Dodaj do ulubionych

Stara kopalnia zamienia się w centrum rozrywki ...

06.09.12, 08:31
Pomysł dobry i potrzebny, tajemniczy Dolny Śląsk można zobaczyć w bardzo krótkim czasie. Jeden obiekt więcej nie zaszkodzi. Pytanie czy pieniądze bedą wydane skutecznie. Tamten rejon to przecież sztolnie Walimia, całkowite niedofinansowanie, zamek Grodno - nic się nie zmieniło od trzydziestu lat( poza upadkiem ośrodka Wodnik). Zwiedzając zabytki DŚ trzeba sobie powiedzieć, że brak na nie pomysłu. Gdyby nie schronisko przy Srebrnej Górze to by nawet nie bylo gdzie zjeść obiadu.
Obserwuj wątek
    • embriao Stara kopalnia zamienia się w centrum rozrywki ... 06.09.12, 09:50
      To pierwsze zdjęcie to nie jest ze zbiorów WA tylko muzeum w Wałbrzychu i było reprodukowane już w wydawnictwach typu "Wałbrzych na ikonografii..." jakieś 20 lat temu.
    • ergosumek kto to wymyślił? 06.09.12, 10:35
      Nie są w stanie naprawić paru ulic, człowiek demoluje auto np. na Zielonej czy Burczykowskich, a pakują dziesiątki milionów w idiotyczny projekt. Taniej wybudować od nowa, niż remontować ruinę.
      • Gość: jaś Re: kto to wymyślił? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.12, 10:49
        ale z ciebie tempy matoł .
        • Gość: z ukosa Podobny do ciebie... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.09.12, 11:13
          • Gość: wrocek super pomysl IP: *.play-internet.pl 06.09.12, 15:28
            super pomysl dobrze ze to robia to jest zabytek , walbrzych bez starej kopalni to jak gdansk bez zurawia , ja sie doczekac niemoge kiedy to odwiedze
            • baca56 Re: super pomysl 06.09.12, 20:44
              Pomysł taki sobie, lepiej żeby Wałbrzych miał NOWE KOPALNIE. Wydawanie wszystkich dostępnych (a także pożyczonych) pieniędzy na rozrywki, rekreację i inne formy grillowania przy postępującej deindustrializacji kraju to przejaw obłędu, który skończy się równie szybko, co tragicznie.
              • krzysztofczyz Re: super pomysl 06.09.12, 22:23
                Nie masz racji. Tylko inwestycje w gastronomię i oprawę turystyczną są w tej chwili najbardziej rentowne( zwrot ok. 120%). Pokłady węgla w okolicach Wałbrzycha mają średnio 40 cm grubości, to ciągle za mało aby otwierać nowe chodniki czy kopalnie. Odzysk chodników wycofanych z eksploatacji to ryzyko jeszcze większe. Ta inwestycja( do tej pory nie wiem czyj to pomysł) to zagranie idealne!!!! W połączeniu z innymi atrakcjami tego rejonu może być magnesem dla turystów. Zastanawia mnie tylko zamek Książ - czemu do cholery tak drogie bilety?
    • Gość: Marek Stańczyk-fm Re: Stara kopalnia zamienia się w centrum rozrywk IP: *.mmj.pl 17.09.12, 21:20
      Nie zgodzę się - zwiedzać jest co - a zjeść również! Trzeba tylko wiedzieć czego się chce i dokąd się udać! 2 - pieniądze na niektóre ośrodki nie mogą pozyskać prywatni właściciele - to dla mnie bzdurna sprawa! Dlaczego ludzie którzy chcieli by coś odnowić nie mogą pozyskać pieniędzy na remont - to jest pytanie... inną sprawą że po fundusze trzeba chcieć sięgnać - jednak ludzie nie zawsze o tym wiedzą /zwłaszcza zatrudnieni ci co się nie znają na niczym../ Dolny Śląsk to miejsce magiczne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka