Dodaj do ulubionych

ulica Szewska

IP: 195.216.121.* 09.04.02, 19:24
Witam ponownie .Słyszałem , może to plotki , że ul Szewska ma być w przyszlości
zamknięta dla smamochodów ,a tylko pozostanie linia tramwajowa , czy to
prawda , jesli tak to w którym roku się planuje remont tejże ulicy i jak bedzie
mozna dojechać np w stronę uniwersytetu?
2. Kiedys zadałem pytanie na temat poszerzenia ulicy Solskiego (Oporów)
Ponawiam pytanie : czy to jest rozwarzane ( w dalekiej przyszłości )
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • szarykot Re: ulica Szewska 09.04.02, 19:39
      > Witam ponownie .Słyszałem , może to plotki , że ul Szewska ma być w przyszlości
      > zamknięta dla smamochodów ,a tylko pozostanie linia tramwajowa , czy to
      > prawda

prawda.

> 2. Kiedys zadałem pytanie na temat poszerzenia ulicy Solskiego (Oporów)
      > Ponawiam pytanie : czy to jest rozwarzane ( w dalekiej przyszłości )

rozwarzane.. hmm, jak dla mnie to rozwarzane mogą być np obiady w szkolnej
      stołówce, bo pytanie rozwarzyć trudno (chyba że ktoś ma dobry przepis :)
    • wromario Re: ulica Szewska 09.04.02, 19:42
      Gość portalu: czaja napisał(a):

> jak bedzie mozna dojechać np w stronę uniwersytetu?

Tramwajem albo rowerem. Będziecie w końcu musieli pogodzić się z myślą, że w
      mieście nia ma miejsca na tak wiele blachosmrodów.
      • Gość: yacho 11 Re: ulica Szewska IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 20:05
        wro-mario nie badz takim/a/ szowinista samochody tez dla ludzi - nie
        powiesz ze nigdy nie jezdzilas samochodem /autobusem , czy sluszny jest
        pomysl aby wylaczec szewska z ruchu samochodowego maysle ze tak ale
        jako element kompleksowego wylaaczania calego sdtarego miasta z ruchu
        samochodowego -
        • szarykot Re: ulica Szewska 09.04.02, 20:08
          możre gdyby forum działało w latach 70/80 to forumowicze krytykowaliby pomysł
          wyłączenia Rynku z ruchu samochodowego. myślę że za czas jakiś Szewska-dreptak
          będzie czymś zupełnie naturalnym...
        • wromario Re: ulica Szewska 09.04.02, 20:38
          Gość portalu: yacho 11 napisał(a):

> wro-mario nie badz takim/a/ szowinista samochody tez dla ludzi - nie
          > powiesz ze nigdy nie jezdzilas samochodem /autobusem

Doga Yacho, użytkownicy blaszanych podełek kopcą, blokują, zabijają siebie
          nawzajem (niestety innych też). Nie możemy liczyć na metro, a MPK grzeznie
          pomiędzy nieruchawymi i zbyt licznymi amatorami korkowej spalinowej inhalacji.
          Sensownym przeznaczeniem samochodu wydaje mi się wyjazd po zakupy do supermarketu
          na obrzeżach bądź podróż poza miasto a nie przeciskanie się wąskimi uliczkami
          starego miasta.
          Wybacz, ale czasem patrząc na rozpaczliwe i karkołomne poczynania kierwoców
          (ostatnio: gość zamknięty w Lanosie wyjeżdżał z zablokowanej uliczki nieopodal
          Kredki i Ołówka po chodniku), mam wrażenie, że nie tylko zgrubły im tyłki, ale i
          mózgi.

• Gość: yacho 11 Re: ulica Szewska IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 21:18
            wro-mario widze ze nie jestes szowinistka ale pragmatyczna dwu-licowa
            moralistka , ja samochod ma cie zawiezc do supermarketu to jest dobrym
            choc smrodliwym zwierzeciem a jak jest ci niepotrzebny to twoj wrog ,
            emocjonalna idealistko zycie wymaga jednakze pojazdow dla przejazdow
            • wromario Re: ulica Szewska 09.04.02, 22:06
              Gość portalu: yacho 11 napisał(a):

> wro-mario widze ze nie jestes szowinistka ale pragmatyczna dwu-licowa
              > moralistka , ja samochod ma cie zawiezc do supermarketu to jest dobrym
              > choc smrodliwym zwierzeciem a jak jest ci niepotrzebny to twoj wrog ,
              > emocjonalna idealistko zycie wymaga jednakze pojazdow dla przejazdow

To zło czasami konieczne, lecz z pewnością zupełnie niepotrzebne choćby w
              okolicach Uniwerku.
              • Gość: yacho 11 Re: ulica Szewska IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 17:34
                wromario - ok , wiecej czadu/ nie smrodu samochdowego /
    • zzzyps Re: ulica Szewska 10.04.02, 06:45
      Szewska byla ciasna 30 lat temu (komis techniczny...) a wiec chyba najwyzszy
      czas ja zamknac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka