 Akcji nie widziałem, ale słyszałem od ludzi, że policja prała wszystkich - nie tylko tych, którzy rzucali w nią czymkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paparazzo Re: Bójka we Wrocławiu. Kibice atakowali policję IP: *.wroclaw.mm.pl 17.06.12, 13:24 Bo przy takich akcjach nie stoi się i nie przygląda tylko odchodzi na bok. Zobacz sobie na pierwszym zdjęciu - stoi roześmiana dziewczyna i nie wiem na co czeka? Aż jej policjanci kwiaty dadzą? Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, 17.06.12, 11:17 wroclawianka87 napisała: > Dzięki za zepsucie końcówki meczu, kibole. Zamiast pożegnać brawami walczącą do > końca reprezentację, musieliśmy uciekać przed rozróbami. Tu nie tylko nalezy "dziekowac" kibolom ale tez i tym ktorzy za nimi stoja nazywajac ich prawdziwymi patriotami i obroncami polskiego honoru. Bez poparcia pisszamba tych wybrykow moze by nawet nie bylo, a jesli to nie na taka skale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikitiki koniec zabawy, teraz do roboty splacac dlugi IP: *.cht-bng-012.adsl.virginmedia.net 17.06.12, 11:47 Podkrecana przez media, wbrewe wszelkiemu zdrowemu rozsadkowi histeria zderzyla sie z rzeczywistoscia. Tlum bazuje zawsze na emocjach, nigdy na rozumie - i z tego powodu w tlumie wychodza z czlowieka najbardziej irracjonalne i najczesciej destrukcyjne i zbrodnicze zachowania. Przecietny Polak, ktorego wnuki nie splaca zadluzenia zaciaganego przez kolejne rzady ma byc szczesliwy albo nieszczesliwy z powodu wygranej 11 kolesi z innymi 11 kolesiami noszacymi inne koszulki? Czy wszyscy powariowali? Od poczatku roku dlug kraju zwiekszyl sie o 9 pln Co roku ludzi w Polsce, tych 15 milionow realnie cos wytwarzajacych (nie lidze sektora budzetowego bo on nie placi podatkow tylko MA PLACONE ZPODATKOW) splaca 37 miliardow zlotych samych odsetek od zadluzenia zaciagnietego przez rzady polskie. ile to wychodzi miesiecznie na glowe? Moze ludziska zaczna dostrzegac zwiazek przyczynowo-skutkowy pomiedzy budowa stadionow na 3 mecze o zanikajaca i slabej jakosci komunikacja publiczna w miescie, pomiedzy brakiem miejsc w przedszkolach i dziurami w drogach. Moze wtedy zaczna myslec i zadawac konkretne pytania wladzy kupujacej im igrzyska z apieniadze ich dzieci. Ale szczerze watpie - liczy sie wrzask i "sny o potedze" zamiast solidnej roboty. I o to chodzi - tlusza sie cieszy a politycy, ich rodziny i kochanki dalej was dymaja jak chca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Groźny Re: koniec zabawy, teraz do roboty splacac dlugi IP: *.netcologne.de 17.06.12, 12:49 Podaj konto to wyślę ci te 9 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikitiki Re: koniec zabawy, teraz do roboty splacac dlugi IP: *.cht-bng-012.adsl.virginmedia.net 17.06.12, 17:48 i widzisz, czy 9 miliardow, czy 9 zlotych - ludziom to wszystko jedno ;-) i o to chodzi politykom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vale tudo Pytanie do panów policjantów IP: *.e-wro.net.pl 17.06.12, 12:19 Jeżeli informacja podana przez Gazetę Wyborczą Wrocław jest prawdziwa to tracę szacunek dla policji. Czytam że w burdzie wywołanej przez chuliganów (pseudokibiców?) brało udział KILKUNASTU bandytów. KILKUNASTU! Nawet jak by było ich kilkudziesięciu (ale pisze wyraźnie KILKUNASTU!) to jak to świadczy o panach policjantach i ich dowódcach że nie potrafili NATYCHMIAST spacyfikować i zatrzymać WSZYSTKICH uczestników/prowodyrów zajścia?! No rzesz K...mac! Stu młodych, wyszkolonych, zwartych, uzbrojonych, mężczyzn (policja) do tego zapewne pełno f-uszy po cywilnemu nie potrafiło obezwładnić, spałować, "pizd...ąć na glebę", skuć i aresztować grupki agresywnych pijanych atakujących ich młodzieniaszków? Co z wami do cholery panowie (i panie, niestety) Policjanci.... Jak czyta to jakiś pracownik tej firmy (policja) to może będzie łaskaw choć by lakonicznie ale odpowiedzieć... Takie rozkazy - nie tykać, jak z jajkiem? Taki brak woli z "góry"? Boicie się? Nabrali ludzi z przypadku z ulicy do służby + reszta panie blondi "metrpiędźiesiąt w kapeluszu", jakieś zastrachane dudki? Może to powód? Czy strach aby nie daj Boże nie zrobić krzywdy potencjalnemu mordercy bo prorok was zje? (jak ktoś rzyca w twarz drugiego człowieka szklaną butelką to musi się liczyć że zrobi z niego kalekę albo nawet może zabić) Jestem strasznie ciekaw, jaka to przyczyna nie pozwala i paraliżuje przeprowadzenie sprawnej akcji przeciwko KILKUNASTU chuliganom?? PS. ...a gdyby tam było nie kilkunastu a KILKUSET takich agresywnych atakujących gnoi? To co? Wojsko na pomoc? Może użyjemy GROMU? Albo po pomoc do NATO? Policjanci, co z wami?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.internetia.net.pl 17.06.12, 12:20 Policja tym śmieciom powinna taki łomot sprawić, że poruszaliby się resztę życia na wózkach inwalidzkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.internetia.net.pl 17.06.12, 13:05 Już tutaj było o nawoływaniu do popełnienia przestępstwa. Twój tekst idealnie pasuje do hipotezy art. 255 § 2. To jak? sam się zgłaszasz na psy, czy trzeba wysyłać zgłoszenie do prokuratury? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miastowy Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.centertel.pl 17.06.12, 12:21 To bydło co robi rozróby powinno się izolować. Dlaczego te cwaniaczki co krzyczeli w stronę policji nie podeszły bliżej? Dlaczego nie powiedział prosto w oczy do policjanta co ma do powiedzenia? Cwaniakiem jest z daleka i w grupie swoich debilnych kolesi, którzy zamiast mózgu mają sieczkę. Banda kilkunastu debili powinna być ukarana za zakłócanie porządku publicznego. Wyciągnąć konsekwencje i porządnie wpier...lić po mordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.internetia.net.pl 17.06.12, 13:10 Jeden z kibiców, jak widać na załączonym materiale filmowym, próbował powiedzieć tej bandzie co o nich myśli z bliska i wbrew zapisom ustawy o policji i rozporządzenia RM w sprawie określenia przypadków oraz warunków i sposobów użycia przez policjantów środków przymusu bezpośredniego dostał gazem po oczach. Ciekawe czy GW dostarczyła już swój filmik prokuraturze i BSW? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.12, 20:39 Jakby to było Zomo pajacu, on by był trupem albo by go składali tego cwaniaczka kilka miesięcy. W czasach zamieszek nikomu nawet nie przychodilo do glowy, zeby atakowac Zomo mając nawet liczebną przewagę. To była swietna uderzeniowa formacja, ktorą intersowały sie nawet kraje sąsiednie z bloku socjalistycznego, przyjezdzali ich obserwoawac. Wiadomo, Zomo było złe od strony morlanej, wykorzystywana politycznie i ma krew na rekach, ale taka formacja, tyle, ze nie wyorzystywana politcznie jest w Polsce potrzebna do pacyfikowania takiego bydła, bo bydło i hołota widząc, ze moze sobie pozwalac coraz więcej, pozwala sobie coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vale tudo Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.e-wro.net.pl 18.06.12, 01:25 Śmieć powinien dostać nie pieprzem (jakim gazem!? gaz to chemiczny Ali stosował ciołku) po kaprawych oczach a ze 3 kulki w kolano i cios kolbą strzelby w twarz żeby do końca swojego zaj.banego bezwartościowego życia pamiętał jak nie należy się zachowywać a jak nie należy. Leczenie i rehabilitacja na własny koszt jak nie stać to niech zdycha na gangrenę albo niech mu koledzy kibole maczetą kulasa amputują. Zero renty i zasiłku. Gnój dobrze zapamiętał by ten dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Bójka przy Szewskiej. Kibice atakują policję, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.12, 09:23 > Śmieć powinien dostać nie pieprzem (jakim gazem!? gaz to chemiczny Ali stosował > ciołku) po kaprawych oczach a ze 3 kulki w kolano i cios kolbą strzelby w twar > z żeby do końca swojego zaj.banego bezwartościowego życia pamiętał jak nie nale > ży się zachowywać a jak nie należy. > Leczenie i rehabilitacja na własny koszt jak nie stać to niech zdycha na gangre > nę albo niech mu koledzy kibole maczetą kulasa amputują. Zero renty i zasiłku. > Gnój dobrze zapamiętał by ten dzień. Ja tam się nie znam, ale kolega wyżej nie mylił się raczej mówiąc o gazie - jeśli nie w kontekście fizyki/chemii to przynajmniej w warstwie leksykalnej: pl.wikipedia.org/wiki/Gaz_pieprzowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okon Re: Białe kaski robią laski IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.12, 20:49 Jezdzisz na policyjnej pałce szmato. Odpowiedz Link Zgłoś