Dodaj do ulubionych

Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.01, 21:26
Nie wiem czy oglądaliście Sopot, ale te piosenki które zaprezemtował GB&KK
były okropne! To pianinko...TO NIE BYŁA MUZYKA BREGOVICIA!!! Znam jego muzykę
b. dobrze i to co usłyszałam w Sopocie to mną wstrząsnęło...ledwo dotrwałam do
końca... A K.Krawczyk to, moim zdaniem, jakimś cudem znalazł się tam na
scenie... Słowem PARANOJA. Już ten Kajak był lepszy w tamtym roku...
Też tak myślicie???
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabia Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA IP: *.eu.org 26.08.01, 21:27
      Chciał chłop by nie zapomniano o nim. Ot, co !
      • Gość: magician Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.01, 21:30
        Gość portalu: hrabia napisał(a):

> Chciał chłop by nie zapomniano o nim. Ot, co !

widać "wszelka cena" to "bardzo wysoka cena"...jak dla jego fanów.
    • roberto65 Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA 26.08.01, 21:36
      Gość portalu: magician napisał(a):

> Nie wiem czy oglądaliście Sopot, ale te piosenki które zaprezemtował GB&KK
      > były okropne! To pianinko...TO NIE BYŁA MUZYKA BREGOVICIA!!! Znam jego muzykę
      > b. dobrze i to co usłyszałam w Sopocie to mną wstrząsnęło...ledwo dotrwałam do
      > końca... A K.Krawczyk to, moim zdaniem, jakimś cudem znalazł się tam na
      > scenie... Słowem PARANOJA. Już ten Kajak był lepszy w tamtym roku...
      > Też tak myślicie???

Ja widziałem tylko tych obu Panów w ich najnowszym teledysku o włoskiej mafii...
      Zakalec jakich mało, a Krawczyk wyszen w nim na Clowna i to mało zabawnego !!!

• Gość: sew Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 26.08.01, 21:41
      Unerground- Bregovic- odkrycie początek pasji i to takiej elitarnej, potem
      odszukanie Arizona Dream, potem jeszcze odgrzebanie Czas Cyganów, Potem
      Bregovic uniesiony sukcesem w Polsce idzie z Kają- o jej co on robi- myślę- ale
      jakoś im wyszło- Kaja ma mimo wszystko głos. Teraz Pan Bregovic się trochę
      pogubił w labirybtach w których zdaje mu się znajdzie KASĘ- no z nim jeszcze
      nie śpiewał, ale kto go tam wie. Big Cyc śpiewał prawdę...
      • Gość: Pafik Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA IP: *.kom-net.pl 26.08.01, 21:56
        Gość portalu: sew napisał(a):

> Big Cyc śpiewał prawdę...

Tego nie kojarze, ale pamietam Kazika:

"Wszyscy artysci to prostytutki
        W oparach lepszych fajek, w oparach wodki
        A jedni sa lepsi, a drudzy są gorsi
        A gorsi sa tansi, a lepsi sa drozsi"
      • roberto65 Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA 26.08.01, 22:00

> Unerground- Bregovic- odkrycie początek pasji i to takiej elitarnej, potem
        > odszukanie Arizona Dream, potem jeszcze odgrzebanie Czas Cyganów, Potem
        > Bregovic uniesiony sukcesem w Polsce idzie z Kają- o jej co on robi- myślę- ale
        >
        > jakoś im wyszło- Kaja ma mimo wszystko głos. Teraz Pan Bregovic się trochę
        > pogubił w labirybtach w których zdaje mu się znajdzie KASĘ- no z nim jeszcze
        > nie śpiewał, ale kto go tam wie. Big Cyc śpiewał prawdę...

Za to Big Cyca bardzo lubię, a zwłaszcza Skibę, za jego stosunek do ŁoBuzka,
        który kiedyś w bardzo dosadny sposób wyraził przed publicznością...

• Gość: Jureek Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA IP: 62.8.156.* 27.08.01, 10:51

> Unerground- Bregovic- odkrycie początek pasji i to takiej elitarnej, potem
        > odszukanie Arizona Dream, potem jeszcze odgrzebanie Czas Cyganów, Potem
        > Bregovic uniesiony sukcesem w Polsce idzie z Kają- o jej co on robi- myślę- ale
        >
        > jakoś im wyszło- Kaja ma mimo wszystko głos. Teraz Pan Bregovic się trochę
        > pogubił w labirybtach w których zdaje mu się znajdzie KASĘ- no z nim jeszcze
        > nie śpiewał, ale kto go tam wie. Big Cyc śpiewał prawdę...

Wydaje mi się, że pan Bregovic pogubił się już dużo wcześniej. Od wielu lat nie tworzy prawie nic nowego,
        tylko odcina kupony od wcześniejszej popularności Bijelo Dugme. To są ciągle te same motywy.
        Kiedyś na imprezie zakładowej puściłem płytę Bregovicza z Kayah. Okazało się, że nasza sekretarka -
        Turczynka znała prawie wszystkie utwory z tej płyty. Znała je, bo wcześniej nagrał Bregovic prawie taką
        samą płytę z Sezen Aksu. Zacząłem po tym zdarzeniu kupować wszystko, co tylko Bregovic kiedykolwiek
        nagrał, a przede wszystki stare rzeczy z Bijelo Dugme. Płytę z Krawczykiem oczywiście też kupię, choćby
        po to, by sprawdzić, czy jest tam wreszcie coś nowego, czy znowu tylko stare motywy z czasów Bijelo
        Dugme.
        Pozdrawiam
        Jurek
    • Gość: nell Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA IP: 213.77.49.* 27.08.01, 09:44
      Krawczyk wcześniej zdradził, że ma tremę.

I to mnie nie dziwi, bo oprócz muzyki (dla mnie to dico-polo), to wychodząc na
      scenę z taka twarzą każdy by miał tremę.
      • Gość: sew Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 27.08.01, 09:56
        twarz jego zostaw w spokoju, u artysty chodzi o talent a on go nie ma. Edith
        Piaf była brzydka...
        • Gość: Jureek Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA IP: 62.8.156.* 27.08.01, 10:34

> twarz jego zostaw w spokoju, u artysty chodzi o talent a on go nie ma. Edith
          > Piaf była brzydka...

Tak a propos, przypomniała mi się piękna piosenka Leonarda Cohena "Chelsea Hotel" o Janis Joplin.
          Jest tam coś takiego w wolnym tłumaczeniu: "Nie byliśmy najpiękniejsi, ale mieliśmy muzykę".
          Jurek
          • Gość: terka Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.01, 20:12
            No i właśnie o muzykę chodzi i o piekne głosy. A tu muzyka, chyba już wszystkim
            bardzo dobrze znana, a głosy ..... ech :(((((
            • Gość: kozak Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA IP: 213.76.92.* 27.08.01, 22:29
              A co powiecie o łysym od Bregowića?! Moim zdaniem to najjaśniejszy punkt
              wieczoru obok Wiery Billi i jej chłopaków.
      • Gość: duda Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA IP: *.pigod.wroc.pl 29.08.01, 11:44
        Hej - z buzią człek się rodzi i jej nie wybiera, ale może wybrać co z nią dalej
        zrobi. A Pan KK próbuje zarobić na składki ZUS, ale chyba mu to nie wyjdzie :)
    • Gość: elza Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA IP: 195.216.121.* 31.08.01, 13:22
      Chcę wszystkim przypomnieć,że Krzysztof Krawczyk przeszedł skomplikowaną
      operację, ledwo uszedł z życiem, okradli go 2 razy.
      Bardzo dużo robi dla dzieci, jest czuły, nie degradujcie człowieka, czy choć
      ktoś z Was coś zrobił w swoim życiu bezinteresownie?
      Każdy robi to co lubi i jak umie.Charakter jest ważny nie twarz.
      Z poważaniem ELZA.
      • chief Re: Goran Bregović & Chris Krawczyk - PORAŻKA 31.08.01, 19:36
        Kocham Krzycha uwazam ze jest, świetny(klasa sama dla siebie). Krzychu,
        Krzychu.................. To gość, który wie co jest ważne w życiu, a jeśli
        ktokolwiek uważa, że muzyka Gorana i Krzycha zupelnie do siebie nie pasuje to
        znaczy, że nie bardzo wie o co chodzi. Przecież to co robi Bregovic to jest po
        prostu brzdękanie dla ludu( w końcu to folklor, a nie undergrund, muzyka
        kiczowata i dla wszystkich). Krawczyk ma podobna filozofię, więc krecnie nosem
        na ten duet to jakieś nieporozumienie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka