Dodaj do ulubionych

Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chorwacji

27.04.13, 12:01
A kto udowodni, że wygrani rzeczywiście jechali stopem, a nie z "przypadkiem" napotkanym kolegą, który "akurat" jechał do Dubrownika?
Obserwuj wątek
    • Gość: kalor Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor IP: 83.142.188.* 27.04.13, 12:16
      Nikt nie udowodni.

Ale jak sadze jade stopem bo po prostu to lubia a nie w celu wygrania dyplomu i worka cukierkow:)
      • tomek854 Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor 27.04.13, 16:37
        Gość portalu: kalor napisał(a):

> Ale jak sadze jade stopem bo po prostu to lubia a nie w celu wygrania dyplomu i
        > worka cukierkow:)

Jakby lubili jeździć stopem to by nie grzali tam na wyścigi :) Bo cała frajda jest własnie w tym, że się człowiek nigdzie nie śpieszy, że poznaje ciekawych ludzi, że zajeżdza do miejsc do których by w innym przypadku nigdy nie trafił...
    • com.bi-nerki Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chorwacji 27.04.13, 12:27
      Zaciekawiło mnie to, że za "łapanie stopa" można dostać mandat. Na pierwszy rzut oka taki zapis prawny wydaje mi się czymś dziwnym, ale nie znam uzasadnienia, więc taki zakaz może i ma jakiś sens. Z drugiej strony dura lex sed lex, stąd informacja, że organizatorzy (studenci - nasza intelektualna awangarda) ubezpieczają się przed ewentualnymi skutkami umyślnego łamania prawa wydaje mi się jeszcze dziwniejsza.
      • Gość: kalor Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor IP: 83.142.188.* 27.04.13, 12:37
        Zabronione jest lazenie po autostradach, stanie na srodku drogi i takie tam. Za stopowanie same w sobie mandatu nie ma. No moze poza niektorymi stanami w Stanach i w jakichs innych dziwnych krajach:)
        • Gość: Dubliner Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor IP: *.ntlworld.ie 27.04.13, 13:00
          Mój pierwszy auto-stop z Polski do Paryża w '80 roku zakończył się przegonieniem przez policję autostradową za Norymbergą w kierunku Frankfurtu, z ostrzeżeniem, że następnym razem wylądujemy w pierdlu jak nas spotkają na autostradzie. Poza tym było OK. Trochę szczęścia i 2 dni trwała podróż do Paryża w tamtych czasach
          • Gość: janisko Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor IP: *.man.tk-internet.pl 27.04.13, 16:33
            No bo na autostradach nie wolno - w żadnym kraju.
      • tomek854 Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor 27.04.13, 16:39
        com.bi-nerki napisał:

> Zaciekawiło mnie to, że za "łapanie stopa" można dostać mandat.

Za takie jak na zdjęciu na pewno :) Łapać stopa trzeba w dozwolonych dla pieszych i bezpiecznych miejscach w których kierowcy mają jak sie zatrzymać nie stwarzajac zagrożenia ani nie blokując ruchu :)

> informacja, że organizatorzy (studenci - nasza intelektualna awangarda) ubezpie
        > czają się przed ewentualnymi skutkami umyślnego łamania prawa wydaje mi się jes
        > zcze dziwniejsza.

To mnie też dość zdziwiło... Co następne - zawody w dotarciu do Dubrownika "wszelkimi możliwymi sposobami" z ubezpieczeniem od mandatów za jazdę na gapę czy od konsekwencji kradzieży np. motocykla? :)
    • wit.grabowski Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chorwacji 27.04.13, 12:45
      1 000 osób x 80,00 zł = 80 000,00 zł. Czysty zysk, minus parę tysięcy na ewentualne mandaty i cukierki. Przecież można tam jechać w każdej chwili, bez tej opłaty i tłoku na trasie. A 80 zł można wydać bardziej rozsądnie niż na cukierki, które są zdrowotnym samobójstwem.
      • heca7 Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor 27.04.13, 12:55
        Na Cro.pl jest relacja sprzed paru lat (niestety niedokończona) pary, która jechała przez kilka dni autostopem do Chorwacji. Spali w namiocie rozbijanym na poboczu drogi. Warto przeczytać :)
      • Gość: Adam Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor IP: *.ias.bredband.telia.com 27.04.13, 12:58
        Czytanie ze zrozumieniem to jednak zanikająca umiejętność, prawda?

80 złotych ale od PARY. Więc skoro w zabawie bierze udział 1000 osób, to daje nam 500 par.

Wiec 80x500 = 40.000 złotych.
    • radeberger Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor 27.04.13, 12:57
      Takie pytanie: a zajęć to oni na uczelni nie mają?
      • Gość: As Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor IP: 78.10.89.* 27.04.13, 13:03
        A po co? 1500 złotych i masz magisterkę. Pozdrawiam
      • Gość: lukasz Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.13, 13:31
        nie wiem czy "dlugi weekend majowy" coś Panu mówi..?
        • radeberger Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor 28.04.13, 01:05
          Gość portalu: lukasz napisał(a):

> nie wiem czy "dlugi weekend majowy" coś Panu mówi..?

A któraś uczelnia oficjalnie odwołała zajęcia 29 i 30 kwietnia?
    • burak.z.onetu Świetny pomysł na reklamę...Dubrownika 27.04.13, 13:15
      ...i nie tylko. Zorganizować taki gwiaździsty zjazd z całej Europy, z odpwoiednimi transparentami i bannerami w jedno miejsce dla upamiętnienia czegoś tam albo rozreklamowania jakiegoś produktu... Dubrownik oczywiście reklamy nie potrzebuje. Ale inne miejsca TAK.

Osobiście jestem autorem pomysłu, w podobnym stylu, ale znavcznie bardziej medialnego -Jest to absolutna nowość, nikt poza mną nie wpadł na taką ideę. Sam nie jestem w stanie pociągnąć pomysłu jako, że potrzebni są instytucjonalni sponsorzy (najlepiej telekomunikacyjni providerzy + inni) i profesjonalny portal -Poszukuję zatem osoby serio zainteresowanej .Proszę pisaći na priva.
    • sartweb Zawody autostopowe przez całe lato 27.04.13, 13:29
      Zawody autostopowe przez całe lato do wielu miejsc w Europie
      www.carpool24.pl/pages/zawody-autostopowe
      Warna – Istambuł – Ateny – Dubrovnik – Rzym – Madryt – Lizbona – San Sebastian – Londyn – Paryż – Amsterdam – Oslo – Tallin – Ryga – Zurych – Livigno - Monaco – Wenecja – Łeba – Zakopane – Gibraltar – Neapol – Gargano (Vieste) - Rimini
    • marszalek1980 Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chorwacji 27.04.13, 14:29
      jeżdżenie stopem to w ogóle frajda sama w sobie i wymierna korzyść finansowa (ileż pieniedzy zamiast na transport można przeznaczyć na coś innego), a tutaj jeszcze przy okazji można coś wygrać i zabawić się.

Oczywiście zaraz znajdzie się kilku sfrustrowanych nudziarzy, którzy będą zadawać idiotyczne pytania odnośnie zajęć na uczelni - pewno żal w d..e ściska, że u nich zero wyobraźni a wszelkie wakacje to tylko obowiązkowe smażenie się na zatłoczonej plaży z dwoma wrzeszczącymi bachorami i marudzącą żoną...
      • Gość: mieszkanka Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor IP: *.finemedia.pl 27.04.13, 19:03
        no tak, bachory do gazu! żony do gazu! plażowicze do gazu!

robić mi tu miejsce dla arystokracji, która jako jedyna poznała znaczenie słowa "wakacje", bo ma taaaaką wyobraźnię!
    • calmy Dokładnie 27.04.13, 14:31
      "PO PIS SLD PSL PD PALIKOT itp"

Tusk jest Chazarem czy żydem z dziadkiem w Wehrmachcie? Lepper? Palikot? Kaczyński, Macierewicz? Ziober? Pawlak? Miller pewnie też. Typowo chazarskie nazwisko.
    • muzzyczny Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chorwacji 27.04.13, 14:35
      to się nazywa biznes na naiwnych studentach
      Uniwerysytet Ekonomiczny tak uczy złodziejskiej ekonomii i zarabia jescze na tym
      500 głupich par wpłaca po 80 zł. Wynik 40000 zł
      nagroda za mazury czy lot nawet po opłaceniu kiladziesiąt tysięcy zysku na czysto

Uczelnie to dno
      • Gość: dominika Re: Tysiąc studentów wyruszyło autostopem do Chor IP: *.play-internet.pl 27.04.13, 16:18
        40 zł na głowę... w tym jest koszulka, ubezpieczenie, jakiś posiłek na starcie, część pewnie idzie na nagrody, część na reklamę, część na koszty podróży organizatorów, wynajęcie pola namiotowego, jakieś atrakcje na miejscu... nie znasz tej imprezy, nie wiesz na co idzie kasa... a nawet jeśli coś na tym zarobią to chyba nie ma w tym nic złego...
    • ooii 3.000.000 pojechaly juz wpixdzic haha 27.04.13, 21:24
      ciekawe ile niun wroci z brzuchem i ilu dzetow kox bedzie chcialo przywiesc ;)
      • Gość: Artur Wykroczenie IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.13, 17:30
        Mam nadzieję, że Policja odpowiednio ukarze tą oto parę ze zdjęcia:
        wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/51,35771,13817684.html?i=10
        • tomek854 Re: Wykroczenie 28.04.13, 23:47
          Gość portalu: Artur napisał(a):

> Mam nadzieję, że Policja odpowiednio ukarze tą oto parę ze zdjęcia:
          > wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/51,35771,13817684.html?i=10

No, to właśnie takie zachowania psują autostopowiczom opinie... Ja bym na pewno kogoś takiego nie wziął.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka