tay2 29.04.14, 10:12 W Łodzi rozjeżdzają już staruszków. Czechofil, skomentuj to może? czy temat niewygodny? lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,15873214,Po_piatkowym_wypadku__Internauci__zakazac_Masy_Krytycznej.html#LokKrajTxt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taka prawda Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.14, 10:32 I po co mongole prowokujesz pedalarzy? Spokój jest na forum, benka nie widać od roku, pompkofil też się wyciszył. Naprawdę chcesz usłyszeć ich ujadanie? Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 29.04.14, 11:41 Szaleńcy za kierownicą codziennie zabijają na drogach tego kraju kilkanaście osób, ciężko rannych zliczyć nawet nie sposób, a ty podajesz jakiś ekstremalny przykład, gdzie starszy człowiek nieuważnie wtargnął na jezdnię podczas przejazdu kolumny rowerów, co skutkowało jedynie złamaniem ręki. Trzeba naprawdę mieć mocno skrzywioną psychikę, żeby podniecać się takimi historiami i je jeszcze w tak debilny sposób komentować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.14, 13:30 jesteś taki głu..i czy tak zajadły??? Co to znaczy wtargnął??? Była luka a on miał ZIELONE ŚWIATŁO - zasr...ny obowiązek miał rowerkowiec się zatrzymać i czekać!!!! Brawo Łodzianie - zastopujcie tą bezmózgą masę a Polska niech z was bierze przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 29.04.14, 15:59 czechofil napisał: > starszy człowiek nieuważnie wtargnął na jezdnię podczas przejazdu > kolumny rowerów, Czechofil 11.02.13, 06:49: "nie można mówić o wtargnięciu na jezdnię, ponieważ pieszy [...] musiał być przez kierowcę widoczny co najmniej od momentu wejścia na jezdnię. Tak więc przypuszczenie, że kierowca nie dostosował prędkości do warunków jazdy [...] jest jak najbardziej prawdopodobne. Chyba, że 60-letni człowiek wbiegł na jezdnię z prędkością Usaina Bolta," Czyli jeśli jest "pieszy wobec rowerzysty" to wtedy czechofil stwierdza, że pieszy wtargnął. Ale jeśli jest "pieszy wobec kierowcy auta" to wtedy czechofil stwierdza, że nie można mówić o wtargnięciu co więcej stwierdza, że prędkość była niedostosowana. A tutaj kolejny przykład i zagadka gdy czechofil pisze o wtargnięciu pieszego to z kim ten pieszy miał styczność: z rowerzystą czy kierowcą? czechofil 07.08.12, 11:49 "z pobieżnych obserwacji wnioskuję, że winny zdarzenia był pieszy, który nagle wtargnął na jezdnię... " Ci wszyscy którzy odpowiedzieli że omawiany pieszy miał styczność z rowerzystą zdobyli 100 pkt. Powyższe czechofil pisał w odniesieniu do artykułu o śmierci pod kołami roweru. Co się stanie teraz? Jest kilka możliwości: - albo czechofil wypluje z siebie jakiś rynsztok - albo uda, ze nie zauważył zacytowanych jego własnych wypowiedzi. - albo wątek lub moja wypowiedź zostanie usunięty. miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.14, 13:55 Różnica jest zasadnicza. W ichnim klonie gazety pracują ludzie nie opętani przez rowerowy taliban, a u nas tak. A masa bezkrytyczna jest potrzebna. Kierowcy i normalni użytkownicy dróg zaczynają się budzić z rowerowego szaleństwa. No i czy my musimy bezkrytycznie kopiować każdą bzdurę z zachodu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbzwiony Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.14, 14:00 niezawodny czechofil znowu zaszczekał:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 30.04.14, 06:48 > Różnica jest zasadnicza. W ichnim klonie gazety pracują ludzie nie opętani prze > z rowerowy taliban, a u nas tak. A masa bezkrytyczna jest potrzebna. Kierowcy i > normalni użytkownicy dróg zaczynają się budzić z rowerowego szaleństwa. No i c > zy my musimy bezkrytycznie kopiować każdą bzdurę z zachodu??? Problem polega na tym, że rowerzyści wzbudzają takie same emocje w Łodzi, jak i we Wrocławiu. Cyklofobia się roznosi jak jakaś grypa zakaźna, niezależnie od miejscowości. Ty też biedny człowieku zostałeś ją zarażony... BTW- Jeździłem na rowerze po Wrocławiu, zanim powstała Masa Krytyczna i zanim idioci twojego pokroju zaczęli pisać na publicznych forach o "rowerowym szaleństwie". To były piękne czasy, ulice były jeszcze w miarę puste i bezpieczne, zanim byle półgłówki nie dostali szansy na kupno złomu z Niemiec lub Belgii. Właśnie mija 10 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.14, 11:38 Cyklodebile używają durnego pojęcia cyklofobia. Czyli strach przed rowerami??? Ja się ich nie boję. Czechofilku - rozumiem, że masz psychiczne skrzywienie ale nie wmawiaj go innym. Zresztą to typowe dla ludzi z zaburzeniami psychicznymi. Kolega psycholog kliniczny przeanalizował pobieżnie wpisy czechofila i stwierdził ,że facet ma poważne zaburzenia emocjonalne i psychiczne winien się poddać leczeniu. Moze był molestowany przez kogoś kto mu się kojarzy z samochodami i stad ta agresja w stosunku do kierowców? Podejrzewam, że ma bardzo nieudane życie osobiste..... Dlatego bardzo ci współczuję ale rowerowe szaleństwo wcześniej czy później będzie powstrzymane. Te durne mody i trendy zmieniają się co 10 -20 lat na zasadzie sinusoidy i obecnie mamy roweromanię, która jeszcze potrwa kilka lat aż do czasu zakorkowania wrocławia. Potm będą to ograniczać. W Łodzi już się zaczeło. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 30.04.14, 12:09 > Cyklodebile używają durnego pojęcia cyklofobia. Czyli strach przed rowerami??? Poczytaj sobie biedny, chory człowieku, co to jest cyklofobia. Choć wątpię, czy to do ciebie dotrze...podroze.onet.pl/rowery/cyklofobia-history/9nkzv > Kolega psycholog kliniczny przeanalizował pobieżnie wpisy czechofila i stwierd > ził ,że facet ma poważne zaburzenia emocjonalne i psychiczne winien się poddać > leczeniu. Moze był molestowany przez kogoś kto mu się kojarzy z samochodami i > stad ta agresja w stosunku do kierowców? Ile razy można tłumaczyć takim kretynom jak ty, że posiadam auto, nie pierwsze zresztą w swoim życiu i przejechałem nim szmat Europy (w zeszłym roku np. Chorwacja oraz Bośnia i Hercegowina). Podejrzewam, że ty, obszczymurku nadęty, nawet za tabliczkę z nazwą "Wrocław" w życiu nie wyjechałeś, jeśli w ogóle posiadasz prawo jazdy... >Dlatego bardzo ci współczuję ale rowerowe szaleństwo wcześniej > czy później będzie powstrzymane. Rowerowe szaleństwo? Ty się naprawdę powinieneś leczyć psychicznie. Odwiedź tego kolegę psychologa, może ci pomoże... >Potm będą to ograniczać. W Łodzi ju > ż się zaczeło. Jak na razie, to ogranicza się w dużych miastach ruch aut. Tendencja ta ma charakter mocno rozwojowy i żadne sinusoidy nie wchodzą tu w rachubę. Wczoraj zamknęli Krupniczą, a za chwilę inne ulice. Niedługi autem nie będzie się kompletnie opłacało wjeżdżać do centrum. Pozostanie alternatywa w postaci komunikacji zbiorowej oraz roweru... Pogódź się z tym, biedny, chory człowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 30.04.14, 12:44 czechofil napisał: > Poczytaj sobie biedny, chory człowieku, [...] > Ile razy można tłumaczyć takim kretynom jak ty, [...] > ty, obszczymurku nadęty, nawet [...] > Ty się naprawdę powinieneś leczyć psychicznie. [...] > Pogódź się z tym, biedny, chory człowieku...[...] I takie POWTARZAJĄCE SIĘ od lat wypowiedzi są tolerowane przez administrację forum. A miałeś się już nie pokazywać: "Także żegnajcie redaktorzy Gazety. Właśnie tracicie kolejnego wiernego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni IP: *.dibre.com.pl 30.04.14, 12:46 nie dziwie sie, 3/4 redakcji z Chrzanem na czele, pedałuje. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 30.04.14, 13:06 > > Poczytaj sobie biedny, chory człowieku, [...] > > Ile razy można tłumaczyć takim kretynom jak ty, [...] > > ty, obszczymurku nadęty, nawet [...] > > Ty się naprawdę powinieneś leczyć psychicznie. [...] > > Pogódź się z tym, biedny, chory człowieku...[...] > > I takie POWTARZAJĄCE SIĘ od lat wypowiedzi są tolerowane przez administrację fo > rum Przestań się nad sobą użalać. Mnie próbują różne trolle obrażać na tym forum notorycznie i jakoś administracja to toleruje. Czemu na to nie zwrócisz uwagi? > A miałeś się już nie pokazywać: > "Także żegnajcie redaktorzy Gazety. Właśnie tracicie kolejnego wiernego" Licentia poetica... Sprawdź sobie w wikipedii, co to znaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 30.04.14, 14:17 czechofil napisał: > > > Poczytaj sobie biedny, chory człowieku, [...] > > > Ile razy można tłumaczyć takim kretynom jak ty, [...] > > > ty, obszczymurku nadęty, nawet [...] > > > Ty się naprawdę powinieneś leczyć psychicznie. [...] > > > Pogódź się z tym, biedny, chory człowieku...[...] > > > > I takie POWTARZAJĄCE SIĘ od lat wypowiedzi są tolerowane przez administra > cję fo > > rum > > Przestań się nad sobą użalać. To są Twoje słowa i świadczą tylko i wyłącznie o Tobie. > Mnie próbują różne trolle obrażać na tym forum no > torycznie i jakoś administracja to toleruje. Czemu na to nie zwrócisz uwagi? Gdybyś zachowywał się jak cywilizowany człowiek to być może bym zwrócił uwagę. > > A miałeś się już nie pokazywać: > > "Także żegnajcie redaktorzy Gazety. Właśnie tracicie kolejnego wiernego" > > Licentia poetica... Sprawdź sobie w wikipedii, co to znaczy... Tak to w pełni pasuje do Ciebie, Tobie wolno nie trzymać się zadnych norm, Tobie wolno nie trzymać się logiki Tobie wolno nie trzymać się smaku Bo Ty masz swoje cele..... Pełna wolność. Zapomniałeś tylko o jednym Twoje wypowiedzi z poezją nie mają nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 30.04.14, 14:52 > To są Twoje słowa i świadczą tylko i wyłącznie o Tobie. Hehe, urko odkrył Amerykę... > Gdybyś zachowywał się jak cywilizowany człowiek to być może bym zwrócił uwagę. Aha, czyli pan urko stosuje podwójne standardy moralne. Dlaczego mnie to nie dziwi? > Zapomniałeś tylko o jednym Twoje wypowiedzi z poezją nie mają nic wspólnego. Widzę, że jednak nie zajrzałeś do wikipedii... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 30.04.14, 15:08 czechofil napisał: > Hehe, urko odkrył Amerykę... Coś co dla innych jest oczywiste dla Cicebei jest odkrywaniem. > Aha, czyli pan urko stosuje podwójne standardy moralne. Dlaczego mnie to nie dz > iwi? Nie, skoro sam zachowujesz się skandalicznie to nie widzę powodu do zwracania innym uwagi. > Widzę, że jednak nie zajrzałeś do wikipedii... Wolę wiarygodne źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 30.04.14, 15:24 > Coś co dla innych jest oczywiste dla Cicebei jest odkrywaniem. Widzę, że masz poważne kłopoty z rozumieniem języka polskiego. Dlaczego mnie to nie dziwi...? > Nie, skoro sam zachowujesz się skandalicznie to nie widzę powodu do zwracania i > nnym uwagi. Aha, czyli jak mnie obrażają to jest wszystko w porządku, a jak ja odpowiem pięknym na nadobne, to już jest skandal. Urku, jesteś jak ten Kali z powieści Sienkiewicza... > Wolę wiarygodne źródła. Możesz zajrzeć do encyklopedii, ale zrób to, przeczytaj, co ta łacińska sentencja oznacza i zacznij wreszcie pisać z sensem. Bo na razie bełkoczesz jak pijany... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 30.04.14, 15:39 czechofil napisał: > Widzę, że masz poważne kłopoty z rozumieniem języka polskiego. Dlaczego mnie to > nie dziwi...? Dlatego, że przypisujesz innym swoje cechy. > > Nie, skoro sam zachowujesz się skandalicznie to nie widzę powodu do zwrac > ania i > > nnym uwagi. > > Aha, czyli jak mnie obrażają to jest wszystko w porządku, a jak ja odpowiem pię > knym na nadobne, to już jest skandal. Urku, jesteś jak ten Kali z powieści Sien > kiewicza... Ja nigdy nie używałem wobec Ciebie określeń na jakie Ty sobie pozwalasz. A mimo to swawoliłeś sobie więc jest dla mnie niewiarygodnym to co sugerujesz. > > Wolę wiarygodne źródła. > > Możesz zajrzeć do encyklopedii, ale zrób to, przeczytaj, co ta łacińska sentenc > ja oznacza i zacznij wreszcie pisać z sensem. Bo na razie bełkoczesz jak pijany Nie muszę zaglądać, wiem co tam jest. Kolejny raz ośmieszyłeś się. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 30.04.14, 15:42 > Dlatego, że przypisujesz innym swoje cechy. Hehe, ciekawe jakie...? > Ja nigdy nie używałem wobec Ciebie określeń na jakie Ty sobie pozwalasz. > A mimo to swawoliłeś sobie więc jest dla mnie niewiarygodnym to co sugerujesz. Ty, czy twoje klony... Jaka to różnica? > Nie muszę zaglądać, wiem co tam jest. Kolejny raz ośmieszyłeś się. Hehe... I to pisze ten, któremu licentia poetica kojarzy się tylko z poezją... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 30.04.14, 15:47 czechofil napisał: > > Dlatego, że przypisujesz innym swoje cechy. > > Hehe, ciekawe jakie...? "poważne kłopoty z rozumieniem języka polskiego" > > Ja nigdy nie używałem wobec Ciebie określeń na jakie Ty sobie pozwalasz. > > A mimo to swawoliłeś sobie więc jest dla mnie niewiarygodnym to co sugeru > jesz. > > Ty, czy twoje klony... Jaka to różnica? Znów przypisujesz innym swoje cechy. > > Nie muszę zaglądać, wiem co tam jest. Kolejny raz ośmieszyłeś się. > > Hehe... I to pisze ten, któremu licentia poetica kojarzy się tylko z poezją... Możesz mieć przeróżne skojarzenia i o niczym to nie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 30.04.14, 15:54 > "poważne kłopoty z rozumieniem języka polskiego" > Znów przypisujesz innym swoje cechy. > > Możesz mieć przeróżne skojarzenia i o niczym to nie świadczy. Bełkot, bełkot i jeszcze raz bełkot... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 30.04.14, 12:45 czechofil napisał: > Obrazić można osobę rozumną. To Cię zabezpiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 30.04.14, 13:14 Gość portalu: gonzo napisał(a): > czechopierd, nie odpowiedziałeś urkowi. Cytował twoje wpisy. Jakbyś posiadał choć odrobinę rozumu, to byś zauważył, że odpowiedziałem już na to pośrednio w innym poście. Masa Krytyczna jest specjalnym przejazdem i nie obowiązują podczas niej wszystkie przepisy PoRD (czyli np. stosowanie się do sygnalizacji świetlnej). Dlatego pieszy powinien poczekać, aż wszyscy rowerzyści przejadą, ewentualnie znaleźć lukę między nimi. Dziadunio chyba jednak nie zdawał sobie sprawy, co się wokół niego dzieje i wtargnął na jezdnię prosto przed rowerzystę. Dziwię się, że ten aspekt nie jest w ogóle brany pod uwagę. Czy gdyby np. przez miasto przejeżdżała kawalkada czołgów, to też byś pierdzielił, że jakiś nieroztropny kierowca czołgu zrobił z pieszego mokrą plamę? Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 30.04.14, 14:31 czechofil napisał: > Gość portalu: gonzo napisał(a): > > > czechopierd, nie odpowiedziałeś urkowi. Cytował twoje wpisy. > > Jakbyś posiadał choć odrobinę rozumu, to byś zauważył, że odpowiedziałem już na > to pośrednio w innym poście. Masa Krytyczna jest specjalnym przejazdem i nie o > bowiązują podczas niej wszystkie przepisy PoRD (czyli np. stosowanie się do syg > nalizacji świetlnej). "Uczestnicy zgromadzenia i przejazdu zobowiązani są do przestrzegania przepisów ruchu drogowego" > Dlatego pieszy powinien poczekać, aż wszyscy rowerzyści p > rzejadą, ewentualnie znaleźć lukę między nimi. "Gdy w kolumnie rowerzystów pojawiła się spora luka, a na sygnalizatorze zapaliło się zielone światło, para spróbowała przejść" > Dziadunio chyba jednak nie zdawa > ł sobie sprawy, co się wokół niego dzieje i wtargnął na jezdnię prosto przed ro > werzystę. Czyli jak zwykle jak jest sytuacja "pieszy i rowerzysta" to czechofilowi się "wtarga" ale gdy znajdzie sytuację "pieszy kierowca" to wtedy czechofil będzie udowadniał że nie może być mowy o wtargnięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 30.04.14, 14:49 > "Uczestnicy zgromadzenia i przejazdu zobowiązani są do przestrzegania przepisów > ruchu drogowego" Tak, ale nie wszystkich. Manifestacje, maratony i różnego rodzaju marsze odbywają się na jezdni, a przecież pieszy teoretycznie nie może się po niej poruszać, kiedy obok jest chodnik... > "Gdy w kolumnie rowerzystów pojawiła się spora luka, a na sygnalizato > rze zapaliło się zielone światło, para spróbowała przejść" Próbowała, ale na tyle nieudolnie, że dziadek wpierdzielił się prosto pod koło roweru... > Czyli jak zwykle jak jest sytuacja "pieszy i rowerzysta" to czechofilowi się "w > targa" > ale gdy znajdzie sytuację "pieszy kierowca" to wtedy czechofil będzie udowadnia > ł > że nie może być mowy o wtargnięciu. Ile można ci debilu tłumaczyć, że masa krytyczna jest specjalnym przejazdem, który rządzi się innymi prawami? Gdyby auta, czołgi, hulajnogi albo kosiarki jechały w takim przejeździe, to też pieszy musiałby uważać, żeby nie wtargnąć pod któryś z tych pojazdów... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 30.04.14, 15:12 czechofil napisał: > > "Uczestnicy zgromadzenia i przejazdu zobowiązani są do przestrzegania > przepisów ruchu drogowego" > > Tak, ale nie wszystkich. Manifestacje, maratony i różnego rodzaju marsze.... Powyższe to wycinek z regulaminu Masy Krytycznej. Więc daruj sobie marsze i maratony. O wyłączeniach nie było tam napisane. > > "Gdy w kolumnie rowerzystów pojawiła się spora luka, a na sygna > lizato > > rze zapaliło się zielone światło, para spróbowała przejść" > > Próbowała, Pisałeś o znalezieniu luki i oni ją znaleźli, byli na pasach, mieli zielone, a Masa ma przestrzegać przepisów ruchu drogowego. > > Czyli jak zwykle jak jest sytuacja "pieszy i rowerzysta" to czechofilowi > się "w > > targa" > > ale gdy znajdzie sytuację "pieszy kierowca" to wtedy czechofil będzie udo > wadnia > > ł > > że nie może być mowy o wtargnięciu. > > Ile można ci debilu tłumaczyć, że masa krytyczna jest specjalnym przejazdem, kt > óry rządzi się innymi prawami? Zacytowałem Ci powyżej wycinek z zasad MK więc posyp se łeb popiołem i miej odwagę w końcy przyznać że znów się zagalopowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil [...] 30.04.14, 15:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 30.04.14, 15:43 czechofil napisał: > > Powyższe to wycinek z regulaminu Masy Krytycznej. > > Więc daruj sobie marsze i maratony. > > O wyłączeniach nie było tam napisane. > > Masa Krytyczna według prawa jest zgromadzeniem, .... Zasady MK to m.in. przestrzeganie przepisów ruchu drogowego. Uczestnika MK obowiązują również przepisy MK. > A jak jedzie karetka Tu nie mowa o karetce tylko o luce o której pisałeś a oni znaleźli. > > Zacytowałem Ci powyżej wycinek z zasad MK więc posyp se łeb popiołem i mi > ej odw > > agę w końcy przyznać że znów się zagalopowałeś. > > MK to legalne zgromadzenie, ... Ze swoimi zasadami które OBOWIĄZUJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 01.05.14, 08:05 Gość portalu: znużony napisał(a): > przestań już szczuć czechofil. po prostu przestań, nie znasz umiaru Jak na razie, to widzę, że to ty szczujesz na rowerzystów oraz twoi koleżcy-cyklofobi. Nie znacie umiaru matoły w szczuciu, do tego stopnia, że zakładacie już wątki na forum wrocławskim o jakimś zdarzeniu w Łodzi. Trzeba mieć naprawdę ostro nasrane we łbach, żeby się do czegoś takiego posuwać... >Daj spokój > , naprawdę. Ciebie ten jad, jaki toczysz na forum, zżera. Sam sobie szkodzisz. Nic mnie nie zżera, ja się świetnie bawię podczas obnażania (i obrażania) waszej cyklofobii. Ale fakt, chyba już wystarczy. Zaraz wsiadam w auto i jadę z rodziną do Czech na majówkę (gdzie mam zamiar odpocząć od internetu). A wy się dalej tu kiście w tym waszym cyklofobicznym smrodzie. Żegnam... Odpowiedz Link Zgłoś
totmes72 Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni 01.05.14, 09:19 Dzieciaczek się zapluł i pewnie osiągnął orgazm bo napluł na kierowców... czechofilku - jeśli byłeś molestowany przez kierowcę to są terapie. Skorzystasz i będzie ci lepiej. Taaa wszędzie wokoło mafie kierowców czychają na rowerzystów.... żal mi cię bo jesteś żałosny..... no ale choroba psychiczna nie wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adonis Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni IP: *.181.111.123.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.05.14, 11:21 Czexhofil swoim szczekaniem szkodzisz rowerzystom. Zrozum to.teraz każdemu kto czyta forum każdy rowerzysta ma twoja twarz agresywnego chana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galareta Re: Rowerzysci coraz bardziej bezkarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.14, 15:58 tez jak widze rowerzyste bez swiateł na ulicy, widze w nim czechofila. Odpowiedz Link Zgłoś
drogowiec123 Re: Rowerzyści to masa krytyczna 02.05.14, 12:34 Rowerzyści to masa krytyczna .... która wspiera nasz rząd i zasila bank narządów dla bogaczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek o, jakie szczęście! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.05.14, 15:09 wreszcie się rowerzysta podłożył! raz na rok się zdarzyło ... co prawda nie we wrocławiu, a w łodzi, i nie zabił, a jedynie lekko rozjechał, ale do pełni szczęścia niewiele już brakuje. przy okazji - o winie czy bezkarności decyduje sąd, nie ty. więc przekrzykiwanie się o bezkarności, jest zdecydowanie nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniu Re: o, jakie szczęście! IP: *.dibre.com.pl 02.05.14, 15:28 kochanie, artku drogi, nie przesadzisz miasta na rowery, pora to zrozumiec. A jako rowerzysta na ulicy powinieneś mieć zarówno OBOWIĄZKOWE prawo jazdy, kask i oswietlenie rowerka, OŚWIETLENIE ROWERKA, dociera do spoconej pupy na siodełku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek no i wyszło szydło z worka IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.05.14, 08:45 > kochanie, artku drogi, ze swoimi homo awansami to proszę do kogo innego > nie przesadzisz miasta na rowery, pora to zrozumiec nie zamierzam > A jako rowerzysta na ulicy powinieneś mieć zarówno OBOWIĄZKOWE prawo jazdy, > kask i oswietlenie rowerka, OŚWIETLENIE ROWERKA, bredzisz. to tylko w twoich snach, zazdrośniczku. > dociera do spoconej pupy na siodełku? proszę, proszę, no i wyszło szydło z worka - jakie śmiałe gejowskie marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: no i wyszło szydło z worka IP: *.centertel.pl 03.05.14, 13:06 a czemu niby Artku rowerki mają nie miec oświetlenia???? wyjasnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: no i wyszło szydło z worka IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.05.14, 16:53 a czemu mam tobie cokolwiek wyjaśniać? czy ja uczę w tej twojej gimbazie? w życiu ... zacznij sam, od podstaw, od nauki czytania ze zrozumieniem. w szczególności od znaczenia słowa "zarówno" i jego funkcji w sformułowanym nieco wyżej twierdzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tay2 Re: no i wyszło szydło z worka 04.05.14, 12:18 nadal nie wyjasniasz Artku, dlaczego rowerzysta ma niby nie mieć obowiązku posiadania światel z przodu i z tyl swojego roweru? dlaczego nie ma mieć OC? dlaczego nie ma mieć prawa jazdy? Wszak porusza sie rowerem po drodze publicznej, na ktorej samochody muszą być oswietlone, mieć OC a kierowcy prawa jazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: no i wyszło szydło z worka IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.05.14, 17:14 zejdź ze mnie. o bredniach nie mam zamiaru się rozpisywać, ani hejterowi czegokolwiek wyjaśniać. i tak nie zrozumie .. Odpowiedz Link Zgłoś
totmes72 Re: no i wyszło szydło z worka 04.05.14, 18:36 Na stronie www.sloworegionu.pl jest artykuł o wrocławskim rowerzyście schwytanym w Strzelinie. Jechałpod wpływem w stylu wrocławskim i rzucał się do policjantów. Pomyliło mu się z wrkckiem i beknie za swoje wyskoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: no i wyszło szydło z worka IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.05.14, 19:09 totmes72 napisał: > Na stronie www.sloworegionu.pl jest artykuł o wrocławskim rowerzyście > schwytanym w Strzelinie. a co mnie to obchodzi? ja nie mam świra na punkcie słowa "rower". to wasza fobia, więc bawcie się dobrze, ale beze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: no i wyszło szydło z worka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 08:37 Właśnie, was pedałosmrodków nic nie obchodzi. Nie macie kasków, kamizelek, lampek, OC oraz prawa jazdy. Nie znacie przepisów ruchu drogowego. Do tego bezczelnie żądacie budowania ścieżek rowerowych, choć nie składacie się na ich budowę ani trochę. A kiedy ktoś wam to wypomni, wtedy chamsko szczujecie na niego i wyzywacie od blachosmrodziarzy. A to my kupując paliwo finansujemy te wasze niepotrzebne ścieżki. Blokujecie coraz więcej miasta, ale to się wkrótce skończy. Cierpliwość kierowców jest na wyczerpaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek haters gonna hate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.14, 14:09 Gość portalu: taka prawda napisał(a): > Właśnie, was pedałosmrodków nic nie obchodzi. ciężko to skomentować. > Nie macie kasków, kamizelek, lampek, OC oraz prawa jazdy. i co w związku z tym? świat cały daje sobie tak radę, tylko paru polskim kretynkom odpaliło na kaski maski sraski kamizelki szelki i inne całkowicie zbędne akcesoria. > Do tego bezczelnie żądacie budowania ścieżek rowerowych, bezczelnie? ścieżek? nigdy w zyciu ... > choć nie składacie się na ich budowę ani trochę. brednie. wszyscy płaca pit, vat itd - to m.in. z tego miasto finansuje drogi, w tym drogi dla rowerów. z funduszu drogowego do którego wpadają opłaty paliwowe, miasto nie dostaje ani grosika. btw podatki drogowe zlikwidowano bardzo dawno temu. nie pisz więc o podatkach drogowych, bo po prostu one nie istnieją. a tak robisz z siebie jedynie kompletnego ignoranta. >A kiedy ktoś wam to wypomni, wtedy chamsko szczujecie na niego i niby my? pluralis majestatis? a jeśli o mnie chodzi, to nazwanie bredni brednią, idioty idiota czy hetera hejterem to nie jest szczucie, tylko proste opisanie faktów. > wyzywacie od blachosmrodziarzy. pedałosmrodki to żadne wyzwisko, tak? albo te kryptogejowskie fantazje jednego z przedmówców dotyczące spoconej dupy... spójrz na siebie, poczytaj co sam piszesz ty i tobie podobni, zastanów się jak ciebie można po tym ocenić. bynajmniej nic pozytywnego. cóz, chyba aż tak głębokiej refleksji po tobie nie można się spodziewać... > A to my kupując paliwo finansujemy te wasze niepotrzebne ścieżki. bredzisz. jeśli cokolwiek finansujesz, to tylko jedynie niewielką cześć wydatków na budowę autostrad, dróg ekspresowych tudzież bieżące utrzymanie wszelkich dróg krajowych. > Blokujecie coraz więcej miasta, ale to się wkrótce skończy. rozumiem, że permanentne korki, w których permanentnie stoi coraz więcej samochodów, spowodowane są przez rowery, tak? powiem tak, nie cierpię idiotów, nie cierpię dyskutować z idiotami. ilość bredni jakie raczyłeś ty i poprzednicy tutaj wypluć, jest zatrważająca. nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz, nie zastanawiasz się nad sensem i skutkami tego, o czym wypisujesz. jedna sprzeczność wystarczy aby wykazać kosmiczny absurd w twojej zidiociałej główce - albo rowery jadą jezdnią - i jak to mówisz "tamują ruch", albo jadą po ddr i "ruchu nie tamują". hejtując i jedno, i drugie, sam sobie zaprzeczasz. co ni mniej i więcej oznacza, że jesteś idiotą, niezdolnym do logicznego myślenia. dlatego nie mam zamiaru nikomu nic tłumaczyć, z nikim o niczym dyskutować. byłoby to skazane i tak z góry na niepowodzenie. jesteś hejterem, i nic cię nie odwiedzie od tej ślepej bezrozumnej nienawiści. dlatego bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotuch Re: haters gonna hate IP: *.dibre.com.pl 06.05.14, 15:30 cierpliwie zapytam Artku: dlaczego rowerzysci jeżdzą bez światel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: haters gonna hate IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.05.14, 17:41 no to sobie jeszcze długo poczekasz. weź sobie grubą gazetę. ale dam wam kundelki dobry powód do poszczekania, znajcie łaskę pana ;))) otóż zdium ogłosił niedawno przetarg na przebudowę legnickiej z budową drogi dla rowerów. w ramach zadania przewidziano między innymi zwężenie legnickiej do dwóch pasów począwszy od placu solidarności i budowę w miejscu pasa prawego dwukierunkowej drogi dla rowerów. no to do dzieła, pieski pawłowa - do hejtu, gotowi, START! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znużony Re: haters gonna hate IP: *.centertel.pl 07.05.14, 00:29 takimi wpisami budzisz tylko niechęć kierowców i powodujesz potem rzeczywiście ich nieciekawe zachowania względem rowerzystow. Po co to robisz? Zieje z ciebie nienawiść, którą innym zarzucasz. I nie odpowiadasz na proste pytanie: dlaczego rowerzyści jeżdzą po ulicach bez świateł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: haters gonna hate IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.05.14, 06:55 zdecydowanie za dużo sobie doczytujesz między wierszami. ja nie mam nic do kierowców. piszę jedynie o trollach i idiotach wypisujących brednie. słowo "kierowca" w moich wpisach nigdy się nie pojawiło. bardzo proszę, > I nie odpowiadasz na proste pytanie: dlaczeg > o rowerzyści jeżdzą po ulicach bez świateł? bo nie muszą. wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do artka Re: haters gonna hate IP: *.dibre.com.pl 08.05.14, 15:21 jak to rowerzysci NIE MUSŻĄ mieć swiateł? światła MUSI mieć kazdy uzytkownik dróg publicznych. A nawet jakby nie musieli... czy tak trudno pomyśleć,ze bycie niewidocznym na ulicy w ruchu jest zagrożeniem i dla nich samych i dla innych? Co na to Artku? Acha, Legnicka nie będzie zwężona, źle doczytałes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: haters gonna hate IP: 212.160.172.* 08.05.14, 15:50 Gość portalu: do artka napisał(a): > jak to rowerzysci NIE MUSŻĄ mieć swiateł? światła MUSI mieć kazdy uzytkownik d > róg publicznych. Batmani nie muszą artek chyba zawęził swoje "nie muszą" do pory dnia kiedy jest jasno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: haters gonna hate IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.05.14, 19:18 normalnie, nie muszą. sorry, takie prawo. nie żebym był złośliwy, ale posiadacz prawa jazdy takie rzeczy wiedzieć powinien. obowiązek jazdy w włączonymi światłami w ciągu dnia, rowerów nie dotyczy. co więcej, rower może mieć wtedy lampkę całkowicie zdemontowaną. co oznacza ni mniej, ni więcej, że nie ma obowiązku jazdy z lampką rowerową. och, oczywiście, po zmierzchu jak najbardziej, ale po zmierzchu mało kto na rowerze jeździ, wszak wiosną i latem dzień długi ... > Acha, Legnicka nie będzie zwężona, źle doczytałes. sorry, ale legnicka BĘDZIE zwężona. źle doczytałeś. za placem solidarności w miejsce prawego pasa powstanie dwukierunkowa ddr. aż do kolejnego skrzyżowania ;P i to by było na tyle! oj, trolle, trolle, żałosnyście ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandzia Re: haters gonna hate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.14, 08:10 Kolejny pedalarz spowodował niewyobrażalne zagrożenie. To już istna plaga, dlaczego żadne służby się tym nie zajmą? Ciekawe co na to artki, garymy oraz benko-czechopierdy? www.tvn24.pl/rowerzysta-przejechal-na-czerwonym-zatrzymal-sie-na-tramwaju,433759,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: haters gonna hate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.14, 12:32 Gość portalu: gandzia napisał(a): > Kolejny pedalarz spowodował niewyobrażalne zagrożenie. To już istna plaga spowodował zagrożenie. ale gdzie? gdzieś daleko, w krakowie. doprawdy, za plaga! och, biedaku, znowu musisz sięgać po posiłki z tak daleka ... dobrze, że z zagranicznych serwisów nie korzystasz, pewnie z powodu braku znajomosci języka ;)))) >Ciekawe co na to artki, garymy oraz benko-czechopierdy? zlituję się nad tobą i nie wypiszę wszystkich linków dotyczących zderzeń tramwaju z samochodem - a wiele ich ostatnio we wrocławiu było, momentami niemal codziennie. cóż, wystarczy jeden, całkiem świeżutki, dzisiejszy i nasz rodzimy, wrocławski, bez mozolnego przeszukiwania kronik wypadków w krakowie, koziej wólce, berlinie, dublinie: www.gazetawroclawska.pl/artykul/3455569,wroclaw-wypadek-na-pilsudskiego-samochod-wjechal-pod-tramwaj-zdjecia,id,t.html "Przed godz. 8 volkswagen passat zderzył się z tramwajem. Do zdarzenia doszło na ul. Piłsudskiego, na wysokości ul. Lelewela. Tramwaj uderzył w bok samochodu od strony kierowcy. Na miejscu pracuje komisja wypadkowa MPK" o wrocławskim światłym przywódcy, który z hukiem wpie...ł się pod 17-kę, też chyba nie ma co przypominać, hehehehehe i co? kto tu jest niebezpieczny? kto naprawdę stwarza niewyobrażalne zagrożenie? znaj swoje miejsce chamie! ogon pod d..ę i do budy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandzia co na to WIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.14, 08:38 I znów mamy pokaz bezczelności oraz bezkarności pedalarzy. Rozjeżdżają już pieszych na potęgę, strach chodzić po chodnikach. Wypadek śmiertelny to tylko kwestia czasu. tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,kobieta-i-dziecko-w-szpitalu-po-zderzeniu-z-rowerzysta,126152.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanasta Re: co na to WIR? IP: *.centertel.pl 17.06.14, 23:32 a co na to czechofil? Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: haters gonna hate 08.05.14, 07:52 Gość portalu: artek napisał(a): > jedna sprzeczność wystarczy aby wykazać kosmiczny absurd w twojej zidiociałej g > łówce - albo rowery jadą jezdnią - i jak to mówisz "tamują ruch", albo jadą po > ddr i "ruchu nie tamują". hejtując i jedno, i drugie, sam sobie zaprzeczasz. c > o ni mniej i więcej oznacza, że jesteś idiotą, niezdolnym do logicznego myśleni > a. Tu wcale nie ma sprzeczności. On po prostu tak nienawidzi rowerzystów, że chciałby żeby zniknęli zarówno z jezdni, jak i z ddr-ów. Żeby nie było ich wcale... To jest ciężki przypadek, jeden z najcięższych na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: haters gonna hate 08.05.14, 08:45 czechofil napisał: > Gość portalu: artek napisał(a): > > > jedna sprzeczność wystarczy aby wykazać kosmiczny absurd w twojej zidioci > ałej g > > łówce - albo rowery jadą jezdnią - i jak to mówisz "tamują ruch", albo ja > dą po > > ddr i "ruchu nie tamują". hejtując i jedno, i drugie, sam sobie zaprzecza > sz. c > > o ni mniej i więcej oznacza, że jesteś idiotą, niezdolnym do logicznego m > yśleni > > a. > > Tu wcale nie ma sprzeczności. On po prostu tak nienawidzi rowerzystów, że chcia > łby żeby zniknęli zarówno z jezdni, jak i z ddr-ów. Żeby nie było ich wcale... > > To jest ciężki przypadek, jeden z najcięższych na tym forum... Gdyby w wypowiedzi artka zamienić rowery samochodami to Twoje hejtowanie wszelkich kwestii związanych z samochodami w mieście można by dokładnie tak samo podsumować: Tak nienawidzisz kierowców, że chciałbyś aby zniknęli z miasta. Żeby nie było ich wcale... Ciężki przypadek, najcięższy na tym forum... miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do artka Re: no i wyszło szydło z worka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 11:11 nie uciekaj od wyjaśnien, Artku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totmes72 Re: no i wyszło szydło z worka IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.14, 11:19 w załączeniu link sloworegionu.pl/index.php/component/content/article/1-news/4260-agresywny-rowerzysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogowiec 123 Re: no i wyszło szydło z worka IP: *.internetia.net.pl 05.05.14, 20:23 Userze artek na rowerze jeździ sie na siodełku na na rurce po nim .... ciemnogród to twoja specjalność, a wasza-twoja masa krytyczna powinna zmienić nazwę na masę żyjących na cudzy rachunek Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Muszczynko kontra Zientarski... 07.05.14, 06:55 Ciekawa dyskusja na ten temat w Polsacie. Znany warszawski działacz rowerowy kontra znany dziennikarz motoryzacyjny. W pierwszym przypadku bardzo merytoryczne wypowiedzi, bez emocjonalnych zabarwień. Prowadzenie dialogu w sposób kreatywny, bez uogólniania, oceniania i stosowania pustych formuł. W drugim przypadku widzimy natomiast osobę osądzającą z góry, nie posiadającą merytorycznej wiedzy i prezentującą się jako totalny nowicjusz w kwestii organizacji ruchu. Aż dziw bierze, że ten człowiek tyle lat ma prawo jazdy i uczestniczy w medialnym dyskursie motoryzacyjnym... www.youtube.com/watch?v=khKQYsUTYrU Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Muszczynko kontra Zientarski... 07.05.14, 08:46 czechofil napisał: > Ciekawa dyskusja na ten temat w Polsacie. Znany warszawski działacz rowerowy ko > ntra znany dziennikarz motoryzacyjny. W pierwszym przypadku bardzo merytoryczne > wypowiedzi, bez emocjonalnych zabarwień - rowerzyści raz w miesiącu blokują ulice, dlaczego kosztem innych użytkowników drogi? RM - Bo nie mieli innego wyjścia. W niektórych miastach nie ma MK np Wrocław. Nie mieli wyjścia - a przecież mogą w tym czasie robić wiele innych rzeczy. We Wro nie ma MK - uogólnienie i nieprawda. Rzeczywiście bardzo merytoryczna wypowiedź :) WZ - widzi pan jak łatwo dojśc do porozumeinia -> widać kto dążył do porozumienia. WZ - nie widzicie braku skuteczności manifestowania - więc po co manifestować? RM - robią to 2x dziennie - a przecież korki to nie manifestacja. Ot zwykła rozmowa dwóch stron, która kończy się pewnym porozumieniem, porozumieniem które wyszło od Zientarskiego, tak samo jak propozycja edukowania rowerzystów. Ale Ty próbowałeś wynieść na ołtarze RM i zgnoić WZ. Znów Ci się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totmes72 Re: Muszczynko kontra Zientarski... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.14, 11:36 Urko70 - rozmowa z czechofilem jest jak rozmowa z drzewem. Oczywiście drzewo jest od czechofila mądrzejsze, bo nie opowiada takich jak on bzdur ale skutek ten sam. Ty sobie a on sobie. Co wymagać od człowieka, który nie potrafi zrozumieć informacji podanych w dyskusji na you tube??? Do tej pory podejrzewałem czechofila o buractwo i wrodzone zaburzenia emocjonalne a teraz dochodzi jeszcze analfabetyzm wtórny. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 05.05.14, 10:05 > Warszawa: > "Uczestnicy zgromadzenia i przejazdu zobowiązani są do przestrzegania przepisów > ruchu drogowego" > > Natomiast we Wrocławiu: > "Cechą charakterystyczną masy krytycznej jest brak organizatorów - impreza sama > się organizuje, a peleton rowerzystów jest kierowany przez samoistnie wybranyc > h przewodników." Chciałbym ci przypomnieć, że do opisywanego zdarzenia doszło w Łodzi (a nie we Wrocławiu bądź w Warszawie) i w artykule jest wyraźnie napisane, że Masa Krytyczna organizowana jest tam na podstawie zawiadomienia o zgromadzeniu publicznym (zresztą identycznie jest od jakiegoś czasu we wszystkich polskich miastach). Organizatorzy wyraźnie stwierdzają, że manifestacja została dobrze zabezpieczona. - "Jechaliśmy kolumną, na skrzyżowaniu stał radiowóz policji, przy przejściu samochód straży miejskiej. Było wyraźnie widać, że przejście jest zamknięte..." > Znaleźli, było to wyraźnie napisane. Nie doszłoby gdyby rowerzysta dostosował > prędkość i/lub zachował szczególną ostrożność. Rowerzysta nie musiał uważać na pieszych, bo ich na przejściu podczas przejazdu kolumny rowerów nie powinno w ogóle być... > Zacytowałem zapis z zasad jednej z MK o konieczności przestrzeganie przepisów r > uchu drogowego, w tych samych zasadach nie ma nic wspomnianego o wyjątkach od t > ej zasady. To są ogólnikowe zasady, stworzone przez twórców masy do zdyscyplinowania rowerzystów. Nie mają one żadnego oparcia w prawie. Masy Krytyczne są organizowane na podstawie ustawy o zgromadzeniach publicznych i ich uczestników obowiązują tylko przepisy tej ustawy... > Co więcej, została złamana zasada oczywista: zachowujesz rowerzysto ostrożność > i jak widzisz pieszego szczególnie "słabszego" (starszą osobę) to ustępujesz. M > K nie jeździ z prędkościami uniemożliwiającymi wyhamowanie przed pieszym. Nie znam dokładnie tego przypadku, ale jestem przekonany, że rowerzysta nie wjechał w pieszego celowo. Mało tego, podejrzewam, że był bardzo zaskoczony tym, że pieszy znalazł się nagle na jezdni. Przypominam ci po raz któryś z rzędu, że pieszy podczas przejazdu kolumny rowerów nie ma prawa bez zgody organizatorów masy oraz policjantów przechodzić przez jezdnię... > Niemniej wątek wskazywał na coś innego, mianowicie na skrajnie różne traktowani > e przez Ciebie pieszego zależnie od tego kim jest druga strona: rowerzystą czy > kierowcą. Wątek wskazuje na to, że ty i twoi koleżcy-cyklofobi jesteście tak uprzedzeni do rowerzystów, że nie chcecie zrozumieć, na czym polega przejazd Masy Krytycznej i dlaczego rowerzyści muszą jechać w zwartej kolumnie. Podobnie jak nie wolno wjechać samochodem pomiędzy uczestników procesji w Boże Ciało albo w Marsz Narodowców... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 05.05.14, 10:43 czechofil napisał: > > Warszawa: > > "Uczestnicy zgromadzenia i przejazdu zobowiązani są do przestrzegania prz > episów > > ruchu drogowego" > > > > Natomiast we Wrocławiu: > > "Cechą charakterystyczną masy krytycznej jest brak organizatorów - imprez > a sama > > się organizuje, a peleton rowerzystów jest kierowany przez samoistnie wyb > ranyc > > h przewodników." > > Chciałbym ci przypomnieć, że do opisywanego zdarzenia doszło w Łodzi (a nie we > Wrocławiu bądź w Warszawie) i w artykule jest wyraźnie napisane, że Masa Krytyc > zna organizowana jest tam na podstawie zawiadomienia o zgromadzeniu publicznym > (zresztą identycznie jest od jakiegoś czasu we wszystkich polskich miastach). O > rganizatorzy wyraźnie stwierdzają, że manifestacja została dobrze zabezpieczona > . - "Jechaliśmy kolumną, na skrzyżowaniu stał radiowóz policji, przy przejściu > samochód straży miejskiej. [b]Było wyraźnie widać, że przejście jest zamknięte[ > /b]..." Wiem gdzie doszło do zdarzenia. To co Ci kolejny raz zacytowałem dowodzi jak niejednolicie podchodzi się do zasad MK. Ale jak tak bardzo chcesz sie trzymać miast to proszę zapis z Łodzkiej MK: "Zachowuj się życzliwie wobec [...] wszystkich uczestników ruchu ulicznego. Zachowaj koncentrację i bądź odpowiedzialny - przejazd w grupie nie zwalnia z myślenia." Obie te zasady zostały złamane wobec potrąconego starszego mężczyzny Wypowiedzią o tym co organizatorzy twierdzą nt swojej pracy ubawiłeś mnie po pachy. > > Znaleźli, było to wyraźnie napisane. Nie doszłoby gdyby rowerzysta dostos > ował > > prędkość i/lub zachował szczególną ostrożność. > > Rowerzysta nie musiał uważać na pieszych, bo ich na przejściu podczas przejazdu > kolumny rowerów nie powinno w ogóle być... Tylko wg czechofila i Tobie podobnych. > > Zacytowałem zapis z zasad jednej z MK o konieczności przestrzeganie przep > isów r > > uchu drogowego, w tych samych zasadach nie ma nic wspomnianego o wyjątkac > h od t > > ej zasady. > > To są ogólnikowe zasady, stworzone przez twórców masy do zdyscyplinowania rower > zystów. To są zasady obowiązujące uczestników danej MK. > > Co więcej, została złamana zasada oczywista: zachowujesz rowerzysto ostro > żność > > i jak widzisz pieszego szczególnie "słabszego" (starszą osobę) to ustępuj > esz. M > > K nie jeździ z prędkościami uniemożliwiającymi wyhamowanie przed pieszym. > > Nie znam dokładnie tego przypadku, ale jestem przekonany, że rowerzysta nie wje > chał w pieszego celowo. Mało tego, podejrzewam, że był bardzo zaskoczony tym, ż > e pieszy znalazł się nagle na jezdni. Przypominam ci po raz któryś z rzędu, że > pieszy podczas przejazdu kolumny rowerów nie ma prawa bez zgody organizatoró > w masy oraz policjantów przechodzić przez jezdnię... Argumentem o niecelowości również ubawiłeś. Zaskoczony tak jak każdy który w ostatniej chwili zobaczył pieszego. Przypominam Ci że zgodnie z informacją pieszy znalazł sporą lukę w kolumnie. "Dość długo stali przed przejściem dla pieszych [...] Gdy w kolumnie rowerzystów pojawiła się spora luka, [...] para spróbowała przejść ." > > Niemniej wątek wskazywał na coś innego, mianowicie na skrajnie różne trak > towani > > e przez Ciebie pieszego zależnie od tego kim jest druga strona: rowerzyst > ą czy > > kierowcą. > > Wątek wskazuje na to, że ty i twoi koleżcy-cyklofobi jesteście tak uprzedzeni d > o rowerzystów, Moja pierwsza wypowiedź w tym wątku nie dotyczyła rowerzystów tylko Twojego mega subiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 05.05.14, 11:16 > Wiem gdzie doszło do zdarzenia. To co Ci kolejny raz zacytowałem dowodzi jak > niejednolicie podchodzi się do zasad MK. > Moja pierwsza wypowiedź w tym wątku nie dotyczyła rowerzystów tylko Twojego > mega subiektywizmu. Ja, w przeciwieństwie do ciebie nie jestem cyklofobem i nie toczę piany z ust na dźwięk słowa rower. W przeciwieństwie do ciebie uważnie przeczytałem WSZYSTKIE artykuły o tym zdarzeniu oraz postarałem się o poznanie jak najwięcej faktów jego dotyczących. I dlatego mogę w pełni świadomie dalej twierdzić, że wina za zaistniałe zdarzenie leży po stronie pieszego... lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,15862715,Masa_Krytyczna__Potracony_pieszy_trafil_do_szpitala.html Zdarzenie polegało na wejściu pieszego w kolumnę jadących rowerzystów. Kolor sygnalizacji nie ma znaczenia, gdyż na początku kolumny jedzie radiowóz prowadzący. Poza tym Masa to zgromadzenie publiczne. Przypomnę raz jeszcze: Masa jest zgromadzeniem publicznym poruszającym się zwartą kolumną prowadzoną przez policję. Ktoś, kto zakłóca jej przebieg, może się liczyć z upomnieniem bądź karami nałożonymi przez policję.... Jak widzisz matołku, to nie są moje słowa, tylko organizatorów łódzkiej masy. Ludzi, którzy byli na miejscu i najlepiej potrafią ocenić przebieg tego zdarzenia. Jazgot cyklofobów nie jest dla mnie kompletnie miarodajny... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 05.05.14, 11:28 czechofil napisał: > > Wiem gdzie doszło do zdarzenia. To co Ci kolejny raz zacytowałem dowodzi > jak > > niejednolicie podchodzi się do zasad MK. > > Moja pierwsza wypowiedź w tym wątku nie dotyczyła rowerzystów tylko Twoje > go > > mega subiektywizmu. > > Ja, w przeciwieństwie do ciebie nie jestem cyklofobem i nie toczę piany z ust n > a dźwięk słowa rower. W przeciwieństwie do ciebie uważnie przeczytałem WSZYSTKI > E artykuły o tym zdarzeniu oraz postarałem się o poznanie jak najwięcej faktów > jego dotyczących. I dlatego mogę w pełni świadomie dalej twierdzić, że wina za > zaistniałe zdarzenie leży po stronie pieszego... Ty zawsze i wszystko możesz - wiele razy to udowodniłeś. Zasady nie są dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
czechofil Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 05.05.14, 11:36 > Ty zawsze i wszystko możesz - wiele razy to udowodniłeś. Zasady nie są dla Cieb > ie. I znów bełkot... Dobra koleś, znudziło mi się gadanie z tobą, muszę trochę popracować. Pogadaj sobie z totmesem, tayem albo z taką prawdą. Chłopaki mają ten sam problem co ty, a do tego prezentujecie podobny poziom intelektualny. O ile o jakimkolwiek poziomie można w tym przypadku w ogóle mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? 05.05.14, 11:40 czechofil napisał: > I znów bełkot... Od dawna bełkoczesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Gdzie tu widzisz bezkarność, durniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 12:33 wyluzuj Urko, Pompkofil to zawodowy szczuj i prowokator. szkoda czasu na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandzia Re: haters gonna hate IP: *.dibre.com.pl 14.05.14, 12:11 forum.gazeta.pl/forum/w,72,150955526,150955526,Rowerzysci_do_Was_piszemy.html Odpowiedz Link Zgłoś