Dodaj do ulubionych

Zobacz, gdzie znikną darmowe i powstaną nowe pł...

23.08.12, 23:54
to straszne, w tramwajach tłok sie zwiekszy......

Podpowiem władzom miasta gdzie leży ( a raczej stoi ) kupa kasy do zarobienia: pod różnymi biurami i bankami na trawnikach ( które juz od dawna nie są trawnikami )
Obserwuj wątek
    • Gość: wrc Re: Zobacz, gdzie znikną darmowe i powstaną nowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 07:45
      I teraz wiadomo po co był "akcje" Straży Miejskiej koło Muzeum Narodowego. Dla Dutkiewicza liczy się tylko kasa. Mam nadzieją, że w tym kraju znajdzie się uczciwy i odważny prokurator...
      • Gość: Aldona19 Popieram urząd miasta IP: *.internetia.net.pl 24.08.12, 09:53
        W Lipcu miałm wątpliwą przyjemnośc odwiedzić urzad paszportowy.Cholera człowieka moze wziasc gdzie na wielkim parkingu przed urzedem ani jednego wolnego miejsca parkngowego.Zero rotacji aut,stałam i czekałam 25 minut i zrezygnowana wrocilam do domu.Chociaz jakas symboliczna oplata za godzine postoju musi byc wprowadzona bo inaczej juz niedlugo nic w miescie nie załatwimy przyjezdzając autem.
        • pojemniczek Re: Popieram urząd miasta 24.08.12, 11:06
          stałam i czekałam 25 minut i zrezygnowana wrocilam do domu

Rozumiem, że dla ciebie podróż tramwajem to coś poniżającego, czego nie chcesz doświadczyć. Tak trudno dojechać pod urząd wojewódzki komunikacją miejską?
          • radeberger Re: Popieram urząd miasta 24.08.12, 11:11
            pojemniczek napisała:

> Rozumiem, że dla ciebie podróż tramwajem to coś poniżającego, czego nie chcesz
            > doświadczyć. Tak trudno dojechać pod urząd wojewódzki komunikacją miejską?

Rozumiem, ze dla ciebie podroz autem to cos burzuazjnego, co wydaje ci sie niedopuszczalnym. Tak trudno zrozumiec, ze nie kazdy ma ochote spedzac godziny w MPK?
            • droch Re: Popieram urząd miasta 24.08.12, 11:23
              Rozumiem, że wg ciebie konstytucja gwaratuje kierowcy miejsce parkingowe w centrum miasta 24/7/365? Niech sobie jeździ autem, skoro lubi, ale jest to często zachowanie zupełnie nieracjonalne.
              • radeberger Re: Popieram urząd miasta 24.08.12, 12:25
                droch napisał:

> Rozumiem, że wg ciebie konstytucja gwaratuje kierowcy miejsce parkingowe w cent
                > rum miasta 24/7/365?

Facet... gdzie ja cos takiego napisalem? Powiem wiecej - jestem chory myslac o ew. podrozy do centrum miasta, jak jestem we Wroclawiu, wlasnie ze wzgledu na parkowanie. Dlatego parkuje na obrzezach i dochodze na piechote, by nie siedziec jak kretyn w samochodzie pol godziny i czekac az ktos wyjedzie. Szkoda mojego czasu.
                • droch Re: Popieram urząd miasta 24.08.12, 12:37
                  A gdzie pojemniczek napisał(a), że "podróż autem to coś burżuazjnego, co wydaje sie niedopuszczalnym"??
                  Skoro trochę kąśliwie parafrazujesz czyjeś słowa, ktoś może tak samo parafrazować Twoje, czyż nie?
                  • Gość: Dr Hałs Ach, jak dobrze i słodko dopiec rodakowi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 12:53
                    "Ja nie korzystam, to znaczy że inni też nie muszą"

Fajna maksyma, znam jednego gościa, co od lat nie robi kupy. Wy też nie róbcie (w końcu za ścieki się płaci)....
                  • radeberger Re: Popieram urząd miasta 24.08.12, 13:16
                    droch napisał:

> Skoro trochę kąśliwie parafrazujesz czyjeś słowa, ktoś może tak samo parafrazow
                    > ać Twoje, czyż nie?

Zatem pocwicz parafrazowanie. Bo troche ci nie wyszlo.
                • pojemniczek Re: Popieram urząd miasta 24.08.12, 13:03
                  Dlatego parkuje na obrzezach i dochodze na piechote, by nie siedziec jak kretyn w samochodzie

Dokładnie coś takiego miałem na myśli pisząc wcześniejszy tekst. W przypadku, o którym mowa wyżej, to Pani mogła samochodem dojechać np. do Galerii Dominikańskiej (jest też parking przy Szewskiej) i do urzędu dojechać tramwajem (sporo linii tam jedzie). Niektórzy z Galerii "spacerują" do urządu (lub w inne miejsca w centrum), ale nie wszystkim się chce. Ja dokładnie rozumiem, że niektórym włącza się leń (mi też się to zdarza) i chcą jeździć samochodami wszędzie, ale czasem wygodniej jest wybrać opcję "Parkuj i jedź".

Przypuszczam, że teraz sposobem dojazdu do urzędu wojewódzkiego dla powyższej Pani będzie jednak komunikacja miejska (przynajmniej część podróży), bo już wie, że nie jest łatwo zaparkować pod urzędem.
                  • radeberger Re: Popieram urząd miasta 24.08.12, 13:20
                    pojemniczek napisała:

> Przypuszczam, że teraz sposobem dojazdu do urzędu wojewódzkiego dla powyższej P
                    > ani będzie jednak komunikacja miejska (przynajmniej część podróży), bo już wie,
                    > że nie jest łatwo zaparkować pod urzędem.

Tak swoja droga to ciekawi mnie, ile z tych samochodow to sa urzednicy. Nie, bym im zalowal, ale sadze, ze teraz pewnie tylko "gora" dostanie miejsce parkingowe, a reszta bedzie krazyc po okolicy szukajac miejsca.
        • Gość: gość Re: Popieram urząd miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 23:14
          Można było zaparkować w galerii dominikańskiej - godzina jest za darmo, kolejna 2 zł.
          A poza tym też popieram wprowadzenie opłaty na tym parkingu, pracownicy nie będą zajmować wtedy wszystkich miejsc.
        • Gość: Bodek Re: Popieram urząd miasta IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.12, 18:10
          Pojechaliście po Aldonie19 jak nie wiem, a przecież ma rację: Parking w tym miejscu powinien być płatny. Co więcej - zgadzacie się z tym, a jedziecie po dziewczynie... jakie to "polskie".

Przecież jak parking będzie płatny, to:
          - zwiększą się wpływy do budżetu miasta (ze strony znienawidzonych przez Was użytkowników samochodów w mieście)
          - zwiększy się rotacja, czyli szansa na zaparkowanie za drobną opłatą samochodu w tym miejscu
          - zwiększy się wykorzystanie komunikacji zbiorowej przez parkujących tam pracowników UW i okolicznych zakładów pracy

Pozdrawiam
      • Gość: Maciej Re: Zobacz, gdzie znikną darmowe i powstaną nowe IP: *.play-internet.pl 24.08.12, 12:50
        Parking przy UW?
        Może niech zrobią go płatnym dla pracowników, bo po 16-ej jest co najmniej w połowie pusty.
        Tu tylko i wyłącznie chodzi o pieniądze, pieniądze i tylko pieniądze.
        Dla większości ludzi ten parking leży za daleko od centrum i wolą stawać bliżej, choć jest to związane z kosztami.
        Teraz nie będzie żadnego parkingu, który jest w pobliżu centrum i nie byłby płatny.
    • bellassij Urząd ma obowiązek zapewnić parking petentom 24.08.12, 10:03
      i choć nie wypływa to wprost z przepisów, to brawo! przypominać to zacznie pobieranie opłat za kibel w pubie, gdzie serwuje się moczopędny browar. Żenujące.
      • wrednywroclawianin Urząd NIC nie musi! To petent ma obowiązki! 24.08.12, 10:06
        Zwariowałeś z tymi żądaniami? Urząd w Polsce nic nie musi, on tylko rości, wymaga i karze.
        Zachciało się przyjeżdżać własnym samochodem? To bulić i nie narzekać. Oczywiście oportuniści chcieliby w odwecie załatwić w takim razie sprawy elektronicznie i tu czeka ich rozczarowanie... :P
      • droch Re: Urząd ma obowiązek zapewnić parking petentom 24.08.12, 11:25
        Elementarna logika dyktuje, że za "zapewniony przez urząd parking" tak czy owak płaci podatnik. No to ja wolę płacić tylko wtedy, gdy z czegoś korzystam, jasne?
    • ncc74656 No to spacajcie stadion! 24.08.12, 10:14
      Polityka, jak ja to uwielbiam...jedna wielka sciema dla mas.
    • hela6 Zobacz, gdzie znikną darmowe i powstaną nowe pł... 24.08.12, 13:33
      We Wrocławiu mieszka i pracuje na Wrocław mnóstwo ludzi którzy o meldunku mogą tylko pomarzyć.
      Dostają za to po kulach.
      • Gość: Bodek Re: Zobacz, gdzie znikną darmowe i powstaną nowe IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.12, 18:06
        I płacą podatki lokalne poza Wrockiem - nie chcę ich dofinansowywać...
    • Gość: @ Płatne powinno być już od tablic z napisem Wrocław IP: *.internetia.net.pl 24.08.12, 19:31
      To by pewnie zaspokoiło finansowe żądze Rafała i Jego Drużyny.
    • Gość: Czesiu Re: Zobacz, gdzie znikną darmowe i powstaną nowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.12, 22:13
      Jak chcecie zarobić na stadionik i inne nietrafione inwestycje (tramwajek i popaprany system pierwszeństwa przejazdu) to proponuję jeszcze zrobić płatną całą okolicę pl. Grunwaldziekigo. Czyli. ul. Grunwaldzką, Piastowską, Mińkowskiego, Roentgena, Suchardy, Sienkiewicza, Nowowiejską. Może nawet dalej Gdańską, Czerwonego Krzyża, Bujwida. Prawdziwa żyła złota. Podpisuję się pod tym dwoma rękami i nogam.
      PS. Nie zapomnijcie fundnąć straży miejskiej setek nowych blokad na koła.
    • masakra120 studenci 15.09.12, 19:01
      Ciekawi mnie gdzie będą parkować studenci ASP?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka