Dodaj do ulubionych

Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jeszcz...

13.01.13, 09:39
Jestem jak najbardziej za takim wykorzystywaniem tego obiektu, ale pojawiają się pytania. Czy zarządzający stadionem mają dobrze skalkulowane koszty każdego elementu eksploatacyjnego stadionu? Śmiem wątpić w to, bo co nieco jest mi znany poziom zarządzania finansami w tym biznesie i nie sądzę, aby taki zaawansowany rachunek kosztów tam wdrożono. Czy w tym przypadku kiedyś nie wyjdzie, że miasto (podatnicy) musieli do każdej takiej imprezy dopłacać.
Obserwuj wątek
    • zacoperra_mia_3 Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jeszcz... 13.01.13, 11:20
      A ile kosztowała ta studniówka licząc na łeb?I czy wszystkich uczniów było na nia stac? W dobie takiej nedzy w kraju wszystko powinno sie obchodzic skromnie i bez rozgłosu,troche umiaru,nie uwazacie?Ach,ci nadęci nowobogaccy,najgorsza rasa pod słońcem.A zaprosili chociaż do tak wyrafinowanych potraw jakąś biedna młodzież? Podzielili się? Zapewne nie,bo i po co.Nieładnie.
      • Gość: Uczestniczka Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 11:32
        Co za butthurt. Studniówka kosztowała nas (za wszystko) 180 złotych na głowę, czyli mniej niż w sporej ilości innych wrocławskich szkół. Jesteśmy tacy nowobogaccy.
        • Gość: butthurt Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.finemedia.pl 13.01.13, 11:35
          butthurt
          aleś ty lala światowa...
        • zacoperra_mia_3 Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz 13.01.13, 12:13
          Nie opowiadaj gupotyek;. samo "biskupie" menu to majatek,no,chyba,że jakiś tatus ma "dobrą" restaurację.Powtarzam,nie wypada i to wy,młodzi powinniście o tym wiedzieć,bo przyszłość bardzo niepewna,a spada się z hukiem i to bolesnym.

Gość portalu: Uczestniczka napisał(a):

> Co za butthurt. Studniówka kosztowała nas (za wszystko) 180 złotych na głowę, c
          > zyli mniej niż w sporej ilości innych wrocławskich szkół. Jesteśmy tacy nowobog
          > accy.
          • Gość: Uczestniczka Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 12:32
            Ech. Rozumiem, nie masz obowiązku wierzyć mi na słowo co do kosztów, więc dyskusja jest w sumie bezcelowa, ale uwierz mi - nie należę do "arystokracji" (jak to teraz pewnie wszyscy nas zaszufladkowali, bo wybraliśmy właśnie to miejsce). Co do ceny - wątpię, aby za rok było tak tanio. Stadion chciał się zareklamować, wszędzie kamery, gdzieś tam kręcili się reporterzy z TVN24. Zaskoczyło mnie to, ale w sumie - Stadion Miejski musi jakoś zarabiać. Reklama dźwignią handlu.
            • Gość: dulska Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.13, 13:01
              Nie ma się co kopać z koniem:) Są ludzie którzy zawsze znajdą coś do czego można się przyczepić. Współczuje tylko tej osobie bardzo smutnego życia z ciągłym narzekaniem, strachem przed nadchodzącą nędzą i szukaniem problemu tam gdzie go nie ma. Dla informacji: cena studniówki nie tylko we Wrocławiu oscyluje ok. 180 zł i to nie jest drogo, a jeśli nawet załatwili to dzięki znajomościom to chyba tym lepiej, że umieją zaoszczędzić. Zamiast krytykować ich to może np zasponsoruj studniówkę biednej młodzieży albo zaproponuj jakiej szkole swoje usługi w ramach organizacji takiej o niskim koszcie, oczywiście charytatywnie? Bo łatwo siedzieć przed komputerem i się wypowiadać, a ciężej ruszyć się i coś zrobić. Świetny pomysł na studniówkę, macie rację - skoro chcieli się w ten sposób rozreklamować to trzeba korzystać:)
        • Gość: on sight Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 12:15
          Odpowiadasz na:
          Gość portalu: Uczestniczka napisał(a):

> Co za butthurt. Studniówka kosztowała nas (za wszystko) 180 złotych na głowę, c
          > zyli mniej niż w sporej ilości innych wrocławskich szkół. Jesteśmy tacy nowobog
          > accy.

Bo w końcu ile można zażądać od kogoś za imprezę na placu budowy?
        • greges58 Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz 13.01.13, 12:55
          Dziewczyno !
          jeśli naprawdę tam byłaś - nie odpowiadaj na ironiczne i prowokacyjne zaczepki !!!
          w " przyzwoitym" hotelu za tańce na parkiecie z klonowego drewna zapłacilibyście wielokrotnie więcej !
          to pierwszy dorosły bal ???
          i tyle...
          a co Was obchodzi jakiś Kryzys i bieda ?
          że bezrobotny nie dostanie kredytu na domek ;)

na sukienkę mogłaś wydać i 10 000 złotych !
          i nikomu nic do tego !!! to Twoja decyzja i pieniądze Twych rodziców !
          dumnych z Córki - Maturzystki :)
          Głowa do góry !
          i nie odpisuj durniom...
          Pozdrawiam gorąco ^^

• Gość: butt Sama padlina IP: *.play-internet.pl 13.01.13, 15:08
          Same mięsa podano? To za "moich czasów" królowały różnego rodzaju sałatki, a ta "nowoczesna młodzież" nie daje szans wegetarianom? :)
        • Gość: Zainteresowany 11,1% opiekunów IP: *.play-internet.pl 13.01.13, 15:15
          To była studniówka, czy pierwsza komunia? Rozumiem, że na koloniach potrzeba 1 opiekuna na 10 dzieci, ale na studniówce 50 rodziców z nauczycielami, na 400 uczniów? Co oni, pampersy im zmieniali?
          • Gość: uczestnikimprezy Re: 11,1% opiekunów IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.01.13, 16:12
            nie pomyślałeś, że nauczyciele i rodzice zostali ZAPROSZENI, a nie do pilnowania, tym zajęli się organizatorzy.
            • Gość: nie kumam Re: 11,1% opiekunów IP: *.play-internet.pl 13.01.13, 16:48
              Nie pomyślałem, bo na mojej studniówce skupialiśmy się na przyszłych maturzystach, a nie ich rodzicach, czy nauczycielach. Nie, nadal nie bardzo kumam skąd taki wysoki udział rodziców i nauczycieli? Aż tak z Wami źle, licealiści, że udział "opiekunów" jak przy niemowlakach, czy to łapówka za stadion im. Dutka?
              • Gość: mmmmmmm Re: 11,1% opiekunów IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.01.13, 18:58
                nie.. to po prostu coś takiego jak szacunek, wiem, że w swojej zawodówce pewnie nie wiele o tym słyszaleś
                • Gość: zawodowka Re: 11,1% opiekunów IP: *.play-internet.pl 14.01.13, 23:38
                  No to teraz dziewcze pokazalas co soba prezentujesz, a konkretnie jakim zerem jestes. Te 11 proc nie zareagowalo nawet na ten wpis, moze kaca lecza, ale brakiem reakcji "autoryzowali" ten tok rozumowania. Wspolczuje, ze osoba przystepujaca do EGZAMINU DOJRZALOSCI jest na poziomie emocjonalnym i intelektualnym nauczania wczesnoszkolnego. a do takiej szkoly swojego dziecka na pewno nie puszcze!

Zycze dlugiego bezrobocia , gdy Ci "gupi po zawodowce", beda chaty pod Wro stawiac, za lazienki u nowobogackich.

ps. niestety, nie jestem po zawodowce
      • Gość: uczestniczka Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.ip.netia.com.pl 13.01.13, 17:51
        180 zł na głowę. Nie wiele więcej niż przeciętna studniówka. Moja koleżanka będzie miała studniówkę w przeciętnej sali w okolicy Pasażu Grunwaldzkiego i płaci 160 zł.
      • Gość: Peny Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.internetia.net.pl 14.01.13, 14:53
        Co za głupie pisanie. A może warto najpierw zebrac trochę danych, a nie wydawać osąd. Może i były tam osoby których rodzice mają pieniądze, ale było też barodzo dużo osób które nie grzeszą groszem. Nikt nikomu do portfela nie zaglądał. A zabawa jak się zorientowałem była jedną z tańszych w mieście. Choć to prawda miejsce było bardzo wyjątkowe. Wszyscy którzy się negatywnie wypowaidają na forum, to prawdziwi nasi rodacy, malkontenci i wszyscy tworzą spiskową teorię dziejów. Z ostatnim równoważnikiem zdania się zgadzam "nieładnie"
    • Gość: mieszkaniec Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: 78.9.6.* 13.01.13, 12:16
      Mnie interesuje jeszcze jedna kwestia. Czy każdą prywatną potupaję zorganizowaną na stadionie będzie uświetniać niezapowiedziana nigdzie feeria fajerwerków, bo kasy zostało i to tak milusio i ślicznie sobie w niebo pierdyknąć? Rozumiem, że mieszkańcy okolicznych osiedli nie mają prawa do odpoczynku?
      • Gość: Psu na bude Fajerwerki IP: *.play-internet.pl 13.01.13, 15:12
        Okoliczne czworonogi szczekały, miauczały, piały, s... pod siebie, ale co tam, maturzyści nigdy paru wystrzałów nie widzieli, frajda, że nie ma co. A jakby jeszcze któremuś rękę urwało... to byłaby pamiątka!
        • Gość: uczestniczka Re: Fajerwerki IP: *.ip.netia.com.pl 13.01.13, 17:53
          To nie maturzyści strzelali, tylko organizatorzy.
          • Gość: burobar Re: Fajerwerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 19:27
            Wspaniała studniówka, wszyscy ci frustraci i zawistnicy zdechną od własnej żółci. Takim nic nigdy się nie spodoba, wiejskie buraki pochamrane kutafony, wciąż przegrani, fleje i łazęgi.
            • Gość: "brawo Re: Fajerwerki IP: *.play-internet.pl 14.01.13, 23:44
              "brawo " trzynastka, wy to faktycznie jestescie na poziomie
      • Gość: uczestnikimprezy Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.01.13, 16:15
        nie mają. szlachta się bawi, niech plebs cierpi
    • miki_riki_11 Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jeszcz... 13.01.13, 12:24
      www.se.pl/wydarzenia/swiat/skromne-urodziny-ksieznej-kate_300303.html
      No,arystokracja z tych studniówkowców nie wyrosnie.Dulscy i tyle.
      • Gość: dulska Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.13, 13:05
        szkoda tylko, że dla nich studniówka jest często ostatnim takim balem w życiu, a księżna Kate ma podobne pewnie co najmniej raz w miesiącu, więc urodziny mogła już wyprawić skromne. Niezbyt dobry przykład jak dla mnie:)
        • miki_riki_11 Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz 13.01.13, 13:29
          Wszystko możliwe,ale dlaczego "ostatnim"? To młodziez z zamożnych domów /widać/ i jesli świat sie nie zawali będą jeszcze balować.A posłałam linka,bo księzna Kate urodziny wyprawiała nader skromne.Jak na dwór królewski w ogóle monarchie dzisiejsze /europejskie/żyją skromnie i nie wywyższaja się.Na takie studniówki nie stać biednych,lub nawet nieco powyżej,wiesz doskonale.Teraz juz w podstawówkach /katolickich,"prywatnych"/ wyprawiają urodziny lub imieniny w drogich lokalach z wystawnym menu i pączkami koniecznie od Bliklego,to wręcz nieprzyzwoite,a przynajmniej nie powinni się tak z tym obnaszać i chwalić,bo nie ma czym.Pany,wójty i plebany.

Gość portalu: dulska napisał(a):

> szkoda tylko, że dla nich studniówka jest często ostatnim takim balem w życiu,
          > a księżna Kate ma podobne pewnie co najmniej raz w miesiącu, więc urodziny mogł
          > a już wyprawić skromne. Niezbyt dobry przykład jak dla mnie:)
          • Gość: dulska Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.13, 14:16
            Wiesz, właśnie chodzi o to, żeby nie oceniać po tym co widać. Prosty przykład: sama miałam studniówkę w Zamku Książ (może znasz, jeśli nie to polecam odwiedzić - piękne miejsce:)), bo tak od lat robi moja szkoła, zapłaciłam z tego co pamiętam 180 zł. Pochodzę z typowej, normalnej rodziny, a nie familii w której każde dziecko na 18 urodziny dostaje samochód, a na wakacje leci na 2 tyg na Bora Bora i obawiam się, że była to jedyna taka impreza w moim życiu. Dlatego uważam, że dawanie za przykład monarchii, która jak dla mnie w porównaniu ze "zwykłymi" ludźmi i tak nie żyje zbyt skromnie i szufladkowanie studniówkowiczów tylko dlatego, że wyglądają na nowobogackich prostaków jest trochę nie na miejscu.
    • Gość: marcin ciekawe ile do tej imprezy trzeba było dopłacić IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 12:40
      a może w końcu wyszli na 0
    • slonicaa Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jeszcz... 13.01.13, 14:55
      taaa..ciekawe ilu z nich zda maturę.
      • Gość: Marek Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.centertel.pl 17.01.13, 02:10
        pewnie nikt, burżuje jedne. pfff...
        • Gość: peny Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.internetia.net.pl 05.02.13, 20:33
          Głupcze, dowiedz się o kosztach, a nie osądzaj. Była najtańsza z tych które były robione we Wrocławiu, ale ty lepiej wiesz. Kretyn
    • Gość: wrocławianka Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.finemedia.pl 13.01.13, 15:10

Jeśli dzięki takim imprezom stadion nie będzie stał bezczynnie iniszczał, tylko zarabiał na siebie, to jestem za, ale czy rzeczywiście dzięki tej imprezie stadion cokolwiek zarobił? Uczestniczka pisze, że kosztowało to 180 zł/osobę, podczas gdy 10 lat temu studniówka w restauracji (ze średniej półki) kosztowała mnie prawie tyle samo (może 160 zł/os), a przecież nie ma takiej znowu inflacji. Po drugie popatrzmy na dzisiejsze ceny - dzisiaj najtańsze wesele w restauracji bądź domu weselnym we Wrocławiu to 190 zł za samo jedzenie, jakim więc cudem zapłacili za wszystko - salę, jedzenie, muzykę 180 zł., skoro w kwotę, jaką płacą uczniowie dolicza się jeszcze poczęstunek dla nauczycieli? Czy wesele w tej sali kosztowałoby tyle samo, oczywiście wliczając muzykę, czy może miasto już mi do wesela nie dołoży? :)
    • mandolinka.bramborova Kogo obchodzi, gdzie jego znajomi mieli studniówkę 13.01.13, 15:14
      Jeden z rodziców, pan Jacek Pióro powiedział: "Nawet za dziesięć lat, jak ktoś spyta nasze dzieci, gdzie miały studniówkę i powiedzą, że na stadionie, każdy będzie znał to miejsce". Panie Jacku, kogo to obchodzi? Nikt mnie nie pytał ani rok temu ani teraz, po 10 latach, gdzie miałam studniówkę, bo nikogo to nie obchodzi. A pana się ktoś pytał? Czy może pan nie miał własnej studniówki, dlatego panu się wydaje, że takie istotne?
      • Gość: pogodna Re: Kogo obchodzi, gdzie jego znajomi mieli studn IP: *.internetia.net.pl 13.01.13, 15:59
        szanowna obywatelko, strasznieś zawistna. w ogóle, czytając te Wasze wpisy, widać , że boli Was wszystko- czyjaś ładna sukienka, czyjaś fajna impreza, w ogóle impreza. W ogóle wszystko was w d*** uwiera. Ciekawe dlaczego?
    • fcmini Dziewczyny Wasze krótkie sukienki są boskie! :) 13.01.13, 15:40
      ▄█████████▌ 
      ████████████
      ████████████▌
      ██████/▒▒▒███
      █████_̳ ̳.̳̳.░░░_̳ ̳ ̳̳.██
      █████(█)░░░(█)██▌
      █████▒░░░●░░|██
      █▌███▒░░♥░▒/█▌
      ███▌██▒░░▒/██
      ███▌██▒░▒|█▌█  
      ██ █/▒░░░▒░▒██▌
      █/▒░░░░░░░░▒█
      /▒░░░░░░░░▒░░▒|
      |▒░█▒░░░░▒█▒░▒|
      |▒███▓▓▓▓███░▒|
      |▒████▓▓███▌░▒|
      |▒░████████ ░▒|
      |▒░ ███████ ░▒|
      |▒░ █▓█▓█▓█▌░▒|
      /▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒|
      ▒░/▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒
      __▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
      _▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
      █▓██▓▓████▓█▓███
      ___▒░░▒_▒░░▒
      ___▒░░░_▒░░░
      ___▒░░░__░░░
      ___▒░░░__░░▒
      ____░░░__░░░
      ____░░▒__░░░
      ____░░░___░░
      ____░░░___░░
      _____░░___░░░
      _____░░__▒░░█
      _____░░░_▒░░█
      ____▒░░█_░░█
      ____▒░░█_░░█
      ____░░█ ██▓█
      ___██▓█
      • Gość: matura70 O co chodzi z tymi podwiązkami ? IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.13, 19:24
        O co chodzi z tymi podwiązkami ?
    • Gość: w Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: 217.8.185.* 13.01.13, 16:43
      mozemy byc pewni ze pod koniec roku spoleczka Wroclaw 2012 powie ze na kazdej studniowce stracili po 10 tys zl, a Dutkiewicz uzupelni straty z naszych podatkow.

Tak jak z koncertami, meczami Slaska itd. Wszystko w plecy!
      • miki_riki_11 Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz 13.01.13, 17:02
        No jasne,w 2001 roku syn zdawał maturę w dużym śląskim mieście,studniówka kosztowała w dość niezłej restauracji 260,-zł "od pary".Koniecznie "od pary".A syn nie miał pary więc pojechał jako wolontariusz do Lipnicy Wielkiej,czym wprawił w zdumienie i niezadowolenie wychowawczynię i wielebnego.To były wtedy duże pieniądze i nie wszystkich było na to stać,tak jak i dziś.180,- zł.,do kogo ta mowa?

Gość portalu: w napisał(a):

> mozemy byc pewni ze pod koniec roku spoleczka Wroclaw 2012 powie ze na kazdej s
        > tudniowce stracili po 10 tys zl, a Dutkiewicz uzupelni straty z naszych podatko
        > w.
        >
        > Tak jak z koncertami, meczami Slaska itd. Wszystko w plecy!
    • Gość: superzoom Uczniowie jak biznesmeni :-))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 20:38
      Uczniowie jak biznesmeni
      W sali business club dla uczniów przygotowano okrągłe stoły na dziesięć osób każdy i niewielki parkiet przed sceną. - To, co tu zaaranżowaliśmy, niewiele różni się od imprez organizowanych w trakcie meczów - mówi Adam Burak, rzecznik stadionu.

A chablis po 400 pln/but. było?
    • katrzynaa Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jeszcz... 15.01.13, 15:27
      ale z Was moi drodzy kipi zazdrość :)) jestem absolwentka 13 i podziwiam pomysł! jest po prostu fantastyczny! szkoda, że rok temu my nie mieliśmy takiej możliwości :D srarystokracja, nie arystokracja...inaczej KREATYWNOŚĆ i pomysłowość! coś czego widze wielu komentującym może tutaj brakować (w gratisie doliczam również zazdrość :)) uczniowie wpadli na zaskakujacy pomysl, z ktorym wiekszosc Was nie moze sobie poradzic, bo Was przycmiewa nowoczesnoscia i nowoscia! nas studniowka rok temu za osobe w Iase kosztowala 200 - 250 zł nie pamietam juz dokladnie......a bylo to co zwsze pewnie ze byla przednia zabawa...ale uczestnictwo w czyms tak nowatorskim musi byc rownie fajna sprawa ;) a Wy zazdrosnicy wroccie lepiej zajmijcie sie czyms bardziej kreatywnym np spacerem, bo jak pewnie jzu zdazyliscie "zahejtowac" jest za duzo sniegu...!
      • Gość: uczeń 10 klasy Re: Ja tam nikomu nie zazdroszczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 14:29
        W przyszłym roku moja klasa zorganizuje studniówkę w dziurze obok stadionu. Będzie czym pooddychać.
    • superancko1 Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jeszcz... 17.01.13, 14:47
      Poprzekręcało się Wam wszystkim w głowach, a w szczególności rodzicom tych dzieci. Bo to rodzicom się nie podoba wystrój sali, to rodzice wymyślają, po 2 kreacje, suknie szyte w Londynie. A potem narzekają, że w Polsce jest źle - jest aż za dobrze.
      Za parę lat maturzyści będą robili studniówki na księżycu, bo na ziemi nie będzie dość dobrego miejsca na tego typu imprezy. Moja studniówka była niespełna 8 lat temu i była na sali w internacie szkolnym, zapewniam - nie różniła się niczym od tej na stadionie, która kosztowała zapewne ze 100 razy więcej. A jak ktoś chce się popisać oryginalnym pomysłem, to książki zacznijcie pisać, obrazy malować czy co.
      Rozpieszczamy Polską młodzież a potem się dziwimy, że są bez pracy, bo nie można znaleźć. Pewnie - jak jest się przyzwyczajonym do luksusów (takich zastaw się a postaw się) to potem hańba pójść do pracy za najniższą krajową. Bo jakby to studniówka na stadionie, kreacja z zagranicy, a praca za marny 1000. WSTYD !!!!
      • Gość: peny Re: Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jesz IP: *.internetia.net.pl 05.02.13, 20:31
        Jak można być tak głupią? Nic nie wiesz o tej studniówce, ale wydajesz sąd na jej temat. Nic tylko płakac nad Tobą. Zanim coś napiszesz to najpierw dowiedz się więcej (o cenie, o miejscu, o kosztach). WSTYD
    • akuna_kotka Pierwsza studniówka na stadionie. Takiej jeszcz... 25.01.13, 13:20
      zdjęcie nr 56 znakiem naszych nowych czasów. BRAWO MŁODZIEŻY ŚWIATA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka