piesiec81 Starczy tych pikników... 17.04.13, 20:45 Starczy tych pikników, dopiero co jeden z nich się zakończył: www.youtube.com/watch?v=Vd8UvH6JIUU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan bez ziemi Re: Starczy tych pikników... IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 20:52 Piknik kur zorganizujcie, nie kultur. Pobliscy bogobojni gospodarze nie obrażą się, jeśli im zniknie parę kur. Na zakończenie pikniku kury można zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiker Czy wstęp jest wolny? Czy brać portfel? IP: *.dynamic.mm.pl 17.04.13, 20:59 I gdzie zostawić bezpiecznie auta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Uczestnicy "pikniku" szybko Cię od niego uwolnią:) IP: *.188.167.44.static.ttnet.com.tr 17.04.13, 21:52 a auto lepiej zostaw w domu. Po co Ci jakiś tam mandat od SM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: W sobotę piknik kultur na koczowisku przy Kam IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 20:47 czy Romowie beda zebrac wsrod uczestnikow tak jak na ostatnim lewackim marszu ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh A może tak jakiś biolog, spec od pasożytów? 17.04.13, 20:49 Ewentualnie kryminolodzy, specjaliści od kradzieży, nożowników i pedofilii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiker Nie rozumesz absurdu w nazwie festynu? IP: *.dynamic.mm.pl 17.04.13, 21:05 To taki żart słowny. Taki humor jak z Monty Pythona z tym festynem: kultury u cyganów. Tak jak np. festyn abstynencji u Rosjan. Albo festyn figur śniegowych u Kenijczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
lokis91 [...] 17.04.13, 20:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jugu Re: W sobotę piknik kultur na koczowisku przy Kam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.13, 21:13 lewactwo ktos finansuje ze maja takie chore pomysly, a moze quwa to lewactwo posprzata moja ulice gdzie cpaja po nocach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: W sobotę piknik kultur na koczowisku przy Kam IP: *.finemedia.pl 17.04.13, 21:13 Pani Marzena, autorka artykułu była tak szczęśliwa z powodu pikniku i chciała się podzielić informacją, że nawet nie przeczytała tego co pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meeting place Piknik o 12tej. A NOP na którą się zapowiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.13, 23:14 Ta impreza w żaden sposób nie zmieni faktu nielegalności tego koczowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
hangingrock W sobotę piknik czego??? 17.04.13, 23:26 Ha wreszcie ma mozliwośc komentowania pod tekstami. Ja sie zgadzam, na jeden dzien przemienią koczowisko! Może autorka wraz z nomadą wykupi kawałek gruntu i ofirauje go swoim przyjaciołom. Odpowiedz Link Zgłoś
zorroonline Mam 2 pytania: 18.04.13, 00:25 1. Kto to finansuje? (Mam nadzieję, że nie Urząd Miasta z moich podatków) 2. Kto wydał na to zgodę w Urzędzie Miasta? Z nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirt Re: W sobotę piknik kultur na koczowisku przy Kam IP: *.jzo.com.pl 18.04.13, 06:56 W programie: zajęcia animacyjne dla dzieci - projekt JUBILO Teatru Pieśni Kozła, Cyrk Na Kółkach tam żadnych zajęć nie trzeba, to już jest Cyrk na Kółkach! Czy organizatorzy zapewnią toytoye czy można będzie sikać pod drzewami? Czy w programie jest zwiedzanie tych slumsów z możliwością modnej ostatnio adopcji jakiejś rodziny? Może na adopcję zdobędzie się wrocławski przyczółek wybiórczej? Odpowiedz Link Zgłoś
manwe1111 Re: W sobotę piknik kultur na koczowisku przy Kam 18.04.13, 07:13 a czy w ramach tej imprezy Romowie zostaną zaznajomieni z zasadami kultury miejsca w którym żyją? na przykład wykłady na temat tego czym jest prawo własności i jak odnosi się do ziemi którą nielegalnie zajmują? warsztaty z szukania pracy albo chociaż rejestrowania się w urzędzie pracy? może kilka słów na temat tego czym jest obowiązek szkolny? i na koniec kilka słów na temat tego czym różni się tramwaj od estrady i dlaczego nie gra się tam na akordeonie? To nie chodzi o to, że Wrocławianie to wredni ludzie, którzy zupełnie bez przyczyny są źle nastawieni do społeczności Romskiej. Problem polega na tym, że Ci ludzie przyjechali tutaj i nawet nie próbują żyć w zgodzie ze społeczeństwem. Są męczący i uciążliwi. Stwarzają różnego rodzaju problemy. nielegalnie zajmują teren, który do nich nie należy. AI i te wszystkie szanowne organizacje powinny pomóc tym ludziom dostosować się do zasad jakie obowiązują w kraju, w którym zdecydowali się żyć, a nie przekonywać nas, że Romowie mają prawa natomiast obowiązki ich nie dotyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
astrid-1 W sobotę piknik kultur na koczowisku przy Kamie... 18.04.13, 07:57 Zwykłego szarego obywatela nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialności za karalne czyny, ale jak widać są równi i równiejsi. Nawiasem mówiąc, ciekawi mnie, czy na tym pikniku będą lekcje zasad dobrego wychowania dla pań i panów Romów? Czy panie z Nomady wyjaśnią im, że nie pluje się i nie wsadza się rąk do cudzego jedzenia, nie wsypuje się również tam ziemi z doniczek? Nie bluzga się na ludzi, którzy odmawiają datku i tak dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asser Re: W sobotę piknik kultur na koczowisku przy Kam IP: 193.158.58.* 18.04.13, 09:13 no nie moge, mozna komentowac!!! czy obywatel Polski, ktory lamie prawo i mieszka na dzialce moze liczyc na piknik i spotkanie kultur? Nie! Po jest Polakiem, mozna naslac na n iego Straz Miejska, zdeptac, zniszczyc mandatami. Cygan, och, przepraszam Rom to co innego. Z nim jak z jajem. Food not bomb, Nomada, Krytyka Polityczna: zbieranina lewactwa, cpunow, trokistow i innego talatajstwa, brawo. Ciekawe czy cygany tez beda zebrac u lewactwa jak ostatnio na marszu, ktory sparalizowal caly Wroclaw. Czy lewacy tez byli by tacy przyjazni gdyby im ktos narobil na wycieraczke? Kto to jest cyganolog? Cygan to slowo niepoprawne poliktycznie, powinno byc Romolog. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_dobra_rada6 Z tego co rozumiem to my mamy... 18.04.13, 09:10 ...przyjąć ich kulturę i do nich się dostosować...a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
katonzwybiorczej Re: Z tego co rozumiem to my mamy... 18.04.13, 10:13 No tak! Neomarksizm wyraźnie mówi, że wszelka mniejszość powinna powolutku rozwalać większość i burzyć dotychczasowy porządek. Mniejszości powinny atakować Kościół, rodzine i patriotyzm. A tak na marginesie. Na ul. Wyszyńskiego (czyli całkiem blisko Katedry, Ogrodu Botanicznego-miejsc gdzie można spotkać wielu turystów), wiele razy widziałem Romów, którzy mieli worki foliowe przy ustach, coś wdychali i szli tak jakby ...w innym wymiarze, to przypominało walkę o następny krok, walkę o pozostanie w pionie. Mam pytanie do znawców. Czy wdychanie "czegoś" z worka foliowego, to ważny element pięknej kultury romskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
u_lala Re: W sobotę piknik kultur na koczowisku przy Kam 18.04.13, 10:34 kurcze ale wrogie nastroje... a co konkretnie takiego strasznego ci ludzie Wam zrobili, bo ja jakoś łapię jak można się tak z nienawiścią wobec kogoś rozkręcić. skrzywdzili kogoś jakoś może? a może złamali prawo, są niebezpiecznymi, przerażającymi przestępcami (nie licząc tego, że osiedlili się wiele lat temu na opuszczonej, zaniedbanej, nikogo nieinteresującej działce, albo że nie zarejestrowali swojego pobytu, co z resztą jest niemożliwe, ponieważ nie mają źródła dochodu)? mam tylko nadzieję, że ktoś potraktuje poważnie groźby NOP-u i zrobi coś, żeby nie dopuścić do przemocy wobec tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
katonzwybiorczej Polacy w Szwajcarii 18.04.13, 10:53 a może złamali prawo, są niebezpiecznymi, przeraż > ającymi przestępcami (nie licząc tego, że osiedlili się wiele lat temu na opusz > czonej, zaniedbanej, nikogo nieinteresującej działce, albo że nie zarejestrowal > i swojego pobytu, co z resztą jest niemożliwe, ponieważ nie mają źródła dochodu > )? No właśnie! Sam się zastanawiam co złego może się stać gdy 60 spokojnych Polaków pojedzie do szwajcarskiego czystego miasteczka, zajmie teren, najlepiej na działce jakiegoś milionera, który nawet nie wie jak dużą działke posiada. Co takiemu milionerowi się stanie? Nic! A 60 Polaków, bez znajmości języka niemieckiego nie może zalegalizować pobytu, bo nie mają stałego żródła dochodu! A nie mają żródła stałego dochodu, bie nie znają języka niemieckiego! Czy władze szwajcarskiego miasteczka mogą zorganizować fajne domki dla tych Polaków? Najlepiej takie domki standardowe z widokiem na Alpy, no i jedzenie, bo Polacy zaczynają się rozmnażać. Acha, kilku Polaków nie lubi czekolady Milki, woli Lindt! Mam nadzieje, że w Szwajcarii nie będzie wrogiego elementu faszystkowskiego i Polacy wreszcie znajdą swoje miejsce na ziemi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
u_lala Re: Polacy w Szwajcarii 18.04.13, 11:39 no byłoby miło być tak witanym z otwartymi ramionami w innych krajach na świecie, niestety często bycie Polakiem za granicą jest piętnowane na podobnej zasadzie jak bycie Romem w Polsce, więc nie liczyłabym na zbyt wiele :) żeby była jasność - nie wyobrażam sobie sytuacji, że miasto podejmie decyzję o przekazaniu lokali socjalnych Romom z koczowiska. jestem absolutnie przeciwna temu rozwiązaniu z wielu powodów. wydaje mi się jednak, ze deportowanie Ich do Rumuni jest prawdopodobnie niemożliwe ze względów formalnych. pozostają więc jakieś pośrednie rozwiązania, nad którymi powinni wspólnie debatować urzędnicy, organizacje pozarządowe i Romowie. a jakakolwiek przemoc wobec tych osób jest dla mnie niedopuszczalna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Polacy w Szwajcarii IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.13, 11:39 naucz się języków i bądź kimś to nie będą cię źle traktować za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
merche i znów nie można komentować 18.04.13, 10:37 to się nazywa wspieranie wolności wypowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwestia formalna Co na to Sanepid? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.13, 11:43 Aha, w sobotę nie pracują. Rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany bujda na resorach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.13, 14:40 Wuja tam cyganie, ani wróżenia, ani podkuwania koni, ani naprawy garnków. Nie dam się nabrać na udawaną imprezę. Jak ci górale co udają akcent, a jak turyści nie widzą, to gadają normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota dobrze, ze nie urodziliscie sie Romami... IP: *.toya.net.pl 19.04.13, 10:55 ...pewnie wtedy zrozumielibyscie jak ciezko byc wszedzie traktowanym jak wrog, przez to, ze inni przedstawiciele nacji kradną i śmierdzą. Wstyd mi za "polaków" którzy niszcza dobry wizerunek Polaków, kradnąc, bijąc i pokazując swój ciasny rozumek. Odpowiedz Link Zgłoś
em2012 W sobotę piknik kultur na koczowisku przy Kamie... 19.04.13, 11:55 Czy ten teren był kiedyś ogrodem działkowym? Ten pan poseł to chyba od was... ? info.radiopark.com.pl/index.php/wasze-artykuly/item/3549-dzia%C5%82kowcy-s%C4%85-oburzeni-m%C3%B3wi%C4%85-to-koniec Odpowiedz Link Zgłoś