Dodaj do ulubionych

Serwis Skody

IP: *.wroc.net 31.10.04, 22:30
Jestem posiadaczem Skody Fabia ,szukam dobrego serwisu .
Z tego co słyszałem we Wrocławiu są dwa Elkar i Gall-icm który wybrać?
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Re: Serwis Skody 31.10.04, 23:11
      Na Hubskiej +/- po przeciwnej stronie policji jest serwis Skody. Jak się wiele lat temu woziłem Scodillakiem to tam był on serwisowany. Ale nie wiem czy te nowe Skody też robi. Serwis nie był autoryzowany ale tani i naprawdę dobry.
      • piast9 Re: Serwis Skody 31.10.04, 23:28
        Ja tam jeździłem nie tak wiele lat temu ze swoją skodą. Tylko do grubszych
        rzeczy bo średnie i drobne robiłem sam.

Widziałem tam wtedy i fabie i oktawie, także je też robią. Na jakość nie
        narzekałemm.

Po firmowych sewisach jeżdżę teraz i wyrobiłem sobie opinię że poziom jaki
        prezentują jest dużo niższy niż serwisy nieautoryzowane.
        • 1pawel_84 Re: Serwis Skody 02.09.13, 22:32
          też tak myślę..
    • 1pawel_84 Re: Serwis Skody 02.09.13, 22:31
      Jest jeszcze autostrefa na Osinieckiej 1
      link do strony
      Pytać o Pana Jarka, bardzo miły i konkretny człowiek. Nie będę ukrywał że cenowo też jest najlepszy;)
    • bobronek najlepiej omijaj je z daleka.. 03.09.13, 08:15
      obydwa to partacze i oszuści ... tak tak nie boje się takiego stwierdzenia!

miałem uszkodzony zamek(włamanie) - jedyna opcja wg ASO to wymiana wszystkich wkładów - wiadomo stacyjka + 4 to musi kosztować zwróciłem się wiec do ubezpieczyciela i... nagle okazało się że można dorobić pod klucz!
      3 dni zmarnowane na wycieczki serwis ubezpieczyciel!

inny przypadek rozszczelniona obudowa skrzyni biegów. serwis jedyna opcja to wymiana obudowy - kilka tys(!) - myślę sobie pie... choćbym miał zakitować to nie zapłacę!, zresztą gdybym dolewał olej przez 100 lat to i tak będzie taniej, a wiadomo montaż i demontaż to nie to samo co urządzenie zmontowane fabrycznie...
      a co na to znajomy mechanik? dociągnął śruby(były poluzowane) i po problemie... usługa gratis..

a i dodajmy że zmiana kół (kół a nie opon!) zajęła serwisowi ponad 2 godziny!!!

zresztą nie tylko skoda ma tak fatalne autoryzowane serwisy... to po prostu jakaś totalna bzdura niby w ASO powinny być usługi na najwyższym poziomie a tak naprawdę wychodzi na to że strasznie partaczą, oszukują, i jeszcze są koszmarnie drodzy...

tak więc radzę ASO omijaj z daleka... pewnie na stronach fanów znajdziesz info gdzie są dobre warsztaty... i tych się trzymaj.
      • opium74 Re: najlepiej omijaj je z daleka.. 03.09.13, 10:16
        wiele lat temu jak miałam skodę jeździłam z nią na Hubską.
        Tanio, solidnie - tak sie jeszcze da :D
        ostatnio jak temtendy jechałam widziałam że nadal jest ten warsztat.
      • totmes72 Re: najlepiej omijaj je z daleka.. 03.09.13, 11:19
        W Elkarze byłem częstym gościem gdy miałem Skodę. Bardzo drogo i długo się czeka. Mieli ceny wyższe niż ASO volkswagena na Pięknej!!! Też nigdy nie zrobili tylko od razu wymieniaj całą rzecz.
        • Gość: Mark Re: najlepiej omijaj je z daleka.. IP: 93.154.170.* 03.09.13, 13:52
          Tak jak poprzednicy, też napiszę że lepiej omijać ASO Skody. Można tam czasem coś kupić w dobrej cenie, mam na myśli części. Ja np. w Elkarze kupiłem tanio chłodnicę, żeby było śmieszniej nie oryginalną, ale porządny zamiennik. W Elkarze kiedyś sprowadzali mi jakieś drobne części mechanizmu zamka, przyniosłem nawet uszkodzony na wzór - sprowadzili nie te... Nie robiłem afery, bo kosztowało to 4 zł.
          Dobre są warsztaty na Hubskiej. Ale uważaj żeby nie orżnęli cię na robociźnie. Jak się zorientują że laik nie mają litości. W warsztacie Ossowskiego chcieli 160 zł za wymianę wentylatora nawiewu (części miałem swoje). Zaśmiałem się i chciałem odjechać. Okazało się, że da się to zrobić za 60 zł....
          • bobronek Re: najlepiej omijaj je z daleka.. 03.09.13, 20:53
            ja tam się już ze skody wypisałem... głównie przez serwisy...
            ale tak czy inaczej, najwyraźniej skoda (a w zasadzie niemcy) nie jest zainteresowana dbaniem o dobre imię skoro nie przejmuje się tym co wyprawiają pod jej szyldem.
            ba nawet nie specjalnie nie chcą mieć o tym informacje skoro uniemożliwiają kontakt (np. na stronach )
    • tyhjk652 Re: Serwis Skody 23.10.15, 11:52
      auto-conrad.pl/skoda/ - serwis Skoda Warszawa

Serwis wykonuje usługi w zakresie:
      -Przeglądów gwarancyjnych i pogwarancyjnych
      -Napraw mechanicznych (m.in. naprawy układu hamulcowego, układu rozrządu, naprawy zawieszenia, -wymiany sprzęgła)
      -Napraw elektroniki samochodowej
      -Napraw i kontroli geometrii kół
      -Przeglądu i naprawy klimatyzacji, napełnianie oraz ozonowanie
      -Wymiany oleju w skrzyniach automatycznych DSG

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka