Dodaj do ulubionych

Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 21:59
Firma rzeczywiście ma na koncie kilka budów - tylko jakich i z jaką opinią
swoich klientów??? Warto się przejść i porozmawiać z mieszkańcami tych
osiedli!!! Prezes rzeczywiście dobrze powiedział w artykule: "Zależało nam na
tym, by było małe ..." i tak tworzą - małe, ciasne osiedla, gdzie nie można
wieczorem wcisnąć samochodu. Pozostaje tylko pytanie czy komuś kto wydaje
ponad 300 - 400 tys. zł zalezy na małym, ciasnym osiedlu. Przypomina mi się
czas "pieknego PRL-u", małe, ciasne, ale własne - szkoda tylko, że za te małe
ciasne osiedla trzeba tak dużo płacić.
Acha strona internetowa tej firmy - to czysty chwyt reklamowy - najlepiej
udać sie na te osiedla osobiście i to najlepiej późnym popołudniem, kiedy
wszysce są już w swoich domach i można z nimi porozmawiać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lokator Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:05
      Przyszłym mieszkańcom osiedla na Wojszycach życzę wytrwałości w kontaktach z
      Inkomem (zwłaszcza przy odbiorze wymarzonego M). Główna dewiza tego developera -
      "Sprzedać i zapomnieć".
      A co do rozplanowania osiedla (np ul. Skarbowców)w pełni się zgadzam - małe
      ciasne, zaparkować auto w pobliżu domu to naprawdę niezły wyczyn.
      Rozplanowanie miejsc parkingowych wokół budynku przy ul. Skarbowców 117 - 119
      to istny majstersztyk architektoniczny, naprawdę trzeba się nieźle nagłowić
      żeby w tak perfekcyjny sposób to spiep...
      • Gość: lokator Zagony 3 Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 09:23
        Witam.
        Mieszkam na osiedlu wybudowanym przez firmę INKOM przy ulicy Zagony 3 oddanym
        cztery lata temu. Razem z żoną mamy dwa samochody. Wynajmujemy od INKOMU jeden
        garaż, w którym parkuję swój samochód. Zona jak do tej pory nigdy nie miała
        problemu z zaparkowaniem drugiego samochodu na terenie należącym do naszej
        wspólnoty. Czepiacie się!!! Popatrzcie lepiej na Marchewkową lub innych
        deweloporów,z którymi często zdażają się różnorakie problemy.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Lokator Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 12:16
          Ja pisałem o osiedlu przy ul. Skarbowców - jeśli się nie mylę to chyba inny
          rejon Wrocławia niż ul. Zagony. W bloku faktycznie są garaże na poziomie
          piwnicy - (chyba 8-9) w tym 2 wyłączone z użytkowania przez urząd. W sumie
          osiedle na Skarbowców jest niedaleko ul. Marchewkowej :). A zagospodarowanie
          terenu wokół budynku na skarbowców naprawdę trzeba zobaczyć - istne "dzieło
          sztuki":).
          Czyżby Lokator Zagony3 pracował w firmie z siedzibą na ul. Długosza? :)
          Pozdrawiam
        • Gość: lokator zagony 5 Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: 195.117.234.* 19.10.04, 14:14
          Oj Panie Tomaszu - Prezesie. Znam wszystkich z Zagony 3 i tylko Pan Prezes ma
          dwa samochody z zona i garaz od Inkomu. A parkuja na terenie sasiedniej
          wspolnoty!
      • Gość: Egon7 Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 09:39
        Ludzie o co wam chodzi!!! Czy rozum was opóścił!!!
        Kilka miesięcy temu nabyłem od Inkomu mieszkanie przy ulicy Zagony 22. Z
        kolesiami zawsze można było się dogadać. Kilka usterek, które wystąpiły w
        trakcie użytkowania usuneli po jakimś czasie. Gdy zabrakło miejsc do parkowania
        na terenie należącym do naszej wspólnoty developer zrobił nowy parking. Na
        spotkaniu wspólnoty dowiedzieliśmy się, że Inkom wykonał ten parking na swojej
        działce. Tak że nie przesadzajmy !!!
        • Gość: lokator zagony 22 Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: 195.117.234.* 19.10.04, 14:17
          Inkom rzeczywiscie ma tam swoja mala dzialke, ktora byla parkingiem, ,ale
          rozebrano kostke brukowa bo nie mieli uzgodnien. Nikt nie wiedzial, ze ten
          teren jest ich. Jedzcie tam i zobaczycie!
          • mucha2 Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach 20.10.04, 23:49
            Jak widać po postach z 19.10.2004 r. osiedle na Zagonach nie jest aż takie
            szczęśliwe jak to wykazywały wcześniejsze posty. Ciekawe kto je pisał??? Może
            mieszkaniec Zagony, wszystkim znany Tomasz S.?
            Więc problemy parkingowe nie są jednak domeną jedynie osiedla przy Skarbowców,
            którego autorem jest firma Inkom. One są po prostu DOMENA FIRMY INKOM.
            Może powinni w swoich reklamach podać hasło:
            "FIRMA INKOM TO MY - GWARTUJEMY CI ZA TWOJE PIENIĄDZE NIEZAPOMNIANE CHWILE,
            CODZIENNE POSZUKIWANIA MIEJSC PARKINGOWYCH - TO NASZA DOMENA. PRZYJDŹ DO NAS, A
            PROBLEM MASZ MUROWANY".

Nie porblem wybudować parking z kostki na działce INKOMU, jak to napisał
            lokator zagony 22, oddać na chwilę włascicielom mieszkań w "użytkowanie", żeby
            można było "legalnie" sprzedać mieszkania, a potem zlikwidowac parking, bo
            teren pod nim nie należy do powstałej wspólnoty mieszkaniowej. No cóż
            widocznie firma INKOM specjalizuje się w takim postępowaniu.
            Szkoda tylko, że te miejsca parkingowe istnieją jedynie do momentu sprzedaży
            lokali, a potem ewentualnie INKOM może udostępnić je, niestety już odpłatnie.
            Po prostu biznes po polsku. Oszukać klienta, a potem jeszcze dodatkowo ciągnąć
            z niego kasę.
            Dlatego też przyszłym właścicielom osiedla na Wojszycach radzę, dobrze
            przyjrzeć sie gdzie są GRANICE ich przyszłej posesji i to nie w siedzibie
            INKOMU (bo tam niestety oszukują), ale w urzędzie miejskim, dział ewidencji
            gruntów na pl. Kromera, żeby potem nie wysłuchiwali, "ŻE WIDZIAŁY GAŁY CO
            BRAŁY" (jak to powiedział nam PREZES FIRMY INKOM PO SWOIM OSZUSTWIE
            PARKINGOWYM).

POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZAWIEDZIONYCH KLIENTÓW INKOMU
    • Gość: wojtek :) IP: *.mat.univie.ac.at 21.09.04, 09:48
      Dwie krotkie wypowiedzi w krotkim odstepie czasu i w obu pojawia sie fraza "na
      terenie nalezacym do naszej wspolnoty". Ja sie chyba robie zbyt podejrzliwy?
      :)
      • Gość: erni Re: :) I ten sam IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 09:52
        I pod tym samym nr. IP. :)))) Marketing działa.
        • Gość: wojtek Re: :) I ten sam IP IP: *.mat.univie.ac.at 21.09.04, 10:01
          Czy numer IP ten sam to raczej nie wiemy, jedynie wiadomo, ze ten sam provider.
          Ale rzeczywiscie slyszalem, ze takie sa praktyki w polskich firmach, zeby
          marketingowcy podszywali sie pod zadowolonych klientow na roznnch forach.

Moim zdaniem bardzo zle to swiadczy o firmach, ktore tak postepuja - to jest
          nieuczciwosc jak kazda inna.
          • Gość: mucha2 Re: :) I ten sam IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:14
            Ludzie, co tu dyskutować. Proszę się po prostu przejść na te osiedla wieczorem,
            a sprawa sama się rozwiąze. Porozmawiać z obecnymi właścicielami i samemu się
            przekonać. Tutaj na portalu jest wolność słowa, wypowiadają się niezadowoleni i
            być może zadowoleni kienci Inkomu (jeżeli tacy istnieją?), ja się jeszcze nie
            spotkalem z zadowolonym klienetem Inkomu, ale może po prostu to zwykły pech!!!
            Inkom obiecuje, że robi parkingi na swojej działce, ale jakoś przy Skarbowców
            ich nie widać. Inkom dostał nakaz z nadzoru budowlanego na wykonanie miejsc
            parkingowych zgodnych z przepisami dla nieruchomości przy Skarbowców, ale jakoś
            nie był tak dobry jak dla WM Zagony, bo do dnia dzisiejszego nie ma ani jednego
            miejsca zgodnego z przepisami, a od decyzji Nadzoru budowlanego Inkom szybko
            złożył odwołanie. Skoro jest takim dobrym deweloperem to dlaczego nie
            zastosował się po prosu do decyzji Nadzoru Budowlnego i nie wykonał tylu
            parkingów ile było w projekcie budowlanym???
            • Gość: Lokator Re: :) I ten sam IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:29
              > być może zadowoleni kienci Inkomu (jeżeli tacy istnieją?), ja się jeszcze nie
              > spotkalem z zadowolonym klienetem Inkomu, ale może po prostu to zwykły
              pech!!!
              Jestem klientem Inkomu ale raczej niezadowolonym - jeszcze nie spotkałem
              zadowolonego na skarbowców.

> Inkom obiecuje, że robi parkingi na swojej działce, ale jakoś przy Skarbowców
              > ich nie widać. Inkom dostał nakaz z nadzoru budowlanego na wykonanie miejsc
              > parkingowych zgodnych z przepisami dla nieruchomości przy Skarbowców,
              Jedną z mocnych stron Inkomu są obietnice, i tylko obietnice

> Skoro jest takim dobrym deweloperem to dlaczego nie
              > zastosował się po prosu do decyzji Nadzoru Budowlnego i nie wykonał tylu
              > parkingów ile było w projekcie budowlanym???
              Odpowiedź prosta - wszyskie mieszkania sprzedane. Tak więc cel "dobrej" firmy
              został osiągnięty. Poza tym Inkom przekazał zarządzanie nieruchomością innej
              firmie - ma więc problem z głowy.
              Zresztą Zarząd ma teraz poważniejsze sprawy - sprzedać domy na Wojszycach.

• Gość: wojtek Re: :) I ten sam IP IP: *.mat.univie.ac.at 21.09.04, 13:32
              Dyskutowac zawsze mozna - a w sytuacji gdy istnieje podejrzenie, ze pracownicy
              firmy podszywaja sie pod zadowolonych klientow, to nawet trzeba sobie
              porozmawiac o takich niecnych praktykach i o tym co to moze byc za firma, ktora
              by na cos takiego pozwolila.
              • Gość: właścicielka Re: :) I ten sam IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:42
                Treść "lokatora Zagony 3", jakbym słyszała Prezesów Inkomu, "popatrzcie na
                Marchewką" czy to argument??? Rzeczywiście nie zabili nas, a jedynie cytuję
                byłego Prezesa Inkomu: "nie oszukaliśmy was jak na Marchewkowej ...". Czy to
                jednak powód do zadowolenia? oraz argument którym deweloper powinien się
                posługiwać? W kontaktach z Inkomem zawsze była jedna odpowiedź "inni mają
                gorzej ...". Ale czy my klienci musimy się równać z tymi co mają gorzej, czy
                raczej z tymi co mają lepiej?
            • Gość: sprawiedliwy Re: :) I ten sam IP IP: *.ssk.com.pl 21.09.04, 16:50
              Po pierwsze:
              mieszkam na ul.Zagony w budynku zbudowanym przez Inkom
              Po drugie:
              nie pracuję w firmie Inkom i nigdy nie pracowałem
              Po trzecie
              rozumując tak samo jak Wy, to wszystkich, którzy nadają z neoplus.adsl.tpnet.pl
              trzeba traktowac jako co? Konkurencyjną firmę?
              Po czwarte:
              gdyby przy ul.Zagony Inkom zrobił rzeczywiście tyle miejsc ile było w projekcie
              to byłoby ich o jakieś 30% mniej.
              Po piąte:
              owszem, czasami brakuje miejsca do parkowania, ale to tylko dlatego, że
              niektórzy moi "kochani" sasiedzi parkują tak jakby chcieli powiedzieć: "JA
              jestem najważniejszy i mój super wóz, a reszta niech się martwi", zajmując dwa
              miejsca. W rekordowych przypadkach na pięciu miejscach parkingowych znajdują
              się trzy samochody i to tak zaparkowane, że nie wciśniesz nawet "malucha". Poza
              tym na naszych miejscach parkują ludzie z Trawowej bo z racji zamknięcia tej
              ulicy nie chce im się jeździć przez Hłaski co zresztą doprowadza mnie do szału
              (ich parkowanie - nie zamknięcie Trawowej). Radzę więc pogadać z sąsiadami a
              nie z Inkomem.
              Po szóste:
              O ile się orientuję, Inkom to prywatna firma nastawiona na zysk i ja osobiście
              nie dziwię, się że "nie chce" jej się pakować gotówki jak nie musi i zrobiłaby
              to każda taka firma.
              Po siódme:
              Ja jestem ten zadowolony.

pozdrawiam
    • Gość: mieszkanka Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: *.um.wroc.pl 21.09.04, 15:41
      Też mieszkam na osiedlu przy ul.Skarbowców i nie mam jakoś wiele dobrego do
      opowiadania na jego temat. Faktycznie to trzeba zobaczyć - zagospodarowanie
      terenu wokół tych dwóch budynków woła o pomstę do nieba - no i ten
      wspaniały "płotek" oddzielający te dwie nieruchomości (mieszkańcy zapewne
      wiedzą o co chodzi). Inkom zrobił zagospodarowanie terenu bo musiał, zrobił to
      na tak zwany "odpiernicz" i jakoś nie bardzo to przypomina projekt
      zagospodarowania terenu który mi pokazywano w momencie podejmowania decyzji o
      zakupie tego mieszkania. Gdybym miała dokonywać powtórnego wyboru pomyślałabym
      o innym developerze.
    • Gość: Bartek Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 16:03
      Śmieszy mnie ta debilna dyskusja! Jakaś mucha albo bąk wścieka się, że ktoś
      buduje małe mieszkania, przecież drogi bąku, nikt ci nie każe ich kupować.
      Trzeba było zaopatrzyc się w willę w Łomiankach, jeśli cie na to stać. Jesli
      nie, radze ci polubic swój los! a tak poza tym, to nie znam osoby, która kupuje
      coś co jej sie nie podoba, no chyba,że jest muchą!
      • Gość: mucha2 Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 17:48
        Debilne to jest postępowanie Inkomu i Twoje szanowny Bartku, bo po co się
        wypowiadasz skoro nie masz zielonego pojęcia jak zostali oszukani obecni
        właściciele. Problem nie polega na małym mieszkaniu, ale na małym osiedlu i
        oszustwie na miejscach parkingowych, a szanowny deweloper umięjętnie chował
        projekt budowlany. A ty Panie Bartku nie broń tak zawzięcie Inkomu bo jak na
        razie nic mądrego nie napisałeś - czyli po prostu jesteś z Inkomu (co bierzesz
        z Inkomu wypłatę czy ...???).
        A jeżeli cokolwiek cię śmieszy to się pośmiej, mam nadzieję że przy okazji
        pękniesz ze śmiechu.
    • Gość: Ania Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.04, 11:37
      W XXI wieku ludzie chcą mieć w kuchni okna a tych niestety w nowych
      szeregówkach"INCOMU" mieć nie można.
      Jeżeli planowane bliźniacze domy szeregowe będą poza tym takie "piękne" z
      zewnątrz, to gratuluję firmie projektów i projektantów.
      Ponadto, jak wykazują badania rynku, istnieje ogromne zapotrzebowanie na domy
      małe (120 m),a jedynie TEMAR sp.j. to wie. I to właśnie tam sprzedają się one
      jak ciepłe bułeczki. Zacząć myśleć o zróżnicowanych potrzebach klienta.
      Wymienić człowieka od analizy rynku.
      • Gość: spiv Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.04, 09:23
        Witam wszystkich,
        nie chciałbym zajmować stanowiska na temat rzetelności firmy inkom, ale
        chciałem wam powiedzieć, iż ostatnio miałem okazję oglądać mieszkanie
        firmy "mój dom" (do tej pory wydawało mi się że to jeden z najlepszych
        developerów na wrocławiskim rynku) wybudowane jakieś 3 lata temu. To był istny
        obraz niedoróbek i fuszerki budowlanej. Tydzień temu oglądałem nowo budowany
        blok innego dużego i uznanego dewelopera, tam też była tragedia i sceny jak za
        czasów serialu "czterdziestolatek"Może to tak jest, że wszyscy deweloperzy
        postępują tak samo, bo poprostu nie szanują swoich klientów, wychodząc z
        założenia, że przeciętny Kowalski i tak raz w życiu kupuje mieszkanie więc nie
        muszą się martwić o jego opinię.
    • Gość: Zagony5 Re: Konstruktywnie IP: *.devs.futuro.pl 18.03.05, 13:34
      Jestem mieszkańcem sąsiedniej wspólnoty - Zagony 5 i mogę stwierdzić jedynie,
      że parking to "mały pikuś" w porównaniu z innymi grzechami Inkomu.
      1) Brak właściwej komunikacji z Inkomem - potakują, obiecują - potem jest
      zupełnie inaczej.
      2) Opowiadają cuda - nie dajcie się nabrać i od deski do deski przeglądnijcie
      PROJEKT WYKONAWCZY
      3) Nie dajcie się skusić na podpisywanie aktu notarialnego w polecanej przez
      Inkom kancelarii. Kupa aktów zawierała błędy (nieprawidłowo wyliczone udziały),
      bo notariusz NICZEGO nie sprawdzała.
      4) Po oddaniu mieszkań w 2002r do tej pory Inkom nie usunął usterek, a były to
      usterki poważne - źle zamontowane okna, źle zrobiona izolacja i tynki.
      5) Inkom stara sie zarządzać budynkiem jak najdłużej - byleby upłynął termin
      gwarancji. Wówczas ludziska mogą ich pocałować w d... Tak było na Zagony 3.
      6) Inkom zmienia wykonawców (sama nie jest firmą budowlaną) jak rękawiczki. To
      nie jest gwarancja jakości i ciągłości.
      Jest dzikie mnóstwo mniejszych i większych powodów, by nie polecać firmy Inkom
      jako rzetelnego developera. A wszystkim, którzy się zastanawiają polecam wizytę
      u byłych klientów firmy Inkom.
      • mucha2 Re: Konstruktywnie 24.07.05, 23:24
        Zagony5 - Twoja wypowiedź to strzał w 10-tkę - odzwierciedla dokładnie to co
        dzieje się po podpisaniu umowy z firmą INKOM, a właściwie po wpłaceniu całej
        kwoty umownej. Potem zapominają o kliencie. Na jakiekolwiek pisma od firmy
        INKOM nie ma co liczyć, to ich strategia - na nic nie odpowiadac na piśmie.
        Popieram Twoją wypowiedź, jeżeli kiedykolwiek ktoś będzie zastanawiał się czy
        wybrać firmę INKOM, to rzeczywiście polecam wizytę (najlepiej u kilku) klientów
        tego dewelopera. Gdzie ich szukać - to proste - lista ich jest dostępna na
        stronie www.inkom.ig.pl - udajcie się po prostu na osiedla wybudowane przez
        INKOM. Tam znajdą się osoby, które chętnie powiedzą o całej liście
        nieusuniętych usterek, niedokończonych inwestycji itp. rzeczy.
    • Gość: Zen Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.05, 22:48
      Pozdrawiam mieszkańców INKOMU na Skarbowców(nie mieszkam tam)ale mam sentyment
      do tego budynku.Pod spodem było kiedyś bardzo ciekawe miejsce, szkoda tylko że
      je zlikwidowali po wojnie,gdybyście się dowiedzieli to dalej to pole stałoby
      puste.Odważni jesteście
      • Gość: mieszkaniec Re: Nowe osiedle firmy Inkom na Wojszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 23:06
        Zen, możesz odkryć karty i podac nieco więcej informacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka