Gość: far-away IP: 212.160.79.* 22.08.01, 15:34 musze sie zapisac do jakiejs przychodni, bo dotad nie bylo potrzeby. Co sadzicie o DOLMEDZIE (podobno tam jest teraz zwyczajna przychodnia) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: far-away Re: DOLMED IP: 212.160.79.* 22.08.01, 20:55 kurcze, nikt nic nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ssaczek Re: DOLMED IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.01, 00:47 Zwykła przychodnia to raczej nie jest. Owszem można się badać, ale odpłatnie lub skierowania z zakładów pracy (okresowe czy wstępne). Natomiast wątpię, aby bawili się w takie rzeczy jak leczenie. Z samej nazwy jest to Centrum Diagnostyki Medycznej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IMG Re: DOLMED IP: 195.116.106.* 23.08.01, 10:36 Gość portalu: far-away napisał(a): > musze sie zapisac do jakiejs przychodni, bo dotad nie bylo potrzeby. Co sadzici > e o DOLMEDZIE > (podobno tam jest teraz zwyczajna przychodnia) Jest zwyczajna przychodnia. Można się zapisać. Sama tam należę i powoli zaczynam żałować. Jedynym plusem jest ogromna większość specjalistów na miejscu. Niestety, DOLMED przyjął więcej deklaracji niż ma mozliwości i zaczyna to przypominać koszmar z ulicy Wiązów. Te kolejki, nawet do zwykłego internisty. Ciężko jest się przebić przez tłumy "sercowych-staruszków" bywających towarzysko nawet u trzech lekarzy tygodniowo; wiem o tym bezposrednio od pracowników DOLMEDu, którzy nie moga sobie poradzić z tym procederem. Najgorzej jest, gdy dostaniesz gorączki późnym wieczorem. następnego dnia rano usiłujesz sie zarejestrować do internisty i tu się okazuje, że musisz przyjechać, aby wcisnąć się (lub nie) na listę CITO!, bo zwykle miejsca już są zajęte przez wspomnianych staruszków. Chcąc być w porządku powiem, że jest tam na pewno co najmniej dwie ekstra lekarki (PS Ciężko się do nich dostać). Ergo, zapisać się możesz, ale licz się z dużym tłokiem. pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: DOLMED IP: 195.205.145.* 23.08.01, 10:41 Owszem, Dolmed jest przychodnią, ale koszmarnie zorganizowaną. Tlok, balagan, nie ma możliwości zarejestrować sie telefonicznie. Dawno już z niego zrezygnowałam. Osobiście odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atka Re: DOLMED IP: *.pkp.wroc.pl 23.08.01, 19:42 korzystam wraz z rodziną z usług Dolmedu od początku reformy i nie mogę narzekać na ich usługi. Owszem, zdarza się, że są kolejki rano do rejestracji, ale nigdy nie zdarzyło mi się czekać dłużej niż 10 minut. Może miałam szczęście. Nie mam również zastrzeżeń do lekarzy - nigdy nie miałam problemów, by dostać skierowanie do specjalisty. A wiem, że gdzie indziej bywa z tym różnie. A kolejki zdarzają się wszędzie, szczególnie w sezonie "grypowym". Odpowiadając na pytanie czy warto się tam zapisać - moim zdaniem, po 3-letnich doświadczeniach - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terka Re: DOLMED IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.01, 19:42 Raczej mam daleko do Dolmedu, ale również mnie korciło. Potem dostałam skierowanie z pracy .. i to był koszmar. Uważałam, że skoro jestem umówiona na daną godzinę, to mnie przyjmą. Okazało się jednak, że lekarz wyszedł na kawę, a to z panią Zosią musiał chwilę pogadać i w ten prosty sposób opóźnienie zwiększyło się o przeszło godzinę. Zaznaczam, że byłam tam nie jeden raz. Z moich obserwacji wynika, że mają bałagan, pacjentów i ich czasu nie szanują. Pozdrowionka, a jak znajdziesz jakąś fajną przychodnię, daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: DOLMED IP: 217.67.196.* 24.08.01, 14:25 A co sądzicie o przychodni HIH na byłym Pl. Czerwonym, czy ktoś tam się leczy(ł) Mój mąż chodzi tam do stomatologa i jest zachwycony, ciekawe jak z innymi... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: DOLMED IP: 10.40.65.* 24.08.01, 15:58 Miałem przyjemność pare razy korzystać z ich usług (specjaliści do których nie trzeba skierowania od lekarza rodzinnego). Na tle sytuacji w całej za przeproszeniem słuzbie zdrowia, nawet nie tak źle. Ale czuć ten klimacik z lat minionych - zwłaszcza panie pielęgniarki, sprzątaczki itp. - życie towarzyskie na całego. To że się umówisz na konkretna godzine tez nic nie znaczy, bo zawsze jest jakaś obsuwa, w niektórych gabinetach i tak liczy sie kto o której przyszedł, a nie na którą był zapisany. No ale co tu wybrzydzać, gdzie indziej pewnie jest jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: far-away Re: DOLMED IP: 212.160.79.* 24.08.01, 23:00 bardzo Wam wszystkim dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś