IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 17:38
podobno Pani Lidia tak się każe tytułować ??? Czy ktos może to potwierdzić
lub zaprzeczyć. Zawsze bowiem bardzo ją szanowałem i chciałbym nadal.
Obserwuj wątek
    • Gość: Beavis Re: baronowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.04, 17:44
      gdyby to była prawda tym bardziej powinieneś ją szanować:)
      • Gość: jas Re: baronowa IP: *.core.lanet.net.pl 11.09.04, 20:22
        Z tą baronową to niezle jajo. I, niestety, prawda. W katalogu wystawy
        Olbinskiego wydanym przez Wratislavię Cantans podpisała się - pod tekstemi
        polskim i angielskim, jako baronowa i baroness Lida Geringer d'Oedenberg. mam
        to w domu! Moim zdaniem, jak na lewicową eurodeputowaną, trochę przeadziła z
        tym samouwielbieniem i próźnością. Ale przynajmniej piękna jest. Choć niemądra.
        Dalszy komentarz przepisałem z papierowej "Wyborczej", bo fajne:

Lidia, królowa Polski
        Chcieliśmy festiwalowej rewelacji, to ją mamy!
        Na otwierającym Wratislavię Cantans wernisażu malarstwa Rafała Olbinskiego
        ratusz zapełnił się gośćmi. Powitała ich Lidia Geringer d'Oedenberg, dyrektorka
        festiwalu, naszej filharmonii, a ostatnio eurodeputowana z ramienia SLD. W
        świetnie skrojonym kostiumiku wyglądała jak marzenie, niemal tak samo dobrze
        jak na zdjęciu w katalogu wystawy Olbińskiego, a tam dostojeństwa dodawał jej
        jeszcze tytuł baronowej, którego użyła, podpisując kilka słów wstępu. Już to
        dostarczyło radości wernisażowym gościom, plotkującym, że jej były mąż, po
        którym pozostawiła sobie nazwisko, nigdy nie podkreślał swoich szlacheckich
        korzeni, a nazwiska używa jednowyrazowego - jest po prostu panem Geringerem.
        Po baronowej Lidii głos na wernisażu zabrał autor wystawy, wystylizowany na
        Bono z U2. Mówił o urodzie, wdzięku i inteligencji dyrektorki festiwalu.
        Wieszczył jej jeszcze większą karierę: gdyby istniała partia rojalistów, Lidia
        Geringer d'Oedenberg powinna zostać ich kandydatką na królową Polski!
        Olbiński wywołał aplauz i nikt już o pani dyrektor nie mówił inaczej
        jak "królowa".
        Ja się pytam - co na to jej koledzy z lewicy, prawica, no i rojaliści?
        Agata Saraczyńska

• Gość: Emeryt Re: Czerwony baron też był z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.04, 20:40
          As lotniczy z I-szej wojny światowej baron von Richthofen.
          • Gość: ed_norton ego Re: Czerwony baron też był z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 20:46
            Dlaczego też?

Lidia jest z wiochy! A w Breslau to tylko karirę robi... Jakie to miałkie, w
            sumie.. :-(
            • Gość: Emeryt Re: Czerwony baron też był z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.04, 20:50
              Sprzezał się nie będę, bo salony mnie nie interesują. O ile mnie jednak pamięć
              nie myli /to jest tez możliwe/ pani Lidia urodzona jest we Wrocławiu.
              • Gość: waldi żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 22:07
                A jednak prawda. Powiem szczerze jestem zażenowany poziomem tej pani.
                Baronowa ??? Świnie pewnie pasała za młodu a teraz jest baronową. Ale mamy
                elity. Kurwa mać we łbie się nie mieści. Baronowa !! HA HA HA HA !!!!!!!
                • nagao_kagetora Re: żenada 11.09.04, 22:29
                  Gość portalu: waldi napisał(a):

> A jednak prawda.

Nie tak do końca. Znam kilka osób pracujących dla LGdO. Nigdy od żadnej nie
                  słyszałem, żeby posługiwała się tytułem w życiu prywatnym i zawodowym. Może
                  przedstawia się tak podróżując po Europie? Wcale by mnie to nie zdziwiło, bo
                  branża, w której działa ceni sobie arystokratyczne koneksje. Wielu ludziom z
                  kasą imponują szlachectwo i tytuły, których sami nie posiadają. Chętniej
                  wysupłają coś na Festiwal, jeżeli prosi ich o to baronowa - od tej strony o tym
                  nie myślałeś? A z tego co wiem o jej dzieciństwie pasanie świnek nie wchodzi w
                  rachubę.

Nara!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka