niktwazniejszy 26.02.13, 23:41 Przy szpitalu w Wejherowie parking jest platny od wielu lat. Pacjenci bez szans na ulgi. Przy OGROMNYM szczesciu znajda kawalek ulicy do zaparkowania. Prosze sprawdzic ta sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
droch Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o pa... 26.02.13, 23:47 Z jednej strony nie odmawiam racji temu, co Pani pisze. Zakończenie linii "plusów" kilkaset metrów przed szpitalem uważam za bezmyślne albo złośliwe. Ale z drugiej strony - oczekujemy za nasze składki medyczne opieki i usług na światowym poziomie. Odruchowo wzdragamy się na myśl, że wizyta u internisty mogłaby być osobno płatna w niewielkiej wysokości, że można by wykupić dodatkowe ubezpieczenie, że parking pod szpitalem jest płatny. Niestety, nie jesteśmy jednak sułtanatem Brunei... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stfur Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o IP: *.fbx.proxad.net 27.02.13, 01:25 Jakoś w cywilizowanej Europie (a nie sułtanacie) potrafiono to ogarnąć. Tylko u nas są takie chamskie zagrywki :( Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o 27.02.13, 01:27 Nie w całej Europie - przynajmniej w Belgii jest podobnie: ceny parkingu z kosmosu (a na ulicy nie ma gdzie zaparkować, zresztą też są parkomaty), miejsc mało, abonamentów brak. Doświadczeń z innych krajów nie mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Parkingi jak i szpitale buduje się za nasze 27.02.13, 04:50 pieniądze, Dlaczego więc ktokolwiek ma ciągnąć z tego korzyści ?. To zwykły bandytyzm i złodziejstwo. Jak ta Pani zacznie korzystać z karetki to kto straci ? My podatnicy. Gdyby królowie ściągali myta za wszystko tak jak teraz to się robi, okrzyknięto by ich tyranami i szybko pozbyto się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Parkingi jak i szpitale buduje się za nasze IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.13, 07:53 > "Parkingi jak i szpitale buduje się za nasze " No i co z tego pajacu? Stadiony też - wnioskujesz, że wejście na stadion powinno być za darmo? A komunikacja miejska, przecież autobusy są publiczne, kupione za pieniądze podatnika, więc idąc twoim tropem "rozumowania" powinny być za darmo. Autostrady oczywiście też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Parkingi jak i szpitale buduje się za nasze IP: *.tktelekom.pl 28.02.13, 08:07 > No i co z tego pajacu? Stadiony też - wnioskujesz, że wejście na stadion powinn > o być za darmo? > A komunikacja miejska, przecież autobusy są publiczne, kupione za pieniądze pod > atnika, więc idąc twoim tropem "rozumowania" powinny być za darmo. Stadiony zatrudniają swoich pracowników, których utrzymanie kosztuje. Energia, woda, utrzymanie stadionu też kosztuje, więc musi na siebie zarabiać. Komunikacja miejsca tak samo. A na jakiej podstawie parking ma być płatny? Jeśli ma być płatny, to niech będzie chociaż strzeżony. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o 27.02.13, 11:40 droch napisał: > nie jesteśmy jedna > k sułtanatem Brunei... Zabawne - Czesi tez nie, a jednak placa. A jak kolejki do lekarzy sie zmniejszyly przez te 5 zl za wizyte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkandalistaLary To skandal na skale całego kraju... IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.13, 23:48 ...wszystkie szpitale w Warszawie pobierają haracz od parkujących pacjentów i to 5 zł za godzinę a niektóre nawet więcej. To skandal w biały dzień, białe kitle golą niewinne owieczki. Nie dość, że płacę na ten beznadziejny NFZ to jeszcze golą mnie na parkingach pod szpitalami. Oby ich zżarł rak najsurowszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaziuniek Re: To skandal na skale całego kraju... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.13, 00:01 @SkandalistaLary Ale za smartfony - to dopiero golenie niewinnych owieczek ! To dopiero skandal w biały dzień. Jak można społeczeństwo odcinać od technologii. (już nie chcę pisać o TV 3D ... niektórzy już mają, a mnie nie stać, tak zawyżają ceny, chcą ze mnie zedrzeć ostatni grosz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: To skandal na skale całego kraju... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 12:32 Narzekaliście... Pisaliście pisma że wam źle bo miejsc nie ma.... To teraz macie, czego chcieliście!!! Myślę że warto podziękować tej grupie osób która była tak niezadowolona z poprzedniego stanu rzeczy. Pracownicy szpitala muszą płacić, studenci muszą płacić to i dla PACJENTÓW nie może być wyjątku... Odpowiedz Link Zgłoś
fackir to norrmalne w darmowej slużbie zdrowia 26.02.13, 23:50 co ciekawe darmowe parkingi są przy prywatnych placówkach, a przy państwowych, nawet na zadupiu czy w małych miastach wjazd na teren szpitala płatny lub pokaźna część wydzielona na parking płatny. może gdzieś jest inaczej ja nie znam jednak takich miejsc. to jest wg. mnie gorsze niż pazerność parkingów przy lotniskach. zresztą to jakaś polska norma, że jakieś popularniejsze miejsce z mety przyciąga hieny parkingowe. Odpowiedz Link Zgłoś
balbin79 Re: to norrmalne w darmowej slużbie zdrowia 27.02.13, 07:15 Bo w prywatnym szpitalu-przychodni za wizyte u lekarza (bez tytulu, rodzinnego)zaplcisz 100-150zl..zywa gotowka bez zadnego dlugiego czekania na refundacje - Jak ci wszyscy co narzekaja zgodza sie placic z 15% pensji na ubezpieczenie to wtedy moze i doczekamy sie darmowych parkingow.. bo jak inaczej szpitale maja sobie poprawic budzet- najlatwiej wlasnie parkingi +wyzywienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bomba Człowieku - nawet nie wiesz jaka składka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.13, 08:09 Mnie zabierają zdrowotnej ok. 20%! sorry - ale to się nigdy nie przełoży na darmowy parkingu, bo płacimy za marnotrawstwo i wiele dziur, przez które te pieniądze przeciekają ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: to norrmalne w darmowej slużbie zdrowia IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.13, 07:42 Idąc tym tokiem rozumowania pewnie paliwo też powinno być refundowane, bo przecież pacjent musi jakoś dojechać a i tak będzie taniej niż karetka. Pewnie buty i płaszcz też powinny być refundowane, bo pacjent musi się w coś ubrać, itd. itd. Wielu wypowiada się, że argumenty są rozsądne? Serio? Moim zdaniem są z kosmosu i bez związku. Pani pacjentka widać posiada bardzo szerokie kompetencje wiedzę skoro radzi jak optymalizować wykorzystanie środków w SZ oraz jak skonstruować cennik parkingów. Może powinna oferować usługi doradcze? Po prostu syndrom eksperta. Mamy 38 mln ekspertów na każdy temat w kraju, tylko wszystko działa bez sensu. Co ciekawe istnieje korelacja, że im bardziej ktoś pokrzywdzony, niepełnosprawny, bezrobotny, emeryt lub matka samotnie wychowująca dziecko, tym bardziej mądrą i przenikliwą wiedzę posiada w zakresie poprawiania wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanie wrocław Re: to norrmalne w darmowej slużbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 12:15 Przy oławskim szpitalu parking jest za darmo.Myślę,że to we wrocku mają po..ne Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Myślenie ekonomisty o kosztach karetki i parkingu 26.02.13, 23:54 Pytanie, ile wynosi koszt dojazdu karetka a ile koszt parkingu? Koszt nie tylko pacjenta której koszt wynosi 2 godziny, ale tez koszt poniesionych przez podatnika za dowiezienie karetka. Kto płaci za karetkę? Szpital? Odpowiedz Link Zgłoś
leveller Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o pa... 26.02.13, 23:56 Szpital klinicny WUM przy ulicy Banacha w Warszawie. Od lat parking przed głównym budynkiem, dysponujący kilkuset miejscami. Kilka złociszy za godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o pa... 27.02.13, 00:13 szpitale w pogoni za kasą zapominają, że za tych pacjentów otrzymują środki z naszych składek, no i oczywiście, że oni sa dla pacjentów, a nie odwrotnie. Ale - TO POLSKA WŁAŚNIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o 27.02.13, 00:24 Ale też główną funkcją szpitala jest prowadzenie leczenia, a nie charytatywna opieka nad samochodem pacjenta przez kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o 27.02.13, 01:36 droch napisał: > Ale też główną funkcją szpitala jest prowadzenie leczenia, a nie charytatywna o > pieka nad samochodem pacjenta przez kilka godzin. O jakiej opiece mowa? Przeczytaj regulaminy tych parkingów. Nawet płatne za nic nie odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o 27.02.13, 08:46 Opieka w tym sensie - że masz gdzie te swoje auto postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o 27.02.13, 07:48 droch napisał: > Ale też główną funkcją szpitala jest prowadzenie leczenia, a nie charytatywna o > pieka nad samochodem pacjenta przez kilka godzin. naucz się nie tylko czytać, ale i rozumieć to co czytasz... Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o 27.02.13, 08:47 Przyganiał kocioł garnkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o IP: *.tktelekom.pl 28.02.13, 07:57 > Ale też główną funkcją szpitala jest prowadzenie leczenia, a nie charytatywna o > pieka nad samochodem pacjenta przez kilka godzin. Jak kiedyś będziesz miał bliską osobę w szpitalu, którą będziesz chciał odwiedzać codziennie po parę godzin, to zrozumiesz innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o 27.02.13, 00:44 Dla osób, które okazjonalnie korzystają z takiego parkingu, opłacenie jego kosztów we wspomnianej kwocie nie powinno być problemem. Jednak w przypadku osób takich jak ta pani powinna istnieć możliwość wykupienia jakiegoś abonamentu. Myślę, że gdyby była to miesięczna opłata rzędu np. 50 zł miesięcznie, to i gospodarz parkingu by zarobił, i pacjentka byłaby zadowolona (o tyle, o ile można być zadowolonym w sytuacji konieczności płacenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godc dla szpitala karetką bedzie taniej????? IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 02:25 Dla niekórych nbawet to 50 zł, to duża kwota i napewno nie do wydania na parking, raczej przeznaczą na leki. jeśli ta kobieta ,ma prawo do dowozu trzy razy tygodniowo karetką, a na miesiac to 24 kursy (bo w dwie strony), to jej rezygnacja z niej, daje szpitalowi (czy kto tam rozlicza karetki) duży zysk. Biorąc pod uwagę, że dojazd karetki do chorego, w przypadku bezzasadnego wezwania, to koszt ok. 300 zł, tokaretka transportowa niechby kosztowała 100 zł, to i tak mamay 1200 na miesiąc, jak to pomnożymy przez 12 kursów, to nam daje nam 1200 zł na miesiąc, a na rok 14400 zł. W tym przypadku kobieta nie powinna płacić nawet zł, nawet za benzynę powinni jej zwrócić:) Jak tak dalej będą robić, to ani parkingowy na niej nie zarobi, ani szpital, bo sie pzresiadzie do karetki, i ma kasę w kiesznei, a NFZ kolejny powód do narzekania, jak to brak im pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: dla szpitala karetką bedzie taniej????? 27.02.13, 03:07 Ja mam jeszcze inne pytanie: skoro ta pani jest w stanie przyjechać samochodem, to po jakiego grzyba przysługuje jej karetka? Nawet w bogatej Szkocji pacjenci na dializy są wożeni zwyczajną taksówką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: dla szpitala karetką bedzie taniej????? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.02.13, 08:08 Jeśli ta pani pracuje to nie ma problemów z poruszaniem sie.wydaje mi sie,ze bezplatny transport sanit jej sie nie nalezy, a przynajmniej mialaby z njim klopot.Pomijam,ze nie ma stalych sleceń na transport sanitarny.Kazdy dowoz i odwoz musi byc zlecany oddzielnie.Ta pani przed każdą wyprawa do szpitala musialaby wiec rejestrowac sie do lekarza i odbyc wizyte, na której ten zlecilby jej transport bezplatny, za kazdym razem analizując jej stan, czy ten wymaga takiego transportu.Te pieniadze na transport ida z puli lekarza rodzinnego, który zleca.Dlatego innej osobie potem zaluje na badania.Wbrew pozorom lekarze niechetnie zlecaja bezplatny transport i zawsze trzeba sie u nich przed zleceniem stawic, lub ktoś z rodziny pacjenta.Musialam tak dowozic na badania obloznie chorą i wiem, jak to wygląd.Mialam klopt przy osobie obloznie chorej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary 50 zl miesięcznie za parking to dużo? IP: 194.251.119.* 27.02.13, 10:25 No bez przesady. Jeśli ma się pieniądze na utrzymanie samochodu, to te 50PLN miesięcznie na parking też by się znalazło. I oczywiście taka opcja (abonament miesięczny) powinna być w ofercie (tylko jeśli by to kosztowało 50 PLN za miesiąc, to prawdopodobnie wszystkie miejsca wykupiliby pracownicy). I oczywiście też niższe np o 50% opłaty za godzinę po godzinach pracy (powiedzmy po 17:00) też byłyby sensowne tym bardziej że parking świeci pustkami w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
elemir Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o pa... 27.02.13, 00:52 Pytanie kontrolne - dlaczego parkingi przy hipermarketach są duże i bezpłatne ;). Odpowiedz Link Zgłoś
witek7205 Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o 27.02.13, 02:22 > Pytanie kontrolne - dlaczego parkingi przy hipermarketach są duże i bezpłatne ; Bo placisz ceny ustalone przez hipermarket za to co ci ten hipermarket swiadczy, czy to w postaci uslug czy towarow. Jak w szpitalu bedziesz placil tyle ile szpital sobie zyczy, tez bedziesz mial bezplatny parking. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelone Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o pa... 27.02.13, 01:31 Czytam list, czytam komentarze i nie moge pojąć takiego chamstwa. Mieszkam w USA, w niektórych szpitalach, a w centum dużych miast, przy każdym szpitalu parkingi są płatne. Ale NIGDY dla pacjentów. Pacjent dostaje żeton, albo podbijaja mu bilet i nie płaci. Inna sprawa, że płaci się za leczenie w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
witek7205 Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o 27.02.13, 02:24 I wlasnie o tą "inną sprawę" sie rozchodzi. Zauwaz, ze przy prywatnych przychodniach gdzie placisz za usluge tez w wiekszosci przypadkow masz bezplatne parkingi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aiutor Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o IP: *.hsd1.md.comcast.net 27.02.13, 04:32 Pojedz do Waszyngtonu, DC, do Howard University Hospital i skasuja ciebie i za parkowanie (nawet jako pacjenta) ... Inna sprawa, ze leczenia w tym szpitalu nie polecalbym nawet ludziom, ktorych nienawidze (i nie chodzi bynajmniej o oplaty za parkowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patient Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o IP: 74.2.87.* 27.02.13, 06:54 Nie wiem od czego to zależy w jednych placówkach(szpitale i przychodnie)Ressurrection w Chicago są bezpłatne dla wszystkich,natomiast Loyola University Hospital w Maywood k.Chicago jest płatny $5/godz. i kropka.Ten sam LUH w innej lokalizacji też bezpłatny.Wydaje mi się,że mniejsze parkingi są raczej płatne,żeby zwiększyć rotację wolnych miejsc.Większe szpitale wprowadzają też oddzielne parkingi dla pracowników i pacjentów(bezpłatne) i dla przychodni przyszpitalnych-płatne. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny_zjadacz_chleba Płatny parking 27.02.13, 11:01 W Niemczech są też parkingi, a w śród nich są płatne parkingi, ale pacjent otrzymuje przy wyjściu ze szpitala żeton i nie ponosi opłaty, wszyscy inni płacą Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik55 Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o pa... 27.02.13, 01:51 Dlaczego ku...............wa codziennie muszę być utwierdzany w decyzji opuszczenia tego porzuconego prze Boga i rozum kraju Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo przepraszam za Solidarność ! komuno wróć 27.02.13, 05:38 co myśmy narobili ? Mi się udało, nie narzekam, ale jak patrzę na biedę sąsiadów to mi serce pęka. Byliśmy, jesteśmy i będziemy dziadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: przepraszam za Solidarność ! komuno wróć IP: *.chomiczowka.waw.pl 27.02.13, 08:06 od pękania twojego serca sąsiadom nie przybędzie. Pomagaj im od czasu do czasu, świat będzie piękniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Ludzie by chcieli wszystko za darmo. 27.02.13, 07:53 sselrats napisał: > Zawsze tak bylo. rozumiem, że nie jesteś człowiekiem, bo za wszystko płacisz... Odpowiedz Link Zgłoś
noel1 Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o pa... 27.02.13, 06:51 Jest to draństwo! Jeżeli bierze się za jakąkolwiek czynność pieniądze, to powinno otrzymać się coś w zamian. W tym przypadku bierze się pieniądze za plac a w regulaminie czytamy że za twój samochód nie odpowiadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
sigi99 Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o pa... 27.02.13, 06:54 Mieszkam w Monachium i tu wszyskie szpitale maja rozdzielone parkingi ,- dla pacjetow i personelu oczywiscie bezplatne ,oraz dla odwiedzajacych platne.Kiedy w Polsce zapanuje podobne myslenie? Odpowiedz Link Zgłoś
sprawazlewa Płaci się za wjazd, bo nie ma miejsca do parkowani 27.02.13, 06:56 Płaci się za wjazd, bo nie ma miejsca do parkowania, tak jest na Kopernika w Krakowie, bo wszystkie miejsca zajęte przez pracowników. Na pytanie, gzie można zaparkować wskazano mi parking ( na terenie szpitala) prawie przy Rondzie Kotlarskim - prawie 500m. Płaci się za wjazd, bez uwzględnienia, że niektórzy mogą wjechać na 10-15 minut, aby dowieść czy zabrać pacjenta , albo odebrać wyniki badań. W Żeromskiego jeszcze gorzej. Pan na wjeździe poinformował mnie, że z opłaty nie zwalnia uprawnienie dla inwalidy, że na takie uprawnienie to można se wjeżdżać na Rynek Główny a nie na teren szpitala. W Rydygiera przynajmniej 15 minut jest bezpłatne, ale tutaj ci, którzy nie chcą płacić, mogą zaparkowć w pobliżu szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greta Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o IP: 94.42.81.* 27.02.13, 07:39 To samo na koszarowej i sportowej. Parking płatny - praktycznie pusty, ulice obok zawalone tak, że czasami nie da się przejechać nie wspominając już o zaparkowaniu. Dodatkowo na parkingu płatnym na sportowej 5 miejsc na krzyż. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o 27.02.13, 08:51 To potwierdza, że nie wszystkich stać na utrzymanie auta. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.4 Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o pa... 27.02.13, 07:43 Mało rzeczy jest za darmo, czyli nic nie kosztuje. Jeżeli kosztuje, to ten koszt ktoś musi pokryć, czyli zapłacić. Nawet, gdy coś jest prowadzone non profit, to i tak musi kosztować. Jeżeli kogoś się zwolni z opłaty, lub da mu ulgę, to tylko zwiększy się opłatę dla innych. Nie będę wyliczał co w parkingu kosztuje, bo kto myśli, ten wymyśli. Myślę, że nikt ze współczujących nie będzie skłonny parkingu nawet pozamiatać za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi kolejny przejaw katolickiej troski o życie... 27.02.13, 07:48 a swoja droga to ciekawe. jak to jest ze sklepy potrafią zadbać o to by był obok darmowy parking a finansowane z publicznej kasy instytucje by parkingi były płatne... i co ciekawe płatne i prowadzone przez prywatne firmy. co więcej SM bardzo ochoczo wlepi mandat choremu który w okolicy szpitala źle zaparkuje... dziwne to bo jakoś im nie śpieszno d... ruszyć nawet gdy (przypadek moim osiedlu) jakiś debil zablokuje drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: kolejny przejaw katolickiej troski o życie... 27.02.13, 08:53 > a swoja droga to ciekawe. jak to jest ze sklepy potrafią zadbać o to by był obo > k darmowy parking Bo sam ustala ceny swoich produktów i usług, trudno połączyć te fakty? > co więcej SM bardzo ochoczo wlepi mandat choremu który w okolicy szpitala źle z > aparkuje Pomijając że za złe parkowanie należy się karna opłata, podasz prosty sposób na rozróżnienie auta pacjenta, pracownika i przypadkowego kierowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: kolejny przejaw katolickiej troski o życie... 27.02.13, 14:17 podasz prosty sposób na > rozróżnienie auta pacjenta, pracownika i przypadkowego kierowcy? interesuje mnie dlaczego SM jest bardzo aktywna w okolicy szpitala a całkowicie olewa moje osiedle... jak rozumiem w okolicach szpitala jest dużo większy ruch w interesie. > trudno połączyć te fakty? większość szpitali powstała za naszą kasę, na parkingi przeznaczono tereny należące do szpitala łożymy na utrzymanie tych szpitali trudno połączyć te fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: kolejny przejaw katolickiej troski o życie... 27.02.13, 14:52 > interesuje mnie dlaczego SM jest bardzo aktywna w okolicy szpitala a całkowicie > olewa moje osiedle... Dobre pytanie, zadaj je w trybie dostępu do informacji pulicznej komentantowi SM we Wrocławiu. > większość szpitali powstała za naszą kasę, > na parkingi przeznaczono tereny należące do szpitala > łożymy na utrzymanie tych szpitali > trudno połączyć te fakty? Ni zbója nie widzę związku. Muzea, tory kolejowe, lotniska itp. są budowane z publicznych środków, czy też w tych przypadkach kwestionujesz konieczność płacenia? Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: kolejny przejaw katolickiej troski o życie... 27.02.13, 15:36 czy też w tych przypadkach kwestionujesz konieczność płacen > ia? z publicznej kasy budujemy i utrzymujemy infrastrukturę komunikacji miejskiej. chodzi wszak o to by odciążyć centra miast. skoro wybudowaliśmy stację typu P&R to jaki jest sens oddawania ją w ajentowi by dowolnie kształtując ceny na niej zarabiał? OK ja wiem dzięki czynszowi zyskamy jakieś pieniądze... ale ludziom nie będzie się opłaciło przesiadać z auta na KM w państwie obywatelskim sens płacenia podatków jest taki by dzięki działaniu wspólnemu obniżyć koszty i lub zwiększyć korzyści. jeśli cześć infrastruktury ma pracować na prywaciarza to może zrezygnujmy z całości inwestycji skoro koszty mamy my ponosić a korzyści przypadną paru znajomym urzędników. z szpitalem jest podobnie jeśli łożę na leczenie to nie po to by dawać komuś dodatkową okazję zarabiania na mnie! skoro opłaciłem szpital to nie życzę sobie by w sytuacji gdy muszę skorzystać z ich usług nakładali na mnie dodatkowe opłaty! zwłaszcza ze w sytuacji wielogodzinnego czekania na przyjęcie szpital jest premiowany za swoją nieudolność (oczywiście w drugą stronę zdaję sobie sprawę ze ilość miejsc parkingowych jest ograniczona, że po odwiezieniu chorego kierowca może auto postawić gdzieś dalej... że darmowe parkingi były wykorzystywane przez okolicznych mieszkańców i pracowników okolicznych firm... ale tez wiem że problem można rozwiązać trzeba tylko chcieć i oczywiście może nie zawsze da się uniknąć opłat całkowicie ale nie muszą być one takie drakońskie jak w opisywanym przypadku!) Odpowiedz Link Zgłoś
polujacy_na_kaczki Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o pa... 27.02.13, 09:45 Płatny parking pod szpitalem- toż to czysty idiotyzm. Gdyby jeszcze cena była rozsądna. Skoro w podziemnym, a więc zadaszonym, parkingu pod Dworcem Głównym godzina parkowania kosztuje 2zł (+darmowe pierwsze 20. minut), to dla czego na końcu świata jest drożej? I to "pod chmurką")! I pytanie: jaką łapówkę zapłaciła firma Eko-invest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albina W Gdansku płacą 8 zł za 1h przed klinikami IP: *.internetia.net.pl 27.02.13, 10:28 3zł to niewiele w/g mnie.W gDansku kilka dni temu placila 8zł/1h przed klinika na parkingu.Uwazam ze jak kogos stac na auto to i na oplaty typu olej czy parkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: W Gdansku płacą 8 zł za 1h przed klinikami 27.02.13, 11:29 Gość portalu: Albina napisał(a): > 3zł to niewiele w/g mnie.W gDansku kilka dni temu placila 8zł/1h przed klinika > na parkingu.Uwazam ze jak kogos stac na auto to i na oplaty typu olej czy parko > wanie. Nie wiem ile, ale jesli twoj samochod pali tyle oleju, ze 8 zl za parking jest wg ciebie zrozumiale - oddaj go na zlom. Odpowiedz Link Zgłoś
polujacy_na_kaczki Re: W Gdansku płacą 8 zł za 1h przed klinikami 27.02.13, 20:28 A może podam Ci swój numer konta i przelejesz mi 8 zł. Przecież to mało. A ja dołożę 3zł i będę miał bilet MPK. Dobowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Ustalając opłaty za parkowanie, zapomniano o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 11:59 Moja mama jest tam pielęgniarką. Dojeżdża samochodem z domu ok. 10 km. Dyżury są 12 godzinne. Takich dyżurów jest 14 w miesiącu. To daje 504 zł miesięcznie. Gdyby podwyższyli zarobki byłoby ok, ale wydać 500 zł na parking w miesiącu? Żenada. O abonamencie dla pracowników nikt nie mówi. Ma być kilka miejsc darmowych dla dyrektorów i ordynatorów. Ale oni zarabiają po kilkanaście tysięcy zł miesięcznie. Ich to nie zaboli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Darmowy parking przed FERIO GAJ IP: *.internetia.net.pl 27.02.13, 13:07 Świetny i darmowy parking jest tuz kolo szpitala na Ul.Swieradowskiej przy FERIO GAJ.Stamtad jest naprawde bliziutko do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Darmowy parking przed FERIO GAJ IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.13, 23:07 tak tylko jak jestem inwalida po udarze i o kuli to troche daleko dla mnie zeby isc na piechote mam abonament '0' i karte inwalidy i co masm od rynku isc -zeby badania zrobic??? Odpowiedz Link Zgłoś
polujacy_na_kaczki Re: Darmowy parking przed FERIO GAJ 28.02.13, 02:46 Widzisz, do szpitala ludzie nie wybierają się dla własnej przyjemności, tylko z konieczności. Obojętnie, czy są to chorzy pacjenci, personel medyczny, czy odwiedzający swoich bliskich lub znajomych leżących w szpital- wszyscy ci ludzie mają jakiś ważny powód, by pojechać do szpitala. I, zapewne, gdyby mogli wybrać, to woleliby window shoping w Ferio, niż wizytę w szpitalu. Zwłaszcza, że jakiś skończony d...ek każe im płacić za parkowanie pod szpitalem. Odpowiedz Link Zgłoś