Dodaj do ulubionych

Kto nowym Marszałkiem Województwa?

IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 11:08
Od miesiąca nasz region nie ma marszałka. Stary Zarząd koalicji SLD-UW został
odwołany. Kto Waszym zdaniem powinien zostać nowym marszałkiem? Osobiście
stawiam na obecnego burmistrza Brzegu Marka Skorupę. Świetny burmistrz, radny
sejmiku w poprzedniej kadencji. Pozytywna postać. Myślałem też o dawnym
AWSowskim marszałku prof. Waszkiewiczu, ale ten raczej nie uzyska poparcia w
Sejmiku. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • terenia.nasweter Re: Kto nowym Marszałkiem Województwa? 03.07.04, 21:00
      Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Od miesiąca nasz region nie ma marszałka. Stary Zarząd koalicji SLD-UW został
      > odwołany. Kto Waszym zdaniem powinien zostać nowym marszałkiem? Osobiście
      > stawiam na obecnego burmistrza Brzegu Marka Skorupę. Świetny burmistrz, radny
      > sejmiku w poprzedniej kadencji. Pozytywna postać. Myślałem też o dawnym
      > AWSowskim marszałku prof. Waszkiewiczu, ale ten raczej nie uzyska poparcia w
      > Sejmiku. Co Wy na to?
      Patriotyzm i pieśń zawsze szły w parze, stając się odzwierciedleniem wartości
      nadrzędnych. To przesłanie podejmuje Polski Narodowy Festiwal Pieśni, Piosenki
      i Poezji Patriotycznej "Bogu i Ojczyźnie", którego czwarta edycja odbyła się w
      dniach 26-27 czerwca w Lubaczowie. Przed publicznością, licznie zebraną na
      placu przed konkatedrą, swój kunszt zaprezentowało dwanaście chórów i zespołów
      śpiewaczych. Patronat medialny nad festiwalem sprawował "Nasz Dziennik".
      No i co ty na to komunistyczny bydlaku ?!
      • Gość: Mundzio Re: Kto nowym Marszałkiem Województwa? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.04, 22:17
        Jeżeli chodzi o pana prezesa Kobylańskiego to nie może byc marszałkiem bo nie
        startował w wyborach na radnego sejmiku.
        • Gość: Paul Re: Kto nowym Marszałkiem Województwa? IP: *.karpacz.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 15:03
          To jakas koszmarna bzdura. Nie zadnego ograniczenia. Marszalkiem nie musi byc
          osoba, ktora kandydowala do Sejmiku. Ustawa nic o tym nie mowi. Mundzio,
          zawiodles mnie. Nie sadzilem,ze jestes prawnym ignorantem. Mimo wszystko
          pozdrawiam.
          • Gość: Mundzio Re: Biję się w piersi!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.04, 17:50
            Przepraszam, że nie znam się na stosownych przepisach. Z Twego postu wnioskuję,
            że jak pan prezes dał Tereni na sweter to za to zostanie marszałkiem.
            Pozdrawiam serdecznie, a za zwróconą uwagę, że moja opinia mogła pozbawić pana
            prezesa stanowiska marszałka najmocniej przepraszam.
    • Gość: Paul Marszałek IP: *.karpacz.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 15:06
      A tak na marginesie, to najlepszym kandydatem jest moim zdaniem dr Paweł
      Wróblewski, radny PiS. Sensowny, poukładany, merytoryczny. Taki marszałek by
      nam się przydał. Szkoda tylko, że nie ma żadnych szans. Łoś mnie nie zachwyca,
      ale biorąc pod uwagę co nam pokazał Gołębiewski, nie może być od niego gorszy.
      • sapere Re: Marszałek 06.07.04, 15:40
        Ja natomiast postawiłbym na ludzi młodych. Może Andrzej Pawluszek z PiSu?
        • Gość: Andrzej Re: Marszałek IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 16:28
          Pawluszek za młody. Niech popraktykuje troche w zarzadzie woj. Wróblewski? Nie
          najgorsza kondydatura, ale trochę, przepraszam, bez jaj. Co sądzisz o
          Waszkiewiczu? Może on?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka