Dodaj do ulubionych

Otwarcie fabryki NTK w Jelczu-Laskowicach

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.04, 22:12
Polaczki zobaczą jak zapierd..la się w japońskich zakładach za 500 złotych
miesięcznie (zapomnij o nadgodzinach) Jak każą ci przyjść po raz czwarty w
niedzielę do roboty, to nawet nie wspominaj o związkach zawodowych, bo wyleją
cię na zbity pysk. Więc budujmy nadal kapitalizm.
Obserwuj wątek
    • Gość: erni Re: Otwarcie fabryki NTK w Jelczu-Laskowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 22:37
      A nie za 300 zł?
    • Gość: phenylocyclidyne No i mamy drugą Japonię IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.04, 23:16
      Myślę, że pracownicy będą otrzymywać wypłatę, taką jakby pracowali w Japonii.
      Ich kultura jest bardzo wysoka i to szczególnie honorowy kraj. Polacy tam sporo
      zarobią.
    • Gość: tom Re: Otwarcie fabryki NTK w Jelczu-Laskowicach IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.10.04, 00:25
      proponuję otworzyć firmę i kazdemu płacić np. 3000 netto bez względu na
      kwalifikacje. Jak załozysz inters to daj znać. Możę się skuszę wspaniałymi
      warunkami pracy i dobrą pensją. Od razu zabiorę się do tworzenia związku
      zawodowego.
      Pozdrawiam
      • Gość: Sid Vicious Tam gdzie wysokie zarobki związki nie są potrzebne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.04, 12:45
        Związki zawodowe dupku są tam, gdzie są konflikty - a kto wywołuje konflikty? -
        pracodawca - dlaczego on? - Bo oszukuje załogę i nie płaci pracownikom
        nadgodzin. Gdybyś zarabiał 3000 związki nie byłyby potrzebne.
        • Gość: panwojtek. Re: Tam gdzie wysokie zarobki związki nie są potr IP: *.netcologne.de 12.10.04, 14:28
          Sid Vicious, chcez zobaczyc dupka? Popatrz w lustro.
          Fabryke dopiero wczoiraj otworzono a ty juz chcesz oszukiwac. Nic dziwnego ze
          Polska tak na psy zeszla, dzieki takim jak ty wlasnie. Do pracy dwie lewe rece,
          ale pysk drzec to pierwszy
        • Gość: tom Re: Tam gdzie wysokie zarobki związki nie są potr IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.10.04, 15:12
          We wszystkich nierentownych molochach państwowych gdzie dyrektor z politycznego
          nadania nawet nie pomyśli żeby nie wypłacić pensji w terminie pracownikom
          (nawet gdy firma ma długi i nie płaci prywatnym dostawcom )są dziwnym trafem
          związki zawodowe ze służbowymi samochodami itp. , teraz powiedz lepiej kiedy
          rozpoczynasz biznes, obiecuję, że związków nie będe zakładał.Ale skoro twój
          zasób słów jest tak ubogi, to pewnie nie wiesz co to jest podaż i popyt. Mam
          przeczucie, że jesteś sierotą życiową która potrafi tylko płakać i narzekać.
          Mam radę dla Ciebie zapisz się do Samoobrony tam takich nieduoczonych piewców
          sprawiedliwości społecznej potrzebują.
          • Gość: Sid Vicious W Samoobronie już dawno jestem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.04, 18:59
            Dlatego zapisałem sie tam, aby nekać takie kapitalistyczne świnie jak ty. Słowa
            podaż i popyt nie interesują mnie, bo mam trójke dzieci na utrzymaniu. Patrzę
            na ręce takim złodziejom okradających załogę. Potem biedny płacze, że go na
            taczkach wywieźli i spalili jego mercedesa ze złotymi klamkami. Mam nadzieję,
            że dni takich pracodawców są policzone. Wbrew pozorom to właśnie pracodawcy -
            złodzieje są inicjatorami ruchów lewackich. Oni swoimi konfliktami zaogniają
            je i powodują strajki.
            • Gość: tom Re: W Samoobronie już dawno jestem IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.10.04, 23:55
              Spróbuję twoim tokiem myślenia. Jęśli wszyscy kapitaliści to świnie z którymi
              chcesz walczyć to jaka "świnia" Cię zatrudni. Jeśli mnie zmusasz do tego żebym
              był niegrzeczny to mam wrażenie że wiesz co to jest podaż. Robisz dzieci które
              będą słuchać takiego imbecyla jak ty i pewnie skończą jak ty, bo tatuś umiał
              zrobić dzieci ale nie umiał ich przygotować do życia. A zresztą po co ta
              dyskusja zaraz pewnie zaczniesz rzucać hasła "Balcerowicz musi odejść" a do
              mnie bardziej soczyście.
    • Gość: edi Re: Otwarcie fabryki NTK w Jelczu-Laskowicach IP: *.proxy.aol.com 12.10.04, 09:36
      a pamietasz jak skonczyl Sid V. " pianobijco"?
      • Gość: PCP TU SID MA RACJĘ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.04, 19:08
        To prawda. Konflikty, najczęściej zaogniają nieuczciwi przedsiębiorcy, którzy
        swoich pracowników mają za nic. Takich szefów trzeba tępić a każdy przypadek
        okradania pensji zgłaszać Państwowej Inspekcji Pracy.
        • Gość: tom Re: TU SID MA RACJĘ! IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.10.04, 23:59
          Przykład Biedronki pokazał że można wygrać z nieuczciwym pracodawcą. Tak należy
          robić w każdym przypadku. Tylko co to ma do nowo otwieranej fabryki która nie
          wypłaciła jeszcze ani jednej pensji.
          • Gość: Sid Vicious Jaka Biedronka człowieku o czym ty gadasz! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 10:16
            Nic się tam nie zmieniło. Może kogoś jedynie wyżucili z załogi za kapowanie.
            Szefostwo łamiące prawo nadal pracuje. Nie jesteś w temacie stary, bo ciebie to
            nie interesuje. A chocby nawet wywalili dyrekcję, to takich Biedronek są
            tysiące.
    • Gość: erni Re: Zalóż wlasny interes IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 09:41
      Sid Vicius przecierz problem nie placenia za nadgodziny i wogole zalegania z
      zaplatami dotyczy przedewszystkim polskich pracodawcow. Dlatego jesli nie
      chcesz byc wykorzystywany przez rodaków wg. kapitalistycznych swin to zalóz
      wlasną dzialalnosc i wtedy sam bedziesz sie rzadzil. :)
      • Gość: Sid Vicious Nie mam zamiaru zakładać interesu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 10:13
        Bo nie jestem kapitalistyczną świnią. Nie potrafiłbym okradać załogi - proste.
        Powiem więcej - nie potrafiłbym prowadzić nawet firmy. Ale prowadzenie
        przedsiębiorstwa a okradania ludzi to dwie inne sprawy.
        • Gość: erni Re: Nie mam zamiaru zakładać interesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:48
          Ciesze sie ze wreszcie udalo ci sie dojsc do tego wniosku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka