Dodaj do ulubionych

MPK grzeje w tramwajach

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
Dziś rano jechałem linią 23 z Pilczyc na Plac Dominikański, a tu grzeje. Pomimo
temperatury 15 stopni C (sprawdziłem na zegarze na Dominikańskim) to pot lał mi
się po plecach i czole, bo Panu motorniczemu było zimno. Pomimo niskiej jakości
obsługi środków miejskiej komunikacji to jeszcze "zadawala nas się tym
luksusem". Co Wy na to.
Obserwuj wątek
    • Gość: The_Who Re: MPK grzeje w tramwajach IP: 213.76.137.* 27.06.01, 00:00
      Wydaje mi się że to nie jest kaprys motorniczego. Mój znajomy pracuje w tym
      fachu i mówił, że te tramwaja są tak sprawne, że nie można w niektórych
      wyłączyć ogrzewania. Jeździmy złomem i tyle.
    • Gość: Ładniak Re: MPK grzeje w tramwajach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.01, 18:12
      Temperatura w tramwajach jest jak na Hawajach. Brakuje tylko Hawajskich
      dziewczyn :)
      • Gość: hrabia Re: MPK grzeje w tramwajach IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.06.01, 19:35
        A może wsiedliście do tramwaju linii 78, która to linia wiedzie na Spitzbergen ?
        • Gość: ala Re: MPK grzeje w tramwajach IP: *.wroc.zigzag.pl 13.07.01, 11:56
          To,że we wrocławskich tramwajach ogrzewanie działa najlepiej w środku lata przekonałam się już w
          porzednich latach,i nie były to wcale stare wagony. żeby było jeszcz cieplej to miałam trudności z
          otwarciem okna. Do celu dojechałam w saunie za jedyne 1,80zł. Może by tak przed sezonem letnim
          zrobić przegląd i wyłączyć ogrzewanko, a na zimę nie zapomnieć włączyć.

• Gość: judyt Re: MPK grzeje w tramwajach IP: 192.168.129.* / *.unregistered.formus.pl 17.07.01, 17:26
            Gość portalu: ala napisał(a):

> To,że we wrocławskich tramwajach ogrzewanie działa najlepiej w środku lata prz
            > ekonałam się już w
            > porzednich latach,i nie były to wcale stare wagony. żeby było jeszcz cieplej to
            > miałam trudności z
            > otwarciem okna. Do celu dojechałam w saunie za jedyne 1,80zł. Może by tak prze
            > d sezonem letnim
            > zrobić przegląd i wyłączyć ogrzewanko, a na zimę nie zapomnieć włączyć.
            >
            >
            ala, trzeba było na gapę jechać ... :-)
            pozdrawiam :)
    • roberto65 Re: MPK grzeje w tramwajach 26.08.01, 02:44
      Gość portalu: marcin napisał(a):

> Dziś rano jechałem linią 23 z Pilczyc na Plac Dominikański, a tu grzeje. Pomimo
      >
      > temperatury 15 stopni C (sprawdziłem na zegarze na Dominikańskim) to pot lał mi
      >
      > się po plecach i czole, bo Panu motorniczemu było zimno. Pomimo niskiej jakości
      >
      > obsługi środków miejskiej komunikacji to jeszcze "zadawala nas się tym
      > luksusem". Co Wy na to.

Pewnie to jakaś wada konstrukcyjna tramwajów, a w dodatku tramwaje są już dość
      stare...
      • tomek854 Re: MPK grzeje w tramwajach 19.09.01, 12:03
        Coś w tym jest. Szczególnie w tych starych ze "zginanką". Jedziesz sobie,
        opierasz nogę o grzejnik i nagle podeszwa Ci się topi - idziesz do motorniczego
        i pytasz czemu grzeje kiedy jest lipiec i 35 stopni na zewnątrz ( w środku 70)a
        panienka na to "to nie ogrzewanie to z silnika." Macasz grzejnik żeby się
        upewnić czy mówi prawdę i doznajesz oparzen 17 stopnia. Przesiadasz się więc na
        20 jadącą za tobą (nie kasując biletów)prowadzoną przez brodatego pana i tam
        silnik się nie chłodzi, choć wóz jeździ od rana (widziałeś go o 7, jest 15).
        Może to po prostu wina kobiet za kierownicą (tzn. obok korbki :)...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka