Dodaj do ulubionych

27.04.2002 WROCLAW - SOLIDARNY Z PALESTYNA

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 13:03
WROCLAW 27.04.2002 (Sobota)

DZIEŃ SOLIDARNOSCI Z NARODEM PALESTYNY - 27.04.2002 godz. 17-tej, przed
Pomnikiem Ofiar Stalinizmu przy ul. Swidnickiej ( między opera i fosa).
Organizatorzy: Komitet Pamięci Ofiar Stalinizmu w Polsce
Kontakt: dr Leszek Skonka 50-950 Wrocław 2, skr. 807, tel. 0601 760 789,
fax. (71) 7809081 pamiecnarodu@tlen.pl lub stalinism@wp.pl

przypominam tez o mozliwosci BEZPLATENGO wyjazdu do Warszay na manifestacje:

WARSZAWA 19.04.2002 (Piatek)

Legalna manifestacja pokojowa - solidarnosci z Narodem Palestyńskim o
godzinie 11:30. Zbiórka przy pomniku Witosa na placu Trzech Krzyży.
Uczestnicy demonstracji przejd± ul. Wiejsk± w pobliżu gmachu Sejmu,
następnie skręc± w ul. Piękn± i przejda na chodnik przed ambasada USA od
strony Al. Ujazdowskich. Tam zostan± wygłoszone przemówienia i przyjęty
tekst rezolucji, która zostanie przekazana Ambasadorowi Stanów Zjednoczonych
w Polsce i innym odpowiednim władzom.

BEZPLATNE AUTOBUSY DO WARSZAWY :

WROCLAW - g. 06:00 pod akademikiem T7 (Przy moscie Zwierzynieckim / ul.
Sklodowskiej Curie)
prosimy o wczesniejsza rezerwacje pod numerem tel. 0607102757 lub 0601899485
Koordynator ogólnokrajowy - Ahmad tel 606259469.
Białystok - Abdulwahed-tel komórkowy 0691164811; Łódz - Husam 042/6354869;
Lublin - Sami 0609692902; Poznań - Ahmed 0604367633; Katowice - Basem
0604700794

Obserwuj wątek
    • Gość: Observer Re: 27.04.2002 WROCLAW - SOLIDARNY Z PALESTYNA IP: 53.48.71.* 17.04.02, 15:04
      Jestesci grupka naiwnych pieknoduchow. Moze w imie solidarnosci z narodem
      palestynskim wysadzicie sie w powietrze? (byle z dala od niewinnych ludzi).
      • Gość: Piolo SOLIDARNOŚĆ Z IZRAELCZYKAMI... IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 17.04.02, 18:03
        ...mordowanymi przez samobójców-szaleńców.
        Czy ty Viri też tańczyłaś(łeś) z Palestyńczykami z radości na ulicy po ataku na
        USA. Hmmm?
        A może by, kurwa (przepraszam za słowo), urządzić demonstrację PROPOKOJOWĄ, a
        nie opowiadać się ciągle po jednej stronie, ty zakuty, ograniczony łbie???
        • Gość: jarq Nie czarujmy sie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.02, 18:54
          To wcale nie jest manifestacja propalestyńska, tylko antyizraelska! Chłopaki
          mają głęboko Palestynę! Nie pochwalam ani jednych, ani drugich, ale dolewanie
          oliwy do ognia (choćby w tak mało znaczący sposób)jest pochwałą dla fanatyzmu.
          Zgadzam się, że manifestacja pokojowa, bez wskazania, kto jest be, a kto
          uciskany, miałaby rzeczywiście pozytywny wydźwięk!
        • Gość: ◄viri► Re: SOLIDARNOŚĆ Z IZRAELCZYKAMI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 22:07
          strasznei ograniczony jestes
          naogladales sie specjalnie spreparowanych materialow...
          otworz szerzej oczy!
          zastanow sie dlaczego
          niektorzy ludzie sa do tego stopnia zdesperowani, ze staja sie zywymi bombami !
          Co jest tego powodem?
          Jakie panstwo jako jedyne na swiecie od kilkudziesieciu lat nie respektuje ani
          jednehj rezolucji onz?
          Jakie panstwo dyskryminuje rasosowo - apartheid ?
          Jakie panstwo stisuje tortury w wiezieniach?
          Ktore Panstwo kolonizuje i okupuje - 53 lata !

czy to tak ciezko zrozumiec?
    • Gość: Dorotus Re: p r o p o z y c j a IP: *.lns.bezeqint.net 17.04.02, 20:49
      Mam dla Ciebie propozycje wyjechania do Francji tam juz jest i tak ok 6
      milionow Palestynczykow mozesz sie do nich przylaczyc.Francja i tak strachliwa
      o wlasna tylna czesc ciala zawsze byla po stronie bardziej krzyczacej i
      brutalnej. Patrz: rzad Vishy w 2 wojnie swiatowej. Dzis zreszta jest bardzo
      podobnie. Jak dotad najwiecej atakow na zydowskie pomieszczenia bylo wlasnie we
      Francji. Czy podpalanie zydowskich sklepow i synagog czegos Ci czlowieku nie
      przypomina ? A kto wie moze za pare ladnych lat te 6 mln palestynczykow
      postanowi ze Palestyny miejsce to wlasciwie Francja ? A moze jak wystarczajaca
      sie Arabowie rozmnaza to moze Islam opanuje caly swiat ? Chyba sobie nie
      zdajecie sprawy co Arabowie maja w na mysli w slowie "Dzi-ad" - otoz jest to
      opanowanie calego swiata. A dlaczego w Izraelu nie ma spokoju ? Dlatego ze
      Arabowie nie chca tylko czesci ziemi Izrael, tylko jej caly obszar. Oj duzo
      jeszcze sie trzeba tu uczyc tej faktycznej aktualnej historii !!!!!!!!
    • kochanka TAK_POPIERAJCIE_VIRI<_ARABSKIEGO TERRORYSTYE1: 17.04.02, 21:22
      VIRI_SAM_POPISYWAL_SIE_JAK_LATWO_WAS_OKRADA:!!!!:
      UWAGA!: strona vivapalestyna zbiera wasze dane!!!!

gość Uwaga napisał:

Czy wiecie że każdy kto wejdzie na stronę viva.palestyna.pl jest logowany na
      tej stronie? Każdy idiota który naiwnie wejdzie na stronę vivapalestyna daje im
      następujące dane:
      dnia: 21 12 02:45 PM Friday, 2001
      zagladnal tu uzytkownik o nazwie: viva ( 213.77.244.149 )
      uzywal przegladarki: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98; SOIE5

Proszę przeczytać poniższy post. Sam Viri chwali się adresami które strona
      viva.palestyna.pl kradnie od wszystkich którzy naiwnie na tą stronę wejdą:

> viva.palestyna.pl < CODZIENNIE KILKADZIESIAT Autor: Gość portalu: ◄viri►Data:
      21-12-2001 22:53 adres: 213.195.155.*

OSOB ODWIEDZA TE STRONE !

ZAPRASZAM DO WSPOLPRACY WSZYSTKICH ZAANGAZOWANYCH EMOCJONALNIE I NIE TYLKO W
      KONFLIKT NA BLISKIM WSCHODZIE !

-----
    • kochanka VIR_ZAPRASZA_NA MANIFESTACJE_A POTEM_FILMUJE_I_ 17.04.02, 21:35
      Szpieguje:

Prosze przeczytac jak odpisal osobie na Forum Swiat ktora odwazyla sie napisac
      ze wroclawska manifestacja miala tylko paru uczestnikow:

Re: 100osobowy tlum i tajne sluzby, heheh! Po imprezie
      Autor: Gość portalu: ◄viri►
      Data: 19-03-2002 23:20 adres: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl

--------------------------------------------------------------------------------
      :)
      fajnie, ze bylas!
      byc moze nawet mam Cie na video :)
      organizatorow bylo 4rech
      a PPS-ruch radykalny - wszystkim sie zajal!
      byla to apolityczna manifestacja - ja osobiscie nie przynaleze do zadnej
      partii / organizacji !

relacja:

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=1318913&aid=1412367

Nie nalezy do partii ale filmuje, szpieguje i loguje!!!

• kochanka WROCLAW<_GNIAZDO_ARABSKIEGO_TERRORYZMU_______: 17.04.02, 21:38
        Tak!!!! VIVapalestyna czyli terroryzm nie tylko internetowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prosze przeczytac sobie ten post i pomyslec czy warto sie zadawac z Arabskim
        terrorysta Viri,Vist i elhakim:

W zasadzie do Helgi
        Autor: inkatha@poczta.gazeta.pl
        Data: 24-02-2002 02:48

--------------------------------------------------------------------------------
        Ten watek to w azasadzie jest tylko do Helgi.
        Zaluje, ze nie moge go skierowac do jewrejskich kundli typu jojo, czy jakis tam
        YYY - bo niestety odleglosc troche jakby za duza do tych karlow umyslowych.

A wiec droga Helgo po kolei:)
        1. Przystopuj trosze, ze swoimi wypowiedziami oczerniajacymi Polakow i Polske.
        Mieszkasz w tym kraju wiec powinno ci raczej zalezec, azeby byl dobrze
        postrzegany. Jakos nie moge zrozumiec u ciebie nienawisci do wszelkich
        nacjonalizmow i przemocy, a jednoczesnie akceptacje tychze w wypowiedziach
        (jakze obrzydliwych) tych "dzentelmenow" z NY, o ktorych wczesniej wspomnialem.
        2. Jak ktos mi pluje w twarz (a tobie sie to czesto zdarza i jeszcze irytujaco
        glupa rzniesz) - to ja w takich sytuacjach wale prosto w morde.

A teraz do rzeczy:
        - jestem Wroclawiakiem
        - nie lubie rasizmu, nacjonalizmu (rowniez w wydaniu Zydowskim) i przemocy
        - nie lubie moralnosci Kalego
        - nie lubie jak mi sie przypisuje poglady do ktorych mi daleko
        - nie lubie demagogii, chamstwa i zaklamania

Bardzo zaluje, ze kieruje ten post do Ciebie wlasnie a nie do Twoich "kumpli".
        Jak wiesz zapewne - Wroclaw jest w Polsce najbardziej preznym osrodkiem
        nacjonalizmu polskiego. Tu najwiecej zwolennikow ma NOP. Z Wroclawia pochodzi
        charyzmatyczna (nie dla mnie - bynajmniej) narodowa kapela "Legion". Tu
        narodowcy przeprowadzali i (mam nadzieje przeprowadzaja nadal - bo z tym sie
        jedynie z nimi zgadzam) fizyczna eliminacje dresiarzy, ktorzy handluja
        narkotykami w szkolach podstawowych. Wielu ich trafilo na intensywna terapie
        po "interwencji" NOP-owcow. Na pewno, nie spodobaloby sie im rowniez to co
        prezentujesz na tyn forum.
        Tak wiec moja rada - przystopuj troche, bo obrazanie ludzi jest naganne - a za
        swoje slowa trzeba brac ODPOWIEDZIALNOSC

Pozdrawiam i zycze milej niedzieli.

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=1219911&aid=12199
        • Gość: ◄viri► Re: WROCLAW<_GNIAZDO_ARABSKIEGO_TERRORYZMU_______: IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 22:12
          to nie moje slowa... ten ostatni post
          ktos sie podszywa
          a co do IP to widac, z enie masz zielonego pojecia o co w tym wszystkich chodzi!
          gazeta.pl tez ma twoje dane !

glupolku !
          • kochanka Re: WROCLAW<_GNIAZDO_ARABSKIEGO_TERRORYZMU_______: 17.04.02, 22:21
            Gość portalu: ◄viri► napisał(a):

> to nie moje slowa... ten ostatni post
            > ktos sie podszywa
            > a co do IP to widac, z enie masz zielonego pojecia o co w tym wszystkich chodzi
            > !
            > gazeta.pl tez ma twoje dane !
            >
            >
            > glupolku !\

Tak tylko gazeta nie wlamuje sie do kompow pro Izraelskich uczestnikow forum!!!!!

Logujesz, Filmujesz, i szpiegujesz.

• kochanka ZLAPALAM__TERRORYSTE_________________________VIRI! 18.04.02, 14:00

> to nie moje slowa... ten ostatni post
            > ktos sie podszywa

Dlaczego sie tlumaczysz i piszesz ze sie ktos pod ciebie podszywa skoro post ten
            byl podpisany przez: inkatha@poczta.gazeta.pl???
            Ja ci powiem dlaczego!! Poznales swoj post ale zapomniales ze podpisales go nie
            VIRI ale inkatha@poczta.gazeta.pl.. Jestes terrorysta VIRI!!!

> a co do IP to widac, z enie masz zielonego pojecia o co w tym wszystkich chodzi
            > !
            > gazeta.pl tez ma twoje dane !
            >
            >
            > glupolku !

• pulsprawdziwy Re: ZLAPALAM__TERRORYSTE_________________________VIRI! 18.04.02, 20:36
              kochanka napisał(a):

> Gość portalu: ◄viri► napisał(a):
              >
              > > to nie moje slowa... ten ostatni post
              > > ktos sie podszywa
              >
              > Dlaczego sie tlumaczysz i piszesz ze sie ktos pod ciebie podszywa skoro post te
              > n
              > byl podpisany przez: inkatha@poczta.gazeta.pl???
              > Ja ci powiem dlaczego!! Poznales swoj post ale zapomniales ze podpisales go nie
              >
              > VIRI ale inkatha@poczta.gazeta.pl.. Jestes terrorysta VIRI!!!

Oczywiscie ze to on albo ktos kogo on zna! Typowe palestynskie zachowanie.
              TERROR!!!!!!!
              • Gość: ◄viri► ...... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 21:08
                no to zostalem rozszyfrowany
                ajaj !
                zrobilibyscie cos porzadnego raz w zyciu ?!

dzieki za reklame mojego postu !
                jutro jada 3 autokary z Wroclawia ;)

www.propalestyna.any.pl/
                • kochanka Niezapomnij ___LADUNKOW_____WYBUCHOWYCH!!!!!!!!!!! 18.04.02, 21:20
                  I nie zmarnuj ich na doroslych.. Moze jakas szkola?? Moze przedszkole???

> no to zostalem rozszyfrowany
                  > ajaj !
                  > zrobilibyscie cos porzadnego raz w zyciu ?!
                  >
                  > dzieki za reklame mojego postu !
                  > jutro jada 3 autokary z Wroclawia ;)
                  >
                  >
                  > <a href="http://www.propalestyna.any.pl/"target="_blank">www.propalestyna.any.p
                  > l/</a>

• Gość: Piolo Do Viri IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 18.04.02, 22:16
                    No widzisz, Viri, antysemicki pawiu. Lekka prowokacja i już udowodniłeś, że
                    Palestynę masz gdzieś, równie dobrze mogliby to być Eskimosi. Ważne jest tylko
                    to, żeby dokopać Izraelowi.
                    Pytasz, co sprawia,że ludzi dokonują samobójczych zamachów? Odpowiadam: to
                    samo, to sprawiło, że pewnego słonecznego poranka dziewiętnastu arabskich
                    studentów porwało samoloty i rozbiło je o WTC i Pentagon. Kierowała nimi bieda?
                    Głód? Oj nie, nie, to FANATYZM.
                    Chcesz popierać terroryzm, to rób to w zaciszu swojej obory, a nie zawracasz
                    głowę i robisz ludziom wodę z mózgu.
                    Pozdrów swoją garstkę oszołomów z młodzieży Weszpolskiej. Owocnej błazenady w
                    Warszawie.
                    piolo
                    P.S.Obrońcu ucieśnionych, mam dla ciebie super propozycję: Urządź protestację
                    protalibańską. Przecież ci talibowie tacy biedni. USA zbombardowało im państwo
                    i ściga ich po górach...
                    KTO JEST NAJPOTĘŻNIEJSZYM MOCARSTWEM NA ŚWIECIE?
                    KTO, NIE ZWAŻAJĄC NA PROTESTY INNYCH KRAJÓW, PRACUJE NAD TARCZĄ ANTYRAKIETOWĄ,
                    PROWADZĄC DO WYŚCIGU ZBROJEŃ?
                    KTO NIE NIE ZGADZA SIĘ NA OGRANICZENIE EMISJI GAZÓW CIEPLARNIANYCH?
                    No to co, zakładaj "VIVA.TALIBAN.PL" i leć z kolegami pod ambasadę USA.
                    Żegnam, bawoli piardzie.
                    • Gość: Janusz Re: Do Viri IP: *.proxy.aol.com 19.04.02, 08:13
                      Cos sie tak uczepil sierpniowego ataku na USA. Ameryka pomimo tego
                      doswiadczenia bedzie pierwszym krajem, ktory udzieli pomocy narodowi
                      palestynskiemu, mowi sie o tym na wszystkich politycznych szczeblach ( nie wiem
                      gdzie mieszkasz i jakich sluchasz wiadomosci).Tu chodzi o narod, ktory walczy o
                      swoja panstwowosc a nie o ekstremistow, ktorzy sa wszedzie. Kiedy Polska
                      walczyla z komunizmem caly wolny swiat solidaryzowal sie z Polakami i nikt nie
                      posadzal tych krajow oraz ich rzadow o sympatie z komunizmem.
                      Popieram ideje solidarnosci z narodem palestynskim, jak wszyscy wolno myslacy
                      ludzie w krajach demokratycznych.( poczytaj i posluchaj uwaznie, wypowiedzi
                      przedstawicieli rzadow Europy Zach. i USA)
                      • kochanka ZBOCZONA PALESTYNA!!!!!___________________________ 19.04.02, 15:53
                        Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Cos sie tak uczepil sierpniowego ataku na USA. Ameryka pomimo tego
                        > doswiadczenia bedzie pierwszym krajem, ktory udzieli pomocy narodowi
                        > palestynskiemu, mowi sie o tym na wszystkich politycznych szczeblach ( nie wiem
                        >
                        > gdzie mieszkasz i jakich sluchasz wiadomosci).Tu chodzi o narod, ktory walczy o
                        >
                        > swoja panstwowosc a nie o ekstremistow, ktorzy sa wszedzie.

Tylko w wypadku "Palestynczykow" caly narod jest fanatyczny!. Polacy tez walczyli
                        o niepodleglosc ale nie mordowali dzieci swoich wrogow. A palestynczycy nie tylko
                        morduja dzieci wrogow ale z duma poswiecaja w tym celu swoje wlasne dzieci. Na
                        dodatek caly narod robi z tych smobojczych mordercow bohaterow narodowych.
                        Rodzina dostaje 25.000 dolarow a zboczeniec pojawia sie na plakatach, w gazetach
                        itd. Niedawno ogladalam wywiad z matka takiego skurwysyna ktora powiedziala ze
                        jest dumna ze jej syn wysadzil sie w autobusie. Miala tez nmadzieje ze jej
                        nastepny syn zakonczy swoje zycie w ten sam sposob. ZBOCZENIE NA WIELKA SKALE!!
                        Nie mowimy o male grupie fanatykow. Mowimy o calym zboczonym narodzie, ktory
                        nigdy nie istnial i byl tylko wymyslony w celu walki z Izraelem.

• Gość: ◄viri► Re: Do Viri IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 23:07
                        NIE JESTEM ANTYSEMITA !
                        nie mam zadnych uprzedzen rasowych !
                        Wszyscy w srodku jestesmy tacy sami!
                        Boli mnie to co dzieje sie w Palestynie -
                        poniewaz mialem okazje byc tam i to widziec
                        na wlasne oczy. Niestety niewiele osob zdaje sobie sprawe z tego
                        jak to wszystko wyglada od strony iciesnionych... jak wyglada ich zycie!

Myslicie, ze to takie trywialne wysadzic sie w powietrze? Ze tak latwo jest
                        zdeterminowac czlowieka do takiego czynu? Na dodatek sa to mlodzi ludzie...
                        pelni sil i checi do zycia! Niekiedy bardzo zdolni jak ostatnia dziewczyna -
                        kamikadze !
                        54 lata okupacji wyniszczylaby nawet najsilniejszych !
                        54 lata swiat milczy !
                        nawet teraz... za kilka dni bedzie cicho o Jenin a w massmediach zamydli sie
                        nam oczy puszczajac kilka filmow o holokauscie !

ech...

Izrael to jedyny kraj na swiecie, ktory od kilkudziesieciu lat
                        nie zastosowal sie do ZADNEJ rezolucji ONZ!

Czy ONZ tez jest antysemickie?
                        Amnesty International?
                        Wszystkie humanitarne organizacje ?
                        Europa ?

• Gość: ◄♫ ► JESZCZE JEDNO... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 23:11
      zawsze mozna przyjsc na tego typu manifestacje by podyskutowac
      dowiedziec sie czegos z "innej" strony...

I PRZY OKAZJI UWAZAJCIE NA OSOBY
      PODSZYWAJACE SIE PODE MNIE!

NIE MAM KONTA NA GAZETA.PL
      NIE LOGUJE SIE NA FORUM !
      viri-palestyna@gazeta.pl TO KTOS
      ZUPELNIE INNY - OSOBA< KTORA CHCE MNIE OSMIESZYC...

OD TERAZ PODPISYWAC SIE BEDE JAKO NUTKA Z TROJKACIKAMI !

POZDRAWIAM

viri
      • Gość: Piolo Re: JESZCZE JEDNO... IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 20.04.02, 03:00
        Gość portalu: ◄♫ ► napisał(a):

> zawsze mozna przyjsc na tego typu manifestacje by podyskutowac
        > dowiedziec sie czegos z "innej" strony...

Ro znaczy z jakiej???

> I PRZY OKAZJI UWAZAJCIE NA OSOBY
        > PODSZYWAJACE SIE PODE MNIE!
        >
        > NIE MAM KONTA NA GAZETA.PL
        > NIE LOGUJE SIE NA FORUM !
        > viri-palestyna@gazeta.pl TO KTOS
        > ZUPELNIE INNY - OSOBA< KTORA CHCE MNIE OSMIESZYC...

Nie trzeba, nie trzeba, sam się ośmieszasz. gdyby zależało wam, sieczkobrzęki, na
        pokoju, to urządzalibyście demonstracje propokojowe, ale ty wolisz kopać Izrael,
        bo to Żydzi itd.
        A gdyby TWOJE dziecko zginęło w wyniku ataku samobójcy, CO byś wtedy myślał?
        Obawiam się jednak, że to pytanie i postawienie się w takiej sytacji, wykracza
        poza możliwości twojego intelektu.
        Niestety...
        • Gość: ◄♫ ► Re: JESZCZE JEDNO... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 15:36
          na pewno protestowalbym gdyby Polska kolonizowala i okupowala inny kraj!
          zydzi stosuja terror panstwowy... gdyby tak twoje dziecko zginelo pod gruzami
          swojego domu ? a swiat nazwalby ten akt - WALKA Z TERROREM ?
          jak bys sie zachowal?

nie zdajesz sobie sprawy z ogromu cierpienia jaki ten narod przeszedl !
          TO HOLOKAUST PALESTYNY

• viri_ Re: JESZCZE JEDNO... 20.04.02, 03:20

Naprawde to w zasadzie chodzi o walke z Zydami pod parasolem wymyslonego narodu
        Palestyna
        ◄♫ ►

• Gość: ◄♫ ► Re: JESZCZE JEDNO... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 15:37
          walke z izraelem nie zydami!
          a to duza roznica!
          • Gość: don Re: JESZCZE JEDNO... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.02, 15:58
            Palestyna w ogniu

Co najmniej sześciu palestyńskich policjantów zginęło w czasie starcia, do
            jakiego doszło w czwartek nad ranem, gdy izraelskie czołgi wjechały do miasta
            Dżenin na Zachodnim Brzegu Jordanu. Tymczasem palestyńscy bojownicy otoczyli w
            czwartek 14-osobowy oddział izraelskich żołnierzy w budynku szkolnym w obozie
            dla uchodźców Balata.
            Co najmniej sześciu palestyńskich policjantów zginęło w czasie starcia, do
            którego doszło nad ranem, gdy izraelskie czołgi wjechały do miasta Dżenin na
            Zachodnim Brzegu Jordanu

Izraelskie czołgi, które przed świtem wdarły się na przedmieścia Dżeninu z
            północy i południa, zostały ostrzelane przez Palestyńczyków. Trzech z sześciu
            zabitych palestyńskich policjantów zginęło broniąc punktu kontroli drogowej na
            północy Dżeninu. Dwóch kolejnych zginęło w rejonie wieży telewizyjnej na
            południowo-zachodnich obrzeżach miasta. Do starć doszło także w obozie
            palestyńskich uchodźców koło Nablusu, gdzie Izraelczycy zastrzelili lokalnego
            przywódcę Brygad Męczenników Al Aksy.

Natomiast palestyńscy bojownicy otoczyli w czwartek 14-osobowy oddział
            izraelskich żołnierzy w budynku szkolnym w obozie dla uchodźców Balata na
            Zachodnim Brzegu Jordanu. Do zablokowania Izraelczyków doszło po wymianie ognia
            między obiema stronami. "Otoczeni są w szkole, a my odrzuciliśmy apele władz
            Autonomii Palestyńskiej o to, by ich uwolnić" - powiedział anonimowy bojownik.

Propozycję przerwania spirali przemocy na Bliskim Wschodzie oficjalnie
            przedstawili na forum Rady Bezpieczeństwa Saudyjczycy. Amasador Abdullah
            powiedział, że kraje arabskie mogą znormalizować stosunki z Izraelem w zamian
            za całkowite wycofanie się z terytoriów palestyńskich okupowanych od wojny w
            1967 r. W swym wystąpieniu saudyjski ambasador ominął jednak ważny punkt
            pierwotnie przedstawionego planu - uznanie Izraela przez państwa arabskie.

Komentując to wystąpienie izraelski ambasador przy ONZ, Aaron Jacob oświadczył,
            że jego rząd jest "ogromnie rozczarowany" wystąpieniem saudyjskiego dyplomaty.
          • kochanka Re: JESZCZE JEDNO... 20.04.02, 22:22

> walke z izraelem nie zydami!
            > a to duza roznica!

Tak Viri, dlatego palestynczycy wysadzaja sie po dyskotekach mordujac zydowskie
            dzieci.

• kochanka ________Naiwnosc/zboczenie_ Viri_ nie ma granic!! 21.04.02, 17:16

> walke z izraelem nie zydami!
            > a to duza roznica!

Chodzi o Izrael nie o Żydów????

1.Czerwiec 1. 2001. Palestyński zboczeniec wysadził się na dyskotece. 21
            nastolatków strąciło życie 86 ciężko rannych.
            2. Listopad 21, 2001. Palestyński zboczeniec wysadził się przy szkole. 2 zabitych
            14 dzieci ciężko rannych
            3. Wrzesień 200 do Maja 2001. 278 samobójczych ataków na Izraelskich cywilów. 79
            cywilów zamordowanych, 967 cywilów rannych.

Żadna z powyższych ofiar nie zginęła przez przypadek. To nie są przypadkowe
            ofiary wojny. Celowe, systematyczne mordowanie Zydów jest celem zboczonej
            Palestyny.

server12.castup.net/mfa/

• Gość: Xero Re: ________Naiwnosc/zboczenie_ Viri_ nie ma granic!! IP: *.proxy.aol.com 21.04.02, 18:42
              Zboczona(y) Kochanka! Postaraj sie, zeby Palestynczycy mogli kupowac bron tak
              jak zydzi a wtedy beda "humanitarnie" tak jak to robia Twoi zboczency z Izraela
              mordowac zydowskie rodziny i ich dzieci. Wtedy bardzo szybko wyrownaja ponad
              dziesiecikrotna roznice w zabitych dzieciach. Sprawdz tez osobiscie, czy pocisk
              artyleryjski jest dobrze wycelowany w wypelniony pokoj z zydowska rodzina. Moze
              wylatujaca luska walnie w Twoja glowe i przywroci Ci choc odrobine rozumu!
              • Gość: jojkid Re: ________Naiwnosc/zboczenie_ Viri_ nie ma granic!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.02, 18:56
                kochanka kocha vira!!!!!!!! kto sie lubi ten się czubi !!!!!!!!!!!
                • kochanka Re: ________Naiwnosc/zboczenie_ Viri_ nie ma granic!! 21.04.02, 19:46
                  Gość portalu: jojkid napisał(a):

> kochanka kocha vira!!!!!!!! kto sie lubi ten się czubi !!!!!!!!!!!

Tak strasznie go kocham!!

• kochanka Re: ________Naiwnosc/zboczenie_ Viri_ nie ma granic!! 21.04.02, 19:45
                Gość portalu: Xero napisał(a):

> Zboczona(y) Kochanka! Postaraj sie, zeby Palestynczycy mogli kupowac bron tak
                > jak zydzi a wtedy beda "humanitarnie" tak jak to robia Twoi zboczency z Izraela
                >
                > mordowac zydowskie rodziny i ich dzieci. Wtedy bardzo szybko wyrownaja ponad
                > dziesiecikrotna roznice w zabitych dzieciach. Sprawdz tez osobiscie, czy pocisk
                >
                > artyleryjski jest dobrze wycelowany w wypelniony pokoj z zydowska rodzina. Moze
                >
                > wylatujaca luska walnie w Twoja glowe i przywroci Ci choc odrobine rozumu!

Tylko zboczone matki zboczonego narodu wysyłaja z duma swoje dzieci na pewna
                smierc. Mordowanie dzieci swoich wrogów jest zboczeniem. Swiadome wysyłanie
                swoich dzieci na śmierć, przekracza wszystkie granice ludzkiego zachowania.
                Po zamachu zboczona rodzina robi ładna prywatkę i wszyscy się bawią, gratulując
                matce dobrego wychowania mordercy syna czy córki. Matka z dumą i z uśmiechem na
                twarzy rozmawia z reporterami zapewniając ich że ma nadzieją że jej pozostałe
                dzieci pójdą w ślad pierwszego mordercy. Rodzina dostaje od Arafata $25.000 i
                wszyscy są szczęśliwi ponieważ morderca jest w drodze do burdelu z 72 dziewicami!!
                Myślisz że przesadzam?? Tak to niestety wygląda. Dosłownie tak.

• Gość: Avocado Brudasy do Azji, po prostu sio ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.02, 20:41
      Takimi wezwaniami tylko psujesz mi kolacje, chlopcze !

Pozdrawiam,

Avocado Aguila
      • Gość: ◄♫ ► Re: Brudasy do Azji, po prostu sio ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 22:25
        koszerna kolacja?
        • Gość: Avocado Nie, ale tez nie byla to kolacyjka z granatem !! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.02, 13:36
          Nie zasmiecajcie forum swoimi idiotycznymi nagabywaniami, bo naprawde NIKOGO to
          nie interesuje !

Pozdrawiam,

Avocado
    • Gość: ◄♫ ► ponad 75 tysiecy osob demonstrowalo... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 22:24
      solidarnosc z Palestyna w Waszyngtonie:

Poprostu > Wiadomości > Zagranica > Wojna w Palestynie
      Waszyngton: przeciw wojnie
      21. 04. 2002 dc.indymedia
      Ponad 75 tysięcy osób przeszło ulicami Waszyngtonu w marszu solidarności z
      Palestyńczykami. Było to jak dotychczas największe propalestyńskie wystąpienie
      w Stanach Zjednoczonych.
      W marszu wzięli udział głównie Arabowie, ale także grupy lewicowe oraz Żydzi
      przeciwni polityce Szarona. Dla wielu demonstrantów był to protest głównie
      przeciwko wojennej polityce USA i w pochodzie można było dostrzec wiele
      transparentów również przeciwko wojnie w Afganistanie, Kolumbii i Iraku.

Uczestnicy pochodu wskazywali również na problem dyskryminacji Arabów w Stanach
      Zjednoczonych po 11 września.

poprostu.pl
    • kochanka PO_9.11_NALEZY_WYWALIC_WSZYSTKICH ARABOW_Z_USA!!!! 22.04.02, 00:45
      Tak, demonstrowała hołota arabska które korzystając z naszej gościnności już
      zamordowała nam 3000 ludzi. Gdzie Arab tam zawsze jest terror!
    • Gość: Vicki Re: 27.04.2002 WROCLAW - SOLIDARNY Z PALESTYNA IP: 217.97.195.* 23.04.02, 13:06
      A któż to zaprasza na demonstrację ? Dr Leszek Skonka ! Pod koniec lat
      siedemdziesiątych sprawiał wrażenie dysydenta, zakładając jednoosobowy komitet
      do walki z "berufsverbot" w PRL, w sierpniu 80 wkręcił się do Solidarności,
      szybko jednak usunięty za rozbijactwo i awanturnictwo, już wtedy podejrzany o
      bycie SB/ckim prowokatorem, jego grupa torpedowała długo i umiejętnie powstanie
      Solidarności w Wałbrzychu, potem wydawała prowokacyjne, eseckie pismo
      Demokracja Związkowa, zajmujące się tropieniem Żydów i opozycjonistów w
      Solidarności. i W stanie wojennym wystąpił w serii programów telewizyjnych,
      prowadzonych przez SB-ckiego redaktora TV Wrocław Ubermana (niezłe nazwisko),
      gdzie demaskował siedzących w więzieniu działaczy opoyzcyjnych i
      solidarnościowych zgodnie z instrukcją z SB, jako aggentów, syjonistów, itd.
      Podłe bydlę, od pewnego czasu czołowy wrocławski "kombatant".
      A tu widzę go w nowej roli, obrońcy Palestyńczyków. Kolejne wcielenie
      esbecko/antysemickiej zgrai, od pewnego czasu w piórkach patriotów i obrońców
      uciśnionych Palestyńczyków.

Rzygać się chce. Myślałem, że Skona jest już wytępiona...
      • Gość: Avocado SBek ? Czemu nie siedzi w wiezieniu !??!?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.02, 14:13
        Przeciez tacy ludzie to najgorsze szmaty jakie chodzily po ziemi !!!

Pozdrawiam,

Avocado
      • kochanka Re: 27.04.2002 WROCLAW - SOLIDARNY Z PALESTYNA 23.04.02, 14:52
        Gość portalu: Vicki napisał(a):

> A któż to zaprasza na demonstrację ? Dr Leszek Skonka ! Pod koniec lat
        > siedemdziesiątych sprawiał wrażenie dysydenta, zakładając jednoosobowy komitet
        > do walki z "berufsverbot" w PRL, w sierpniu 80 wkręcił się do Solidarności,
        > szybko jednak usunięty za rozbijactwo i awanturnictwo, już wtedy podejrzany o
        > bycie SB/ckim prowokatorem, jego grupa torpedowała długo i umiejętnie powstanie
        >
        > Solidarności w Wałbrzychu, potem wydawała prowokacyjne, eseckie pismo
        > Demokracja Związkowa, zajmujące się tropieniem Żydów i opozycjonistów w
        > Solidarności. i W stanie wojennym wystąpił w serii programów telewizyjnych,
        > prowadzonych przez SB-ckiego redaktora TV Wrocław Ubermana (niezłe nazwisko),
        > gdzie demaskował siedzących w więzieniu działaczy opoyzcyjnych i
        > solidarnościowych zgodnie z instrukcją z SB, jako aggentów, syjonistów, itd.
        > Podłe bydlę, od pewnego czasu czołowy wrocławski "kombatant".
        > A tu widzę go w nowej roli, obrońcy Palestyńczyków. Kolejne wcielenie
        > esbecko/antysemickiej zgrai, od pewnego czasu w piórkach patriotów i obrońców
        > uciśnionych Palestyńczyków.
        >
        > Rzygać się chce. Myślałem, że Skona jest już wytępiona...

Czyli idealny tepek do wspolpracy z terrorystami!!

• Gość: ◄♫ ► Re: 27.04.2002 WROCLAW - SOLIDARNY Z PALESTYNA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 18:28
        nie wiem kto to jest.. liczy sie idea
    • Gość: ◄♫ ► Izraelowi wolno Irakowi nie... [ Jenin i ONZ ] IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 21:22
      na Bagdad za nie wpuszczenie komisji ONZ grozi kolejna akcja wojenna zadnego
      krwi Busha... Izrael (JEDYNE PANSTWO NA SWIECIE, KTORE OD KILKUDZIESIECIU LAT
      NIE PRZESTRZEGA ZADNEJ REZOLUCJI ONZ), ktory nie zgodzil sie na wpuszcenie
      niezaleznej miedzynarodowej komisji, ktora mialaby sprawdzic "zekome" (w oczach
      Izraela) pogloski o masakrze w Jenin spi spokojnie

przeciwko tej logice bedziemy protestowac!

STOP HOLOKAUST PALESTYNY !
      • heretik lekcja języka 24.04.02, 22:24
        Gość portalu: ?? ? napisał(a):

> przeciwko tej logice bedziemy protestowac!

Już ja ci k@#$a dam protesty. Naucz się wpierw pisać po
        polsku.
        • Gość: ◄♫ ► Re: lekcja języka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 00:27
          wybacz ale nie rozumiem...
          moze nadajemy na innych czestotliwosciach ?
    • Gość: ◄♫ ► [ Z A P R O S Z E N I E - na ten Piatek ] IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 00:27
      ZAPROSZENIE
      KOMITET PAMIĘCI OFIAR STALINIZMU ZAPRASZA NA KONFERENCJĘ PRASOWĄ Z
      AMBASDOREM POLESTYNY W POLSCE
      Konferencja odbędzie się 27 kwietnia br. ( w sobotę) o godz. 16,00 we
      Wrocławiu, w Klubie HOGGIS, w Domu Handlowym PSS "Społem Południe" (wejście
      od ul. Świdnickiej).
      Po Konferencji
      o godz. 17,00 , przed Pomnikiem Ofiar Stalinizmu przy ul. Świdnickiej
      między operą i fosą) odbędzie się spotkanie dla uczczenia pamięci ofiar
      stalinowskiego totalitaryzmu oraz wyrażenia solidarności z Bohaterskim
      Narodem Palestyny i innymi narodami walczącymi o wolność, niepodległość i
      wyzwolenie społeczne. Organizatorzy proszą także o podanie do wiadomości
      załączonej informacji.
      W imieniu Komitetu Pamięci Ofiar Stalinizmu dr Leszek Skonka
      (Kontakt tel. 0601760789, E-Mail - stalinism@wp.pl)

DZIEŃ SOLIDARNOŚCI Z NARODEM PALESTYNY
      Komitet Pamięci Ofiar Stalinizmu w Polsce organizuje w dniu 27 kwietnia - w
      "Miesiącu Pamięci Narodowej" spotkanie dla uczczenia pamięci ofiar
      stalinowskiego totalitaryzmu oraz wyrażenia solidarności z Bohaterskim
      Narodem Palestyny i innymi narodami walczącymi o wolność, niepodległość i
      wyzwolenie społeczne. Komitet Pamięci Ofiar Stalinizmu w Polsce proklamuje
      dzień 27 kwiecień "Dniem Solidarności z Narodem Palestyny" walczącym o
      niepodległość i odzyskanie ziem ojczystych zagrabionych przez faszystowskie
      państwo Izrael. Naród polski przez 123 lata walczył z trzema zaborcami o
      odzyskanie niepodległości. W tej długoletniej walce miliony Polaków straciło
      życie, doznało okrutnych okaleczeń, cierpień, szkód i upokorzeń. Ale ta
      olbrzymia ofiara nie poszła na marne i w 1918 roku Polska odzyskała
      niepodległość. Naród Palestyński powinien także wierzyć, że Jego wielkie
      poświecenie i ofiary z życia doprowadzą do osiągnięcie celu, czego uczciwa
      część ludzkości szczerze Mu życzy. Polacy zawsze solidaryzowali się z
      narodami ciemiężonymi i wspierali je w walce prowadzonej pod hasłem " za
      waszą i nasza wolność". Dlatego i dziś światła część narodu polskiego
      wrażliwa na krzywdy ludzkie, w tym tragicznym okresie dla Narodu
      Palestyńskiego staje po Jego stronie i potępia zbrodnie ludobójstwa Izraela.
      Komitet apeluje o udział w spotkaniu, które odbędzie się we Wrocławiu 27
      kwietnia br. ( w sobotę) o godz. 17-tej, przed Pomnikiem Ofiar Stalinizmu
      przy ul. Świdnickiej ( między operą i fosą).
      Komitet Pamięci
      Ofiar Stalinizmu w Polsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka