Dodaj do ulubionych

Będa nowe kina wielosalowe!

IP: 213.199.196.* 29.10.04, 21:19
Conajmniej dwa a byc moze nawet 3 i to tylko jesli chodzi o 2 firmy czyli
Multikino i Cinema City.
1)Multikino podobno juz dogadało się z ECHO.
2) Cinema City ma byc w Galerii Europa(kompleks tradycyjnego kina plus IMAX)
oraz zastanawiaja sie czy nie wybudowac tez kina na swojej działce na Witolda.
Trzeba tez zauwazyc ze we Wrocku nie ma swojego kina takze silver screen.
Obserwuj wątek
    • Gość: michal Re: Będa nowe kina wielosalowe! IP: 195.116.94.* 29.10.04, 21:59
      Gość portalu: Rafis napisał(a):

> 2) Cinema City ma byc w Galerii Europa(kompleks tradycyjnego kina plus IMAX)
      > oraz zastanawiaja sie czy nie wybudowac tez kina na swojej działce na Witolda.

Ale dzialka na Witolda nalezy do Multikina, a nie Cinema City.
      • Gość: Rafis Re: Będa nowe kina wielosalowe! IP: 213.199.196.* 29.10.04, 22:05
        No to jest na odwrót. :)
        Cinema city w galerii Europa.
        • Gość: michal Re: Będa nowe kina wielosalowe! IP: 195.116.94.* 29.10.04, 22:11
          Dziwi mnie troche zachowanie Multikina, skoro caly czas mysla o budowie kina na
          Witolda, to w jakim celu zasypuja ta dziure?? Przeciez dziura zawsze jest
          potrzebna, nawet jakby mieli zmieniony projekt.
          • Gość: ! Re: Będa nowe kina wielosalowe! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.04, 23:25
            Nadchodzą wielkie ekrany

W ciągu dwóch lat we Wrocławiu powstaną co najmniej dwa nowe multipleksy.

Na początku przyszłego tygodnia MULTIKINO prawdopodobnie podpisze umowę z
            właścicielami Galerii ECHO, która powstanie na Pl Grunwaldzkim. Także CINEMA
            CITY chce wybudować kino we Wrocławiu - w Galerii EUROPA przy ul Swobodnej.
            - Prowadzimy negocjacje, ustalamy szczegółowe warunki umowy z jedną z
            największych sieci kinowych w Polsce. Jej nazwa jest jeszcze tajemnicą -
            usłyszeliśmy od Piotra Gromniaka, członka zarządu Echo Investment.
            Operatorzy potwierdzali jedynie zainteresowanie naszym miastem.
            -Wrocław ma ogromny potencjał. Do kin chodzi tu stosunkowo dużo osób i nie
            wyobrażam sobie, żebyśmy mieli nie inwestować we Wrocławiu - mówi Paweł
            Wachnik, dyrektor generalny sieci MULTIKINO.
            - Na razie jeszcze nie zdecydowaliśmy, czy wybudujemy we Wrocławiu jeden czy
            dwa multipleksy. Jestesmy w trakcie rozmów, szczegółów nie mogę zdradzić. Ale
            mamy także własną działkę przy ul Księcia Witolda - mówi Wachnik.

Udało nam się ustalić, że CINEMA CITY, które ma już obiekt w centrum handlowym
            KORONA, chce w naszym mieście otworzyć drugi kompleks kinowy (w budowanej przy
            ul Swobodnej Galerii EUROPA).
            - We Wrocławiu działa bardzo dobry multipleks, jednak jest tu miejsce na drugie
            CINEMA CITY. Mamy w planach duży projekt, który będzie obejmował także kino
            IMAX, ale na tym etapie nie możemy podać szczegółów - powiedział Moshe
            Greidinger, dyrektor zarządzający CINEMA CITY International.

Gazeta Wrocławska / Słowo Polskie
            • Gość: lolo idac do kina CINEMA CITY IP: *.rozanka.wroc.pl 30.10.04, 22:26
              pamietajcie,ze wspieracie panstwo prowadzace polityke czystek etnicznych -
              iSSrael
              • Gość: Rafis Re: idac do kina CINEMA CITY IP: 213.199.196.* 30.10.04, 23:00
                Gość portalu: lolo napisał(a):

> pamietajcie,ze wspieracie panstwo prowadzace polityke czystek etnicznych -
                > iSSrael

raczej walke z palestynskim terroryzmem :)
                • Gość: zet Re: wszystko pięknie, ładnie, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 09:33
                  co w takim razie z "historycznymi" kinami jak Warszawa, Śląsk czy Lwów? Jaki
                  los je czeka wobec ekspansji wielkich sieci kinowych? Smutne to trochę, ale to
                  chyba oznaka zmieniających się czasów gdzie nie ma (szczególnie zaś w biznesie)
                  miejsca na sentymenty... PZDR
                  • Gość: Rafis Re: wszystko pięknie, ładnie, ale... IP: 213.199.196.* 31.10.04, 09:53
                    Gość portalu: zet napisał(a):

> co w takim razie z "historycznymi" kinami jak Warszawa, Śląsk czy Lwów? Jaki
                    > los je czeka wobec ekspansji wielkich sieci kinowych? Smutne to trochę, ale
                    to
                    > chyba oznaka zmieniających się czasów gdzie nie ma (szczególnie zaś w
                    biznesie)
                    >
                    > miejsca na sentymenty... PZDR

Warszawa musi upasc :) za nazwe...
                    • Gość: zet Re: wszystko pięknie, ładnie, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 12:47
                      Gość portalu: Rafis napisał:

> Warszawa musi upasc :) za nazwe...

Tak, w tym akurat przypadku to masz absolutną rację;)
                  • Gość: jakub.s Re: wszystko pięknie, ładnie, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 12:34
                    los kin studyjnych. Niestety, wiekszosc kin juz upadła:(( ale kilka jeszcze pozostalo- chociazby lalka swietnie sie trzyma- chodze ta na projekcje, jakos przyjemniej jest niz w multiplexach- np poczestunek darmowy czesto jest;)
                    • Gość: trupien Re: wszystko pięknie, ładnie, ale... IP: *.visp.energis.pl 31.10.04, 21:54
                      Budynek kina Polonia wymalowany świeżutko na niebiesko. Ktoś wie co się tam
                      święci??
                      • Gość: jakub.s Re: wszystko pięknie, ładnie, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 23:18
                        zdaje sie ze bedzie tam pub z tanczącymi na stolach panienkami.
                        • Gość: pol Re: wszystko pięknie, ładnie, ale... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.04, 01:10
                          A gdzie jest to kino Polonia bo niekojarze?
                          • Gość: Preslaw Re: Mulitpleksy i kina studyjne IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.04, 08:06
                            Kino Polonia było na Żeromskiego. I właśnie to kino było przykladem jak
                            zniechęcić ludzi do chodzenia do kina. Pamiętam jeszcze dawne czasy, gdy
                            mulitpleksów nie było, to seans w kinie Polonia w zimie mógł się zakończyć
                            grypą, było tam potwornie zimno. Ja się bardzo cieszę, że powstają nowe
                            mulipleksy. Kina studyjne rzeczywiście mają przyjemną, kameralna atmosferę, ale
                            żadne z nich (no, może w jakimś stopniu poza Lalką) nie jest nowoczesne ani
                            wygodne, nie ma dobrej jakości dźwięku ani obrazu. Nie chce mi się w takich
                            warunkach oglądać filmów. A Warszawa musi upaść, szczególnie za swoją małą
                            salę, w której gra tylko jeden głośnik.
                            • Gość: jakub.s Re: Mulitpleksy i kina studyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 11:47
                              Ja bym wolal jednak, zeby warszawa nie upadala. To kino ma niesamowity klimat.
                              Tylko moj ulubiony Atom (nie iwem czy jeszcze zyje) ma klimat lepszy od
                              Warszawy. Fajnie by bylo, gdyby ktos zainwestowal w to kino. Gdybym ja mial
                              kase natychmiast bym to zrobil;)))
                            • Gość: wro2015 Re: Mulitpleksy i kina studyjne IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.04, 13:23
                              rozumiem ze ciebie denerwuje to ze w kinach programowych jest zla jakosc obrazu
                              & dzwieku - mnie to tez absolutnie wkurza, bo jak sobie pomysle ile energi na
                              planie leic w to, aby obraz&dzwiek itp. byly dobre a pozniej widz sie denerwuje
                              bo jakis wlosek rzuca sie na pol ekranu to bym byl jako rezyser wsciekly...

Z drugiej strony nie chodze do kina programowego po to aby zobaczyc filmy typu
                              'lord of the rings' albo 'bad boys2' itp. Chodze do kina programowego aby
                              ogladnac filmy ktore nigdy w multipleksach nie leca (bo n.p. biegaja po calym
                              kraju tylko z jedna jedyna kopia)... W monachium to sa takie piekne filmy, jak
                              n.p. 'the return' albo 'requiem for a dream' i pelno swietnych niemieckich
                              filmow jak n.p. 'hiernakel' 'lichter' itd. To sa wszystko filmy, ktore na
                              wielkie ekrany niestety tylko trafiaja w Wnecji lub Cannes (i jak caly
                              zadowolono/przearzony stiwerdzilem ze czasem nawet w Polsce w multipleksach,
                              hehe)... te filmy sa tak piekne, ze nawet moge przelknac zla jakosc ekranu i
                              kina, bo opowiesc, aktorstwo itp. sa tak piekne - lecz oczywscie wolalbym
                              ogladnac je na wielkim ekranie (co w przypadku 'the return' udalo mi sie
                              nadrobic w heliosie)...

Tak wiec ide do kina programowego z powodu programu a nie kina... no ale tak to
                              tez chyba niestety musi byc, bo te filmy ktore sa tak programowe maja za malo
                              kopii aby miec start we wszystkich multipleksach danego kraju w tym samym
                              tygodniu... Nie wolno zapomniec - malo ludzi o tym wie - 'blowup' dwugodzinnego
                              filmu + jakies 100 kopii na caly kraj moze spoko kosztowac tyle samo co sam
                              film... wiec nie ma sie co dziwic - dopoki kino nei zostanie zdigitalizowane
                              dystrybucja zawsze bedzie cholernie droga - a zatem kina programowe beda jedyne
                              miejsce gdzie film moze byc pokazywany...
                              • Gość: Preslaw Re: Mulitpleksy i kina studyjne IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.04, 13:28
                                Co do oceny repertuaru mulitipleksów to się zgadzam. Właśnie do starego kina
                                Warszawa poszedłem na film pt "Nigdzie w Afryce", którego nie było już w
                                Koronie i Heliosie. gdyby nie cudowność tego filmu chyba domagał bym się zwrot
                                pieniędzy za bilet bo po prostu nie grał jeden głośnik i dźwięk leciał tylko z
                                jednej strony.
                                • Gość: erni Re: Mulitpleksy i kina studyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 13:29
                                  Preslaw bo to byl film w wersji Mono.
                              • Gość: jakub.s Re: Mulitpleksy i kina studyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 14:57
                                Dokladnie tak... We Wroclawiu jeszcze nie jesttak zle, bo Helios ma naprawde duzy repertuar i duzo fajnych imprez (np maratony) ale ja takze "the return" widzialem w Lalce, w Atomie caly maraton "..quatsi" i kiedys jeszcze maraton von Triera.. Powiedzcie, gdzie mozna obejrzec stare filmy von Triera jesli nie w kinie studyjnym?:)
                                • Gość: wro2015 Re: Mulitpleksy i kina studyjne IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.04, 15:17
                                  jezuniu, jak przezyles maraton "..quatsi" ??? Co prawda na serio swietne filmy -
                                  no ale jednak troche meczace, szczegolnie jak siedzenia sa niewygodne... Wlasnie
                                  w kinie mojej szkoly zmeczylem Andrei Rublyova (1969) Tarkowskiego... co prawda
                                  film swietny, ale krzesla naszego kina to jednak przypominaja komfort 'kina
                                  programowego' - ale to moze dobrze tak, bo zasnac sie nie da!
                                  • Gość: jester Re: Mulitpleksy i kina studyjne IP: 195.117.40.* 01.11.04, 15:31
                                    a ja i tak nie mam ani czasu ani kasy, żeby chodzić do kina więc mnie jest
                                    wszystko jedno
                                  • Gość: jakub.s Re: Mulitpleksy i kina studyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 17:56
                                    > jezuniu, jak przezyles maraton "..quatsi" ??? Co prawda na serio swietne filmy
                                    > -

z dziewczyną byłem, panie...
                                    • Gość: Preslaw Re: Mulitpleksy i kina studyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 11:41
                                      Gość portalu: erni napisał(a):

<Preslaw bo to byl film w wersji Mono>.
                                      W niczym nie zmiania to faktu, że głośniki były dwa, bo było jed widać i grał
                                      tylko jeden. A widziałeś ten film?
            • Gość: Pozhoga Re: Będa nowe kina wielosalowe! IP: *.k.mcnet.pl 02.11.04, 16:51
              Nowego obiektu CCI we Wrocławiu
              nie ma w planach na 2005 r.

Pzdr,
              • Gość: Pozhoga CCI 2 IP: *.k.mcnet.pl 04.11.04, 14:52
                Drodzy wrocławianie - otwarcie drugiego obiektu CCI
                w Waszym mieście jest planowane na VI 2006. Będzie
                w nim ekran Imax - do tego czasu, począwszy od V 2005,
                najbliższy Imax będziecie mieć w Poznaniu.

Pzdr
                • Gość: Preslaw Re: CCI 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 15:26
                  A gdzie to będzie, bo się już pogubiłem?
                  • Gość: Rafis Re: CCI 2 IP: 213.199.196.* 04.11.04, 15:30
                    W galerii Europa L.Czarneckiego. Czyli juz wiemy kiedy maja ja skonczyc-dosc
                    szybko, myslałem ze dopiero 2006 rok.
                    • Gość: Preslaw Re: CCI 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 15:36
                      No właśnie, w czerwcu 2006r. Cała Galeria i kino. Good!
                      • Gość: erni Re: CCI 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 17:46
                        Zkad wiecie ze galeria cala. A moze najpierw kino a potem galeria, tak jak bylo
                        z Mercure Panorama.
                        • Gość: wro2015 Re: CCI 2 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.11.04, 17:54
                          mozliwe, erni.

Ale z doswiadczenia wiem ze technologia kina (szczegolnei IMAX) jest tak
                          skomplikowana, ze nawet jak wczesniej by zaczeli budowac czesc kinowa, to spoko
                          nadaza z budowaniem centrum handlowgo... bo tam niby tylko pasaz i sklepy - tak
                          przynajniej najczesciej jest - oczywiscie jest zawsze podstawowe pytanie jest,
                          czy inwestor chce etapowac zadanie, lecz wydaje mi sie ze gdyby chcial etapowac
                          (z powodow n.p. finansowych) to raczej by zaczal z czescia handlowa...
                          • Gość: Pozhoga Re: CCI 2 IP: *.k.mcnet.pl 05.11.04, 11:33
                            Zwracam uwagę, że multipleks to też najemca powierzchni,
                            więc właściciel obiektu dostaje kasę zaraz po jego
                            (kina) uruchomieniu.

Nie potwierdzam Waszych spekulacji co do lokalizacji -
                            negocjacje trwają.

Pzdr,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka