Dodaj do ulubionych

Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drobnera

IP: 62.233.250.* 04.07.04, 19:32
jak to dobrze, ze wyjezdzam za pare dni i nie bedzie mnie poltora
miesiaca :)))))
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.core.lanet.net.pl 05.07.04, 03:14
      Jak to dobrze, że w końcu zaczyna się coś dziać z drogami i nie jest to proces
      erozji, a budowy. Mam jednak taka skromna nadzieje, ze nie wygrali tego Krakusy z ZUE, bo znowu nikt im asfaltu nie sprzeda i sie remont przeciagnie i Skanska dokonczy.
      PS2: czemu nie preferuje sie firm wrocławskich, tylko jakies egzotyczne nie wiadomo skad, ktore zamiast tu szukac pracownikow przywoza swoich, czasem z drugiego konca polski. Niec tej kasy w miescie troche zostanie. Czym wiecej pracy, tym lepiej dla WSZYSTKICH.
      PS: A wiadomo w koncu, dlaczego tak długo trwało konczenie remontu J.Narodowej - od pojawienia sie asfaltu do znikniecia objazdu duzo wody w Odrze uplynelo...
      • Gość: Ja1 Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 18:23
        Wygląda na to, że we Wrocławiu mogą remonty wykonywać tylko typowo
        wrocławskie (polskie ???) firmy jak SKANSKA, NCC, BICKHARDT BAU, BERGER BAU !!!-
        gdzie ich polskość ???!
        A ja widziałem roboty "krakusów" i uważam, że ulice przez nich wykonywane
        wyglądają SUPER !!!
        • Gość: ja Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.core.lanet.net.pl 06.07.04, 03:31
          Krakusy nie poradziły sobie z Jedności, mniejsza o to dlaczego.
          Faktem jest, że budowę robiła firma niewrocławska, a dokończyła niepolska.
          Wolałbym, żeby drogi budowały firmy polskie, a najlepiej wrocławskie.
          Prościej ci tego nie potrafię wyłożyć.

PS: to jak droga wygląda, nie ma najmniejszego znaczenia. Co z tego, że wygląda
          SUPER? Sprecyzuj o co ci chodzi, bo nie wiem. Jedności w kilku miejscach ma
          złe "spady", ale tego pewnie nie dojrzałeś.
    • Gość: mieszkaniec Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.kogeneracja.com.pl 05.07.04, 07:43
      Ludzie oni remontują odcinek znajdujący się w najlepszym stanie techniczntm.
      dalej to są dopiero dziury zwłaszcza na torowisku ale za to pacany się nie
      wezmą. Do dupy taki remont.
      • Gość: KKW Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 07:49
        No właśnie, czy rzeczywiście ten fraggment (mam na myśli głównie Drobnera)
        trzeba remontować? A co z Trzebnicką??? Tam to dopiero są dziury
        • smi Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob 05.07.04, 08:32
          Na ul.Sienkiewicza najgorszy stan jezdni (z kostki granitowej) jest na odcinku
          Reja-Most Szczytnicki. Podobnie jest z torowiskiem. A remont rozpoczyna się na
          odcinku o najbardziej dobrej (w porównaniu z ww. opisanymi) odcinku ... :P
          • Gość: kotbehemot Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:43
            heh, gdybym nie wiedzial, to strzelalbym ze Sienkiewicza w najgorszym stanie jest na odcinku od Wyszynskiego do Gornickiego;) Przechodzac przez ulice trzeba uwazac zeby noga nie utknela w dziurze miedzy torami a jezdnia..
          • woo-cash Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob 05.07.04, 17:47
            smi napisał:

> Na ul.Sienkiewicza najgorszy stan jezdni (z kostki granitowej) jest na
            odcinku
            > Reja-Most Szczytnicki. Podobnie jest z torowiskiem. A remont rozpoczyna się
            na
            > odcinku o najbardziej dobrej (w porównaniu z ww. opisanymi) odcinku ... :P

Ludziska, a czy Wy wiecie, na czym polega ten program, tzw. "14,5 mln"?
            Czy widzicie, ile kasy jest na ten remont?

Reszta Sienkiewicza musi być finansowana po prostu z innej puli pieniędzy,
            bo "nędzne" 2,5 mln PLN nie starczy na remont całej tej ulicy.

Pozdrawiam,
            Woo.
            • Gość: ExWroc Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.trillium.cc 05.07.04, 19:38
              Aha, rozumiem. Te 2.5 mln idzie na podpicowanie najlepszego odcinka, a reszty
              nie warto nawet ruszac.
              Ciekaw jestem, ile milionow trzeba by, zeby wroclawskie ulice (ich nawierzchnie)
              doprowadzc do stanu powojennego, o przedwojennym nie wspominajac?
              • woo-cash Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob 05.07.04, 21:22
                Gość portalu: ExWroc napisał(a):

> Aha, rozumiem. Te 2.5 mln idzie na podpicowanie najlepszego odcinka, a reszty
                > nie warto nawet ruszac.

Proponuję poczytać jakieś plany inwestycyjne, budżet miasta... Co ma być z
                czego remontowane i kiedy.

Bo tak to trochę ciężko rozmawiać.

Poza tym ja nie jestem rzecznikiem prasowym UM.

Pozdrawiam,
                Woo.
            • smi Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob 06.07.04, 08:07
              Woo-cash,

oczywiście, zgadza się. Z budżetu 14,5 nie można myśleć o takich inwestycjach,
              jak kompleksowa przebudowa ul. Sienkiewicza. Ale zauważ, że pilnego remontu
              potrzebuje ta, cytowana część Sienkiewicza, a nie ta, która załapała się
              na "odświeżenie" z programu 14,5 ... I znów wyszło, że robimy nie tam, gdzie
              jest to konieczne, lecz tam, gdzie jest nam najłatwiej ... :P
              • Gość: Rafis Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: 213.199.196.* 06.07.04, 08:44
                smi napisał:

> Woo-cash,
                >
                > oczywiście, zgadza się. Z budżetu 14,5 nie można myśleć o takich
                inwestycjach,
                > jak kompleksowa przebudowa ul. Sienkiewicza. Ale zauważ, że pilnego remontu
                > potrzebuje ta, cytowana część Sienkiewicza, a nie ta, która załapała się
                > na "odświeżenie" z programu 14,5 ... I znów wyszło, że robimy nie tam, gdzie
                > jest to konieczne, lecz tam, gdzie jest nam najłatwiej ... :P

Raczej tam gdzie jest logiczna relacja przyczynowo-skutkowa :)
    • Gość: jxp Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.04, 08:34
      Czegoś tutaj nie rozumiem! Jechałem niedawno tym odcinkiem i w porównaniu do wielu ulic w mieście to prawie autostrada! I w dodatku pl. Bema będzie nietknięty (mam nadzieję, że nie docelowo, bo to tam prędzej przydałby się remont niż na tych odcinakch). Jeżeli ktoś mnie oświeci, wg jakiego klucza wybierane są jezdnie do remontu, to będę b. wdzięczny.
    • Gość: Wyborca Rafała D. Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.teta.com.pl 05.07.04, 09:17
      Ja pozdrawlaju. W połączeniu z "zabawą" przy moście osobowickim oznacza to
      jedno - śmierć komunikacji we Wrocku. Rafale D. może jednak trzeba kilku
      jajogłowych ze ZDiK i BRW wysłać na zasłużoną i sumiennie zapracowaną zieloną
      trawkę. Tu się nie da żyć - poprostu skandal
      • Gość: rowniez wyborca! Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 10:12
        w niedziele przy moscie osobowickim nikt nie pracowal! dlaczego? panowie maja
        wolna niedziele? a od poniedzialku zacznie sie. jesli zdik ma problemy z
        wlasciwa organizacja pracy ja chetnie pomoge, chocby spolecznie.
    • Gość: tit Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.wroclaw.mm.pl 05.07.04, 10:32
      ten remont to jedna wielka podpierdolka. mam tylko jedno pytanie: dlaczego ten
      kawalek? sienkiewicza od wyszynskiego do mostu to prawdziwy tor przeszkod,
      niedlugo to zgubie tam gdzies kolo. pewnie nie mieszka tam zaden z wlodarzy
      miasta, ba nawet tamtendy nie przejezdza - wiec i po co remont.
    • woo-cash Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob 05.07.04, 17:43
      A ja jakiś czas temu widziałem wizualizację gdzieś w internecie tej nowej
      Sienkiewicza po remoncie.

No i nową autostradę nam przez miasto będą budować. I wszyscy się będą
      zachwycać, jakie piękne asfaltowe 4 pasy. A jakie piękne zatoczki do
      parkowania. O! Jak fajnie się będzie można do 100 w centrum rozpędzić!

No ale kolejna ulica biegnąca do centrum miasta, gdzie nikt o drodze dla
      rowerów nie pomyślał. A potem się będzie nazwać, że to się nie dało zrobić, że
      rowerzyści znowu za późno się ocknęli.

Eeech, sam nie wiem już, po co to piszę... Ostatnio, z braku ścieżek tam, gdzie
      ich potrzebuję, przywykłem do jeżdżenia ulicami. Jak potrzebuję skręcić w lewo,
      to zmieniam pas na lewy bez większego wahania. Te pomysły, to chyba ma ktoś,
      kto lubi rowerzystów na lewym pasie spotykać...

Pozdrawiam,
      Woo.
      • Gość: kotbehemot Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 17:53
        Te wizualizacje znajduja sie na stronie www.biprogeo.wroc.pl/

Generalnie to mam nadzieje ze ten projekt z wizualek nie bedzie robiony bo jest TRAGICZNY! Brak sciezek rowerowych, znowu jakies tragiczne chwasty przy ulicy, znowu "mala architekture" i ulice projektowali drogowcy, ktorzy jak sama nazwa wskazuje nie moga sie na tym znac. Czy my w koncu doczekamy sie porzadnie przebudowanej ulicy bez kretynskich trawniczkow a za to ze sciezka rowerowa?
        • Gość: Rafis Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: 213.199.196.* 05.07.04, 18:02
          Gość portalu: kotbehemot napisał(a):

> Te wizualizacje znajduja sie na stronie www.biprogeo.wroc.pl/
          >
          > Generalnie to mam nadzieje ze ten projekt z wizualek nie bedzie robiony bo
          jest
          > TRAGICZNY! Brak sciezek rowerowych, znowu jakies tragiczne chwasty przy ulicy,
          > znowu "mala architekture" i ulice projektowali drogowcy, ktorzy jak sama nazwa
          > wskazuje nie moga sie na tym znac. Czy my w koncu doczekamy sie porzadnie prze
          > budowanej ulicy bez kretynskich trawniczkow a za to ze sciezka rowerowa?

Według mnie ta ulica będzie wyremontowana takl samo jak Jedności czyli wg. mnie
          całkiem dobrze :)
          • woo-cash Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob 05.07.04, 18:10
            Gość portalu: Rafis napisał(a):
            > Według mnie ta ulica będzie wyremontowana takl samo jak Jedności czyli wg.
            mnie
            >
            > całkiem dobrze :)

Nie powiem kto przy wielu świadkach obiecywał na Jedności ścieżkę dla rowerów i
            chyba się jednak minął z prawdą, bo tam ciągle NIC się nie dzieje.

A mnie też się podoba. Może i lepiej, że nie budują tej ścieżki. Mogę sobie
            porządnym asfaltem pojeździć. Trochę kierowcy się wkurzają, jak zmieniam pas na
            lewy, bo skręcam od Mostu Warszawskiego w lewo (albo w Żeromskiego, albo w
            Nowowiejską, a najczęściej w Oleśnicką). Ale najfajniej jest w drugą stronę.
            Rowerzysta na Moście Warszawskim na jezdni, to już wzbudza po prostu powszechny
            entuzjazm kierowców. Tam też nie chcę ani ścieżki, ani remontu. Jest dobrze tak
            jak jest... ;->>

No i mam nadzieję, że Sienkiewicza będzie tak samo. W końcu tak fajnie jeździ
            się samochodem, napotykając rowerzystów. Przynajmniej kierowców to hamuje przed
            nadmiernym rozpędzeniem się... Teraz już rozumiem, co przyświeca projektantom!
            Rowerzyści to takie naturalne progi spowalniające! Ofiary muszą przecież być w
            imię "postępu".

Pozdrawiam i życzę szeroooookiej drogi.
            Woo.
          • Gość: kotbehemot Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 18:19
            Woo-cash ma racje. Nie ma sciezki rowerowej, mimo iz ruch na Jednosci nie jest az tak wielki, zeby nie mozna bylo jej wybudowac. Ja musze powiedziec, ze Jednosci jest 1000x lepsza niz poprzednie (porzadny kamien zamiast polbruku itp) ale jednak sciezka to podstawa.
            • Gość: Rafis Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: 213.199.196.* 05.07.04, 19:54
              Scieżke mozna namalowac w jeden dzien :) Chyba z enie będzie miejsca na nia ale
              wtedy chyba nie będziemy wyburzac budynków?
              • woo-cash Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob 05.07.04, 21:16
                Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Scieżke mozna namalowac w jeden dzien :) Chyba z enie będzie miejsca na nia
                ale
                >
                > wtedy chyba nie będziemy wyburzac budynków?

Rafis, kurde. Ścieżka to nie jest obrazek. To nie jest oznakowanie poziome.
                Ścieżka, to infrestruktura.
                Chodniki sobie namaluj. I ulice też sobie namaluj.
                Ścieżkę możesz _namalować_ tylko w jednym przypadku, żeby była jako taka i
                zdatna do pełnienia swojej funkcji: jako wydzielony pas jezdni. Jakoś nie
                wierzę w to, aby takie rozwiązanie miało być zastosowane w przypadku
                Sienkiewicza.

A teraz namaluj sobie jajko przy pl. Grunwaldzkim i sprawdź, czy się po nim
                dobrze jeździ. Albo namaluj sobie 7 pasów ruchu przy Sienkiewicza, skoro w ten
                sposób można budować Twoim zdaniem.
                Bo te zbudowane przy użyciu farby ścieżki, to sobie w tyłki mogą ci malarze
                powpychać. I te polbrukowe nawierzchnie. I ten brak separacji od innych
                rodzajów ruchu nawet poprzez małą architekturę. I te zakręty w miejscu. I te
                krawężniki, które powinny być zniwelowane. I te płyty chodnikowe. To wszystko
                psu na budę.

Te wszystkie rozwiązania są do dupy, ale do tego trzeba mieć trochę wiedzy.
                Sama arogancja i ignorancja nie wystarczy. A przez takie myślenie właśnie nikt
                nie będzie jeździć na rowerze poza takimi nawiedzonymi oszołomami jak ja, bo
                nie ma po czym jeździć po prostu.

Woo.
                • Gość: Rafis Re: Rozpoczyna się remont ul. Sienkiewicza i Drob IP: 213.199.196.* 06.07.04, 08:42
                  > Rafis, kurde. Ścieżka to nie jest obrazek. To nie jest oznakowanie poziome.
                  > Ścieżka, to infrestruktura.
                  > Chodniki sobie namaluj. I ulice też sobie namaluj.
                  > Ścieżkę możesz _namalować_ tylko w jednym przypadku, żeby była jako taka i
                  > zdatna do pełnienia swojej funkcji: jako wydzielony pas jezdni. Jakoś nie
                  > wierzę w to, aby takie rozwiązanie miało być zastosowane w przypadku
                  > Sienkiewicza.
                  >
                  > A teraz namaluj sobie jajko przy pl. Grunwaldzkim i sprawdź, czy się po nim
                  > dobrze jeździ. Albo namaluj sobie 7 pasów ruchu przy Sienkiewicza, skoro w
                  ten
                  > sposób można budować Twoim zdaniem.
                  > Bo te zbudowane przy użyciu farby ścieżki, to sobie w tyłki mogą ci malarze
                  > powpychać. I te polbrukowe nawierzchnie. I ten brak separacji od innych
                  > rodzajów ruchu nawet poprzez małą architekturę. I te zakręty w miejscu. I te
                  > krawężniki, które powinny być zniwelowane. I te płyty chodnikowe. To wszystko
                  > psu na budę.
                  >
                  > Te wszystkie rozwiązania są do dupy, ale do tego trzeba mieć trochę wiedzy.
                  > Sama arogancja i ignorancja nie wystarczy. A przez takie myślenie właśnie
                  nikt
                  > nie będzie jeździć na rowerze poza takimi nawiedzonymi oszołomami jak ja, bo
                  > nie ma po czym jeździć po prostu.
                  >
                  > Woo.

Chodnik juz jest i to prosty, wiem bo jeździłem tam własnie na rowerze. Brak
                  sciezki mi nie przeszkadzał tak jak innym rowerzystom których mijałem. Po co
                  jakas infrastruktura do sciezki rowerowej? Krawężniki teraz robi sie niskie.
                  Poza tym dla mnie sciezka rowerowa to raczej kwestia prawna niz techniczna. Po
                  prostu wystarczy namalowac linie ze znaczkami rowerków na ju wyremontowanej
                  drodze lub chodniku.Czy moż emasz pomysł żeby na Jednosci lub Sienkiewicza
                  zbudowac jakies ekrany ochronne w których będzie scieżka? :)

pzdr.
    • Gość: seledynowa RATUNKU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 20:30
      mieszkam w okolicy Sienkiewicza...pracuję na Drobnera
      na urlop mi sie w tym roku nie zanosi
      podejrzewam, że we wrzesniu przeniose się więc na ...ul. Kraszewskiego do
      wielce szacownej instytucji :-((((
      • sothis666 hihi:))) 05.07.04, 20:50
        Nie martw się;)
        Na Kraszewskiego Cię i tak nie dowiozą;))
        Korki. Remont na mostach Osobowickich;)))

3maj sie!:)
        • Gość: Rafis dwa remonty IP: 213.199.196.* 05.07.04, 21:00
          w tym jeden sie jeszcze nie zaczął a tu juz lamenty. To dopiero początek :)
          • sothis666 Re: dwa remonty 05.07.04, 21:07
            W słusznej sprawie można pocierpieć:)

Byleby tylko robili to z głową - jak w zeszłym roku zamknęli 2 pasy na grunwaldzie, przez pierwsze 10 dni NIC sie nie dzialo - postawili tylko koparę dla niepoznaki, w samo południe sikały na nią kundle, bo w koło ani zywego ducha:)
      • woo-cash Re: RATUNKU!!! 05.07.04, 21:19
        Gość portalu: seledynowa napisał(a):

> mieszkam w okolicy Sienkiewicza...pracuję na Drobnera
        > na urlop mi sie w tym roku nie zanosi

Nie martw się! Chodniki na pewno będą do przebrnięcia. Ciesz się, że masz tak
        blisko. :-)

Pozdrowienia,
        Woo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka