margarettka 29.06.04, 17:44 hej, moze znacie jakiegos dobrego pediatre z dolmedu? bardzo prosze o namiary i wasze opinie, z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_son Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 29.06.04, 23:28 Byłam u dwóch Pań. Jedna z nich nie wzbudziła mojego zaufania. Musiałam z niej wszystko wyciągać, a moje dziecko traktowała dość przedmiotowo. Druga była bardziej kontaktowa i nazywa się Barbara Tyczyńska. Była to jednak wizyta kontrolna i szczepienie, więc trudno mi powiedzieć jak leczy. A tak przy okazji - mieszkasz gdzieś w pobliżu Dolmedu? Jeśli tak i jeśli jesteś czasami skazana na samotne spacery, to może się odezwiesz? Mogę Ci potowarzyszyć z Zuzią. Mój email ania_son@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a_bizon Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 30.06.04, 09:09 Serdecznie pozdrawiam Was i Wasze maluszki! Ja również mieszkam we Wrocławiu, na razie na Muchoborze Małym, a już niedługo na Zielińskiego. Mój synek urodził się 27.02.2004. Ja niestety nie znam lekarzy w Dolmedzie. Lekarzem mojego synka jest Ewa Szczepańska z przychodni na Nowym Dworze i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam Ania, mama Kacperka Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 30.06.04, 09:21 Hej dziewczyny, dzieki za odzew. Ja nie mieszkam w poblizu Dolmedu, ale slyszalam, ze tam sa dobrzy lekarze i dlatego sie zstanawiam, czy nie zapisac tam malego, bo w mojej przychodni to raczej marni doktorzy sa. Chetnie bym sie spotkala na spacerku, bo juz mam dosc samotnych wedrowek. Aniu, piszesz, ze bedziesz mieszkala na Zielinskiego, ja mieszkam na Powstancow Slaskich, a to bardzo niedaleko, moze sie spotkamy kiedys z wozkami? :) Moj Ignas jest starszy od Twojego Kacperka jedynie o 4 dni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
a_bizon Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 30.06.04, 09:31 Bardzo chętnie. Na Zielińskiego będę mieszkała od początku sierpnia, chyba że coś się opóźni z remontem mieszkania. Również mam dosyć samotnych spacerków, szczególnie że synek ciągle na dworze śpi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ala58 Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 01.07.04, 16:19 Pozdrawiam wszystkie wrocławskie mamy.Ja mam nadzieję dolączyć do was już w październiku (wtedy mam przewidywalny termin porodu).Też mieszkam na Krzykach (a dokładnie na osiedlu Skarbowców).Na spacery ciązowe chodzę do parku południowego i koło "Małej Sobótki)-nie wiem czy ten park ma jakąś nazwę,ale jest naprawde super. Ps.A gdzie rodziłyście? Ja przymierzam się do Dyrekcyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 01.07.04, 16:51 hej, Ja rodzilam na Dyrekcyjnej wlasnie. Jesli masz jakies pytania itd to sluze pomoca :) jakby co, to pisz na maila gazetowego lub gg:532082 Odpowiedz Link Zgłoś
a_bizon Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 01.07.04, 20:11 Ja miałam cesarskie cięcie na Chałubińskiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
girlie73 Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 30.06.04, 10:51 Witajcie dziewczyny, Jestem mamą 3 mies. Oleńki i obie należymy do Dolmedu. Jakiś czas temu ten wątek pojawił się na tutejszym forum. Wówczas również byłam tym zainteresowana, bo nie wiedziałam, którą z czterech pań pediatrów wybrać. Najlepszą opinią wśród forumowiczek cieszyła się dr Teresa Lipowska. Niektóre dziewczyny wyrażały dobre zdanie o dr B. Tyczyńskiej i dr H. Winnickiej. Natomiast najgorsze doświadczenia były z dr B. Orzechowską. Zdałam się na te opinie i wybrałam dr Lipowską. Miałam okazję być również na wizycie u dr Tyczyńskiej i dr Winnickiej. Rzeczywiście, w porównaniu z obiema pozostałymi paniami, dr Lipowska jest super i naprawdę godna polecenia. Nie będę się rozpisywać o profesjonalnym badaniu pacjenta, bo jest na najwyższym poziomie u wszystkich trzech lekarek. Natomiast to, co odróżnia dr Lipowską to fakt, iż chętnie i wyczerpująco udziela odpowiedzi na nurtujące pytania i kwestie. W trakcie badania mówi, co robi i dlaczego oraz jakie są wyniki. A co jeszcze istotne jest zawsze uśmiechnięta, miła i ma bardzo pozytywny wpływ na dzieci. Potrafi uspokoić cierpiącego i płaczącego maluszka. Polecam dr Lipowską bez zawahania. Pozdrawiam, Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 30.06.04, 13:47 bardzo Ci dziekuje za odpowiedz, troche mi ulzylo, bo szukam jakiegos lekarza z prawdziwego zdarzenia dla mojego synka. Poki co naleze do przychodzni niedaleko ode mnie, ale lekarki nie sa tam godne rekomendacji. Dolmed co prawda jest kawalek ode mnie, ale wole dojezdzac juz niz miec takiego lekarza jak teraz. W kazdym razie mam pytanie czy dlugo sie czeka na wizyte? Czy zdarzaja sie jakies "kolejki" do tej pani doktor? bede wdzieczna za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
girlie73 Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 01.07.04, 10:35 Witaj Gosiu, Dr Lipowska przyjmuje dzieci zdrowe w każdy wtorek i czwartek od 10.30 do ... (nie pamiętam). Dzieci chore chyba codziennie w godz. popołudniowych, też nie jestem pewna. Na wizytę dla zdrowego dziecka najlepiej zapisać się z min. dwudniowym wyprzedzeniem. W przypadku nagłej choroby lekarze przyjmują nawet bez uprzedniej rejestracji. Pozdrawiam, Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
justas16 Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 30.06.04, 14:18 Witam, Ja również mieszkam we Wrocławiu (niedaleko ronda Powst. ŚL), a do lekarza z moim 10 miesięcznym synkiem jeżdżę właśnie do Dolmedu. Trafiłam już do 3 pediatrów i z mojego odczucia poleciłabym 2 lekarki: dr Tyczyńską i dr Orzechowską. Nie byłam u dr Lipowskiej, a dr Winnicka nie przypadła mi do gustu, bo za każdym razem kazała robić morfologię (jak można kłóć takie maleństwotyle razy!). Ale ogólnie rzecz biorąc to chyba wszyscy pediatrzy w Dolmedzie są dobrzy. Ja polecam. Mam jeszcze pytanko - jakie miejsca na spacery polecacie na Krzykach? Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 30.06.04, 14:23 hej, to jestesmy sasiadkami :)) ja mieszkam miedzy poltegorem a rondem w jednym z trzech wiezowcow :) moze sie kiedys spotkamy? :) a co do dolmedu, to sie wlasnie tam przenosze, bo dosc juz mam tych lekarek z proximum (nie wiem czy tam bywalas?) Odpowiedz Link Zgłoś
justas16 Re: dobry pediatra-DOLMED wroclaw?pomozcie 30.06.04, 14:44 Faktycznie, mieszkamy koło siebie, bo ja mieszkam na Drukarskiej, w mrówkowcu. Na spacery chodzę do parku przy Urzędzie Skarbowym na Sztabowej, albo na plac zabaw między blokami na Komamdorskiej. Co prawda w tygodniu na spacerki chodzę po południu, bo do godz. 16 pracuję, za to w weekendy nadrabiam. Przychodni proximum nie znam, ale w Dolmedzie naprawdę jest spoko. Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
iwma1 do justas i margaretki 01.07.04, 15:19 A ja mieszkam na Rondzie, w 1 szym Galeriowcu, mam 11 mies. synka , popołudniami i w weekendy chodze na spacery, częso do Parku Południowego, może sie kiedyś w 3 spotkamy? Nie znam zadnej mamy w okolicy. A co do przychodni to chodze do Rondo-Medu ( w galeriowcu).Lekarki przeciętne, nie narzekam no i do szczepienia blidko, ale jak mam wiekszy problem to chodze do dr Lipowskiej za 30 zł.( do dolmedu) Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: do justas i margaretki 01.07.04, 15:34 hej, ja sie chetnie spotkam :) tez nie znam tu zadnej mamy i troche nudnawo na tych samotnych spacerkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
justas16 Re: do justas i margaretki 02.07.04, 11:02 Hej sąsiadki, Mam propozycje, umówmy się gdzieś po południu w jakiś dzień - najlepiej w tygodniu, bo w weekendy różnie to bywa. Park Południowy to chyba za daleko, ale park na ŚLĘŻnej byłby chyba OK. Co Wy na TO? Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: do justas i margaretki 02.07.04, 11:04 jestem na tak :) czekam tylko na umowiony znak sygnal :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwma1 Re: do justas i margaretki 02.07.04, 11:35 Ja oczywiście też na TAK i zgadzam sie, ze lepiej w tygodniu, tylko ze ja pracuje i moge dopiero ok. 17,30, wiec nie wiem, czy wszystkim pasuje. a w jakim wieku macie dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: do justas i margaretki 02.07.04, 12:14 moj synek skonczyl niedawno 4 m-ce, ja nie pracuje, wiec sie dostosuje i jesli tylko bede akurat wtedy to sie zjawie. Odpowiedz Link Zgłoś
justas16 Re: do iwna i margaretki 02.07.04, 12:15 Ja również pracuję i o 17.30 byłoby super np. w poniedziałek (?). Mój Michałek ma 10,5 miesiąca. A gdzie proponujecie spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: do iwna i margaretki 02.07.04, 12:45 ok mnie pasuje poniedzialek,tylko mogloby to byc o 18? a co do miejsca to hmmm...jesli mamy isc do parku to moze pod ta pizzeria zaraz przy drukarskiej? chyba ze macie inne pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
justas16 Re: do iwna i margaretki 02.07.04, 12:57 Jeżeli pogoda będzie OK to jesteśmy umówione w poniedziałek o 18 przy pizzerii na drukarskiej. Mam nadzieję, że się spotkamy. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
iwma1 Re: do iwna i margaretki 02.07.04, 14:23 OK, w poniedziałek ok. 18 przy pizzeri na Drukarskiej. Moj synek ma 11 mies.Bardzo jestem ciekawa jak to wszystko wyjdzie.Pozdrawiam. Aha. moj email to iwma1@poczta.wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: do iwna i margaretki 02.07.04, 15:09 ok to do poniedzialku, mnie w weekend nie bedzie w domu, wiec nie bede sie odzywac na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka do iwma i justas 05.07.04, 15:19 rozumiem, ze nasze spotkanie aktualne? :) mam nadzieje, ze nie zacznie padac. A czy mamy jakis system na rozpoznanie sie? czy tak po prostu po wozkach? :) Odpowiedz Link Zgłoś
justas16 Re: do iwma i justas 05.07.04, 15:38 Oczywiście, Ale ta pogoda (??). Może do 18-tej się wypogodzi. Rozpoznanie po wózkach - mój jest niebieski. Do zobaczenia Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
dipsy Zasadnicze pytanko 15.07.04, 18:14 Czy Dolmed ma podpisaną umowę z NFZ czy trzeba za każdą wizytę płacić? Acha, no i czy na miejscu robią wszystkie badania czy wysyłają po skierowania do lekarzy pierwszego kontaktu? Będę wdzięczna za wyjaśnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
aska_mama_wiki Re: Zasadnicze pytanko 19.07.04, 15:21 Dolmed ma umowę z NFZ więc za wizytę nie płacisz chyba, że chcesz np. być szybciej przyjęta do dermatologa to wtedy odpłatnie bo terminy przyjęć na NFZ są dość odległe :-(. Z dostępem do pediatrów raczej nie problemu. Podstawowe badania (mocz, krew) robią na miejscu (takie wew. skierowanie), na bardziej specjalistyczne dają skierowanie np. posiew moczu. Dla dzieci w Dolmedzie pediatrzy są lekarzami pierwszego kontaktu. Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś