szarykot 29.03.02, 21:06 problem jest takowy: czy miękkie [s'] znajdujące się między głoskami [i] jest przedniojęzykowe czy środkowojęzykowe? mówiąc po ludzku: tak jak [siwy] czy [sinus] ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pacjent3 Re: jak mówić [isis] ? 29.03.02, 21:09 I czy sza rzniszki dla tych czo nie maja siekaczy i szeplenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: jak mówić [isis] ? szarykot... 29.03.02, 22:44 szarykot napisał(a): > mówiąc po ludzku: tak jak [siwy] czy [sinus] ? Ani tak, ani tak. Pseudo wzięło się od bogini Izis, a pisownia z arii Sarastra (po niemiecku), a więc "iz-is". Ja sama tak mówię, a wy - jak chcecie, byleby dobrze o samej posiadaczce nicku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Re: jak mówić [isis] ? szarykot... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 01:01 isis! napisał(a): > > Ani tak, ani tak. Pseudo wzięło się od bogini Izis, a pisownia z arii Sarastra > (po niemiecku), a więc "iz-is". Ja sama tak mówię, a wy - jak chcecie, byleby > dobrze o samej posiadaczce nicku :) Bogini? Chyba smalcu, skwarek, szpeku, mielonki i tak lubianej przez Ciebie SŁONINY? Pa, bańbaryło! Odpowiedz Link Zgłoś
pacjent3 Gacuśśśśśś!!!!... 30.03.02, 01:08 Gość portalu: gacek napisał(a): Chyba smalcu, skwarek, szpeku, mielonki i tak lubianej przez Ciebie > SŁONINY? Gacuś!!!! Podeślij coś do nas na Kraszki!!! Cebuli do tego zestawu dołóż. Tylko sie sam nie pokazuj, bo Cie chcą z powrotem zapuszkować. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: jak mówić [isis] ? szarykot... 30.03.02, 11:57 ahaa! czyli należałoby udźwięcznić owo [s']. tylko teraz mam pytanie: czy udźwięcznione [s'] które przechodzi w [z'] ma być środkowo- czy przedniojęzykowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: jak mówić [isis] ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.02, 16:57 /ajsis/ jak w crisis Odpowiedz Link Zgłoś