Dodaj do ulubionych

Korepetycje i kursy przedmaturalne stają się no...

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.11.04, 21:27
Korepetycje stały się źródłem lewej kasy dla całej grupy nauczycieli. Inaczej
bowiem nie można nazwać wzajemnego podsyłania sobie "niedouczonych". Przy tym
nikt nie zauważa, że jeśli uczeń nie opanował i zrozumiał materiału na
lekcji, to nie jest to wina ucznia, tylko jest to efekt złej pracy
nauczyciela.
Ale czym się przejmować. Od tego są korepetycje.
Obserwuj wątek
    • Gość: GPN Re: Korepetycje i kursy przedmaturalne stają się IP: *.mybigcity.net / *.mybigcity.net 22.11.04, 00:51
      Popieram stanowisko. Cała ta reforma oświaty to jedna wielka LIPA. Szybko
      zbliżamy się do poziomu amerykańskiej szkoły publicznej.
    • Gość: R Tere-fere IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:29
      " jeśli uczeń nie opanował i zrozumiał materiału na lekcji, to nie jest to wina ucznia, tylko jest to efekt złej pracy nauczyciela." A może jednak ucznia? To, że
      uczniowie zrzynają referaty z internetu, to też wina nauczycieli? Albo, że jest 36 uczniów w klasie? Albo 1 godzina tygodniowo na realizację materiału? A dlaczego
      rodzice nie mają pretensji do gminy, przecież ona nie daje pieniędzy na pomoce naukowe, dodatkowe godziny czy zmusza do pinad 30-osobowych klas?
      • Gość: $$$ Re: Tere-fere IP: *.kom / *.kom-net.pl 22.11.04, 17:41
        Wybieram się na zebranie rodziców w LO. Daj mi kilka rad co do przepisów/kto,
        co i jak powinien wspomagać szkołę/, a ja już postaram się robić raban.
        Znowu się narażę swoim pyskowaniem ale widać tak trzeba...
    • Gość: Arek Re: Korepetycje i kursy przedmaturalne stają się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:25
      Mam wielki problem związany z maturą. Jestem w sytuacji mozna powiedzieć że
      prawie bez wyjścia.
      W zeszłym roku 2003/2004 zdałem eksternistycznie liceum ogulnokształconce.
      Dopiero w tym roku (2005) mam możliwość przystąpienia do matury.
      Odpowiednich kursów juz szukam od kilku miesięcy ale niestety, z mizernym
      skutkiem, ponieważ takich kursów już nie ma!!! Nie ma kursów dodatkowych dla
      maturzystów zdających maturę na starych zasadach.
      Do końca stycznia tego roku jest ostatni gwizdek na to żeby sie zapisać na
      egzaminy i do tej pory prawnicy debatują nad tym czy dać możliwość starym
      maturystom (takim jak ja) dać wybór nowej i starej matury!!!
      W związku ze zmieniającym się systemem czuje się pokrzywdzony, gdyż jeśli chodzi
      o dostanie sie na studja to zdając taką samą ilość materialu z liceum oraz
      bardzo podomnym egzaminie maturalnym jestem zmuszony do zdawania dodatkowych
      egzaminów na wybraną przeze mnie uczelnie.
      Niestety wiadomo nie od dziś że generalnie to nauczyciele pomagają swoim uczniom
      ze szkoły podczas zdawania chodźby egzaminów ustnych przez co uważam że ocena
      wiedzy takiego ucznia nie jest i nigdy nie bedzie tak obiektywna jak egzaminy na
      uczelnie!!!
      Najgorsze jeszcze jest to ze uczelnie wyższe zostawiają zdecydowanie mniej
      miejsca dla starych maturzystów. Proporcjonalnie jesteśmy jakimiś wyrzutkami
      społeczeństwa!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka