Dodaj do ulubionych

Topi się piękny Gdańsk.

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 22:27
Przerażające obrazy zalanego wodą Gdańska.Rozpaczliwe próby wypompowania wody z
piwnicy na ulicę. Gdańsk topi się w wodzie. Rząd w tym czasie ma inny problem.
Łapówka dla ministra, albo nie. Równo cztery lata temu topił się Racibórz,
topiło się Opole,topił się sie Wrocław.
Rząd (wtedy Millera) też nie interesował się losem przytopiopnych.
W Gdańsku nie ma prądu, nie działają komputery, nie ma Zdroja w helikopterze,
oblatującego strwożonych powodzian. Nie ma pomocy rządu. Zajęty jest.
Woda zalewa kolejne miasta Pomorza.
Jak im pomóc? Gdzie jest rząd tego kraju?
Obserwuj wątek
    • Gość: maggie Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 22:32
      Rzad ma pewne priorytety oraz plan dzialania. Nie obwiniaj rzadu ze jego
      stratedzy nie przewidzieli ze w Gdansku bedzie oberwanie chmury i sie bedzie
      topil. Pamietaj ze najwazniejsze jest dobro calego panstwa! O to wlasnie martwi
      sie nasz rzad! Co tam powodz!
      • Gość: karbol Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 22:38
        Gość portalu: maggie napisał(a):

> Rzad ma pewne priorytety oraz plan dzialania. Nie obwiniaj rzadu ze jego
        > stratedzy nie przewidzieli ze w Gdansku bedzie oberwanie chmury i sie bedzie
        > topil. Pamietaj ze najwazniejsze jest dobro calego panstwa! O to wlasnie martwi
        >
        > sie nasz rzad! Co tam powodz!

Racja. Zapomniałem o strategii.
        Najważniejsze jest dobro państwa
        Rzadko się wyrażam, ale uważam to za k......wo.
        • Gość: maggie Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 22:44
          Tego mi nie musisz mowic bo nie jestes sam! Ale teraz znowu bedzie dobry temat
          do kampani wyborczej np. Marian robiacy sobie zdjecia na rozmytych walach. To
          juz chyba wszystko kiedys bylo.
        • Gość: Roberto Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: 213.76.92.* 09.07.01, 22:45
          Bo nasz (czyżby nasz) rząd , czy to czerwonych, czy czarnych , czy różowych
          jest zawsze w Polsce taki sam. Ma swoich obywateli głęboko w 4 literach...
          • Gość: karbol Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 22:56
            Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Bo nasz (czyżby nasz) rząd , czy to czerwonych, czy
            czarnych , czy różowych
            > jest zawsze w Polsce taki sam. Ma swoich obywateli
            głęboko w 4 literach...

Czuję się bezsilny. Mamyż my jakiś wpływ na rządców
            naszych, czy nie mamy żadnego. Zawołajmy chórem : Buzek,
            Wałęsa, Gdańsk się topi! Może ich przynajmniej wstyd
            ogarnie.
            • Gość: maggie Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 23:02
              Wydaje mi sie ze pojecie wstyd jest im obce. Na 100% nie znaja slowa pokora
              • Gość: karbol Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 23:23
                Gość portalu: maggie napisał(a):

> Wydaje mi sie ze pojecie wstyd jest im obce. Na 100% nie znaja slowa pokora

Szukam kontaktu z kimś znajomym z Wybrzeża. Chyba nie mają prądu, albo zalane
                linie telefoniczne. Telewizja nic nie wie, radio - nie znalazłem stacji, która
                udziela informacji o Wybrzeżu.
                • Gość: maggie Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 23:28
                  W telewizji mowili ze slupsk tez jest bez pradu bo byla kolejna ulewa nie
                  dzialaja tez telefony stacjonarne. Mozliwe ze cale Pomorze jest sparalizowane.
                  Ale u znajomych jest pewnie wszystko ok.
                • Gość: lol Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 00:04
                  Gość portalu: karbol napisał(a):

> Szukam kontaktu z kimś znajomym z Wybrzeża. Chyba nie mają prądu, albo zalane
                  > linie telefoniczne. Telewizja nic nie wie, radio - nie znalazłem stacji, która
                  > udziela informacji o Wybrzeżu.

Rozmawiałem dziś ze znajomymi z Orunii. W ich okolicach jest wszystko OK. Trochę
                  popodmywało i pozalewało piwice.
                  • Gość: karbol Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 00:24

>
                    >
                    >
                    > Rozmawiałem dziś ze znajomymi z Orunii. W ich okolicach jest wszystko OK. Troch
                    > ę
                    > popodmywało i pozalewało piwice.
                    Byłoby dobrze, gdyby te sensacje z Wybrzeża były tylko sensacjami.
                    We Wrocławiu też popodmywało piwnice. Budynki trzeba było potem wysiedlić.
                    W Gdańsku bliżej do morza, może woda szybciej spłynie. Trzymam kciuki. nic innego
                    w tym tempie zrobić nie mogę. Pozdrów znajomych z Orunii.

• Gość: lol Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 00:51
                      Gość portalu: karbol napisał(a):

>
                      > >
                      > >
                      > >
                      > > Rozmawiałem dziś ze znajomymi z Orunii. W ich okolicach jest wszystko OK.
                      > Troch
                      > > ę
                      > > popodmywało i pozalewało piwice.
                      > Byłoby dobrze, gdyby te sensacje z Wybrzeża były tylko sensacjami.
                      > We Wrocławiu też popodmywało piwnice. Budynki trzeba było potem wysiedlić.
                      > W Gdańsku bliżej do morza, może woda szybciej spłynie. Trzymam kciuki. nic inne
                      > go
                      > w tym tempie zrobić nie mogę. Pozdrów znajomych z Orunii.

Dzięki przekażę im, że Wrocław jest z nimi.
                      Z Orunii jest całe szczęście szmat drogi nad morze, miejmy nadzieję, że nie będą
                      mieli tak przykrych doświadczeń jakie były Waszym udziałem.

Pozdrowienia z Poznania

• Gość: forest Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 23:25
      k woli ścisłosci w 1997 premierem był Cimoszewicz, a nie MIller.
      • Gość: Radost Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 23:28
        Rozmawialem z moja przyjaciolka z Gdanska prze koma -Tragedia!! jest
        bezsilna..jutro najprwdopodobniej bede juz w Gdansku.
        Panstwo opiekuncze ???aniz a Cimoszki ani za Buzka:(((((
      • Gość: karbol Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 23:33
        Gość portalu: forest napisał(a):

> k woli ścisłosci w 1997 premierem był Cimoszewicz, a
        nie MIller.

Racja pełna.Tylko, czemu zapamiętałem Millera ? Dawne
        czasy. Coś w tym musiało być. Nerwowe przejścia po
        potopie we Wrocławiu.
        Gdy dużo jest ludzkiego nieszczęścia, płoche słowa na
        długo w pamięć zapdają.
        Ciekawe, co za parę lat powiedzą mieszkańcy Wybrzeża.
    • Gość: STrup Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.chem.uni.wroc.pl 10.07.01, 09:44
      Byl taki dowcip za komuny:
      Jednoczesnie na polach dojrzewaja ziemniaki i buraki. Co sie zbiera najpierw?
      Odpowiedz: Biuro Polityczne.

Zauwazcie, jak niewiele sie zmienilo, poza nazwami.
      W sytuacja ch kryzysowych nasze panstwo zawodzi. Niewazne, czy chodzi o powodz
      czy o gradobicie (tez bylo pare dni temu).
      Nasz rzad zachowuje sie zaprawde po katolicku: wierzy w Opatrznosc, wiec nic
      sam nie robi. A jak robi, to bezmyslnie i poniewczasie (pamietacie np. owe
      slynne domki dla powodzian?)
      Albowiem naszym wladcom obecnie jedna mysl w glowie: jak wygrac wybory.
      Ide o dowolny zaklad, ze SLD zaniebawem zacznie krytykowac rzad Buzka za brak
      aktywnosci w zwalczaniu skutkow kleski zywiolowej w Gdansku.
      Przypomnijcie sobie wtedy, co robilo (rzadzace wowczas) SLD, gdy tonely: Opole,
      Wroclaw, Raciborz, Nysa...
      Wart Pac palaca, a palac Paca...
      • Gość: Karbol Re: Topi się piękny Gdańsk. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 18:08
        Gość portalu: STrup napisał(a):

> Byl taki dowcip za komuny:
        > Jednoczesnie na polach dojrzewaja ziemniaki i buraki. Co sie zbiera najpierw?
        > Odpowiedz: Biuro Polityczne.
        >
        > Zauwazcie, jak niewiele sie zmienilo, poza nazwami.
        > W sytuacja ch kryzysowych nasze panstwo zawodzi. Niewazne, czy chodzi o powodz
        > czy o gradobicie (tez bylo pare dni temu).
        > Nasz rzad zachowuje sie zaprawde po katolicku: wierzy w Opatrznosc, wiec nic
        > sam nie robi. A jak robi, to bezmyslnie i poniewczasie (pamietacie np. owe
        > slynne domki dla powodzian?)
        > Albowiem naszym wladcom obecnie jedna mysl w glowie: jak wygrac wybory.
        > Ide o dowolny zaklad, ze SLD zaniebawem zacznie krytykowac rzad Buzka za brak
        > aktywnosci w zwalczaniu skutkow kleski zywiolowej w Gdansku.
        > Przypomnijcie sobie wtedy, co robilo (rzadzace wowczas) SLD, gdy tonely: Opole,
        >
        > Wroclaw, Raciborz, Nysa...
        > Wart Pac palaca, a palac Paca...

Premier pojechał do Gdańska. Obiecał milion złotych.
        Więcej nie może obiecać. Firma, w której pracuję, miała obiecane 240 tysięcy zł
        po powodzi przed 4 laty. Dostała 25 tysięcy.Za to co kilka miesiecy otrzymuje
        ostre pisma z jednostki założycielskiej z żądaniem przysłania sprawozdania, co
        naprawiono, jak rozdysponowano te 25 tysięcy i ile jeszcze trzeba.
        Jeszcze trochę a koszt znaczków pocztowych przekroczy pomoc.
        Milion zł od Premiera, nie wolno tego bagatelizować. Wystawi rachunki straż
        pożarna, trzeba będzie zapłacić za zatopione autobusy, za przerwy w komunikacji.
        Milion zł rozejdzie się na pierwsze wydatki.
        Gdyby Wrocław opodatkował się na pięć zł od głowy, to zakładając, że zapłaci co
        drugi, uzbiera się więcej, niż może dać Premier.
        Gdańsk jest tego wart.
        Jeden problem: który bank zechciałby zbierać nasze grosze bez pobierania
        paskarskich opłat?
        • Gość: Filip Gdansk pozdrawia Wroclaw IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 00:16
          Dziekujemy wam za pamiec i slowa wsparcia. juz jest lepiej i dopiero rozpocznie
          sie liczenie strat.

Pozdrawia Was Gdansk
          • Gość: karbol Re: Gdansk pozdrawia Wroclaw IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 00:56
            Gość portalu: Filip napisał(a):

> Dziekujemy wam za pamiec i slowa wsparcia. juz jest lepiej i dopiero rozpocznie
            >
            > sie liczenie strat.
            >
            > Pozdrawia Was Gdansk
            Jest już konto na które można przekazac swoje kilka groszy
            Konto w BIG BANK Gdański numer 11601058-42555900929.
            Udało mi się w ajencji PKO sprawdzić, że jest prawdziwe.
            Opłata nie jest paskarska: od 100 zł opłata wynosi 2,70.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka