Dodaj do ulubionych

CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:09
Słyszałem, że dawny funkcjonariusz WSI trzyma wszystkie sznurki w garści
począwszy od magistratu a na obsadzie szefa TV kończąc.
Obserwuj wątek
    • Gość: dixi pixi Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.04, 22:14
      Tak mówią od dawna.
      • Gość: Mundzio Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.04, 23:26
        Majordomus?
        • Gość: erni JAKA JEST RÓZNICA MIĘDZY UFO, A MGR KWAŚNIEWKIM ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:31
          .. taka że UFO juz niektórzy widzieli, a dyplom Kwaśniewskiego jeszcze nikt.
          • Gość: taskutasku Re: JAKA JEST RÓZNICA MIĘDZY UFO, A MGR KWAŚNIEWK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.04, 23:39
            Erni !
            ty daj se spokój z tym internetem !
            I odpieprz się od kwacha ! Kawał wcale nie jest śmieszny.
            Nawet jeśli Kwach nie ma dyplomu, to jego umiejętności dyplomatyczne są godne
            pozazdroszczenia. Nawet taka miernota jak ty ich mu zazdrości.
            • Gość: Jarus Re: JAKA JEST RÓZNICA MIĘDZY UFO, A MGR KWAŚNIEWK IP: *.pl / 217.30.156.* 06.08.04, 08:03
              Ale dlaczego? Moze przypomnisz/uswiadomisz jakie dokonania dyplomatyczne ma nasz
              prezydent? Jakos nic nie obilo mi sie o uszy...
              • Gość: Mundzio Re: JAKA JEST RÓZNICA MIĘDZY UFO, A MGR KWAŚNIEWK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.04, 18:43
                Majordomusa szuka ale co to ma wspólnego z dyplomacją nie wiem. Jest to raczej
                zarządzanie od kuchni.
    • Gość: telewidz Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.04, 23:41
      Ktoś w końcu musi trząść Wrocławiem.
      Skoro nie jest to miś Koralgol, to musi to byc ekipa "królika"
    • Gość: Bieniek Jaki Major ??? Toż to conajmniej GENERAŁ !!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.04, 23:42
      I o !!!
      • Gość: Prezes firmy Re: Jaki Major ??? Toż to conajmniej GENERAŁ !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.04, 23:46
      • Gość: Prezes firmy Re: Jaki Major ??? Toż to conajmniej GENERAŁ !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.04, 23:47
        zgadza się.
        generał ma długie łapy i sokoli wzrok.
        Potraf przypieprzyć każdemu.
    • Gość: eska Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.media4.pl 05.08.04, 23:50
      a jego żona to głównodowodząca w radiu eska
      • Gość: sil Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 09:58
        nie ma co się ekscytować - dopóki jest obecne kierownictwo gazety - dopóty
        w gazecie będą sensacje typu - prezydent dutkiewicz ma dzisiaj weekend itd
        itp ,tylko dawna wroclawska odważyła się napisać że czarnecki /ten od
        getina / chce kupić sekcję kosza od schetyny - a basia za mocno siedzi w
        układach aby realizować jakąkolwiek misję / dlatego reszta gazety się nie
        wychyla- chyba że chodzi o jakiś dramatyczny temat typu usuwanie gniazda
        szeszeni /
        • Gość: zośka Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.04, 19:44
          A widzieliście przedwczoraj w dzienniku jak był ubrany? Major majorem ale
          pochodzenia z gminu sie nie ukryje.
        • Gość: Treka Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 22:12
          > / dlatego reszta gazety się nie
          > wychyla- chyba że chodzi o jakiś dramatyczny temat typu usuwanie gniazda
          > szeszeni /

Bo Wy nie wiecie, gdzie to gniazdo było i dlaczego nie poczekano do wieczora,
          albo ranka, jak to fachowiec sugerował...

Otóż szanowna małżonka Pana MJR rankiem się obudziwszy ok. godz 11:00, nagle się
          przeraziła widokiem bestii agresywnych i dlatego natychmiast zażądała likwidacji
          źrodła zła tego! Nota bene, dnia poprzedniego wieczorem, te szerszenie także
          latały! Niestety, będąc pod wpływem, nie była w stanie ocenić zagrożenia...
          • Gość: Pułkownik Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 18:34
            Hej, a skąd właściwie ta wiedza, że Schetyna był funkcjnoariuszem WSI? Czy to
            prawda? Czy jakieś komusze bzdurzenie/bajdurzenie?
            • Gość: wtajemniczony Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.interpacket.net 08.08.04, 21:57
              Jakoś tak się składa, że jest to tajemnica poliszynela.Swoją drogą zgadzam sie
              z przedmówczynią. W faktach sprzed paru dni było widać po buźce, że mamusia
              musiała sobie poczynać z okupantem radzieckim (może też oficerem?). o ubiorze
              nie wspomnę...
              • Gość: Jaś Gupi Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.04, 22:09
                Ciekawe kiedy nasza bojaźliwa redakcja nabrawszy wody w usta skasuje ten wątek.
                • Gość: andzia Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.interpacket.net 09.08.04, 12:20
                  On i jego wierne psy z magistratu doprowadzą to miasto do ruiny. Cokolwiek by
                  rafis nie powiedział.
                  • Gość: lulek Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.um.wroc.pl 09.08.04, 12:59
                    Nie wiem czy rządzi, na pewno chciałby. Na pewno ma wpływy. "Sukcesy"
                    koszykarsko - piłkarskie na pewno mu dały popalić. Gensek Schetyna zrobi z PO
                    drugie SLD, doprowadzając swoją partię do takiego samego końca. Jeśli Rokita to
                    kandydat na drugiego Milera, to Schetyna to może drugi Dyduch albo
                    Szmajdziński. Demokracja to nie tylko gabinety, intrygi, matactwa, mieszanie
                    kasy z polityką - tak można na Ukrainie. Schetyna to zguba PO, może się Tusk i
                    spółka w tym połapią. Dla Wrocka byłoby lepiej, by się od miasta odczepił i
                    wypłynął na szersze wody. Gdzie utonie.
                    • Gość: Beavis Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.04, 14:39
                      Bez operacji plastycznej dalej będzie tylko albo aż szarą eminencją bo wszyscy
                      będą próbowali dostroic odbiorniki widzac go na ekranie.
                    • Gość: barbapapa Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: 5.3.1R* / *.bezeqint.net 10.08.04, 23:26
                      Nie wiem czy rządzi, na pewno chciałby. Na pewno ma wpływy. "Sukcesy"
                      koszykarsko - piłkarskie na pewno mu dały popalić. Gensek Schetyna zrobi z PO
                      drugie SLD, doprowadzając swoją partię do takiego samego końca. Jeśli Rokita to
                      kandydat na drugiego Milera, to Schetyna to może drugi Dyduch albo
                      Szmajdziński. Demokracja to nie tylko gabinety, intrygi, matactwa, mieszanie
                      kasy z polityką - tak można na Ukrainie. Schetyna to zguba PO, może się Tusk i
                      spółka w tym połapią. Dla Wrocka byłoby lepiej, by się od miasta odczepił i
                      wypłynął na szersze wody. Gdzie utonie.

Wpływy?!Toż miłościwie nam panujący Rafałek nie podejmie żadnej ważnej decyzji
                      bez konsultacji z onym kurduplem.Niestety nie moge podać szczegółów na
                      publicznym forum ale zaręczam, że prezydent nie jest posiadaczem okazałych jaj.
                • Gość: Schetyna BZDURY NA RESORACH !!! IP: *.crowley.pl 20.10.04, 14:33
                  Dajcie spokój w 89 roku byłem czołową postacią NZSu, potenm już tylko we
                  wladzach i to w Polsce. Skąd nagle miałby stac się mjorem WSI. Dajcie spokoj.
                  To że osmieszyłem głupka-Władka to nie powod żeby zaraz robic ze mnie UOPKA .
                  Czegóż to ludzie nie wykyslą.

A propos lada dzien podpisze umowęz AIG i kasa będzie dla koszykarzy i znów
                  bedziecie mnie na rekach nosić ...
                  • analisis Re: BZDURY NA RESORACH !!! 20.10.04, 15:03
                    No akurat sport to jest mały pikuś.
    • map4 Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? 09.08.04, 16:42
      Gość portalu: jasiek napisał(a):

> Słyszałem, że dawny funkcjonariusz WSI trzyma wszystkie sznurki w garści
      > począwszy od magistratu a na obsadzie szefa TV kończąc.

Teraz rozumiem, dlaczego w Straży miejskiej zatrudniani są emerytowani wojskowi
      i dlaczego prezydenciunio przydziela im mieszkania komunalne poza kolejnością.
      Wszystko jasne.
      • walkiria.ochudzka Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? 09.08.04, 22:41
        Może bystrzaki z gazety powęszyliby trochę i sprawdzili jak się sprawa ma cała?
        Nie. Odważni to oni są ale bez przesady. Może chociaż w drukowanej GW jako
        ciekawostki z forum by wsadzili ten wątek tak jak o rowerach i innych
        dupersznytach?
        • Gość: Kriss Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.interpacket.net 10.08.04, 11:59
          On i jego kolesie( Huskoszczak, kocięba, Łoś ) robią z tym miastem co im się
          żywnie podoba.Z kolejnych afer (np. Euro Art Meeting) wychodzą bez szwanku.
          Kocięba miast siedzieć w wariatkowie albo na odwyku dalej kuśtyka dumnie po
          rynku. Jakubczak na chwilę się przyczaił bo ma problemy zdrowotne ale kumple
          mieszają dalej.
          Sukinkoty mają w swoich rękach to całe zagłębie knajpiane obok
          Metropolis,zrobili przetarg na najgłupszy most w tysiącleciu, rozpieprzyli
          dokumentnie wszystkie placówki kultury w tym mieście. Teraz posadza swojego na
          Karkonoskiej.Czego im jeszcze potrzeba. Żona byłego prezydenta Basia po pijaku
          opowiada, że ich rodzina jest ustawiona na kilka pokoleń.I jeszcze śmie
          zasiadać w komisjach rewizyjnych.No po prostu już nie mam czym wymiotować.
          • Gość: harley Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 17:05
            Co Cie tak dziwi? To samojebne miasteczko przecież.Lepiej sie wyluzuj popijajac
            piwko w pieknym rynku i patrzac na fontanne:)
            • Gość: Zdzisiek Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 19:12
              Może tak być! Jak się patrzy na te wszystkie głupoty to człowiek dochodzi do
              wniosku, że ktoś nad tym długo dumał. Albo rządzą nami prawdziwi kretyni.
              • Gość: bryzol Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: 5.3.1R* / *.bezeqint.net 25.08.04, 21:00
                Ja mysle ze to un strzelal do fontanny.Po przegranej z REALEM wkurwil sie do
                czerwonosci i go ponioslo.
    • Gość: Rafis ON JUZ TERAZ RZĄDZI NICZYM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 22:12
      • Gość: obibok ŻYWA REKLAMA ANTYKONCEPCJI (JESZCZE) IP: 5.3.1R* / *.bezeqint.net 26.08.04, 11:53
        łykaj pigułki bo i ty możesz urodzic shetynke.
        • Gość: wenflon MAJOR IP: 5.5.* / 80.58.34.* 05.10.04, 13:20
          No nproszę:
          rp.pl/gazeta/wydanie_041005/sport/sport_a_4.html

a do tego jeszcze błogosławieństwo szefa telewizji w nominowaniu dyrektora tv
          klecina. A ten baran Nurczyński rozpowiada, że zgłosiła się do niego firma
          headhunterska bo taki z niego mądrala.Firma oczywiście naszego miłościwie
          panującego Dutkowiaka. Ja pierdykam ale się porobiło.
          • Gość: norka raczej kaprawy kapral. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.04, 21:37
            orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/web/343
            Przeczytajcie oświadczenia majatkowe tego pana. Juz charakter pisma zdradza
            ukończone trzy klasy ale najfajniejsze jest, że próbuje wmówić w czterech
            oświadczeniach, że ma segment wartości 300 mln STARYCH ZŁOTYCH czyli 30 tys.
            Złotych!!!
            No i nie ma samochodu biedaczysko.
            Ale drugie imię ma na cześć Cezara - JULIUSZ.
            • walkiria.ochudzka Re: raczej kaprawy kapral. 16.10.04, 23:41
              No i każde napisane innym charakterem pisma i inny podpis. Może po trzech
              klasach taki mocny w pisaniu nie jest.
              • Gość: tolciu Re: raczej kaprawy kapral. IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 17.10.04, 17:47
                Schetyna skonczy taj jak jego koledzy z AWS-u - ubabrany blotem i niejasnymi
                powiazaniami z biznesem. Nie od dzis mowi sie na miescie w jaki sposob wymusza
                od przedsiebiorcow haracz na kosza - dajac do zrozumienia ze bez wplaty kasy
                mozesz liczyc na to ze sponiewiera cie administracja samorzadowa przy byle
                okazji wiec szefowie placa... To taki dresiarz z karkiem, tyle ze w gajerze,
                fizis i poziom intelektualny ten sam.
                • Gość: Jaś Gupi Re: raczej kaprawy kapral. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.04, 18:01
                  Nie inaczej jest w sprawie wymuszenia sponsorowania Śląska przez firmę Koelner.
                  • Gość: marc Re: raczej kaprawy kapral. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.04, 20:44
                    a na czym niby to wymuszenie w przypadku Koelnera mialo polegac ?
                    moze tez zmusza wlascicieli tej firmy do przychodzenia na kazdy mecz Slaska od
                    dziesieciu prawie lat ?
                    Koelner wchodzi na gielde i potrzebuje reklamy.
                    jezeli laczysz decyzje o sponsorowaniu Slaska przez z Koelnera z zakupem przez
                    nich gruntow na Kwidzynskiej - a mysle, ze o to ci moze chodzic - to wg mojej
                    wiedzy sie mylisz. innych chetnych na ten teren nie bylo.
                    co nie zmienia faktu, ze schetyny nie lubie:-)
                • Gość: kolo_z_resortu Re: raczej kaprawy kapral. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.04, 22:57
                  Żeby on się tylko sportem zajmował to jeszcze by nie było źle ale ta mała gnida
                  chce miec wpływ na każdą sferę życia naszego miasta. No i jeszcze mieć od tego
                  hajc. Ciekawe kiedy sie wezmą za ten most tysiąćkurwalecia jego mać?
                  • Gość: gruby maciek Re: raczej kaprawy kapral. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.04, 12:50
                    na razie przejmuja hotel kolo mostu (inter). juz zjawili sie ich zolnierze.
                    • Gość: mądrala Re: raczej kaprawy kapral. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.04, 15:22
                      znaczy Jacek K.?
                      • Gość: baba z wąsem Re: raczej kaprawy kapral. IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:01
                        Chodzi o barowicza Kocha?

• Gość: Janusz Re: raczej kaprawy kapral. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.04, 13:48
                          Jestescie durni. Miastem rzadzi demokratycznie wybrany prezydent.
                          • Gość: predator Re: raczej kaprawy kapral. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.04, 14:48
                            Taaa....jest też biologicznym ojcem swoich dzieci a Św.Mikołaj mieszka za Kołem
                            Polarnym i mówi tubalnym głosem ho ho ho...
    • Gość: kamil popluli popluli, poszczekali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 16:44
      a ja nadal, w kilkanascie lat po przyjezdzuie do Wroclawia jestem nim zachwycony. i most mi sie podoba, i fontanna. a na wladze staram sie patrzec obiektywnie, i z porownaniem. i wychodzi mi ze skoro ponoc jest tak zle, to czemu jednak jest tak dobrze. w 15 lat tej wladzy zrobiono 1000 razy tyle co przez 40 lat komuny. ja PAMIETAM Wrocław z 89, to bylo inne miasto, i zapewniam ze nie lepsze, nie lepsze
      • map4 Re: popluli popluli, poszczekali 18.10.04, 18:12
        Gość portalu: kamil napisał(a):

> a ja nadal, w kilkanascie lat po przyjezdzuie do Wroclawia jestem nim zachwycon
        > y. i most mi sie podoba, i fontanna.

My nie dyskutujemy o gustach (fontanna jaka jest - każdy widzi), tylko o
        fakcie, że żaden strażnik miejski nie rozpieprzy tej samowolki budowlanej młotem
        w drobny mak. Bo straż miejska jest co prawda od egzekwowania prawa, ale bez
        przesady.

a na wladze staram sie patrzec obiektywnie
        > , i z porownaniem. i wychodzi mi ze skoro ponoc jest tak zle, to czemu jednak j
        > est tak dobrze.

Oczywiście, że jest dobrze. Most jest. Fontanna jest. Kolorowe fasady rynku a'la
        marszałek Potiomkin też. No i oczywiście - koncertów bez liku.
        Widzisz, ja (a i paru jeszcze innych wichrzycieli też) uważam, że jak na
        piętnaście lat władzy jednej ekipy to trochę mało. Zresztą mi wierzyć nie musisz
        - inni (organizatorzy Expo) wycenili nasze miasto na dwa punkty na 85 możliwych.
        Ale oczywiście przecież klawo jest. I jak jeszcze napiszę tak ze 100 razy to i
        może sam w to uwierzę.

> w 15 lat tej wladzy zrobiono 1000 razy tyle co przez 40 lat kom
        > uny. ja PAMIETAM Wrocław z 89, to bylo inne miasto, i zapewniam ze nie lepsze,
        > nie lepsze

Masz rację. Wrocław w 1989 roku był innym miastem. Lecz w tym wątku zajmujemy
        się zmianami we Wrocławiu dokonanymi (lub też zaniechanymi) przez jego władzę, a
        nie przez prywatną inicjatywę obywateli. Ogrzewanie się magistrackich przy
        każdym możliwym ognisku z okazji otwarcia kolejnego supersamu to zwykła machlojka.

Nie ma obwodnicy, nie ma kolejki miejskiej, miasto nie jest całkowicie
        skanalizowane. Głównym składnikiem dróg są dziury a lotnisko bardziej przypomina
        kurnik mojej babci (kogut: sztuk jeden plus kury: sztuk siedem) z absolutnym
        hitem - kaplicą odwiedzoną przez Wiadomo Kogo, niż okno na świat.
        Dojazd do lotniska poodgradzany jest przejazdami kolejowymi a komunikacja
        miejska do i z lotniska jest w stanie ... eee, wiesz, co ? Chyba nie ma sensu
        Cię przekonywać. Wrocław jest kolorowy, wesoły i się rozwija. Kropka. W
        porównaniu do Mińska to my som przecież wielkomiejskie city. Kropka. W tym
        rankingu trochę przed Albanią, w innym trochę za. Czyli generalnie nie jest źle.

Rynek, fontanna, genialna władza, nowy - jedynie słuszny szef miejscowej
        telewizji, nowy - jedynie słuszny szef od dziur w drogach i śmierdzących
        tramwajów. Przecież mogło być gorzej. Przecież się zmienia. Przecież rosną nowe
        pomniki. Przecież dziury się zalepia. Tyle tylko, że tego rodzaju argumenty
        używane są na Białorusi. Batiuszka jest cacy, bo batiuszka pozwala pędzić bimber.
        Mogło być gorzej.

Czegóż nam więcej do szczęścia trzeba ?
        • Gość: mjr_Hubal Re: popluli popluli, poszczekali IP: 212.165.158.* 18.10.04, 20:11
          Ja też pamiętam Wrocław sprzed kilkunastu lat jak jeszcze Kurzewski jeździł
          daczią a mały poseł trzepał kapucynka podglądając koleżanki z roku na przerwie
          w bardaszce.
      • Gość: rodowity WR Re: popluli popluli, poszczekali IP: *.wroclaw.mm.pl 21.03.05, 11:39
        Nie dziwie się Twojej wypowiedzi. Dla przyjezdnych tak to wygląda. Ale ja tu się
        urodziłem, uczyłem, pracuje i umrę. Znam prawie wszystkich "bohaterów" tego i
        tym podobnych wątków OSOBIŚCIE i TOWARZYSKO!! Powiem tylko tyle - rzeczywistość
        jest jeszcze dużo bardziej tragiczna niż to co tu napisano. Lepiej o tym nie
        myśleć. Przyznam, że jest to jedynym powodem mojej frustracji, ale co ja mam
        zrobić? Ja (i moja rodzina) na nich i ich kolesi nigdy nie głosowalismy - to co,
        głosy przyniosły im krasnoludki ???
        I tak jestem w strachu czy nie będą dociekac po ip skąd ten post (uważajcie na
        to, piszcie z cafe, wiecie kto to ma portal w ręku), ale piszę go nie ze swojego
        domu (tak jestem wystraszony).
        Pzdr
    • Gość: uu Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:40
      w"<"">" e
      • Gość: smutas Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.04, 21:25
        I tak zostanie szefem kampanii wyborczej PO.
        • Gość: mandaryn Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.04, 13:44
          Może nie, jak zaczną rozrabiać wrocławskie machloje w mediach.
          • analisis Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? 21.10.04, 17:03
            Ależ mamy drapieżnych dziennikarzy w wyborczej.Szczególnie jedna mnie fascynuje
            co dała się wkręcić oszustowi. Nawet wyszła za niego za mąż i zrobiła z niego
            wróża na łamach gazety. Rany Boskie same bystrzaki.A jak sobie przypomne aferę
            z Cave' em to do dzisiaj boli mnie brzuch ze smiechu...
            • Gość: Lolo Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 17:40
              Chłopie! Jest jeszcze lepiej- wróż jest teraz z następną członkinią tej zacnej
              redakcji. Może przywiózł z Indii jakiś tajemniczy proszek i chce posiąść je
              wszystkie?
              • u-boot Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? 22.10.04, 14:01
                W poszukiwaniu prawdy najgorsze jest to, że można ją znaleźć!
                • Gość: jasiek Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: 212.217.2.* 04.12.04, 16:35
                  W końcu wyszło szydło z worka?!
                  • Gość: gargamel Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.04, 18:23
                    Był przed chwilą na trójce (debata z młodzieżówkami). Facet ma imponującą
                    mimikę.
                    • Gość: POstradałem zmysły Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.04, 21:47
                      Ciekawe czy obsadą dyrektorów szpitali, sądów i przedszkoli też się zajmie?
                      • Gość: kklement Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:50
                        Tak, razem z Partią "Sik" (PiS)
                        • Gość: nick-t Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.04, 10:57
                          słyszałem,ze jedna panieneczka z wrocławskiego zamtuza miała w ofercie PIS :)))
    • map4 Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? 13.12.04, 11:27
      Gość portalu: jasiek napisał(a):

> Słyszałem, że dawny funkcjonariusz WSI trzyma wszystkie sznurki w garści
      > począwszy od magistratu a na obsadzie szefa TV kończąc.

Właściwie to dość już było tutaj o majorze jako takim. Chciałbym postawić
      publicznie pytanie: czy major działa (działał) na własny rachunek ?

Przejęcie wojskowej sekcji koszykówki to nie jest ten kaliber decyzji, jaka może
      zapaść we Wrocławiu. Ta decyzja zapadła w Warszawie. Koncesja dla Radia Eska to
      również jest decyzja podjęta centralnie. Personalna decyzja o posadzie szefa
      lokalnej, państwowej telewizji zapadła na Woronicza, to jasne. Lecz kim jest
      zwykły poseł, żeby mówić prezesowi publicznej kto powinien rządzić na Klecinie?
      Ktoś potężny a stojący w cieniu jest cichym sprzymierzeńcem naszego genseka od
      początku jego kariery.
      Kto ?
      Już te trzy decyzje wystarczą, żeby zapytać jak tego rodzaju przysługi zostały
      spłacone. Bo w to, że podjęto je bezinteresownie po prostu nie wierzę. Na takie
      bajki jestem już po prostu za duży.

Kto więc stoi za majorem ?

Czy publicznie stawiając tego rodzaju pytania nie narażam się przypadkiem na
      wypadek samochodowy, zupełnie jak Walerian Pańko, kiedy zaczął się interesować
      firmami handlującymi bronią ?

Ciekawe, czy kiedykolwiek uda się nam rozjaśnić choć nieco postać naszego
      wybitnego lokalnego polityka.
      • Gość: POważny Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.interpacket.net 13.12.04, 12:11
        Spróbuj poszperać wokół postaci pana Bębenka również kadrowego pracownika
        służb, który przejął dawne ZPRy (czyli ESKĘ itd).
        To wskazówka na początek:))) Zalatuje paranoją ale gwarantuję,że paru osobom
        nie jest wcale do śmiechu.
        • kavon Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? 13.12.04, 12:53
          Sport to miejsce, gdzie spotykają się na stosunkowo neutralnym gruncie,
          politycy różnych (?) opcji, postkomuna z nowopolakami, postUB z
          pseudoprawicowymi szczurami wyścigowyni, biznes i sponsorska kasa (KGHM itd) z
          mediami, politykami. Nikogo tam więc nie zdziwi Sch. obok Kaucza, SlD obok PO
          (piłka nożna Śląska). Szukając różnych tropów zwróćcie uwagę na słynnego
          prokuratora Kaucza (też "sportowiec" oczywiście, od tenisa tym razem , klucz do
          wielu mętnych powiązań).
        • map4 Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? 13.12.04, 12:58
          Gość portalu: POważny napisał(a):

> Spróbuj poszperać wokół postaci pana Bębenka również kadrowego pracownika
          > służb, który przejął dawne ZPRy (czyli ESKĘ itd).

Albo tego cichego, ubranego w zielony mundur wspólnika pana Gawronika, który
          załatwił mu za schyłkowego Rakowskiego koncesję na handel walutami.

> To wskazówka na początek:))) Zalatuje paranoją ale gwarantuję,że paru osobom
          > nie jest wcale do śmiechu.

Spoko. To naprawdę jest mała służba wielkich możliwości. W porównaniu do służb
          cywilnych własne brudy piorą we własnym gronie. To jest powód, dla którego są
          tak przeraźliwie skuteczni.
          • Gość: Surabaya Johnny Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.adsl.hansenet.de 09.03.05, 14:07
            Może teraz nowa partia Władka trochę przytrze nosa tej mafijnej organizacji
            posła - co chciały być Vito Corleone a jest tylko wzrostu Danny'ego de Vito.
    • diablinadali spokojnie 09.03.05, 15:04
      spokojnie
      najpozniej jesienia wybory i tym razem juz nie pojdzie tak lekko
      Hala Ludowa raczej na tow genseka nie zaglosuje
      na oporo jeszcze nie widac sukcesow wiec i tu nie ma co liczyc na glosy
      a lista krajowa juz zdaje sie nie funkcjonuje
      winc gensek pewnie pojdzie na urzedy - typuje sport w MENiSku
      • Gość: Jurand z Popowic Re: spokojnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 20:48
        Ja bym typował resort ale, że on w pismie i mowie za błyskotliwy nie jest to
        najlepiej by zrobił dalej rządząc z ukrycia (oczywiście dla siebie
        najlepiej.Nie dla nas).
        • Gość: WSI-owy Re: spokojnie IP: *.pureserver.info / *.de 09.03.05, 21:31
          > Ja bym typował resort ale, że on w pismie i mowie za błyskotliwy nie jest to
          > najlepiej by zrobił dalej rządząc z ukrycia (oczywiście dla siebie
          > najlepiej.Nie dla nas).

Znaczy wywiad?
          • Gość: oleg Re: spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:03
            Szkoda mi Wrocławia.Takich kretynów polityków to Wrocław dawno nie miał.Ciekawe
            jak to sie wszystko skończy.Jak może takim pieknym miastem rządzić taki brzydal
            Schetyna.A teraz jeszcze zaczyna karierę kopnięty Frasyniuk.Może się okazać że
            do Wrocławia sciągnie kwacha.TV klecina podupada - kumpel schetyny - kawaler do
            wynajęcia co to na wstepie powiedział,że na telewizji się nie zna /czytam to na
            innym formum/prawdopodobnie skasuje ośrodek wrocławski.Ale będą
            jaja.Pozyjemy,zobaczymy.Panowie politycy,jesteście żałośni.
            • Gość: mru Re: spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 11:42
              Szczera prawda.Ciekawe kiedy ich szlag trafi.Powołać należy kolejną komisję
              śledcza do spraw korupcji we Wrocławiu.Prawdopodobnie powtórzy się scenariusz
              Opola.Ciekaw jestem kiedy każdy z tych psudopolityków odpowie za swoje
              działania.Jak mozna takie beztalencia i bez przygotowania merytorycznego
              powoływac na odpowiedzialne stołki.W Opolu karty rozdawała ola i poniosła tego
              konsekwencje.Podobnie będzie zapewniam we Wrocławiu.To miasto należy już
              zaczynać oczyszczać z nieudaczniaków.A telewizja to widoczne pole,szybko wiadć
              będzie nieudaczniactwo.PO do koszar!!!!!!!!!!.Wara od czegokolwiek.
    • Gość: t Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 16:40
      no dobra
      co z tego ze facet ma wpływy?
      jakies teorie spiskowe dla mnie i tyle
      popelnil przestepstwo?
      wziął albo dał w łapę?

a gdyby Śląsk zdobył 2 lata temu rok temu i teraz mistrza to nosilibyscie go
      na rekach co?
      nie ma tu argumentów tylko ujadanie
      nie chodzi o sympatie ale o skuteczność
      GS jest skutecznym politykiem i już
      jak zostanie ministrem, mam pewność że zrobi coś dobrego dla Wro
      ekipa zdroja i reszty duzo zrobila dla Wrocławia, nie zgodzicie się?
      tylko marudzenie

a macie coś lepszego?

wolelibyście SLD u władzy?
      w renkingu warsaw bussines journal Wro zajął 1sze miejsce jako miasto przyjazne
      dla inwestorów
      i to+ nowe firmy + nowe miejsca pracy sie liczy dla mnie
      wali mnie kto rządzi, byle by był skuteczny i już
      • Gość: zuzanna Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 18:01
        a niechby rządził sam belzebub byle miasto się rozwijało ,
        • Gość: fuck-t Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: 210.212.252.* 12.03.05, 20:37
          Własnie rzadzi belzebub(most milenijny budował Belzebud), telewizją rządzi KAZ-
          bubek (kawaler ale zajęty), itp itd. Zapomnieliscie już o wspaniałych
          politykach spod znaku PO? Łoś , Kocięba, Huskowski, Jakubczak ? Każde ważne
          stanowisko obsadzili swoimi "żołnierzami" . To wyrażenie na stałe weszło do
          wrocławskiego języka - żołnierz Schetyny. Tak wam się podoba co zrobili z
          inwestycjami, kulturą,sportem? Że bezczelnie wymuszają haracze od co
          prężniejszych biznesmenów (np. Koelner - finansował poprzednia kampanię
          Frasyniuka a teraz jego czestym gościem jest własnie GS. Tak się nagle zmieniły
          poglądy? Nie, koszykówka potrzebowała sponsora).A może koledzy ze studiów
          gieesa opowiedzą jaki był z niego "orzeł" na studiach? Jakoś wszyscy pamiętają
          go jako tęgiego tumana na siłę przeciąganego z roku na rok. Łącznie z
          profesorami.Zresztą - wystarczy spojrzeć w te oczka szukające rozumu.......
          A tu nagle jak diabełek z pudełeczka utalentowany polityk. Żałosne!!!!!!!!!!!!
          Ludzie otwórzcie oczy!!! Nie dajcie się zwieść powierzchownym blichtrem
          wspaniałego rozwoju Wrocławia. No chyba, że ktoś tu przytoczy wspaniały
          przykład EXPO .....to się pójdę zrzygać...a tam..
          • Gość: łajldsztajn Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.by.proserve.nl / 81.4.66.* 12.03.05, 20:54
            Może odpowidź jest w artykule:
            kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1219479&KAT=237
            " Co więc robią służby? Za ciężkie pieniądze szkolą ludzi, fundują im nowe
            życiorysy i wpychają do środowisk, które ich interesują. To z punktu widzenia
            Polski bardzo droga zabawa, a w dodatku niebezpieczna, bo w przypadku
            dekonspiracji agentom grozi po prostu śmierć."

to a propos bystrości na uczelni:)))
            • Gość: badacz Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.marketscore.com / 66.119.34.* 13.03.05, 18:48
              Mnie sie tez wydaje, że on na uczelnię został oddelegowany. Nie była to po
              prostu chęć zdobycia wykształcenia. Potwierdzają to znajomi historycy oraz
              wykładowcy.
              • Gość: sza Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: 5.5R* / 193.159.244.* 13.03.05, 20:29
                Nie tylko oni. po cichutku mówią o tym nawet włodarze miasta ale się dziwnie
                boją głosniej pisnąć. Ciekawe czemu?
                • map4 Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? 14.03.05, 08:23
                  Gość portalu: sza napisał(a):

> Nie tylko oni. po cichutku mówią o tym nawet włodarze miasta ale się dziwnie
                  > boją głosniej pisnąć. Ciekawe czemu?

Bo WSI zachowało swoje teczki a ich agenci bezboleśnie przeżyli zmianę ustroju.
                  Nie wiem, kto to powiedział, ale prawdą jest, że
                  "największą władzę ma ten, kto potrafi zasiać najwiekszy strach."
                  • Gość: t o co w tym chodzi? IP: *.media4.pl 19.03.05, 20:03
                    macie coś konkretnie do faceta czy po prostu to takie polskie piekiełko?
                    łatwo kogoś obrzucać błotem kiedy samemu jest się anonimowym prawda?
                    i nie podaje nic konkretnego?
                    gdyby śląsk miał mistrza w tym roku, pialibyście z zachwytu
                    • Gość: kklement Re: o co w tym chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 20:07
                      sportu nie oglądam - jest dla idiotów, którzy myślą, że przygrywając - wygrywają
                    • map4 Re: o co w tym chodzi? 21.03.05, 10:43
                      Gość portalu: t napisał(a):

> macie coś konkretnie do faceta czy po prostu to takie polskie piekiełko?

Oczywiście, że nic konkretnego na niego nie mamy. Koleś stoi w hierarchii
                      organizacji zbyt wysoko, żeby osobiście moczyć sobie palce. Na tej samej jednak
                      podstawie można by twierdzić, że Don Vito Corleone to był niewinny, uczciwy,
                      płacący podatki obywatel, który jedynie troszczył się o swoją rodzinę handlując
                      importowanym olejem z oliwek. To przecież nic zdrożnego.

Zwalczanie mafii jest trudne, bo warstwa decyzyjna jest odseparowana od warstwy
                      wykonawczej. Nikomu jeszcze zaś nie udało się zniszczyć mafii uderzając w
                      zwykłych żołnierzy. Żołnierze są po to, żeby ginąć. Mafię można zniszczyć
                      jedynie poprzez zniszczenie jej władz.

> łatwo kogoś obrzucać błotem kiedy samemu jest się anonimowym prawda?
                      > i nie podaje nic konkretnego?

Pisałem przecież o kulisach przejęcia sekcji koszykówki WKS Śląsk, koledzy
                      pisali o kulisach "prywatyzacji" ZPR, teraz mamy do tego przejęcie sekcji
                      piłkarskiej WKS Śląsk oraz coraz ciekawsze wnioski z dyskusji o "płonących
                      kosztorysach TVP". To są dość konkretne zarzuty. Oczywiście - najpierw trzeba
                      chcieć zacząć babrać się w brudach i trzeba też mieć jaja. System udowodnił już,
                      że potrafi się doskonale bronić.

> gdyby śląsk miał mistrza w tym roku, pialibyście z zachwytu

Piszesz o koszykówce ? Pudło. Przestań się podniecać fasadą i zajrzyj za kulisy:
                      Tu rozchodzi się o kluczowe pytanie; kto i jak (i na podstawie jakiego mandatu)
                      tak naprawdę rządzi naszym miastem. Dlaczego wybieramy figurantów (operacyjne
                      określenie: słupy) skoro kluczowe decyzje i tak zapadają poza oficjalnymi
                      strukturami władzy. Gdzie kończą się sznurki i ile ma to generalnie z demokracją
                      wspólnego.
                      • Gość: czy Re: o co w tym chodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 10:35
                        czyżewski wymienił schetiego - a co scheti odpowiedział " to jakaś
                        prowokacja " !!! ???
                        • Gość: BND Re: o co w tym chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:57
                          bo jak to nazwać - CZYSTA PROWOKACJA!

koleś ma ochronę niemieckich służb, że się nie boi?
                          • Gość: mordechaj Re: o co w tym chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 00:13
                            Miejmy nadzieję, że wyborcy z Jeleniej i Legnicy pokażą kurduplowi środkowy
                            palec.
                            • Gość: Mark Opolo Czytaliscie już artykuł w Newsweeku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:12
                              Wreszcie ktos się zaczał przyglądać temu samozwańczemu cymbałowi!
                              • Gość: wakur Re: Czytaliscie już artykuł w Newsweeku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:46
                                Żeby tylko ktoś z prokuratury przeczytał ten artykuł.
    • Gość: donio Re: CZY TYM MIASTEM RZĄDZI MJR SCHETYNA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:11
      TAK , np. przeczytajcie Newsweek
    • brat44 Opowieściu z mchu i paproci 03.08.05, 14:29
      Wczoraj po ważnej naradzie dziennikarskiej w naczelnym organie ścigania zbrodni
      przeciwko zwykłym ludziom "Wybiórczej Gazecie Robotniczej", po konsumpcji
      czterech win owocowych wychylonych w imieniu Tow. Wołodi doznałem olśnienia,
      Wrocławiem trzęsie nie mjr WSI, ale sam Marszałek Konstantin Rokossowki,
      którego jednym z wcieleń jest znany nam mjr. Ntychmiast przystąpiłem do pisania
      notakti służbowej tzn. przepraszam artykuły śledzczego pt" Mafia Wrocławska". I
      zara po krótkim wstępie, w którym opisałem jak źle się we Wrocławiu dzieje i
      jakim to pięknym miastem był jeszcze 15 lat temu, opiasłem swą wizję.
      Już od rana dostaję listy z gartulacjami od światłej i postępowej części
      naszego miasta, szczególnie z rejonów zamieszkanych przez byłych trepów i
      sbeków.
      Wam też życzę wilu udanych i owocnych wizji wizji.
      Niech moc będzię z Wami, z Tow. Wołodią Cimoszenko i i Tow. Kiszczakiem.
      Wasz Dziennikarz Śledczy Tow. Robotniczy
      • Gość: pizdziocha Re: Opowieściu z mchu i paproci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:05
        Wreszcie się wezmą za was gamonie. a major niech lepiej wraca do Opeln.
        • Gość: kutafon Re: Opowieściu z mchu i paproci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:05
          Niestety proszę Panstwa, przespalismy swoja szansę. Buractwo dorwało się do
          koryta i juz nie odpuści. Po buźce Gieesa widac, że rączek to on na kołderce
          nie trzyma w nocy.
          • Gość: brandzel Re: Opowieściu z mchu i paproci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:10
            Ten syfiarz odbił mi chłopaka.
          • brat44 Re: Opowieściu z mchu i paproci 05.08.05, 09:24
            No stary, nie każdy musi być onanistą jak Ty.;-)

Gość portalu: kutafon napisał(a):
            Po buźce Gieesa widac, że rączek to on na kołderce
            > nie trzyma w nocy.

Qrcze stary, to Ty takie rzeczy po rysach twarzy poznajesz, a utratę dziewictwa
            też poznajesz, wiesz mam prośbę córce ostanio przestałem wierzyć, ten jej
            chłopak... pomóż!!
            Mam jeszcze jedno pytanie co czytasz z rysów swojej twarzy w lustrze...
            pedofil?? sodomita?? zoofil?? a może po prostu kretyn;-)
            Pozdrawiam i życzę dobrych wyników w wyborach;-)
            • Gość: sodomita Re: Opowieściu z mchu i paproci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:51
              kup lepiej brachu wazelinkę bo na suchara może cię zaboleć.
              • brat44 Re: Opowieściu z mchu i paproci 05.08.05, 15:33
                To groźba czy obietnica??
                • Gość: mech Re: Opowieściu z mchu i paproci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:21
                  groźba? major wszystko po dobroci
                  • Gość: łoś_husky Re: Opowieściu z mchu i paproci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 23:22
                    Może teraz zapali mu się pod tyłkiem. Dosłownie i w przenośni.
                    • Gość: protasiowa Re: Opowieściu z mchu i paproci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:34
                      osobiscie watpie.....:(
                      • u-boot Re: Opowieściu z mchu i paproci 09.08.05, 20:29
                        Jak sie kandydat na prezydenta od niego odsunie to cienko widzę pana posła.
                        No, chyba, że na niego też coś ma....
                        • Gość: ma Re: Opowieściu z mchu i paproci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:50
                          A na kogo nie ma...
                          • Gość: ola Re: Opowieściu z mchu i paproci IP: *.wroclaw.mm.pl 09.08.05, 21:56
                            Tak sobie czytam ten wątek i w głowę zachodzę, skąd tylu ludzi we Wrocławiu zna
                            jakiegoś Schetynę? Kim u diabła jest ten gostek, bo jakoś nigdy o kimś takim
                            nie słyszałam?
                            • Gość: Marian Re: Opowieściu z mchu i paproci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:38
                              Mozna o nim nie słyszeć pracując np. w zieleniaku w Świniarach itp.
                              • Gość: opowieść z mchu Re: Opowieściu z mchu i paproci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:45
                                Skąd w zieleniaku na Świniarach internet?

Wot, tiechnika!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka