Dodaj do ulubionych

Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ciąg...

14.10.12, 14:41
mam nadzieję że to jest koniec Dutkiewicza we Wrocławiu! Mam już dość tych historii, on stoi na czele tego całego kramu i nikogo nie przekona że zrzucanie winy na kogokolwiek innego brzmi sensownie! Przecież Dutkiewicz ogłaszał te koncerty, to on się fotografował z Queen, to on siedział na stadionie na meczach Polish Masters.

Dutkiewicz, odejdź !!!
Obserwuj wątek
    • wroclovelove Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ciąg... 14.10.12, 14:49
      Na portalu Gazety Wrocławskiej MJ mówi, że skasował i moga sobie odzyskać, a tutaj już niczego nie kasował? BTW. Teraz mamy słowa przeciw dokumentom, możeby Janicki też coś pokazał?
      • Gość: 12 Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.10.12, 17:35
        mam dość prezydenta Dutkiewicza wybranego przy 39% frekwencji
        • Gość: nw Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci IP: *.centertel.pl 14.10.12, 20:13
          jaki pan taki kram
        • indywidualismus Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci 14.10.12, 22:12
          Gość portalu: 12 napisał(a):

> mam dość prezydenta Dutkiewicza wybranego przy 39% frekwencji

Na najbliższe wybory musimy pójść wszyscy! A nie ograniczyć się do klepania w klawiaturę !!
      • pit_sam_pras Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci 15.10.12, 09:16
        kłamczuch

cytat z artykułu www.gazetawroclawska.pl/artykul/677301,michal-janicki-magistrat-strzela-slepakami-rafal-dutkiewicz,id,t.html

"Na konferencji pojawiła się też informacja dotycząca 8 tysięcy e-maili, które Pan skasował w dwie godziny po zdymisjonowaniu...
        - Żadnych maili nie kasowałem, to kłamstwo. Pakując się dokonałem jedynie archiwizacji e- maili, a nie skasowania. To nie to samo."

• wroclovelove Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci 14.10.12, 14:50
      Ekhm... a Ty z tych, którzy musieli odejść ze spółki po spartoleniu projektu budowy? :)

wojtas71 napisał:

> mam nadzieję że to jest koniec Dutkiewicza we Wrocławiu! Mam już dość tych hist
      > orii, on stoi na czele tego całego kramu i nikogo nie przekona że zrzucanie win
      > y na kogokolwiek innego brzmi sensownie! Przecież Dutkiewicz ogłaszał te koncer
      > ty, to on się fotografował z Queen, to on siedział na stadionie na meczach Poli
      > sh Masters.
      >
      > Dutkiewicz, odejdź !!!
      • Gość: ww Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci IP: *.centertel.pl 14.10.12, 16:09
        o ktorej spółce piszesz ? oWroc 2012 ? Czyli to jednak oni "spartolili" projekt ?
        • Gość: z Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.12, 16:25
          Spółka Wroc 2012 spartoliła projekt jako przedsięwzięcie - nie dopilnowali niczego poza limuzynami oraz biurami dla siebie. A jak przyszło co do czego, to wszelkie decyzje musiało podejmować miasto, więc po co w ogóle taki "nadzór" i do tego za takie ciężkie pieniądze?
    • wroclovelove Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ciąg... 14.10.12, 14:51
      Nie klei mi się coś to. Jak puszczli wywiad z Michałem Janickim, to ani nie szukali komentarza drugiej strony, ani nie kusili się na weryfikowanie dokumentów potwierdzających wersję MJ. Jakich haków, kurcze, chłopie... pokazują że Twoja wersja nie trzyma się kupy...
      • Gość: niewierzący Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.12, 14:58
        @wroclovelove
        Pisz pod kilkoma nickami, będzie to bardziej przekonywujące. Nie będzie od razu widać, że za posty ci płacą.
        • sverir Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci 14.10.12, 15:43
          Przekonujące albo przekonywające. Nie "przekonywujące".
    • Gość: mieszkam w Rynku Za stadion i inne nietrafione inwestycje, IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.10.12, 15:10
      ktoś powinien odpowiedzieć. A zapłacić ci co chcieli finansować stadion, klub piłkarski, fontanny, Forum Muzyki, pomniki zapominając o tym że brakuje pieniędzy na żywotne dla mieszkańców Wrocławia potrzeby.
      • Gość: Hinka Re: Za stadion i inne nietrafione inwestycje, IP: *.xdsl.centertel.pl 14.10.12, 19:11
        A co byś widział jako te "żywotne dla mieszkańców Wrocławia potrzeby"?
    • dydelf1973 Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ciąg... 14.10.12, 15:20
      "Rzecznik miasta podkreślił też, że wiceprezydent w dwie godziny po zwolnieniu skasował ze swojej służbowej skrzynki osiem tysięcy maili."
      No i co z tego? Do dział IT tego nie zabezpiecza? Przecież to norma, że się robi kopie zapasowe. Skasowanie maili za skrzynki niczego tak naprawdę nie da. No, chyba, zę Janicki było w IT i kazał skasować kopie bezpieczeństwa.
      Czuma albo o tym nie wiesz (więc najpierw sprawdź), albo kłamiesz (żeby lepiej wyglądało jaki ten Janicki krętacz) albo macie faktycznie tak do d...y dział IT (w co nie chce mi się wierzyć), że faktycznie nie robi zapasu.
      • Gość: Cionio Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.12, 15:36
        Zaraz okaże się, że ich serwery się "wywalą" albo szafka/macież z kopiami zapasowymi spłonęła. Dupkiewicz-showman kłamie, jak zwykle. A jak było z preziem ARAW-u, "poliglotą" Pawłem Panczyjem. Ten siedział cicho, jak go wywalili, nie pisnął nic o przekrętach, więc wylądował w firmie konsultingowej, który mu za sporą kasę doradzała (m.in. tzw. szybki tramwaj - hahahahha). Rączka rączkę myje, Panie Wroclovelove vel Czuma....
      • Gość: Paweł Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci IP: *.finemedia.pl 14.10.12, 17:49
        Szczerze mówiąc irytują mnie wyjaśnienia rzecznika... Zaraz okaże się, że Janicki działając na rzecz Schetyny sabotował działania wspaniale działających władz Wrocławia...

Nawet jeśli skasował to co z tego? Jakie to ma w ogóle znaczenie?
        Po pierwsze najprawdopodobniej są backupy, po drugie możliwe, że nie skasował wiadomości fachowo i większość maili da się odzyskać... Po trzecie osoby/instytucje, które wysyłały i otrzymywały maile od Janickiego najprawdopodobniej nadal mają je w swoich archiwach, dlatego korespondencję wewnątrz szeroko rozumianego miasta (UM, spółki, ...) da się bez większego problemu odtworzyć. Po czwarte najważniejsze rzeczy (podpisywanie umów, porozumień, pełnomocnictwa, zakres obowiązków oraz inne dokumenty) są na papierze...
    • pan_adoll Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci 14.10.12, 15:22
      Hehe... nie winnego jak zwykle
      • Gość: jack a gdzie zarząd spółki Wrocław 2012 IP: *.internetia.net.pl 14.10.12, 21:10
        Męczą przewodniczącego RN a ja się pytam gdzie zarząd?

To nie RN wydaje zgody tylko zarząd.
        Dudi przwaliłeś ponad 100 mln a to wszystko na nasze kieszenie, dosyć z taką polityką wydawania.

Sprzedaj ŚLĄSK i to już. bo za chwilę znowu będziemy dokładać.
    • Gość: Niewielka Wielki WODZ Dutkiewicz kontra Janicki IP: 82.113.121.* 14.10.12, 15:47
      Dutkiewicz liczy na cud.... ale sam doprowadza to miasto do katastrofy i deprawuje publiczna kase !!! Normalnie musi zakonczyc w kajdankach!
      • Gość: Mateusz Re: Wielki WODZ Dutkiewicz kontra Janicki IP: *.internetia.net.pl 14.10.12, 16:11
        deprawować to można Kasię a nie kasę :-)
    • Gość: YaBol Janicki mówi prawdę... IP: *.free.aero2.net.pl 14.10.12, 16:32
      ...IMO, ale trudno mu będzie w pojedynkę to udowodnić, bo Dutkiewicz ma całą gwardię przydupasów gotowych rzucić się do gardła na komendę. Wierzę jednak, że dziennikarze nie odpuszczą i cała prawda ujrzy światło dzienne. Rzucenie kozła ofiarnego na pożarcie w tym przypadku odbije się dużą czkawką. Trzeba było po męsku przyjąćna klatę finansowe fiasko stadioowych imprez Panie Dutkiewicz. Manipulując sam napytał sobie Pan biedy.
      • Gość: Jonasz chłopczyki IP: *.wroclaw.mm.pl 14.10.12, 16:47
        Rozbisurmanione chłopczyki w piaskownicy nasikali sobie do foremek. Teraz będą się bić grabkami i łopatkami.
      • Gość: new Re: Janicki mówi prawdę... IP: *.icpnet.pl 14.10.12, 17:40
        Już kiedyś pisałem że prezydent otacza się ludźmi miernymi ale wiernymi. Teraz to wszystko się mści podwójnie. Raz bo ważne rzeczy dla miasta są spartaczone i to totalnie, dwa że teraz zwolnione ze stanowiska osoby zaczynają sypać i opowiadać jak to jest naprawdę. Nie chce mi się wierzyć że prezydent jest czysty. Po tym jak powiedział że do budowy stadionu nikt mu się nie będzie wtrącał, te jego tłumaczenia stały się groteskowe. Żaden sędzia w to nie uwierzy. Im więcej wiadomości płynących z magistratu to utwierdzam się w przekonaniu, że prezydent tak naprawdę w każdych sprawach pociągał za sznurki a podwładni wykonywali jego polecenia. Jeśli coś nie było po jego myśli to na dywanik, tak jak ze stratami przy imprezach stadionowych. A nagle mowa że on o niczym nie wiedział i za nic nie odpowiadał. Teraz każda osoba powinna w rozmowie z Dutkiewiczem rejestrować ją na dyktafonie aby było jasne i nie mógł się wyprzeć własnych słów.
        • Gość: Jeden taki Re: Janicki mówi prawdę... IP: *.centertel.pl 14.10.12, 18:48
          No i od kiedy to Prezydent nie odpowiada za błędy swoich podwładnych. Dutkiewicz zastanów się co pie.... przecież wszystkie pomysły są Twoje. WCSHiR to też Twój pomysł i umieszczenie tam swojego sąsiada przyniesionego w teczce. Ile miało być oszczędności. Ludzie nawet nie wiedzą co ten Twój sąsiad tu wyczynia i ile kasy wydaje zamiast oszczędzać. 20 nowo zatrudnionych osób, w tym oczywiście kierownicy znowu po uważaniu, a nie kompetencji. Kompromitujesz się Dudi takimi wypowiedziami że czegoś nie kontrolujesz, może to miasto już Cię przerosło , więc rozstań się z nim póki nie jest za późno.

• Gość: YaBol Mam nadzieję, że nie zdążą wykończyć Partynic IP: *.free.aero2.net.pl 14.10.12, 22:47
            Niestety szybko to idzie Pękalskiemu :(
          • Gość: gosc portalu Re: Janicki mówi prawdę... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.12, 08:54
            A może ktoś pomoże nagłośnić wszechobecna korupcje w Ratuszu, która ukrywa sam Dutkiewicz i jego rozpasani urzędnicy. Dopiero wtedy dowiemy się jakimi pieniędzmi dysponowali dla własnych korzyści.I co przez swoje umyślne zaniedbanie w tym mieście po prostu spieprzyli o czym wszyscy we Wrocławiu wiedzą tylko nie PROKURATURA.Trzeba wyjaśnić raz na zawsze z jakiego powodu ukrywane sa urzędnicze "przestępstwa ! Ile nachapali atrakcyjnego mienia komunalnego a ile sprzedali za symboliczną 1 zł dla swoich korzyści To czas na rozliczenie tych "pospolitych rabusisisisisi" naszego majątku naszego miasta a nie tylko urzędników na państwowym urzędzie! Odejść to za mało - muszą jeszcze odpowiedzieć z 231 p.1 KK i to pokazowo dla przykładu dla innych ......!!! MATECZNIK KORUPCJI MUSI PRZESTĄC ISTNIEĆ DLA DOBRA SPOŁECZNOŚCI, MIASTA I PANSTWA. CZAS NA ROZLICZENIE DUTKIEWICZA !
    • fuza Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ciąg... 14.10.12, 17:34
      przecież ten facet wykańcza w ten sposób jednego za drugim, zwalając na nich swoje błędy. ile można?! podpisuje się pod tym. dutkiewicz odejdź!
      • Gość: anty Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.12, 19:19
        Co by nie mówić o P.Dutkiewiczu to p.Janicki odpowiadał za całą koncepcję inwestycji stadionowej i za spieprzenie tego powinien być już dawno odwołany.
    • komentarz11 BidaNędza PR 14.10.12, 19:45
      Skończyły się miliony i oto mamy "bidną" konferencję prasową z głównym aktorem - Czumą Pawłem. Strategia PR z najwyższej półki ;) - udowodnić na podstawie dokumentów, że Janicki za wszystko odpowiada. Zabawne :))) Nie przewidzieli, że dziennikarze poproszą o skomentowanie rewelacji ratusza Michała Janickiego ??? Ten z uśmiechem odpowiada i ośmiesza Dutkiewicza (sprawa maili zarchiwizowanych na serwerach).

Może zbyt łatwo ekipa pana Prezydenta zrezygnowała z usług Tomasza Góralskiego i Dynamicom-u... Wezwać Góralskiego na pomoc ! Zorganizować efektowną konferencję prasową, najlepiej z gościem specjalnym - Ronaldinho - który powie: Terrible, very terrible JANICKI !!! Dutkiewicz - GOOD MAN !!!! ps. koszt organizacji w wysokości 1 mln na pewno nie przerazi naszych urzędników. Liczy się efekt ;)
    • trombozuh Dutkiewicz ośmiesza się po raz kolejny... 14.10.12, 20:13
      Inwestycja na miliard złotych, a on nic nie wiedział, o niczym nie słyszał i nie jest za nic odpowiedzialny, bo to inni zawalili? Ciekawe, czy wrocławianie są takimi durniami i po raz kolejny uwierzą w te bzdury o wspaniałym prezydencie, który chce jak najlepiej, tylko inni mu bez przerwy coś partolą?
      • Gość: Bo Re: Dutkiewicz ośmiesza się po raz kolejny... IP: *.218.151.21.static.telsat.wroc.pl 14.10.12, 21:27
        Kilka uwag w temacie:
        1) Czuma jest za słabo przygotowany w temacie, aby prowadzić polemikę z dziennikarzami i reprezentować Miasto na konferencji - tutaj strzelacie sobie w stopę...;
        2) argumenty wydają się jak na razie słabe (szczególnie zastanawia mnie sprzedawanie na konferencji tematu Pełnocnictwa z roku 2012 bo to tak, jakby Janicki rzeczywiście w pozostałych sprawach nie miał wczesniej reprezentować Prezia);
        3) argument z Radą Nadzorczą wydaje się dziwny - jeśli powołujecie się na Radę to powinniscie go odwołać z Rady, a nie ze stołka Wiceprezia - a jeśli odwołujecie ze stołka Wiceprezia to podajcie kontretne dowody/maile że w tym uczestniczył jako Wiceprezio, podejmował decyzje, ciągnął ten temat i odpowiadał za te imprezki w roku 2012 - po co podajecie co się działo w latach 2008-2011 jak to w świetle powodów odwołania jest nieistotne. Z Radą Nadzorczą to też dziwny argument - mówi to Czuma zgodnie z Gaz.Wyb., bo to tak jakby za różne problemy w mieście zamiast Prezydenta odwołać Przewodniczącego Rady Miasta (bo go np. źle pilnował);
        4) zastanówcie się co w zanadrzu trzyma Janicki bo to może okazać się kluczem w całej sprawie. Dzisiaj odkryliście karty (i zrobił to Czuma, który się do tego nie nadaje co jest głównym Waszym błedem).

Co dziwne - sądziłem, że Janicki zostanie zmiażdzony przez Was, a jak na razie to sprawy dla mnie przybierają dziwny obrót. Zmieńcie strategię bo ta obecna jest do ....
        • Gość: gość Re: Dutkiewicz ośmiesza się po raz kolejny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.12, 22:14
          i właśnie dlatego dni Czumy wydaja się być policzone. Wyłania się nawet kandydat na nowego rzecznika, przygotowany i z klasą ;)
    • zaslugi pytanie 14.10.12, 20:57
      A który to mądrala mówił iż nie jest sprawą Wrocławia,lecz Rządu RP,czy unijne prawo dotyczące zamówień publicznych zostało w związku z budową stadionu we Wrocławiu złamane?
      PRyncypał czy POdwładny?
    • Gość: Robin z Hub Przyjemnie czytać jak się żrą te kanalie! IP: 78.8.107.* 14.10.12, 21:31
      Obaj krętacze i oszuści wykreowanie przez POPiS (PO+PiS) w 2002r.
      • Gość: breslauer Niewielka to pociecha IP: *.play-internet.pl 14.10.12, 21:58
        Czy ja wiem... Widać, że w tej chwili już cały ratusz utrzymywany za publiczne pieniądze skupia się tylko i wyłącznie na problemach, nie, nie miasta, tylko problemach prezydenta.
    • Gość: xyz Re: Dutkiewicz kontra Janicki: Wojny w ratuszu ci IP: 62.128.26.* 15.10.12, 10:33
      "Powtarzam, do jesieni 2011 roku rzeczywiście odpowiadałem za tę inwestycję, ale później prezydent Dutkiewicz odsunął mnie od tych spraw - ripostuje Janicki. - Od tego momentu miasto reprezentował wiceprezydent Bluj. Za chwilę może się okazać, że pan Bluj nadużył swoich uprawnień, jeśli bez pełnomocnictw prowadził rozmowy w sprawie budowy stadionu z firmami Max Boegel i Imtech - dodaje."

Janicki ma rację. Od dłuższego czasu nie widywałem Janickiego na stadionie podczas negocjacji z MB w sprawie rozliczeń. Kręcił się za to tam "Mały" i Rychel. Od października 2011 e-maile w tej sprawie były wysyłane nie tylko do Janickiego, ale do Bluja i Rychela.
    • rwaku A jak w sądzie... 15.10.12, 15:31
      ...wygląda sprawa z Aqua Parkiem, kto wie???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka