Dodaj do ulubionych

Pytanie do pracowników firmy Leader Service

26.02.13, 10:21
Witam.Mam pytanie skierowane do pracownikow firmy Leader Service.Czy dostaliscie wyplate za miesiac grudzien 2012.Wydzwaniam do nich codziennie i ciagle mnie zbywaja mowiac ze nic nie wiedza na temat wyplat.Moze ktos wie cos na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pato\i Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.ip.xcore.pl 27.02.13, 20:37
      Moja kolezanka juz dostala ... wiec nie wiem jak oni to wysylaja jaka maja kolejnosc bo ja nadal czekam ... :/
      • Gość: Ziutka Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.toya.net.pl 05.03.13, 16:07
        Pracowałam w grudniu 2012r w TESCO na kasie, ja i wiele moich koleżanek nie otrzymałyśmy do dnia dzisiejszego wynagrodzenia za wykonaną pracę. Nie wspomnę, że PiT-y też nie zostały nam dostarczone (termin do 28 luty).Biuro w Łodzi zostało zamknięte na cztery spusty, nie odbierają telefonów, ani nie odpisują na e-maile. Pracownicy z Łodzi złożyli wniosek do sądu z powództwa cywilnego o należne wypłaty wraz z odsetkami. Jawne nabicie ludzi w butelkę. Ale czekamy na sprawę w sądzie wtedy pieniądze się znajdą wraz z odsetkami.
    • Gość: Ktos999 Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.dynamic.mm.pl 09.03.13, 10:23
      Witam, dostałem pracę na niecały miesiąc z tej agencji i za grudzień przysłano mi wypłatę dopiero po 25 lutego...(a podobno 25 każdego miesiąca mają być wypłacane...)Powiem krótko, osobiście nie polecam tej agencji pracy... ... ... Trzeba dzwonić i upominać się nie darować bo w życiu nie wypłacą...
    • Gość: kruszynka1111 Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 20:22
      hej ja tez nie mam kasy za 2012 za grudzien a mamy dzisiaj 15 marca 2013 napisałam do uwagi może nam pomoga i nagłośnia sprawę jak chcecie się przyłaczyć piszcie na kruszynka28@amorki.pl pozdrawiam
      • Gość: Jimi Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.ap-media.pl 18.03.13, 13:38
        Hej, rownież jestem w podobniej sytuacji. Nie otrzymałem wynagrodzenia na drudzień 2012. Biura w rzeszowie LS już chyba nie ma. Byłem kiedyś, ponieważ chcialem zapytać kiedy dostanę wyplate i co widzę ? wszystko pozamykane. Oczywiscie tel również wyłączone. Ma ktoś moze jakis numer gdzie moglbym sie dowdzwonic ? Moze byc to jaks filia, cokolwiek jakis numer kontaktowy co tego calego Leader Service.
    • Gość: Studentka91 Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.podkarpacki.net 18.03.13, 15:49
      Również byłam pracownikiem Leader Service ale w Rzeszowie. Dostałam smsa od nich że wynagrodzenie za grudzień dostanę w późniejdzym terminie więc postanowiłam cierpliwie poczekać...az do tego dnia. Nie dostałam ani za grudzie ani za styczeń! tydzień temu poszłam do ich biura osobiście a tam własnym oczom nie wierzę-drzwi zamknięte. Jakaś kobieta powiedziala że pracownicy dostali wypowiedzenie tydzień temu. jestem osoba bardzo cierpliwą jeśli chodzi o te sprawy no ale sorry nie pracowałam za kasą za darmo! Pracowalam tam rok i zawsze w terminie wysyłali mi pieniądze więc naprawdę nie wiem co się tam dzieje...
      • Gość: kruszynka1111 Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 21:23
        UWAGA
        Biuro LS w Krakowie powoli się opróżnia! Pomieszczenie obsługujące klientów jest zamknięte, natomiast dwa pozostałe jeszcze funkcjonują, choć widać, że powoli wynoszą meble. Wielkim zaskoczeniem jest fakt, że pracownicy LS nadal rekrutują opiekunki za granicę!!!!!!!
        Info dla osób z inwentaryzacji styczniowej, jutro tj. 19.03 od 10-17-tej ma się pojawić Pan Piotr lub Paweł nadzorujący inwentaryzację, więc jeśli, komuś zależy na odzyskaniu rachunku względnie poświadczenie przepracowanych godzin, zalecam atak. Wszelka dokumentacja świadcząca o uporczywej opieszałości i niechęci do współpracy będzie atutem w procesie przeciwko LS

• Gość: malgosia55555 Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: 80.50.144.* 20.03.13, 10:44
          podpisuje sie pod tym rękami i nogami. Jedna wielka banda oszustów. Uwaga na firmy lsi sa i lsi europ!!!!!!!!! to jedno i to samo, tylko nazwe zmienili.
          • Gość: Studentka91 Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.podkarpacki.net 20.03.13, 15:07
            no ok ale co teraz robimy? Czy zgłoszenie to do telewizji cos pomoże? Musimy zacząć działać bo potem możemy pocałować się w nos....jakieś propozycje?
            • Gość: Piotrek z Krakowa Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.va-router.com.pl 27.03.13, 12:43
              w Krakowie szykuję się pozew zbiorowy co do wypłat, ale inni proponują pozwy cywilne indywidualne. Ponoć są szybciej rozpatrywane i zwolnione od opłat sądowych. Także Panie i Panowie koledzy składać pozwy cywilne przeciwko LSI S.A. mój e-mail ado7@vp.pl na onecie.
    • Gość: Żaneta Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 10:37
      Pracowalam w tesco w Tychach. Tez nie dostalam wyplaty za grudzien. Takich osob jest wiecej. Jak dzwonilam do Krkowa to powiedzieli ze do konca marca maja byc wyplacone pieniadze.
    • Gość: gogi Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.multi-play.net.pl 28.03.13, 18:45
      wypłacają!!! dostałe dziś.
      • Gość: gosc Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.router7.tygrys.net 03.04.13, 20:34
        wypłacili ci ale za grudzień czy styczeń?
    • Gość: justyna Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: 91.207.65.* 03.04.13, 12:46
      witam , zbieram ludzi do pozwu zbiorowego o wypłate naszych naleznosci.. zebrało sie juz duzo ludzi , jezeli ktos chce sie dołączyc prosze o imie nazwisko nr tel i miejscowosc na adres mailowy justar21@onet.pl
      • Gość: an Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.router7.tygrys.net 03.04.13, 21:08
        ludzie trzeba to nagłośnić w telewizji,tylko to może w tym momencie pomóć.dzwońcie. im wiecej tym lepiej.
        • Gość: buziaczek Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: 91.207.65.* 03.04.13, 23:19
          witam , zbieram ludzi do pozwu zbiorowego , jezeli jestes osoba poszkodowana , proszę o imie nazwisko nr tel i miejscowosc na meila justar21@onet.pl, zebrało sie juz sporo ludzi
          • Gość: opiekunka Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.mm.ust.tke.pl 07.05.13, 06:59
            maja dużo ofert dla opiekunek,a le jak tyle negatywnych opinii o tej firmieto strach się bać.
    • an1355 Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service 03.04.13, 19:58
      Witam.Pisze z Gdańska..za grudzień pieniądze dostaliśmy ale za styczeń ...któż to wie.W całej Polsce telefonów nie odbierają,siedziby zamykają Gdynia,Lódz,Swiecie ...dziś napisali,że komornik im wszedł na konto i wypłaty wstrzymane.Składaj pozew jak najszybciej to nic nie kosztuje póki nie ogłosili upadłości.Siedzenie w domu i czekanie na przelew w tym przypadku jest bez sensu.
      • Gość: nowinka Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.static.chello.pl 09.04.13, 12:59
        Witam
        Własnie sie dowiedziałem ze znowu zaczyna działać Leader Service .tylko pod nazwa leader service Europe. ul.skawińska,Kraków .Dzwońcie tam. Odbieraja telefony,zatrudniają ,a jakże!!!Tylko Wami ,tymi co zostali bez kasy nikt sie nie zainteresuje i nikt nie zapłaci bo to inna firma. Niezły numer. Wszystkim polecam zainteresować sie tym i nagłaśniać. wystarczy wejsc na infoveriti aby sprawdzić kto jest właścicielem tej spółki.
    • Gość: anonim Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.greenbird.pl.173.150.91.in-addr.arpa 11.04.13, 19:45
      pieniadze za grudzien dostalam ale za styczen i luty juz nie. a o pieniadze musialam sie upominac ,a co jesli nie mam tej kartki z rozliczeniem za te miesiace ? (ile zarobilam itd.) mam jakies szanse na odzyskanie pieniedzy?
      • Gość: piipiii Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.free.aero2.net.pl 16.04.13, 16:28
        Mam dla was świeżutką ofertę od LSI z dzisiaj, jakby ktoś chciał znowu popracować za darmo.
        Opiekunka z własnym samochodem, Leader Service International S.A.2013-04-15
        źródło: lento.pl
        Opis oferty pracy:Leader Service International S.A., poszukuje kandydatów chętnych do pracy na stanowisku: Opiekunka Osób starszych w Niemczech Początek pracy: Od zaraz Miejsce: Kirchheim am Neckar Do opieki jest 41 letnia Pani Ute, która cie ...
        Na wypłaty dla nas nie ma, ale kolejnych naiwych się do pracy ściąga. SKANDAL!!!!
        I to nie jest jedyna taka oferta.
        • emluka Re: Czy coś nowego w sprawie LSI? 12.05.13, 22:09
          Witam, czy ktoś może wie czy agencja ogłosiła upadłość? Czy wiadomo z jakich przyczyn nie wypłacali pieniędzy i czy je wypłacili w końcu? Nie chce się wierzyć, że firma jest bankrutem, jak to możliwe??? Przecież z pośrednictwa da się wyżyć.

Czy ktoś ma namiar na nowe twory jakie powstały z LS. Czy ktoś wyjechał może do pracy za granicę w ramach nowej agencji? Pozdrawiam
          • Gość: gość Re: Czy coś nowego w sprawie LSI? IP: 94.42.141.* 28.06.13, 11:10
            Pod żadnym pozorem nie nawiązujcie kontaktów z tą firmą.
            Nie płaci nawet za wynajem biura.
            • Gość: beer Re: Czy coś nowego w sprawie LSI? IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.13, 10:45
              Wizytówka ogłoszeniodawcy: LS EUROPE Sp. z o.o.
              Region: Małopolskie
              LS Europe - Agencja Pracy Tymczasowej z siedziba w Krakowie, specjalizująca się w świadczeniu usług w ramach pracy tymczasowej w Polsce oraz Zagranicą, leasingu pracowniczym oraz rekrutacji stałej na stanowiska specjalistyczne. Agencja posiada polski certyfikat o numerze rejestru: 6813
              LS Europe dla swoich Klientów poszukuje obecnie Kandydatów zainteresowanych
              pracą jako:
              PRACOWNIK PRODUKCJI WARZYW – FRANCJA / OKOLICE NANTES

Nr ref. PPW/08/2013
              ZAKRES OBOWIĄZKÓW:
               Praca przy zbiorze i uprawie pomidorów w gospodarstwie rolnym na terenie Francji

WYMAGANIA:
               konieczność posiadania doświadczenia w zbiorach warzyw
               mile widziana znajomość języka francuskiego
               konieczność posiadania własnego samochodu
               solidność i punktualność

NASZYM KANDYDATOM OFERUJEMY:
               legalne zatrudnienie na terenie Francji (druk A1, karta EKUZ, dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne, systematyczne rozliczanie czasu pracy)
               umowa o pracę tymczasową na czas określony
               pracę od pn do pt/ 35 godzin tygodniowo
               atrakcyjne wynagrodzenie
               zorganizowanie bezpiecznego zakwaterowania, spełniającego wszystkie warunki sanitarno-mieszkaniowe

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie aplikacji zawierającej aktualne CV oraz klauzulę:
              ,,Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych na potrzeby procesu rekrutacji i selekcji zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.97 o Ochronie Danych Osobowych" na adres e-mail:

anna.sekowska@lseurope.pl
              • Gość: Ivo Re: Czy coś nowego w sprawie LSI? IP: 78.10.94.* 31.08.13, 11:12
                Czy jest możliwość pracy nago?
                • Gość: mirrrrrrrr Re: Czy coś nowego w sprawie LSI? IP: *.play-internet.pl 02.12.13, 19:36
                  Czy LSI to to samo,co LS Europe?Pytam,bo jest to dla mnie ważne
                  • Gość: JASIA Re: Czy coś nowego w sprawie LSI? IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.13, 17:17
                    TAK DZISIAJ BYLAM W TEJ FIRMIE I NAWET TA SAMA PANI W OBSLUDZE KLIENTA CO NA WADOWICKIEJ
                    • 4ela Re: Czy coś nowego w sprawie LSI? 13.01.14, 08:58
                      Gość portalu: JASIA napisał(a):

> TAK DZISIAJ BYLAM W TEJ FIRMIE I NAWET TA SAMA PANI W OBSLUDZE KLIENTA CO NA WA
                      > DOWICKIEJ

A czy mozesz podesłac mi numer tel do tej firmy w krakowie ?
                      • Gość: paulina Re: Czy coś nowego w sprawie LSI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.14, 13:30
                        wszystkie numery sa nieaktualne i nie ma mozliwosci z nimi konkatku ja rowniez nie otrzymalam zaplaty za grudzien 2012 A moja kolerzanka dostala a pracowala 2 dni krocej od mnie .
      • Gość: Gość Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.w92-129.abo.wanadoo.fr 22.08.14, 11:48
        Leader service to wielkie nieporozumienie. Pracowałam tam od października do czerwca i praktycznie co miesiąc mieli problem z wypłaceniem mi moich pieniędzy. Za każdym razem musialam sie upominać telefonicznie o swoją wypłatę! Zawsze mają wielki bałagan, nie potrafią rozliczyć godzin nocnych ani niewykorzystanego urlopu. Zdecydowanie odradzam tą firmę!!!
    • Gość: Agnieszka-Poznań Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.14, 12:45
      Jest koniec lutego 2014, w dalszym ciagu nie dostalam ani pieniedzy ani PITu za grudzien 2012 i styczen 2013. Co radzicie?
      • Gość: były pracownik Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.sta.asta-net.com.pl 03.03.14, 12:14
        warto skontaktować się z metro service sa w warszawie w sprawie pit-u natomiast o wypłatę trzeba ich nękać... nawet wziąć firmę odzyskujaca dług lub komornika... ja mieszkając w woj wlkp wziąłem komornika ze śląska i pieniądze się znalazły...
        • Gość: byla pracownica Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.zagorz.net 03.03.14, 12:52
          a masz moze jakis kontakt do tego metro service bo w necie ciezko znalezc telefon do nicch
          • Gość: lu Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.14, 13:22
            komunikaty.rp.pl/komunikaty/Komunikat/34585?d=all
            • Gość: Marko Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.14, 23:50
              Pracowałem LS Europe z Wrocławia wzeszłym roku ido tej pory nie mam zapłacone .sprawę oddałem do sądu
        • Gość: inna Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.przemysl.pbw.org.pl 14.03.14, 11:41
          Witam,jak ty to zrobiłaś?ja składałam pozew do esądu w Lublinie i przegrałam.Otrzymałam maila od komornika "o uchyleniu zapłaty od pozwanego",przyczyna upadłość firmy.Moją sprawę komornik przekazał do Sądu Gospodarki w Warszawie w lutym 2014r.Nie wiem czy odzyskam moje pieniądze.Pozdrawiam.
          • Gość: szumwiatru Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.04.14, 11:16
            upadloscia firmy zajmuje sie syndyk - Paweł Głodek pawel.glodek@syndycy.com.pl lub tel.+ 48 22 639 45 55
            na tej stronie jest wzor pisma ktore nalezy zlozyc
            www.syndycy.com.pl/upadlosci/107-metro-service-s-a-w-likwidacji-w-upadlosci-likwidacyjnej
            mam nadzieje ze komus pomoglam
    • Gość: Ermik Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.14, 12:15
      Wszystkim to mówią ale niby do końca marca mają wypłacić. Ja na wszelki wypadek poznałam swoje prawa i wiem że jak nie zapłacą do kieruje sprawę do tego Pana : Ryszard Wielmer - odzyskamy co Twoje .
      Plusem jest że płace tylko 10% wszystkiego, reszta jest sponsorowana przez miasto.
      • Gość: szumwiatru Re: Pytanie do pracowników firmy Leader Service IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.04.14, 11:08
        komunikaty.rp.pl/komunikaty/Komunikat/34585?d=all
        dlugo szukalam czegos na temat Metro servise -firmy od ktorej dostalam pit podpisany przez syndyka masy upadlosciowej ale w ktorej jak myslalam nie pracowalam :) dzis znalazlam i okazuje sie ze jednak znam te firme tylko pod zupelnie inna nazwa LeaderService ,tylko dlaczego moje umowy nie opiewaja na Merto????nie rozumiem jak to jest mozliwe umowy z pracownikiem podpisywac na inna nazwe niz ta ktora widnieje pozniej na pitach .....ale moze ja nie musze wszystkiego rozumiec
        wklejam link bo moze ktos tez szuka tak jak ja
        ps . pieniazki zawsze byly na czas ,do samego konca wspolpracy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka